Mennään lasilliselle ja suutelemaan eli aikuisen tunnistaa termistöstä


Täällä Kustaassa on ennenkin (ja ennenkin) pohdittu aikuisuuteen liittyviä asioita. No, niissähän miettimistä riittää, sillä mieleeni juolahti taas uusi näkökulma asiasta: termistö.


Kun oltiin lapsia, nuorisoa tai vielä jopa nuoria aikuisia, asioista puhuttiin eri nimillä. Nyt aikuisena (aikuisena, yhh. eikun ahh. eikun äh! en tiedä) samoille asioille on löydetty asiallisempia, korvaavia termejä:


Siinä, missä nuorena mentiin yksinkertaisesti syömään, aikuisena mennään lounaalle ja illalliselle sekä tietenkin kaikkien aikuisten ja aikuismielisten suosikkiruokayhdistelmälle BRUNSSILLE.


Kun nuorena mentiin kahville tai rehellisesti bisselle tai ryyppäämään, aikuisena mennään lasilliselle. Aikuiset siis huijaavat itseään. Yksille on muuten sou lääst siisön.


Nuolemista alettiin yhtäkkiä kutsua suutelemiseksi (tai omaksi henkilökohtaiseksi suosikikseni, suuteloksi) ja muita varsin kuvaavia kanssakäymiseen liittyviä termejä lemmiskelyksi ja peuhaamiseksi.


Bileistä tulikin juhlat, tietokoneesta näyttöpääte ja esitelmästä presentaatio.


Aikuistuessa ihmisen sanavarastoon hiipivät hiljaa myös sellaiset raivostuttavat termit kuten paltsu, neukkari, toimari, muikkari.


Se on niin ärsyttävää, että en tiedä teistä, mutta minä aion ainakin mennä tänään lasilliselle.


Kuva.

Kommentit

annam_
anna k.

Aivan mahtava juttu :'D tosin itse en ole ikinä puhunut nuolemisesta -ellei aiheeseen liity jollain tavalla jäätelökippo.. ;)

heta margareta
Viinillä

joohei sit me sanottiin ainakin joskus seiskaluokalla ihastumista kusessa olemiseksi. ällöö! mut ainakin iholla-ohjelman perusteella aikuiset on kyllä aina rakastuneita from day one, ei vaan ihastuneita.. 

Vierailija-Anna (Ei varmistettu)

Mäkin oon joskus ollu "ihan kusessa" johonkin tyyppiin... :D

Datisteleeko aikuiset?

marietta

Anteeks mitä? Aikuinen ei ymmärrä.

mikihara

Voispa vielä kismailla! Mutta aikuisena ei voi. :/

nansk

Kusessa oltiin kanssa. Samoin vaihdettiin kuolaa ja kaulailtiin. Oh, kuinka retroa... :D

nanutin (Ei varmistettu)

Meillä 10- ja 12-vuotiaat suosii myös rehellisyyttä sanasto-asioissa, pussaaminen ja halaaminen on selkeästi seksimistä ja kun aikuiset jää siitä kiinni, niin säestyksenä on pakollinen "yääk, älkää seksikö".

Lipastossa

Ennen sitä kutsui yökerhoa ihan vain baariksi. Nyt niistä on tullut "yöbaareja" ja ilmaukseen liittyy hivenen alentuva äänensävy. Ku ei enää jaksa niinku ennen.

marietta

Hahaha! Niin. Siitähän se johtuukin. Ku ei enää vaan jaksa!

Vierailija (Ei varmistettu)

Oon täällä suuressa maailmassa ihmetellyt, miksi porukka puhuu "dinnereistä" ja ne on aina "going for drinks", mä olen ainakin tottunut Suomessa sanomaan että mennään ihan vaan syömään ja sit yksille/baariin, mut hei! Sehän onkin siis vaan aikuispuhetta, ei pelkästään kulttuuriero. Samaten ollaan tyttökavereiden kanssa tyylikkäästi alettu siirtyä pikkuhiljaa "pojista" puhumisen sijaan "miehiin". Hoo! Aikuismaista.

Kommentoi