Kuka on Sliding Doors -versio sinusta?

Jokainen minun ikäiseni nainen muistaa Sliding Doors -elokuvan, Gwyneth Paltrow'n mieltsin upean lyhyen tukan, Aquan biisin Turn Back Time ja sen tajunnanräjäyttävän oivalluksen siitä, että jokainen tekemämme valinta (tai ottamamme metro) voi vaikuttaa elämämme suuntaan lopullisesti.

(Ja teille, jotka ette ole minun ikäisiäni naisia, kerrottakoon: Sliding Doors (1998) on elokuva, jossa naisen (Paltrow) elämää aletaan seurata kahdessa vaihtoehtoisessa skenaariossa. Toisessa hän ehtii nipin napin töistä lähtiessään junaan, ja saapuu kotiin juuri ajoissa yllättääkseen miehensä lemmiskelemästä toista naista heidän yhteisessä sängyssään. Toisessa hän ei ehdi junaan eikä saa tietää ääliömiehensä petturuudesta. Yhteen junaan ehtiminen (tai ei) muuttaa naisen elämän kulkua radikaalisti. Lisäksi naisella on (toisessa skenaariossa) aivan mieltsin upea lyhyt tukka.)

Olen kehitellyt teoriaa Sliding Doors -"doppelgängereistä" siitä saakka, kun tutustuin Fanni-kissaan. Se on nimittäin mielestäni Sliding Doors -versio eräästä toisesta tuntemastani kissasta, Cosimasta. Luulen, että Cosima ei ehtinyt metroon ja joutui juoksemaan töistä kotiin, innostui lenkkeilystä, ryhtyi juoksemaan kaikki työmatkat ja siitä tuli ihana ja hoikka ja lihaksikas. Fanni ehti metroon, ihastui sen helppouteen, eikä enää koskaan suostunut kulkemaan minnekään omilla jaloillaan. Niin siitä tuli ihana ja pullea. 

Unohdin koko teorian, kunnes eilen näin Facebookissa erään kaverini päivityksen. Hän oli tavannut naisen, joka oli samanniminen, kotoisin samasta paikasta, opiskellut samaa alaa ja ollut samassa kesätyöpaikassa. Kumpikin oli kesätyön päätyttyä valinnut suuntautumisvaihtoehdon opinnoissaan, päinvastaiset, tietty. He eivät olleet koskaan ennen tavanneet toisiaan ja nyt he asuivat samassa talossa. Tai jotenkin noin se kai meni. #slidingdoors much?

Aaaanyveisseli, homman pointtina on siis etsiä oma Sliding Doors -versio ja pohtia, missä vaiheessa todellisuudet jakautuivat kahtia. Omani on tämä:

Minun ja Zooey Deschanelin sliding doors -hetki oli se, kun yhteinen minämme alkoi miettiä otsatukan leikkaamista. Toinen versio meni kampaajalle, leikkautti killer bangsit, pani punaista huulipunaa ja ryhtyi menestymään. Toinen meni myös kampaajalle, mutta leikkasi tukkansa (ei otsista), meni seuraavana päivänä uusiksi ja leikkasi lisää, ja menipä vielä kolmantenakin päivänä ja leikkasi tukan tosi lyhyeksi, kunnes neljäntenä päivänä joutui pakokauhun valtaan, otti pisteeksi i:n päälle vielä pilallisen permanentin (true story) ja ryhtyi sitten epäonnistumaan elämässä. 

Kuka on sinun Sliding Doors -minäsi?

(Kuva Giphy)

 

Lue myös: 

 

Kommentit

Niin kiinnostava ajatusleikki! Koska minähän siis säännöllisesti tylsyyden hetkinä pohdin, missähän olisin nyt, jos olisinkin mennyt sinne toiselle yläasteelle tai hakenut siihen superkorkean keskiarvon lukioon tai sittenkin päässyt opiskelemaan ykkösvaihtoehtoani. Tai jos olisinkin lapsena suostunut jatkamaan tanssiharrastusta yhden (!) kerran jälkeen, olisinko nyt Tanssi tähtien kanssa -ammattilainen.

Mutta kaikkein useiten mietin yhtä poikaa, jota tapailin hetken aikaa lukiossa. Lopetin tapailun, koska hän oli jotenkin vähän liian kiltti ja nössykkä. Toisinaan mietiskelin, olisiko vaan pitänyt jatkaa tapailua ja päädyin sitten lopulta googlettamaan hänet. No, hän meni naimisiin seuraavan tyttöystävänsä kanssa ja kiertää nyt Lähi-idässä saarnaamassa. Minä olen kaupungin virkamies, joka asuu itsekseen ylihintaisessa vuokrakaksiossa. Vaikea sanoa, kumpi elämä oli oikea valinta.

Tiia Rantanen

Ei hitto. Toi "jos seurustelisin edelleen senjasen kanssa" on kyllä sairain ajatusleikki ikinä.

Laura/ Tässä kaupungissa tuulee aina (Ei varmistettu) http://tassakaupungissatuuleeaina.blogspot.fi

Mä olen useamman kerran miettinyt, että mun Sliding doors -hetki oli ylioppilaskirjoitusten jälkeisenä kesänä, kun Ilosaarirockista kotiutuessa kotona odottikin kolme paksua kirjekuorta yliopistoista. Jos olisin valinnut Vaasan, asuisin nykyään siellä merenrantahuvilassani suomenruotsalaisen mieheni ja Jennyn ja Lucaksen kanssa. Jos taas olisin valinnut matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan, olisin jossain vaiheessa vaihtanut insinööriksi ja nyt hyväpalkkaisessa duunissa. Siitä kolmannesta kuoresta paljastui tämä nykyinen tie ruotsinmaikaksi, pätkätyälöiseksi ja kahden pojan äidiksi.

Tai sitten minunkin Sliding doors -minäni on jotain kautta Zooey Deschanel, koska olen aina sanonut, että jos saisin muuttaa itseni kenen julkkisnaisen näköiseksi tahansa, valitsisin juuri Zooeyn.

Tiia Rantanen

Ehkä Zooeylle tuli vielä neljäs kuori, jossa oli sille viesti: leikkaa otsatukka.

Torey
Näissä neliöissä

Apua. Jos eksäni kanssa ero ei olisi tullut hänen perheensä lestadiolaistaustan takia, olisin ehkä valmistumisen jälkeen asunut Tampereella, miehen opiskellessa palomieheksi. Sitten olisin käynyt ehkä Jyväskylän suunnalla toteamassa etten suostu siellä asumaan, enkä ala miksikään lastenhankinnan liukuhihnaksi ja ilmoittanut muuttavani Turkuun yksin tai kaksin. Oltais hankittu pari lasta ja olisin palomiehen vaimo, jota miehen suku vihaisi. :D

Nyt minulla on ne haluamani kaksi lasta miehen kanssa, jonka takia ei kotiseudulta tarvinnut poistua ja jonka perhettä ja sukua rakastan! Eli parempi näin! :)
Eksä sen sijaan meni naimisiin teininä, on nyt 5 vai jo 6 lapsen isä, eikä koskaan valmistunut unelmiensa ammattiin, vaan painui lukiosta suoraan töihin... mutta sai pitää sukulaissuhteensa.

Tiia Rantanen

TAI sitten eräänä aamuna olisit houkutellut palomies-miestäsi jäämään töiden sijaan sänkyyn ja hirveä tulipalo olisi tuhonnut kaupungin ikonisen puiston, koska kukaan palomies ei ollut sammuttamassa roihua, olisitte alkaneet vihata toisianne ja sukujanne ja puistoja ja suhdettanne ja olisitte eronneet ja olisit päätynyt juuri siihen missä olet nyt. 

Torey
Näissä neliöissä

Tai sit just noin!

:'D Ootko aatellu koskaan alkaa käsikirjottajaksi johki laatusarjaan. Tai Salkkareihin. :D

Tipinen (Ei varmistettu)

Tarkoitit varmaan "Kuten Salkkareihin" ;D

Torey
Näissä neliöissä

No vaikka niin... :D Ainaki toi juonikuvio ois sopinu siihen!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.