Leipätemppu ja muita tarinoita viinan salakuljetuksesta

Ei, tämä ei ole historiallinen artikkeli kieltolain aikaisesta kossuliikenteestä. Tämä on vinkkipalsta, jonka keskeisenä ajatuksena on jakaa neuvoja siitä, millä tavoin alkoholia kuljetetaan onnistuneesti festareille ilman, että jää ruumiintarkastuksissa siitä kiinni.

Tässä ovat sellaiset neuvot, joita olen muilta kuullut tai itse onnistuneesti soveltanut.

Leipätemppu. Kuulin juuri nerokkaasta leipätempusta, jonka tekijä oli kovertanut limppuun viinapullon menevän reiän. Valitettavasti limpputemppu oli mennyt reisille, sillä ovela portsari oli käntystä huolimatta löytänyt pullon. Tämä panee silti miettimään, minne kaikkialle muualle pullonpaikan voisi kovertaa (vankilaohjelmista tuttu raamattuklassikko tulee ensimmäisenä mieleen).

Ei laatu, vaan määrä. Mitä pienempi pullo, sitä helpompi se on piilottaa ja sitä useampia niitä mahtuu. Sukkaan, suuhun, nutturaan, meikkipussiin, taskuun, housuntaskuun, povariin, takintaskuun... Ja hyvällä säkällä yksi tai useampi selviää tarkastuksesta, vaikka osa takavarikoitaisiinkin.

Metsä puilta -huijaus. Röyhkeimmillä ihmisillä käy yleensä uskomattomin munkki. Laita törkeän iso pullo laukkuun sellaisenaan ja yritä kulkea portista pullo kädessä. Kädessäsi oleva pullo viedään, mutta laukkuun ei edes viitsitä katsoa.

Haudankaivaja. Leikittelen itsekin joka vuosi ajatuksella, että kävisin Suvilahdessa kaivamassa pari tarkoin valittua kuoppaa rommijemmaa varten ennen Flowta. Joka vuosi tämä jää kuitenkin tekemättä vaivalloisuutensa ja arvaamattomuutensa vuoksi (mitä jos pullohaudan paikalle rakennetaan lava tai baaritiski?). Toinen vaihtoehto olisi (ainakin Suvilahdessa) survoa puteleita sadevesiränneihin viikkoa ennen festareita.

Onko teillä hyviä salakuljetustarinoita tai -temppuja?

Kuvassa vesipullo, jonka voisi näppärästi kaivaa vaikkapa patonkiin.

 

Kommentit

Mahdoton Nainen

Kaverilta kuultua: injektioneulalla kun ruiskuttaa alkoholia hedelmiin (esim. melonit, mandariinit) niin tulee mielenkiintoinen välipala :)

nansk

Abiristeilylle salakuljetin viinaa kynsilakanpoistoaineena vanhassa (isohkossa, hehe) pestyssä pullossa, joka oli samassa pussissa muiden hygieniatuotteiden kanssa. Haisi joka tapauksessa alkoholilta... Jäi kyllä käyttämättä, mutta olipahan mukana.

En kyllä tiedä toimiiko tuo festareilla, onko siellä kenelläkään ikinä mitään hygieniatuotteita mukana? :D

Sellaisen olen kuullut, että feikki-raskausmahaan olisi piilotettu vaikka mitä, ja sitten vaan sellainen uskottava äitiysteltta päälle, niin voila!

marietta

Kuulin, että joltakulta oli takavarikoitu portilla jopa käsidesi!

FFFifi
Fitness Führer

Meillä on ollut noita viinalla täytettyjä hedelmiä, sekä viinassa uivia hedelmänpalasia = hedelmäsalaatti. Termariin on laitettu kahvin lisäksi viinaksia. Tuoremehutetran sisältö on vaihdettu. Lisäksi on tietty täytetty minigrip-pusseja viinalla ja pistetty näitä ympäri vartaloa, yleensä rintsikoihin. Huono sikäli, että noi pussit vuotaa aina.

Pikkupulloja on pistetty ainakin kameralaukkuun, meikkipussiin, saappaisiin, alusvaatteisiin, sateenvarjoihin, Pringles-putkiloihin ja sipsipusseihin.

Useimmiten tosin olen pistänyt pullon vaan käsilaukkuun ja antanut sen auliisti tutkittavaksi. Koskaan sitä pulloa ei ole kaivettu ulos, en ymmärrä miksi.

En useinkaan edes juo niitä viinoja, jotka salakuljetan, mun on vaan pakko jemmata niitä, tämä on urheilulaji.

marietta

Siis pointtihan onkin juuri siinä, että salakuljetus on jännää. Ei suinkaan siinä, että niistä viinoista saisi tukevat tumut.

Zädää (Ei varmistettu)

Yksi keino on kanssa, että avaamattomaan vesipulloon tekee pohjaan reiän, valuttaa veden pois, tyrkkää injektio-neulalla tai muulla vastaavalla vaikkapa vodkaa sisään, jonka jälkeen kuumaliimalla liimaa pohjassa olevan reiän umpeen. Käy varmaankin myös kokis-pulloon, mutta silloin ottaa vain tarvittavan määrän kokista ulos ja ruiskuttaa sisään sopivan määrän alkoholia.
Tietenkin vaaditaan, että saa viedä sen "avaamattoman" pullon alueelle.
Hyvää matkaa Flowhun!

viv (Ei varmistettu)

Jos jaksaa askarrella, niin pillimehusta injektioneulalla mehua ulos yläosan läpän alta, viinaa tilalle ja läppä liimataan takaisin pikaliimalla kiinni. Jokavuotinen festari-perinne!

Klasu (Ei varmistettu)

Hirveen monimutkaisia nuo. Paras kikka on ostaa limsa- tai vissypullo. Pullo laitetaan korkki edellä ylösalaisin kulhoon, jossa lähes kiehuvaa vettä. Korkki pehmenee kivasti ja sen saa hieman voiveitsellä auttaen sinetti ehjänä auki. Sitten vain vissy- tai vesipulloon kirkasta viinaa tilalle tai Ed-pulloon minkä tahansa väristä. Huom. vissypulloon kannattaa jättää vähän vissyä, jotta poreilee vielä. Klassinen festarikossuvissysekoitus: puolet ja puolet. En ole kuitenkaan varma saako Flow-festareille viedä omia avaamattomia juomapulloja.

Klasu (Ei varmistettu)

Vielä lisäyksenä: Kannattaa olla tarkkana pulloon päätyvän nesteen määrässä, että näyttää avaamattomalta. Korkki kannattaa ruuvata varovasti takaisin, ettei sinetti katkea.

marietta

Dude. You're a pro.

Suviiii (Ei varmistettu)

Pikkuhousunsuoja, tamponi tai terveyssidepakettiin pullo. Ikinä ei ole tutkittu. Kylmäkalleista vesi pois ja viinaa tilalle. Pieniä pulloja meikkipussiin.

FFFifi
Fitness Führer

Ooo, kylmäkalle! Tämä oli mulle uusi :D

Veli vaimoineen salakuljetti joskus vuosia sitten festareille viiniboksin synttärilahjana: paperit päälle, lahjanaru ympärille ja taisi siinä oikein synttärikorttikin olla kiinni. Sanoivat portilla menevänsä viettämään synttäripiknikiä. 

Vattu

Mulle tuli heti mieleen, että jos festarialueelle menee etukäteen hautaamaan rommia, haudan päälle hyvin todennäköisesti ilmestyy pohjasta vuotava bajamaja. :D

marietta

Se lisättäköön listaan "syitä, jonka vuoksi tämä jää tekemättä".

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.