Ärsyttävät lentokonearkkityypit

Tulin tänään minilomalta Kööpenhaminasta. I-ha-na paikka! Suosittelen. Lentomatkailusta päällimmäisenä mieleen jäivät kuitenkin ärsyttävimmät lentokoneissa vastaan tulevat ihmistyypit, jotka tuntuvat löytyvän jokaisella matkalla jokaisesta koneesta. Tarjoilen ne teille tässä on a platter, olkaa hyvä:

Pentu, joka potkii lakkaamatta selkänojaasi. Tämä on tosi ärsyttävä arkkityyppi, koska sille on vaikea sanoa mitään. Joskus demonilapsen vanhempi on ystäväsi, joskus vihollisesi, muttei silti välttämättä kykene itsekään kontrolloimaan jälkeläisensä jalkatyöskentelyä. Tällä viimeisimmällä matkalla penkkien välistä ilmestyi välillä myös pikkuinen (paholaisen) käsi, joka ”suloisesti” nipisteli minua käsivarsinahkasta ja kyynerpäästä. Huoh.

Viinaa kittaava suomalaismies, -nainen tai -pariskunta. Tämä arkkityyppi saattaa olla mukava, pelottava tai joskus tajuton. Tällä kertaa Helsingin-koneessa ollut pariskunta koki tissuttelun lisäksi asiakseen moittia muiden matkustajien käsimatkatavaroiden ja päällysvaatteiden asettelua overhead binseihin (MIKÄ niiden suomenkielinen nimi on??) hurjasti kiroillen sekä tapella haukkuen toisiaan äänekkäästi mitä värikkäimmin kirosanailmauksin. Haloo, tämä kone menee Helsinkiin. Täällä teidän eksoottista kieltänne ymmärretään jo pikkuisen paremmin kun siellä, missä ikinä olittekaan romanttisella lomallanne.

Viime lennolla elokuussa viinaa kittaava suomalaismies oli ihan mukava, mutta päätti värvätä poikaystäväni pyytämään hänelle valkkarisantseja, kun oli itse jo pyytänyt niin monta, että pelkäsi ettei hänelle enää tarjoiltaisi. Just.

Remuava nuorten miesten tai naisten porukka. Tämä arkkiporukka voi pahimmillaan pilata koko reissun ja sisältää molempien edellisten kohtien päänsärkyjä eli potkimista ja alkoholismia. Tämän matkan koneessa oli arviolta noin yksitoista itäsuomalaista mieshenkilöä, siroteltuina eri puolille konetta, jatkuvasti keskenään huutokeskustellen. Harmittomia, mutta todiste siitä, että arkkityypit ovat koneessa AINA.

Joitakin vuosia sitten eräs kaverini oli samalla lennolla silloisen Popstars-voittajaporukan (ja kameraryhmän) kanssa. Tytöt olivat julkisuudesta vielä kaukana, sillä televisiosta tulevissa jaksoissa oltiin vasta alkukarsintojen tiimellyksessä, mutta käytös oli tytöillä kuulemma kyllä poptaivaan parhaimmistoa. Me ollaan villejä, nuoria ja äänekkäitä! Kiva.

Viimeiseksi, mutta ei suinkaan vähäisimmäksi arkkityyppiryhmäksi luen ne, joiden on pakko päästä ensimmäisten joukossa ulos koneesta. Niitä on lentokoneessa AINA. Ja PALJON. Toisaalta, jonkunhan sieltä on pakko ekana lähteä. Ja jonkunhan on annettava minunkaltaiselleni jotakin nillitettävää.

Eli... Kiitos!

Kommentit

LinaS
iivents

Allekirjoitan jokaisen arkkityypin. Todellakin. Kun vielä lisää, että joutuu niiden kanssa istumaan 6-7 tuntia, niin tutuiksi tulee. Viime maaliskuussa olin moisessa sirkuksessa lomamatkalla - loman rentofiilis kaukana, kun Hki-Vantaalle laskeuduttiin. UGH.

marietta

Lentokoneeseen pitäisi aina muistaa ottaa korvatulpat! Ja ehkä jotain makeisia, jos potkivan muksun voisi vaikka lahjoa?

LinaS
iivents

Korvatulpat on vakiovaruste - myös pitkillä junamatkoilla. Toimii myös hyvin, kun vetää raffeleita (tms rouskuvaa) naamariin ja lukee kirjaa - iiihan oma päänsisäinen maailma keskelle sirkusta. ;) Ilman niitä en matkusta.

Seregi
Sekaisin Seregistä

Mä olin kaksi vuotta sitten tulossa Shanghaista BFF:ni kanssa. Myönnän, että aluksi olimme kikatelleet liian kovaäänisesti, mutta hiljentäneet, kun viereinen turkkilainen äijä oli hyssytellyt. Mutta hän hyssytteli vielä silloinkin, kun me kuiskattiin. 

marietta

Sillä olis pitänyt olla ne korvatulpat.

Vierailija (Ei varmistettu)

Myös ne jotka taputtaa laskun jälkeen.

marietta

Haa! Totta! Onnellisen harvoin on näitä enää viime aikoina tullut vastaan.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.