Kauppalapuista ja siitä, mihin ne voivat johtaa

Usko tai älä, mutta minun on pitänyt kirjoittaa kauppalapuista jo monta kuukautta. Kaikki alkoi kesäkuussa, kun löysin Bulevardin S-Marketin ostoskorista kauniisti kirjoitetun kauppalapun (yllä), ja postasin siitä kuvan Instagramiin.

Hieno, eikö? Innostuin löytölistan inspiroimana riipustelemaan kauppalappujani hiukan suunnitellummin, ja mukaan lähtivät myös pari kaveriani (mm. Visual diary -blogin graafikko-Saara). Suunnittelin silloin kirjoittavani blogiin #kauppalappuhaaste-tyyppisen postauksen, mutta koska somen hashtag-haasteet saavat minut haluamaan repiä kynteni irti ja survoa ne sellaisenaan käsivarteni nahan alle, en viitsinyt, enkä tiennyt miten muuten asiasta kirjoittaisin. 

Nyt kuitenkin kävi niin, että kirjoitin Cityyn pikkiriikkisen jutun hauskasta Facebook-ryhmästä, jossa jaetaan kuvia kaduilta ja ostoskärryistä löytyneistä kauppalapuista. Liitin jutun kuvitukseksi kesäkuussa löytämäni kauppalapun, eikä aikaakaan, kun joku kommentoi kauppalappuryhmään julkaisseeni linkkiin: "Mun lappu!" Älytöntä.

Alkuperäisen Instagram-kuvan kommenteissa ystäväni spekuloivat, voisiko hienon kauppalistan takana olla joku söpö graafikkopoika, ja suunnittelivat vuosisadan rakkaustarinaa. Itse juonin jättäväni huolellisesti rakenneltuja kauppalistoja S-Marketin ostoskoreihin puhelinnumerollani varustettuna ja katsovani, kuinka käy (vaikka uskoinkin, että söpön pojan sijaan asialla oli joku viileä mimmi, jonka kanssa halusin epätoivoisesti terassille ja ikuisiksi ystäviksi). No, nyt, melkein puoli vuotta myöhemmin kaveri löytyi (kyllä, hän on mies, mutta sitä vuosisadan rakkaustarinaa ei ole kyllä näkynyt) ja mysteeri ratkesi. Yllättäen somessa. En tiedä, pitäisikö siitäkään yllättyä, että meillä on lapunkirjoittaja-Jussin kanssa Facebookin mukaan kahdeksan yhteistä kaveria. Todennäköisesti olemme irkanneet samalla kanavalla vuonna 1998. /me poistuu.

Lisäksi Saaralle lapusta inspiroituminen poiki mahtavaa blogiyhteistyötä. Upeaa!

En ole vieläkään kirjoittanut kauppalistoihini puhelinnumeroani, mutta ehkä ryhdyn nyt siihen. Ja ehkä sinäkin suhtaudut kauppalappuihin hiukan eri tavalla. :)

P.S. Jos innostut kauppalappujen rustaamisesta ja postaamisesta Instagramiin, liitä kuvaan hashtag #kauppalappu ja jos viitsit, mainitse minut (@tiiamarietta) kuvatekstissä. Haluan nähdä kaikki kauppalaput!

 

Kommentit

Tiina / MUITA IHANIA (Ei varmistettu) Http://Muitaihania.blogspot.fi

Mää oon kans elämässäni pyrkinyt tekemään enemmän kauniita kauppalappuja ja toivonut, että joku ilahtuisi niistä, kuin rumia. Just äsken ajattelin, että nyt on pakko kirjoittaa lappu että muistan kaiken, kun yleensä harjoitan kuitenkin muistiani ja jätän laput kirjoittamatta. Mutta hei, vaikka vuosisadan rakkaustarinaa ei syntynytkään, niin hauska juttu silti! :)

Emmio. (Ei varmistettu) http://lines-i-drew.blogspot.com/

Mahtava tarina! :) Olen itsekin harrastanut kauppalistojen ja muiden tien varsiltä löytyneiden lappujen keräämistä jo useamman vuoden. Noin kauniita kauppalistoja en ole kyllä vielä löytänyt, mutta leikittelen mielessäni sellaisella ajatuksella, että jonain päivänä otan summassa jonkun keräämistäni listoista, lampsin kauppaan, ostan kaiken listalla olevan ja sitten mietin kotona, että mitäköhän tämän lapun kirjoittaja tästä nyt kokkailisi. Se olisi sellaista toisen ihmisen saappaisiin - tai ehkä pikemminkin jääkaappiin - astumista!

Hanna R.

Hauska juttu! Olen itse pari kertaa toteuttanut taiteilija Meiju Niskalalta nappaamaani ideaa: Jos löydän jonkun toisen laatiman kauppalapun, ostan sen mukaiset tuotteet. Siinä menevät iltapalasuunnitelmat aika uusiksi, kun listalla on purkkaa, rahkaa ja raejuustoa :) 

Sam (Ei varmistettu)

<a href="http://Google.com" rel="nofollow">Google</a>

wilson (Ei varmistettu)

Opera is a completely complimentary http://operaminiguide2.jigsy.com/ software application and http://operaminiapk9.beep.com/ you can download it completely https://operaminiwindows.page4.me/ free of cost for desktop computers http://operaminibrowser.greatwebsitebuilder.com/ as well as mobile phones. http://operaminidownload4.mihanblog.com/ Inning accordance with the most recent records.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.