Realityohjelmat pohjoiskarjalalaisittain

Uusi suosikkiohjelmani Temptation Island Suomi (miksi se ei muuten ole nimeltään Viettelysten Saari?) on saanut minut miettimään, millaisia realityohjelmat olisivat, jos ne sijoittuisivat kaikki Pohjois-Karjalaan (josta sarjasta tuttu Simo eli pohjoiskarjalalaisittain Simmo on kotoisin). Varmaankin jokseenkin tällaisia:

Trinny ja Susannah Tohmajärvellä
Jo vuosikausia pitkäjänteistä työtä naisten paremman pukeutumisen eteen tehneet brittiläiset tv-tähdet kohtaavat Pohjois-Karjalassa uransa pahimman haasteen, kun pyrkivät löytämään tarpeeksi porukkaa Tohmajärvellä tekemiinsä extreme-muodonmuutoksiin. Televisiolähetyksen yleisö joudutaan muodon vuoksi tilaamaan Joensuusta.

Hulluna häämekkoihin Rääkkylässä
Rääkkyläläisen Varman morsiusliikkeessä käy kuhina, kun vaativat morsiamet etsivät puettavaa suurta päiväänsä varten. Täällä ei mietitä, onko mekko olkaimeton tai A-linjainen, vaan sitä, millainen leningin kuuluu olla todistaakseen, ettei sulhanen ole morsiolleen sukua, vaikka sukunimi onkin sama.

Ensitreffit Kiteellä
Kuusi pahaa-aavistamatonta sinkkua mätsätään ammattilaisten toimesta pariskunniksi. Ensimmäiset deitit järjestetään Kiteellä - miten parit selviävät koitoksesta? Viimeisessä jaksossa pariskunnat joutuvat tekemään vaikean päätöksen: jäädäkö Kiteelle vai ei? Ohjelmalle ennustetaan valtaisaa somesuosiota hashtagilla #kitteelläkellistetyt. 

Au pairit Kontiolahdella
Deittejä, ravintoloita, uusia tuttavuuksia? Niitä ei näille au paireille siunaannu. Realitysarja seuraa kolmen amerikkalaisen au pairin eloa Pohjois-Karjalan ei-niin-jylhissä maisemissa. Tiedossa ainakin kulttuurishokkeja hirvimetsällä ja folkmusiikkifestareilla. Huumoria ohjelmaan takaavat paikallisen tilallisen Kaukon murreoppitunnit.

Katsoisin.

Disclaimer: rakastan sekä Pohjois-Karjalaa että Temptation Islandia, enkä tarkoita pilkata niitä tällä postauksella. Rakkaudesta ne hevosetkin potkii ja niin päin pois. 

 

Kommentit

Mä katsoisin myös esim. Real Housewives of Lieksaa, jossa kyräillään, kun viimeisten joukossa sai kutsun taloyhtiön grilli-iltaan.

Mutta toi Temptation Island Suomi: Miksi tosiaan alkuperäistä on esitetty suomenkielisellä nimellä Viettelysten saari ja nyt Suomi-versio on Temptation Island? Tossa on yhtä vähän logiikkaa kuin siinä, että Simo ja Jasmiina oli muka joskus pariskunta.

Pari sannaa

Oisko joku Nurmeksen unelmien poikamiestyttö? Siinä lähtis muuten Porokylästä Timoset ja Lipposet rakkauden perään! 

Tiia Rantanen

Nii, rakkauvven perrään!

Maira__ (Ei varmistettu)

Kahtosin!!!

Kultainen

Pohjois-Karjalan kasvatin sydäntä lämmittää aina, kun jossain mainitaan Kitee. Mie kattosin!

Tiia Rantanen

Mie tiiän mitä sie tarkotat! Äiti on Riäkkylän tyttölöitä, ni vuan miekkii tunnen olevani sieltä kotosin :)

anni panni
Elämää Hesassa

Simo ei muuten ole pohjoiskarjalaisittaisin Simmo, vaan ihan Simo. Partitiivi 'Simoa' on kylläkin 'Simmoo'. Vänkiä nuo murteet.

t. Joensuussa kasvanut

anni panni
Elämää Hesassa

Niin ja 'pohjoiskarjalaisittain' eikä 'pohjoiskarjalalaisittain', vrt. 'karjalainen', ei 'karjalalainen'.

Joensuun normaalikoulussa oli pilkunrakastelu pakollisena oppiaineena.

Tiia Rantanen

Tätä sen sijaan en tiennyt! Kiitos!

Tiia Rantanen

Tiesinhän minä sen. Mun mielestä on vaan niin hauskaa, että ihmisen nimi taipuu. Että "mie en vaan luota siihen Simmoon" ja niin edelleen. Ehkä oon vaan kateellinen koska en keksi, miten mun nimeä vois taivuttaa millään murteella. Tiijjakin kuulostaa kuitenkin ihan samalta kun Tiia.

anni panni
Elämää Hesassa

Ootko sie tavannu sitä Tiijjjaa? Johan taipuu, helposti saa kolmekin jiitä äännettyä tuohon väliin!

Annia ei kyllä oikeasti taida pystyä taivuttamaan mitenkään. :'(

Silkkitassu

Real Housewives of Juuka. ;D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.