Minäkö kateellinen? Pois se minusta

Avasin tiistaina Facebookin. Fiidissäni oli ensimäisenä yhdeksän perättäistä kehotusta äänestää kavereita, jotka olivat ehdolla blogigaalan toinen toistaan kiinnostavammissa kategorioissa. Olen tosi onnellinen heidän puolestaan! 

Oikeasti. 

Tiedän, että kateus on turhaa ja pinnallista ja typerää. Mutta tiedättekö mitä se myös on? Inhimillistä. Ja minä olen inhimillinen, jos jotakin. Siksi olen kateuden hetkellä opetellut toistamaan mantraa: ei haittaa. Ei haittaa yhtään.

Itsehän en ole koskaan ollut ehdolla yhdessäkään gaalassa tai kategoriassa, muttei se haittaa minua ollenkaan. Ihan niin kuin minua ei haittaa myöskään esimerkiksi se, että

...kodissani ei ole parveketta. Voin ihan hyvin ottaa kevätaurinkoa ikkunasta. Ei haittaa minua!

...minulla on paitsi geneettinen, myös kilollisesti aiheutettu kaksoisleuka. Ei haittaa.

...jotkut ihmiset osaavat twerkata. Ei muuten haittaa, sillä hallitsenhan minä esimerkiksi kikapoon. 

...ristin vuoden 2017 matkustuksen vuodeksi, ja olen käynyt toistaiseksi ainoastaan Tampereella. Kolmesti. (Tosin ei haittaa, koska huhtikuussa menen PING Helsinkiin, joka järjestetään tuossa kolmenkymmenen metrin päässä minun kotiovestani ja yövyn hotellissa, jonka ikkunasta taloni näkyy. Goals.)

...Beyoncé on olemassa ja asettelemassa rimoja sinne tänne. Ei kerta kaikkiaan haittaa, sillä minähän olen oman elämäni böynse.

...tälläkin hetkellä joku on New Yorkissa ja minä en. Ei haittaa, oikein toden teolla.

...culottet eivät yksinkertaisesti käy kropalleni. Ei haittaa. Käytän niitä siitä (ja hobittimaisesta ulkoasustani) huolimatta.

Ei haittaa. 

 

Lue myös:

 

EDIT: Tämä juttu on oikeasti julkaistu 22.3., mutta koska olen yksi jumalaton käsi blogityökalun kanssa, onnistuin siirtämään sitä tila-aika-tyhjiössä eteenpäin. Ei haittaa.

 

Kommentit

saarah
visual diary

Oisinpa Tiia.

 

<3

Juliaihminen
Juliaihminen

EI HAITTAA ETTEN OO TIIA!!!! 

:( :( :(

Juliaihminen
Juliaihminen

No kyllä se vähän mua haittaa. Haluaisin osata kikapoon ja olla noin hauska.

Tiia Rantanen

Mitä te ny tai älkää ny tai sillain.

<3 <3 <3!

Reetta L
Pelkkäähyvää

Mä jotenkin koen, että on vallan väärin naistenlehdiltä huudella "Näin pääset irti kateudesta!" "Kadehditko liikaa? Viisi helppoa tapaa luopua kateudesta". Ei. 

Oon koittanut viime aikoina oikein makustella omaa kadehtimistani ja se on opettanut mulle miljoonasti enemmän kuin yksikään "carpe diem" tai kiitollisuus -huttu.

On jotenkin todella valaisevaa tuomitsematta välillä pohtia, miksi minua harmittaa niin kovasti toisen täydellisesti sisustettu koti tai ihana lila smoothie bowl. Siksi, että haluaisin itsekin enemmän smoothie bowleja ja vähemmän muroja vedellä. Enemmän värikkäitä kukkia ja vähemmän ikean revenneitä papaerikasseja ja koirankarvoja. Mutta koska elämä on jotenkin ihme hässäkässä ja solmussa, olen vähän eksynyt noista itselleni tärkeistä jutuista, kuten nyt vaikka omalta tuntuva koti ja leppoist aamut. 

Ja jos suostun myöntämään kateuden tullessa, että tuolla toisella on jotain mitä itse kovasti haluaisin, voin päästä taas vähän enemmän raiteilleni. Siivota vaikka joskus ja käydä ehkä ruokakaupassakin. 

Jotenkin näin. Aika vaikeeta, kun kuitenkin arjessa sitä paahtaa vaan menemään, mutta jos sitä pikku hiljaa oppisi...

Juliaihminen
Juliaihminen

Allekirjoitan täysin. Mulle kateus on käytännössä kompassi, jonka avulla osaan suunnistaa siihen suuntaan, mihin pitääkin.

Okei, tämä voi olla ristiriitaistakin, koska välillä oon tyyliin kateellinen jonkun upeasta vapaasta reppureissaajaelämästä ja välillä jonkun uraohjuksen "teen 72 tuntia viikossa töistä" -meiningistä. Eli tässäkin on vähän vielä tsemppaamista, että tajuaisi, että mistä nyt olisin eniten kateellinen (mihin suuntaan kannattaisi lähteä).

Tiia Rantanen

Nimenomaan! On olemassa tosi paljon turhia kateuden tunteita, ja sellaisiakin, jotka ovat ihmiselle pahaksi, mutta mun tärkein viestini on se, että ne ovat luonnollisia tunteita. Ei niistä tarvitse päästä eroon, niitä pitää opetella sietämään. Ja ehkä oppia niistä jotain. Niinku mä nyt vaikka olen oppinut, että seuraavalla kerralla ostan liput sinne blogigaalaan ja larppaan olevani ehdolla.

Mamamenossa (Ei varmistettu) https://menoajamamailua.wordpress.com/

Kaverit lähtivät viikonloppuna yökerhoon. Minä kuuraan paskaa sitteristä. Ei haittaa!

Taru Mari
Stuff About

Toi kuva! :D<3 Munkin mielestä kateus on hyödyllinen tunne, ei siitä kannata päästä eroon! Sitä voi käyttää nimenomaan hyödyksi kuten aikaisemmin sanottiin. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.