Miksi iskä on ykkönen

Isäni on huippu. Hän on ihailtavan aktiivinen, rohkea kuin mikä (ei sellaisella nyrkit pystyssä -tavalla vaan esimerkiksi niin, että puhuu pokkana vierasta kieltä ulkomailla, vaikkei ihan osaisikaan), alati kiinnostunut uusista asioista, hyvä puhuja ja hauska seuramies (vaikkei ehkä paras vitsinkertoja, viimeksi vitsiä kertoessaan ei meinannut pystyä naurulta puhumaan), rauhallisin tuntemani kuski ja lempein koskaan kohtaamani mies. 

(Iskä on kuvassa keskellä, jos joku ei arvannut.)

Mutta ennen kaikkea isälläni on yksi taito, jonka toivon oppivani häneltä. Hänellä on pettämätön kyky arvioida asioiden täsmällinen paino pelkästään pitämällä niitä kädessään.

Erityisesti taito tulee tarpeeseen silloin, kun matkustetaan. Viimeksi, kun lähdin Espanjasta, iskä nosti matkalaukkuani ja sanoi: "Tämä painaa noin 18 kiloa." Sanoin isälle, että tarkistan sen sitten kentällä ja kerron, miten tarkkaan arvio osui. Hän sanoi: "Hetkinen", nosti laukun uudelleen ja korjasi: "Seitsemäntoista ja puoli."

Ja se perhana painoi tasan seitsemäntoista ja puoli kiloa.

Onnellista isänpäivää iskä! Rakastan sinua! 

 

Lue myös:

 

Kommentit

Naislaif
Naislaif

Ihana lämpö huokuu tänne asti <3

Ilana

Oi mikä iskä! Toivoisin vähän, että omanikin olisi rauhallinen kuski, mutta valitettavasti hän ajoi opiskeluaikoinaan 70-luvulla taksia ja sen huomaa...

Meillä mieheni kanssa muuten kehittyi aika hyväksi kyky arvioida matkalukkujen painoa ulkomailla asuessamme. 6,5 vuoden reissaamisen (ja aika monen raahatun salmiakkikilon) jälkeen osasimme arvioida 100 gramman tarkkuudella, paljonko saimme pakata laukkuihimme kamaa takaisin muuttaessamme, ettei painoraja paukkunut :D

Tiia Rantanen

Ihanaa! Taidon siis todella voi oppia!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.