Muistoja lapsuudesta: Nikke Knatterton

Siskoni löysi viikonloppuna vintiltä vanhan ystäväkirjan, johon olin tietenkin kirjoittanut. Kahdesti. (Mistä muuten johtuu, että kaikkein ihaninta oli lapsena kirjoittaa itse niihin ystäväkirjoihin? Vanhassa ystäväkirjassani kirjoituksista yli puolet on omiani.) 

Minua ei yllätä yhtään, että mielimusiikkiani oli (todennäköisesti vuonna 1989) Lambada, että paras lukemani kirja oli Prinsessa Ruusunen tai että harrastin pienon soittamista.

Siinäkään ei ole mitään kummallista, että katsoin kuusivuotiaana mielelläni Pikku Kakkosta tai Puoli Kuusi -ohjelmaa (muistatteko sen, se oli kyllä huippu), mutta länsisaksalainen pornosarjis Nikke Knatterton (jonka muuten edelleen haluan kirjoittaa mieluummin Knakkerton) hämmästyttää hiukan.

Moni varmasti muistaa tämän piirrossarjan, jossa juro, kaljuuntuva yksityisetsivämies seikkailee lähinnä alusvaatekuvauksissa, strippareiden pukuhuoneessa tai alastonmallien keskellä piippu huulessa ratkomassa pseudorikoksia. Ohjelmassa on sarjakuvamainen kertojaääni, jonka on tarkoitus parodioida sarjakuvanarratiivia metatasolla (tai jotain). Rakastin erityisesti juuri ohjelman ilmeetöntä kerrontaa: se tuntui siltä, että katsoisi jotakin aikuisten ohjelmaa (tosin sen olisi voinut päätellä myös sarjassa nähtävien tissien määrästä). Sarjaa alettiin esittää Suomen televisiossa vuonna 1989, jolloin minäkin sitä ilmeisen omistautuneesti seurasin. (Wikipediasta opin, että Knattertonin äidin nimi on Corinna Pimpsberg, josta muuten takuulla tulee seuraava Starbucks-nimeni.)

Mieleeni on piirtynyt eräs tietty sarjan osa, joka löytyi melko varmasti joltakin VHS-nauhalta, jota kerta toisensa jälkeen hinkattiin. (Se sisälsi Knattertonin lisäksi todennäköisesti satunnaisia jaksoja Lurppaa, Melukylän lapsia ja Kippari-Kallea.) En millään muistanut, mitä siinä tapahtui, vaikka osat siitä ovat muistoissani hyvin selkeitä.

Mutta sitten tajusin, että on olemassa sellainen asia kuin internet. Sieltä onnistuin nimittäin löytämään sen nimenomaisen Nikke Knattertonin jakson, joka mieleeni, sieluuni ja identiteettiini on hartaasti 1900-luvun loppupuolella kaiverrettu. Nauttikaa:

(Sekin on muuten vähän hassua, että olen kirjoittanut molempiin ystäväkirjamerkintöihin haluavani olla isona talonmaalaaja. Remonttia edelleen tekevä nykyminäni toivoo, että olisin lapsena jahdannut unelmiani hiukan määrätietoisemmin.)

Lue myös: 

Kommentit

Travojago
Travojago

Nikke KnaKKertton oli ihan paras. 

Melukylän lapset jäi katsomatta, koska joku niistä (olisiko ollut Olli?) oli mun mielestä niin raivostuttavan omahyväinen paskiainen että mielummin jätin katsomatta koko sarjan kuin tuijotin sen ärsyttävää naamaa :D :D

En vieläkään pidä omahyväisistä ihmisistä mutta kaikki dekkari sarjat saa pauloihinsa. Tisseistä puhumattakaan.

Tiia Rantanen

Muistan että melukylän Naku oli ärsyttävä, mutta samalla jotenkin viehättävä. Klassinen bad boy - ihanan kamala!

Mä kans olen sitä mieltä että nimi on (tai ainakin sen pitäisi olla) Knakkerton! Lapsena noita katsottiin ja joskus vasta paljon myöhemmin tajusin ettei ollut ihan lapsille suunnattu piirretty. Vielä myöhemmin havahduin että jaksoissa on kertojana Seppo Taalasmaa :o Mulla muuten on sarjan DVD, sain sen muutama vuosi sitten isoveljeltä joululahjaksi, pitäisikin taas joskus tehdä nostalgiatrippi ja katsoa jaksot läpi.

Tiia Rantanen

Niin ja siis hei jossakin luki että se DVD myi ilmestyessään 2008 KULTAA tai jotain. Että on vissiin muutama muukin tällä samaisella nosalgiatripillä :D

Ah, vanha kunnon Suppo Taalasmaa.

Pumpuli
Pumpulielämää

Miksi mulle ei ole pienenä näytetty Nikke Knakkerknattertonia!! Nyt tuntuu ettei lapsuuteni ollutkaan niin ihana kuin olin ennen tätä blogipostausta kuvitellut.

Tiia Rantanen

Mutta onneksi voit ottaa vahingon takaisin katsomalla nyt ne kaikki netistä! Hätä ei ole tämän näköinen. Tsemppiä!

Siis täh?! Ei sen nimi muka olekaan Knakkerton, mitääh..?? Onhan se! Häh?!
Johtopäätös! En ole yhtä välkky kuin KnaKKerton itse.. Mut nimestä viis, mahtisarja!

Tiia Rantanen

Pitäiskö laittaa adressi pystyyn....

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.