Napakymppi ja muut pöhköt tv-ohjelmakonseptit

Rienasin Temptation Island Suomen uusinta kautta snäpissä (@tiiamarietta) viime viikolla, kun sain eräältä seuraajaltani viestin, joka meni jokseenkin näin:

"Miksi tehdään ohjelma siitä, että pöljät bimbosinkut yrittävät pilata toisten parisuhteen? Lähtökohtaisesti ihan pöhkö konsepti."

Ja oikeassahan hän on. Oikeastaan kaikilla realityohjelmilla on ihan käsittämättömät konseptit. Mutta sitten tajusin, ettei se ole mikään uusi juttu - ennenkin osattiin tehdä pöhköjä, realitytyyppisiä telkkariohjelmia. Kuten vaikka nämä:

Napakymppi. Kaksi toisilleen täysin tuntematonta ihmistä istuu eri puolilla sermiä studiossa. Lopuksi he lähtevät yhdessä Lanzarotelle tai risteilylle. Joku sanoo jokaisessa jaksossa: "kaverit mut tänne ilmotti".

Lauantaitanssit. Orkesteri soittaa musiikkia. Ihmiset tanssivat musiikin tahtiin. Ihmiset kotona katsovat, kun orkesteri soittaa musiikkia ja ihmiset tanssivat sen tahtiin.

Levyraati. Jukka Virtanen tuo studioon salkullisen salaisia äänilevyjä ja joukko vieraita tuomitsee kuumimmat popmusiikin tekeleet. Jukka Virtanen narisee.

Heartmix. Sekä Suomen ensimmäiseksi realityksi että Suomen huonoimmaksi tv-sarjaksi kutsutussa, "osin" käsikirjoitetussa sarjassa kourallinen suomalaisnuoria muuttaa Kaliforniaan. Joku haluaa virkistävästi näyttelijäksi, joku malliksi. Realityn sarjasta tekee se, ettei ketään ole mikitetty oikein eikä kukaan osaa näytellä.

Speden Spelit. Aikamme tunnetuimmat julkkikset kuten missit ja Tauski seisovat yhdellä jalalla, pujottautuvat kuminauhan läpi ja arvioivat, kuinka pitkä aika on sekunti. 

Kymppitonni. Aikamme tunnetuimmat julkkikset kuten missit ja Tauski kiipeävät kerrostaloa muistuttavaan lavasterakennelmaan, panevat Peltorit päähänsä ja arvuuttelevat toisiltaan sanoja haikumaisten vihjeiden avulla. Juontaja Riitta Väisänen ei muutu vuosien saatossa lainkaan, vain permanentin laatu vaihtelee.

Jyrki. Katsojille aiheutetaan risteilysimulaatio eli matkapahoinvointia ihan kotisohvalle asti, kun kaikki kuvataan vinossa ja zoomi laulaa minkä ehtii. Ohessa myös tuoretta musiikkia.

Passi ja hammasharja. Koko perheen ohjelma, jossa humalaiset risteilykävijät kisailevat laivalla mahdollisuudesta voittaa uusi risteily.

Megavisa. Risteilylaivaan (yllättäen) on lastattu Jukka-Pekka Palo, seinällinen putkitelkkareita ja yleisön äänestämä megatyttö. Yleisökin pelaa bingoa, ja kaikki voivat voittaa mikroaaltouunin, hiustenkuivaajan, sheiverin tai tietenkin mitä? Risteilyn.

 

(Melko risteilypainotteista tuo suomalainen televisio.)

 

Lue myös: 

 

Kommentit

CougarWoman
CougarWoman

Hertsileijaa mitkä flaschbackit. Tajusin juuri, että olen ollut risteilyllä osallistuen Passi ja Hammasharja -kisaan, voittaen juurikin sen uuden risteilyn kaiken vaivan palkaksi. :D (Se oli muistaakseni vielä vain ma-to lähdöille ja voimassa tyyliin vain karkauspäivänä, mikäli tämä sattuu maanantain ja torstain välille, joten paskan myivät antoivat.) 

Vierailija (Ei varmistettu)

Tästäkö lähtee taas se puumavaino? Nyt kaikki stalkkerit tiirailemaan VHS-nauhoilta, että minkä näköinen tyyppi sieltä rätinän keskeltä paljastuu. Eihän ihminen 20 vuodessa paljoa muutu.:D

CougarWoman
CougarWoman

Mä olisin enemmän huolissaan siitä tyypistä, jolla oikeasti on vielä ko. ohjelman tallenteet ja vieläpä VHS-muodossa.  :D

Mahdoton Nainen

Siis Levyraatihan oli ihan parasta telkkaria ikinä!

Tiia Rantanen

Muistan, kuinka aidosti mua harmitti, kun jotkut vanhat kääkät eivät ymmärtäneet uuden, hyvän musiikin päälle, vaan solvasivat Rasmusta tai Cooliota tai jotakin. 

CougarWoman
CougarWoman

Mä muuten muistan, että tökötin esiteininä siinä telkkarin edessä nauhoittavan c-kasettisoittimen kanssa äänittämässä niitä Levyraadin biisejä (siellä kun oli niitä uutuuksia!), ja harmittaa kun kasetit tuli heitettyä pois. Niitä olis ollut kiva kuunnel..."ÄITI OO V*TTU HILJAA MÄ ÄÄNITÄN!!!" 

Minnea
Minnean muruja

Jyrki <3

Tiia Rantanen

Mun elämäni suurin tähtihetki oli, kun "pääsin" Jyrkiin. Lauloin biisillä, jonka musavideo ohjelmassa näytettiin ja artistit lähettivät mulle terveisiä haastattelussa. SCORE!

EllaGusGus

Kai muistatte Voitto kotiin, jossa oli palkintona NUUDELEITA :D

Tiia Rantanen

HÄH. Nuudeleita. Oikeesti?

EllaGusGus

Pääpalkinto oli suurempi, mutta tarjolla oli myös Blue Dragon -nuudeleita :D

MariaK (Ei varmistettu)

Hei todellakin! Olin siskojeni kans pelaamassa. Saatiin myös Ässä-arpoja, joista ei voitettu juuri mitään. Onneks ei tarvinnu ruokarahaa, kun oli ne nuudelit.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mihkä jäi Onnenpyörä? :D

Tiia Rantanen

Haha! Jotenkin ajattelin, että sen konsepti ei ole ihan pöljimmästä päästä. Koska kyllähän siis valtavan värikiekon pyörittely, rosvosektorin huutelu ja haluatko ostaa vokaalin -räppi ovat melko normaaleja arkipäivän asioita.... :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Lauantaitanssit toimi kyllä ainakin joissakin perheissä taustamusiikkina ja välillä vanhemmat saattoi tanssia hyvän kipaleen olohuoneen lattialla, kun tanssiravintolaan ei päässyt, jos ei ollut lastenvahtia...

Kymppitonnia taas tykkäsin katsoa äidin kanssa ja arvuutella, jos jonkun sanan keksisi. Nykyään kai sitten arvuutellaan kuka menee kenenkin sänkyyn tms. ;)

Daamn! Oon missannut sun Temptation island -snäpit, ois varmaan ollu herkullista analyysiä, kuten sun snäppi noin niinkuin aina:D :D

Tiia Rantanen

Luulen, että niitä tulee myös jatkossa :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.