Elias – hiustöyhtö elämässäni

Ne, jotka ovat seuranneet minua Instagramissa ja jaksaneet katsoa Insta-stoorini (miksei sille vieläkään ole sopivaa nimeä??) ovat saattaneet huomata, että olen pannut merkille vasempaa ohimoani jatkuvasti koristavan hiustöyhdön. 

(Ymmärrän, että töyhtö näyttää olevan oikealla, mutta se johtuu Instagramin selfiekameran peiliefektistä. Tunnistan kyllä vasemman oikeasta. Nykyään.)

Ohimollani sojottaa terhakka tuppo vaaleaa vauvahiusta, olin sitten tullut juuri suihkusta tai laittanut hiuksiani tuntikausia tai nöyryyttänyt itseni hikeen tunnin ajan peilin edessä peppuani heilutellen. Se ei kerta kaikkiaan laske koskaan. Ilmiö on mennyt niin pitkälle, että olen antanut sille jo oman nimen: Elias. 

Mutta kun olen alkanut puhua Eliaksesta, on ruvennut sattumaan kummia. Pari viikkoa sitten, kun siskoni oli käymässä, hän huomautti, että hänellä on täsmälleen samassa paikassa täsmälleen samanlainen tuppo. Ristimme sen Topiakseksi ja ajattelimme, että genetiikkaahan hiussoiroista on oltava syyttäminen.

Mutta kun kerroin tästä poikaystävälleni, sanoi hänkin, että tuppohommat kuulostavat tutuilta. (Hänen omansa on Matias.) Ongelma ei siis suinkaan koske vain meidän perhettämme. Eikä siinä vielä kaikki: töyhtöongelma on aiemmin luultua reilusti laajempi. Eräs työkaverini sanoi myös, että häntä kiusaa jatkuvasti ohimolla töhöttävä hiustorni. Lisäksi kaksi (2!) Instagram-seuraajaani on ilmoittanut, että heilläkin on oma elias. 

Mistä on kyse? Onko sinullakin sellainen? Mitä tämä kaikki oikein tarkoittaa?? MITÄ HITTOA NYT OIKEESTI?

 

Lue myös:

 

Kommentit

hhh (Ei varmistettu)

Mulla on kummallakin ohimolla! Ärsyttävää! Ja mulla on vielä muuten tuhottoman paksu tukka. SIlti törröttää ohimolla. Tykkään pitää hiuksia korkealla ponnarilla ja jos en muista laittaa kunnolla tököttelä, mulla on semmoset ihanat tuntosarvet ohimoilla <3 RAIVOSTUTTAVAAAAAAAAA

Tiia Rantanen

Tuntosarvet! Ihana mielikuva.

Mimu (Ei varmistettu)

Jep, mulla on kans oma Elias.

saarah
visual diary

En osaa sanoa, mut nauroin tälle jutulle niin et mun leivän päältä tippui juusto lattialle. Et kiitti vaan!

Minnea
Minnean muruja

Minulla on myös! Suloksi sen nyt nimesin, kun tällainen nimeämishomma annettiin :D Sulo on siitä kiva kaveri, ettei sitä näy, jos hiukset ovat auki. Hän ilmestyy näköpiiriin vasta, kun hiukset ovat ponnarilla. Silloin hänen pieni kiharainen olemuksensa pukeaa esiin taaksepäin vedetystä hiuspehkosta. Nimensä mukaan hän on suloinen, eikä aiheuta harmeja.

Päätän raporttini tähän.

Minnea
Minnean muruja

*punkee esiin

Anumaaria78
Mis(s)Fit

Voi Tiia, täällä uskollinen insta-seuraajasi. Nimikin saatiinkin, kun sitä vaadittiin. Toivon Eliakselle pitkää ikää. :D

Tiia Rantanen

Haha! Niin minäkin. Tavallaan. 

Torey
Näissä neliöissä

LÖYTYY! Ja kiroan sitä välillä miehellenikin, kun olen hiuksia laittanut vaikka ja kuinka, eikä se saakelin hiustöyhtö suostu taipumaan. :D

Tiia Rantanen

Se on uskollinen ystävä.

CougarWoman
CougarWoman

Mulla on kanssa, mutta oikealla puolella! Ristin hänet täten Aliakseksi. Alias on ahdistanut minua niin, että konsultoin hänestä jopa luottokampaajaani sen pelossa, että Alias on oikeasti vain tulevan, vaihdevuosista johtuvan kaljun alku; mutta luottokampaaja lohdutti/yritti olla diplomaattinen/ei halunnut menettää asiakasta ja sanoi, että joko pukkaa uutta hiusta (nekään kun eivät kuulemma vain yhtäkkiä ilmesty täyspituisina päähän) tai sitten olen synnyttänyt Aliaksen laittaessani hiuksiani kiinni hieman liian väkivaltaisesti.

Alias on tosiaan itsepäinen, ei oikein tahdo asettua paikoilleen vaikka käyttäisi mitä konsteja.

Tiia Rantanen

"Synnyttänyt Aliaksen" :D 

Henna12345 (Ei varmistettu)

Töyhtö on löytyy!
Mulla on aika ohuet hiukset ja kerran sain ilmaseksi säästöpakkauksen Priorinia ni päätin testata onko sillä oikeasti vaikutusta. Ainut vaikutus mitä hiuksissa huomasin oli, että nimenomaan se hiton töyhtö lähti elämään ihan villiä omaa elämäänsä, kasvoi pituutta ku saakeli ja oli täysin kaikkien taltuttamisyritysten yläpuolella (siis kirjaimellisesti. Se sojotti niin ryhdikkäästi suoraan ylöspäin.). Ehkä se tarkotti että Priorin toimii, tavallaan.
Nimeämisasiaa täytyy vielä harkita, ei sovi hätiköidä näin tärkeiden loppuelämän asioiden kanssa.

Tiia Rantanen

Hahaha! Ilmoitathan mulle sitten kun nimeäminen on tapahtunut?

Julialintu (Ei varmistettu)

Ei ole tuosta, on hirveä määrä lyhyttä untuvaista hiusta molemmilla ohimoilla. Kutsun ilmiötä vauvahiuksiksi. Jos hiukset nostaa ponnarille päälaelle ja unohtaa hiuslakan, voi olla varma, että jossain kohtaa päivää pääni ympärillä leijailee sivusuunnassa haituvaa kuin pähkähullulla professorilla. Kostealla kelillä vauvahiukset kihartuu korkkiruuveille. Ihan tajuton riesa!

Tiia Rantanen

Korkkiruuveille! Ihanaa, voit leikkiä jotakin Jane Austenin hahmoa aina kun on kosteaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Juu on. Luulen että osittain johtuu siitä kun jää hiuksia rillien tohon saranaväliin ja ne katkeaa/kiskoutuu irti

Tiia Rantanen

Ei morjes se on muuten ärsyttävää! Niitä rillejä tehtailee varmaan joku jolla ei oo tukkaa?

MarikaJohannaP
Hey girl

Mulla on kummallakin puolella kunnon haituvaa, ollut aina :D. Harjaan ne aina ripsariharjalla ja hiuslakalla kuriin jos laitan hiukset kiinni.

Tiia Rantanen

Mä en pidä koskaan hiuksia kiinni. Syytän siitä Eliasta. Ja paksua kaulaani, se ja Elias ovat molemmat liikaa esillä jos meinaa laittaa hiukset kiinni.

Vierailija (Ei varmistettu)

Juu, multakin löytyy todella vahva kaveri oikealta ohimolta ja toinen samanlainen keskeltä päätä niin, että näytän vähän yksisarviselta. Jos kampaan hiukset tietyllä tavalla, yhdistävät nämä ystävät voimansa ja näkyvät todella kauas. Valon osuessa tietystä kulmasta, muodostavat ne pääni ympärille eräänlaisen sädekehän.
Vaikka tavallaan rakastan töyhtöjäni, olen muutaman kerran raivopäissäni leikannut ne lyhyeksi. Tämähän ei tietenkään tuo pitkäaikaista helpotusta vaan kiusallisen sängen/myöhemmin kasvavan siilin hiusrajaan.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.