Maistuva New York (Isyyspakkauksen Tommi, tää on sulle)

Isyyspakkauksen Tommin ja oman tulevan New Yorkin visiittini inspiroimana kaivoin naftaliinista vanhoja kuvia ja tekstejä viime keväiseltä Nykin matkalta.

Ja kyllä, olen nimennyt postauksen televisio-ohjelman mukaan. Ei, tämä ei missään nimessä tule olemaan viimeinen kerta, kun teen niin.

Tavoitteenani New Yorkissa oli syödä ja juoda kaikki eteeni osuva, jota mieleni tekee. Tässä siis ruoka- ja juomapoimintoja sekä -suosituksia, New York style. Enjoy!

Ensimmäisen aamun aamupala Artie’s Delicatessenissä, 83rd & Broadway. Olin lukenut jostakin oppaasta, että Jenkkeihin matkustavan suomalaisen kannattaa aina pitää mukanaan pikakahvia, jolla voi terästää paikallista litkua. Minun makuuni paikallinen kahvi kyllä sopi oikein hyvin, enkä kaivannut terästystä. Mmmh! Herkullista! Muuten Artie’sia en sen kummemmin suosittele. Vähän kallis, ei erityisen hyvä.

Mango- ja veriappelsiinimargaritat Cowgirl-nimisessä baarissa West Villagessa. Paikka on kuulu margaritoistaan. Kyllä pärähti.

Kuvassa alkupalani eli vesimelonikeitto Corner Shop Caféssa Broadwayn ja Bleeckerin kulmassa. Pääruoaksi söin herkullistakin herkullisemman tartarhenkisen tonnikalaburgerin salaatin ja erinomaisen nerokkaan wasabimajoneesin kera. Maukkaan ruoan lisäksi tämä ravintola oli jotenkin päässyt mun iTunesin soittolistoihin käsiksi ja onnistui soittamaan kaikki mun lempparibiisit läpi aterioinnin aikana. Palvelu oli myös aivan loistavaa – tätä paikkaa suosittelen todella mielelläni.

The Meatball Shopilla on muutama toimipaikka Manhattanilla, itse kokeilin Stanton Streetin ravintolaa. Lihapullakonsepti on mielestäni aivan huippu – tosin varoitan, että ruoka on aika stydiä. Kannattaa tilailla varoen. Parasta ravintolassa oli kuitenkin se, että trendikkyydestään huolimatta paikka oli helposti lähestyttävä ja mukava. Suomessa trendirafloilla on mielestäni tapana olla tylyjä ja kylmähköjä.

Cannoli Little Italyssa. Kysyin niitä myyvältä mieheltä, mitä on tahna, jota cannolin sisälle laitetaan. Mies katsoi minua kuin vähäjärkistä: “cannoli cream”, siis tietenkin, duh. Jep. (P.S. Pyydän anteeksi kuvien alakulmien päivämääräosastoa. So 90s, I know.)

Ensikosketuksen etiopialaiseen keittiöön sain Harlemin Zomassa. Erilaiset tahnat, sörsselit ja soosit tarjoiltiin injera-nimiseltä letulta, jota käytettiin myös ruokailuvälineenä sormilla syöden. Uutta, mielenkiintoista, herkullista. Käsillä syöminen on ihanaa.

En tiedä ketään, joka ei olisi suositellut Magnolia Bakeryn cupcakeja New Yorkin reissulla maistettavaksi. Tuplasuklaa-cupcake kutsuikin nimeäni kotimatkalla Lauryn Hillin keikan jälkimainingeissa. Magnolia oli auki vielä puoli yhdeltä yöllä! Omnomnomnom.

Mondon New York-oppaan kehotuksesta kävin Coney Islandin Brighton Beachilla vetämässä vodkashotin venäläisravintola Tatianan terassilla. Na zdarovje!

4 dollarin “pikku” taco Coney Islandilla. Meksikolaismeininki ja -ruoka on Nykissä kyllä kokemisen arvoista. Ja herkullista. Joskus myös melko tulista. Minun nössöille makunystyröilleni se oli sitä joka kerta.

Happy hour perulaisravintola Pancassa West Villagessa (7th ave). Elämäni ensimmäinen perulainen olut. Myös ihan mukavat mojitot... mikäli oikein muistan.

Cupcakelandin Oreo-cupcake Brooklynissa. Hhhhhieman hyvä.

Hamptonsin-vierailulla kävimme syömässä Montaukissa ihanassa pikku merenranta-kalastaja-oh-so-very-Dawson’s-Creek-ravintola Montauketissa, jonka terassilta on suora näkymä auringonlaskuun, jolle taputetaan ja hurrataan joka ilta. How cool is that?

Toinen ravintola Hamptonsinreissulta, Clam Bar, jossa maistoin miekkakalaa elämäni ensimmäistä kertaa. Ravintolasta bongasimme myös näyttelijätär Krysten Ritterin! Varoitus: Clam Barin kotisivuilla on ilmeisesti sattunut joku Comic Sans-onnettomuus. Yhh.

Kuvassa viimeisen New York-aamuni kevyt aamiainen Waverly Dinerissa, 6th ave & Waverly. I just love a good diner.

Ylimääräisenä vinkkinä voin kertoa, että on ihan kannattavaa käydä yksin ravintoloissa muistiinpanovälineiden kanssa. Henkilökunta saattaa luulla, että olet perkeleen tärkeä kriitikko, ja panee parastaan.

Kommentit

Sini
Lempi

Mahani alkoi oikeasti kurista. Huippuhyviä rafloja olet löytänyt! Anthony Bourdainin fanina olen päättänyt tehdä matkoistani ruokamatkoja. Pian lähden Roomaan, ja kaikki matkasuunnitelmat liittyy ainoastaan italialaiseen ruokaan ja jäätelöön.

marietta

Vähintään yksi jäätelö päivässä sitten siellä!

Tommi K
Isyyspakkaus

Voi vitsi, kiitos! Olen hyvin otettu.

Lumo (Ei varmistettu) http://www.lumolifestyle.blogspot.fi/

New York on ikuinen suosikkini ja ihana ruokakaupunki. Cupcaket ovat kuitenkin liian makeita makuuni (jokin voi siis olla LIIAN makeaa??) ja cannolin kuorin maistuu tippaleivälle, josta en niin välitä. Samoin Shake Shakin kehutut hampurilaiset olivat tosi pettymys. Onneksi jonoa oli vain n. 15 min, tuntia tuskin olisin jonottanutkaan.

Broome Streetin vietnamilaiset bahn mi-leivät maistuisivat toistekin lounaaksi.

Suosikkejani ovat olleet mm. Hundred Acres, Public, Red Cat, Schiller's Liquor Bar, Peter Luger, John’s pizzeria. Aamiaisista Bubby's ja Cafe Angelique jäivät viime reissulta erituyisesti mieleen.

Bronxin Arthur Avenuen italialainen ruokahalli, paras antipasto ikinä (mukaanlukien italiassa syödyt), kyllä kannatti metroilla tunnin verran Etelä-Manhattanilta Bronxiin.

Mahtavia cocktaileja olen juonut mm. Campbell's Apartmentissa Flatiron Loungessa ja Novecentossa, jossa oli killer mojitot ja happy hour. Carrols Gardenin Zombie Hutissa joimem itsemme iloiseen hiprakkaan kun juttelimme tarjoilijatytön kanssa, joka oli ollut siellä edelliselläkin vierailullamme. Edesmenneessä Elettariassa oli fantastiset cocktailit ja todella hyvä baarimikko.

Kuola valuu jo, kun muistelen ihania makuelämyksiä

zal
In Every Direction

Hei kiitos! :) Olen lähdössä kuukauden päästä viikoksi New Yorkiin poikaystäväni ja hänen vanhempiensa kanssa. Näiden vinkkejen turvin voin vähän kantaa vastuuta ruokapaikkojen valinnasta.

Suunnitelmissa on kuulemma testata ainakin joitain Man vs. Foodissa hehkutettuja mestoja. Kasvissyöjän vinkkelistä odotan vähän kauhulla, mitä tuleman pitää :D

Kiitos näistä, lähden maaliskuussa nykkiin viikoksi ja varmasti testaan ainakin osan näistä. :)

marietta

Hei hyvä hyvä! Lukekaa ihmeessä myös tuo Isyyspakkauksen postaus aiheesta, kommenttien suosituksia on niin paljon, että hengästyttää oikein.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.