To do -lista

Käsi ylös, kuka tykkää tehdä listoja?

o/

Siis ihan sikana. Teen listoja esimerkiksi kauppaan, piknikille, reissuun (ainakin kaksi, erikseen matkatavaroille ja itse kohteessa tehtäville/nähtäville asioile), kouluun, laskujen maksuun, siivoukseen, kesälle, kosmetiikkaostoksille, tulevaisuudelle/elämälle, kuuntelemisen arvoisille biiseille, elämänkumppanille, treenaukseen ja tällä viikolla aion listata kaikki omistamani bonuskortit.

Yleensä tekemäni listat ovat hyödylisiä ainoastaan tekovaiheessa, sillä kauppareissulla unohdan ne aina kotiin, siivouspäivänä en muista katsoa niitä ja laskuja maksaessa kadotan ne jonnekin. Minua kuitenkin rauhoittaa tehdä niitä - ajatukset ja tehtävät asiat jäsentyvät mukavasti ja samalla onnistun luomaan illuusion siitä, että ne asiat tulisivat oikeasti tehdyiksi. Näyttää helvetin tehokkaalta ja pelottavan järjestelmälliseltä, olematta kuitenkaan kumpaakaan. Täydellistä!

Sainkin tänä vuonna ihanalta ystävältäni joululahjaksi Marc Jacobsin (!) muistivihon (muistivihkoja on muuten sadellut lahjaksi siitä lähtien, kun ryhdyin opiskelemaan toimittajaksi, not bad myöskään listaihmiselle) asioille, joita en kuitenkaan saa tehdyksi.

Eli kaikki ylläolevat.

Kiitos Kati!

Kommentit

Anna Karhubear

Listat ovat mahtavia! Ihana muistikirja toi. Ja listat pitää kirjoittaa juuri noin, oikeaoppisesti ihan turhille lappusille, ei esim. käteviin appseihin iPhoneen, josta ne voisi oikeesti kaivaa esiin siellä Alepassa... Yritän yhä tajuta, mitä perjantaina työpöydälle kirjoittamani lappu: "Tarkista tsekki!" tarkoittaa.

Lipastossa

Voi kyllä! Listoja tekemällä saa aina huijattua itselleen fiiliksen, että homma on hallussa (ei ole). Tenttiä varten tehty lukusuunnitelma luo fiiliksen, että puolet urakasta olisi jo tehty (ei ole). Yleensä myös suunnittelen etukäteen reissuun otettavat tavarat tekemällä listan tai piirtämällä ne, ihan kuin pakkaamisesta siten tulisi miellyttävämpää (ei tule). Mutta mieli rauhoittuu!

marietta

Anna: Hahahahahaha! Tarkista tsekki :DDD

Lipa: Nimenomaan! Tosin toi piirtäminen vois tuoda mukavaa vaihtelua- Joskus olen kyllä pakkauslistaan joutunut tunnistusmielessä jotain piirtämään, kun "HM:n musta toppi"-merkintöjä on alkanut olla liikaa.

boora
All about Japan

Täällä ilmottautuu kans yksi listaihminen ja oon aivan samaa mieltä kun Lipa!

PSK
Insert Cool Phrase

o/

Sini
Lempi

Muistilistat ja erilaiset tuherrukset on arjenhallintaa parhaimmillaan! Voisin itsekin upgreidata maanista listojen kirjoittamistani jollain hienolla muistiviholla.  Parasta on, kun vetää aina yli tehdyt jutut. Kun näkee kuinka tehtävälista hupenee, hartiat laskee korvista ja hengitys rauhoittuu. :)

Luulin, että olen ainoa hullu, joka tekee tarkan listan mukaanotettavista matkatavaroista, mutta en olekaan yksin! Mahtavaa!

MaryBerry

Muistilistat. <3 

Teen vapaapäiville, kauppareissuille, siivouspäiville.. Uni tulee paremmin ja siivous sujuu (muka) paremmin. Monet tutut nauraa et taidan olla vähän pipi mut se on tosi mukavaa hommaa, vaikkei niitä sitten noudatakkaan ja elämä olis varmaan ihan yhtä sujuvaa ilman noita listojakin. 

- Paula - (Ei varmistettu)

Minäminäminä! Teen listoja oikeastaan ihan kaikesta. Kauppalaput, matkalle otettavat tavarat, päivän/viikon aikana tehtävät työt.... Ja kyllä, ne jäävät helposti listoiksi eivätkä välttämättä yllä toteutuksen tasolle. Voin siis täysin samaistua kirjoitukseesi! Paras tekemäni lista on tarkkaan pohdittu ja moneen kertaan muokattu "Unelmieni mies", joka on jaoteltu kahteen osioon; pinnalliset (ulkonäköjutut, koulutustaso yms.) ja syvemmät (luonne, arvot). Parasta on se, että nyt asun miehen kanssa, joka täyttää kaikki pitkän listani tärkeät vaatimukset!

Blogisi on huikea. Selailin pitkään Lilyä löytääkseni sellaisen blogin, jonka postauksia ahmisin ja jota minun olisi ihan pakko alkaa seurata. Olen totaalisen tylsistynyt pelkkiin muoti-, ruoka-, käsityö ymsyms -blogeihin, mutta tämä on ihana sekamelska kaikkea mahdollista. Taidat saada minusta innokkaan lukijan! Kiitos, että kirjotat piristät päivääni blogillasi :)

marietta

Heiiii, minäkin tein joskus skumppahöyryissäni unelmien mies -listauksen. Unohdin sen pitkäksi aikaa, ja vasta muutaman kuukauden seurusteltuani muistin sen olemassaolon. Ja kuinkas kävikään - mies täyttää lähes jokaisen kohdan listalla! Listasta OLI siis hyötyä. Selkeästi.

Kiitos kauniista sanoista! Kiva, jos joutavat horinat viihdyttävät. Sitä minä kai hainkin :) KIITOS! <3 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.