Matala verenpaine? Lähde Espanjaan

Ah, Espanja. Tuo auringonpaisteen ja virtaavan halpisviinin luvattu maa. Vuoriston, rantamaisemien ja lukemattomien mustanruskeiden silmien mekka. 

Ja saatanallinen verenpaineen nostattaja. 

En kyllä sitten ymmärrä mikä perkele näitä paikallisia vaivaa, kun niillä ei ole koskaan kiire minnekään. Ei liukurappusissa, ei kaupan kassalla, ei jonossa, ei edes töissä.

Eivätkä ne onnistu ikinä tekemään kahta asiaa yhtä aikaa. Jos ne kävelevät kadulla ja vierustoveri alkaa jutella, ei auta. Pakko pysähtyä kuuntelemaan. Koska jalkojen nostelu vuorotellen on täysin mahdoton tehtävä, jos keskustelee samalla. Niin on myös kassan näpyttely tai viivakoodien lukeminen. Haluaisitko jutella ja väistää samalla muita ihmisiä? Ehei! Täällä keskitytään yhteen asiaan kerrallaan. 

Keskittymisvaikeuksista kielivät myös nämä paikalliset kaakelit.

Toisaalta enhän minä oikeastaan ymmärrä, minne minulla muka on niin kiire. Mutta kun nämä tällaiset tilanteet on vaan hoidettava pois alta ja päästävä eteenpäin. Ai minne? No EN MINÄ TIEDÄ. Mutta päästävä on, ja mielellään tuhahdeltava mielenosoituksellisesti matkalla. Koska voittaja on se, joka on ensimmäisenä ja vähän vihaisena paikalla. Ai missä? No en minä tiedä sitäkään, mutta ensimmäisenä siellä ollaan. Takuulla. 

Tänään ostin yhdestä kaupasta vahingossa väärän tuotteen. Kun menin vaihtamaan sen toiseen, kävin kolmen asiakaspalvelijan luona ja jonotin kahdessa eri jonossa. Oli vuoronumeroa ja monivalintatehtävää. Vaihtoani hoitava myyjä printtasi tulostimella neljä sivua asiakirjoja palautusta varten. Laitoin niihin kaksi allekirjoitusta, ja kolmen uuden kuitin pinoon vielä yhden. Enkä tietenkään voinut vaihtaa tuotetta toiseen, koska ne olivat - luoja paratkoon - eri hintaiset. Ensin piti palauttaa yksi ja sitten veloittaa toinen, koska kortinlukija menisi muuten sekaisin. Otsani verisuoni uhmaavana tykyttäen hillitsin haluni kertoa myyjälle, että ei muuten menisi. Että tätä tehdään tuolla meillä 4000 kilometrin päässä ihan koko ajan. 

Mutta on tämä Espanja kyllä sitten ihana paikka.

Kommentit

Travojago
Travojago

JAJAJAJAJAJAA :D :D 

KYLLÄ, juurikin näin. 

Nykyään, kun turistitkaan ei enää kanna saludoa tai ruisleipää kainalossaan on joutunut kehittämään uudet merkit joista turren tunnistaa. Kiire on yksi. Vain lomalaisilla on koskaan kiire minnekään (minne? sitä ei kukaan oikein tosiaan tiedä) 

Kaipa ne elää niinkuin huomista ei olisi. Me rullataan sellasella rennon letkeällä mañana meinigillä :D

Tiia Rantanen

Haha, niinpä! Olin vuosia sitten vaihdossa Espanjassa, ja raivostuttavimmat tilanteet käytiin kyllä kaupan kassalla. (Kirjoitinkin siitä joskus.) Sitä on itse niin suomalaisen tehokas ja pakkaa kamoja kassiin sitä mukaa, kun myyjä lappaa niitä kaukaloon ja on suurinpiirtein maksanut tuotteet jo ennen kuin se ehtii kertoa hintaa -- kun taas espanjalaiset seuraavat lamaantuneena tuotteiden piippausprosessia joka kerta ihan kuin se olisi ihmeellisintä, mitä ovat koskaan nähneet. Ja vasta sen jälkeen, kun kassa on kertonut hinnan, ne alkavat etsiä lompakkoa kassista. 

ARGH. 

saarah
visual diary

Toisaalta enhän minä oikeastaan ymmärrä, minne minulla muka on niin kiire. --- Koska voittaja on se, joka on ensimmäisenä ja vähän vihaisena paikalla. Ai missä? No en minä tiedä sitäkään, mutta ensimmäisenä siellä ollaan. Takuulla. 

HAHAHHA! Tunnistan vieläkin vähän itseni tosta, mut tää puolitoista vuotta etelässä on auttanut aika paljon. Ja onneks Portugali ei kuitenkaan oo mikään Espanja (niinkuin täällä muistetaan usein mainita) :D :D 

 

Tiia Rantanen

Bahaha! Uskon. <3 

saarah
visual diary

Piti nyt tulla vielä raportoimaan, et just eilen juttelin yhden portugalilaisen kanssa siitä, missä paikoissa ollaan matkustettu ja missä vois kuvitella elävänsä. Sanoin et tykkään New Yorkista johon tyyppi sanoi heti: En oo käynyt siellä, mut mun mielikuva sieltä on se, et kaikilla on KAUHEE KIIRE koko ajan. Minne niillä on niin kiire? Miten ne voi elää siinä kiireessä ja stressissä? Miks aina pitää olla kiire? EN YMMÄRRÄ!

 

:D :D 

eveliinakatajisto
Enjoy It All

No nyt kyllä osu ja uppos, oisin voinut kirjottaa ihan samanlaisen postauksen! :D Oon itse vielä täällä töissä palvelualalla ja tuo maksaminen on kyllä paikalliselle usein niin hidasta! Rahapussia tosiaan kaivetaan vasta sitten, kun kerrotaan tuotteen hinta (mahdollisesti kolmannen kerran) ja sitä ennen vain katsellaan ja odotellaan, että oma juoma valmistuu. Myös etukäteen maksamista pidetään kummallisena. Mutta onhan täällä silti ihan kiva asua ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.