Rusina onkin rypäle ja muut oivallukset

 

Blogi on muuttanut! Mutta kommentit eivät. Lue juttu TÄÄLTÄ ja loistava kommenttiboksi tästä alta. 

Kommentit

MinnaM
Itse Minna Mänttäri

Itsehän tajusin vasta noin viikko sitten, miksi englanniksi sanotaan let's cut to the chase kun halutaan mennä suoraan asiaan. Siis leikataan suoraan takaa-ajo kohtaukseen.

Pä-räyt-tä-vää. 

Toimitus
Toimitus

Ahhaha, ihan mahtavia oivalluksia (ja jotenkin tuttuja, kröhöm). Ja siis Anna (34 v.) juuri tajusi  tuon Ray-Ban-asian, kiitos sinun!

Hanna-Maija (Ei varmistettu) http://mmecarousel.blogspot.fi

Olisihan noita itselläkin, mutta jostain syystä mieleeni on parhaiten syöpynyt se hetki, kun ystäväni ehkä 14- tai 15-vuotiaana koululounaalla tajusi, että pinaattilettuja sanotaan pinaattiletuiksi, koska niissä on pinaattia. Tämän päätelmän olet toivottavasti jo ehtinyt saavuttaa :)

jonnaps (Ei varmistettu)

0 100 100 -numeropalvelun mainosrallatus menee hämä-hämä-häkki -lastenlaulun sävelellä.

Lipastos (Ei varmistettu)

Se lapsuuden tajuamisen tunne, kun ymmärsin, että telkkarimainoksen är-ki-os-ki on siis R-kioski, kioski minkä edessä on R! (paikkakunnallamme ei ollut ärrää) Lukutaidottoman tietoisuus perustui pelkästään mainosten spiikkeihin, jossa painotukset muodostivat liikkeen nimestä hivenen eksoottisen kuuloisen. Toinen riemastuttava hetki (huomattavasti vanhempana) oli se, kun ymmärsin että lammas on toisinpäin sammal, huikaisevaa!

Lipastos (Ei varmistettu)

Piti vielä todeta, että tämän suuren R-kioski tajuamisen yhteydessä en yhtään osannut kyseenalaistaa, että mikä ihmeen R? Tämä seurasi sitten hieman myöhemmin, kun tiliotetta tutkaillessa ihmettelin, että mistä ihmeen Rautakirjasta mun tililtä on veloituksia. Onko korttini kopioitu ja olenko suuren kavalluksen uhri? :D

Laura T.
M O L

Luulin 23-vuotiaaksi asti, että anjovis on oliivin sukulainen. KUKA VÄITTÄÄ ETTÄ ANJOVIS KUULOSTAA KALALTA??

Tiia Rantanen

Joojoo, oliivi, kapris, anjovis, kaikki samaa perhettä. Itse luulin teini-ikäisenä myös että artisokka on jokin antiloopintapainen ja vedin äidille raivarit, kun kaapissa oli tölkillinen artisokan sydämiä. "Miten sä äiti voit."

Laura, et ole yksin. Mun veli luuli teini-ikäiseksi asti, että anjovis on joku hedelmä... Koska sitä on säilyketölkeissä, kuten vaikka ananasta. Ei sit tullut katsoneeksi, että purkin kyljessä yleensä komeilee kalan kuva.

Mirka Maaria
Oisko tulta?

Oletko jo hoksannut, että Finnair koostuu sanoista finn ja air? Itse oivalsin tämän juuri ennen ensimmäistä lentomatkaani 19-vuotiaana... Muutama viikko sitten tajusin, että Atria on vanhahtavaa suomea oleva versio sanasta ateria

Tiia Rantanen

Tämän itse asiassa olen jo ymmärtänyt! Mutta näitä tässä miettiessäni tajusin ihan yhtäkkiä myös, että shortsit ovat yksinkertaisesti lyhyet. Shorts. Nerokasta!

Mirka Maaria
Oisko tulta?

Samaan sarjaan kuuluu se, että t-paita tulee paidan muodosta, joka muistuttaa t-kirjainta! 

Maira__ (Ei varmistettu)

Niin tai toppi => top => yläosa!

Jemina
No Sex and the City

Ja miesten bokserit = boxer's shorts = nyrkkeilijän sortsit = SIIS SELLAISET LYHYET SORTSIPÖKSYT, JOITA NYRKKEILIJÄT MATSEISSAAN KÄYTTÄÄ, JA JOILTA BOKSERIALKKARIT VÄHÄN NÄYTTÄVÄT.

Hokasin tämän ehkä noin kolme kuukautta sitten. Oli oli yhtäaikaa helvetin hölmö ja samalla kuitenkin aika välkky.

MariaJ (Ei varmistettu)

Mahtavia! Itselle tuli mieleen hetki lapsuudesta, kun tajusin ettei verokarhu ole oikeasti kotiovelle tupsahtava metsäneläin :D sitä ennen luulin että jos nämä ihmeelliset verot (mitä aikuisten juttuja mahtoivat ollakaan) jättää maksamatta, niin vihainen karhu tulee hakemaan niitä..

annaves (Ei varmistettu)

Itse vasta ysäri-termin myötä tajusin että kasari tulee kasikytluvusta. Olin kyllä ymmärtänyt mitä ominaisuuksia sanalla halutaan kuvata, mutta että sen taustalla on tämä ihana vuosikymmen valkeni mulle vasta vähän päälle parikymppisenä. Ai että nauroin itselleni makeesti:D

Suvi K.
Sisunainen

Meillä oli joskus yläasteella kasaridisko. Mietin että vähänkö idioottimainen teema, kuka muka haluaa pukeutua kattilaksi?!

yksiplusnolla
yksiplusnolla

Eipä ole pitkäkään aika siitä kun tajusin että Rööperi tulee Punavuoren ruotsinkielisestä nimestä. Mutta on hienoa oivaltaa uutta! :)

Kemmy (Ei varmistettu)

Luin juuri tätä edeltävää kommenttia, ja mietin että itse tuun kertomaan siitä, kuinka tajusin, että Rööperi tarkoittaa Rödbergiä eli Punavuorta. Ja sit säikähdin kun se oli seuraava kommentti :D

yksiplusnolla
yksiplusnolla

Ollaan oivallussamiksii :)

Juulia T (Ei varmistettu)

Siis mitä! Punavuoriko on se paljon puhuttu Rööperi?? Nykyään sentään osaan jo yhdistää Rööperin Suomeen, kun aiemmin sijoitin sen Saksaan. Olin ihan varma että Rööperi on joku pitäjä Hampurissa siinä Reeperbahnin paikkeilla.

Sonja S.
The Neuletakit.

Jaan hämmennyksesi, luulin nimittäin että Rööperi on vain joku kotimainen muunnos Reeberbahnista :D 27-vuotiaaksi asti piti näköjään elää, ennenkuin tämä valkeni. Olenkin aina ihmetellyt, että miksi se Pepe sinne kaipaa niin ja viettikö se todella lapsuutensakin siellä..

Auuanni (Ei varmistettu)

Haha nää on kyl aina mahtavia ja mielenräjäyttäviä hetkiä. Olen itse kokenut vastaavan rusinahetken muistaakseni noin 20-vuotiaana, jolloin myös samaan syssyyn avautui tämä N-Y-T-härdelli. Who knew?? Ja miten näin monella on kestänyt niin pitkään näiden asioiden tajuamiseen? :D

Nuorempana hämmästyin kun tajusin, että Olvin logossa ei ole vain joku random tynnyri, vaan siinäkin lukee Olvi. Ja aakkoslaulu menee Tuiki tuiki tähtösen melodiaan.

Olen muuten myös luullut anjovista oliivintapaiseksi ruoaksi ja tämä cut to the chase -informaatio oli hyvin valaiseva, kiitos! :D

Jemina
No Sex and the City

Muistan omasta lapsuudestani tuon samaisen Olvi-hetken!

(Muistan myös tämän hetken tapahtuneen vessassa ollessani. Että kyllä näissä vessaväläyksissä selvästi jotakin on.)

Vierailija (Ei varmistettu)

Tajusin edellisellä viikolla, että Amex on lyhennys American Expressistä.. Niin itsestään selvää, mutta enpä ole aiemmin pysähtynyt ajattelemaan.

Mirka Maaria
Oisko tulta?

Ehkä paras tähän mennessä kuulemani oivallus tuli pikkusiskoni suusta, kun hän muutama vuosi sitten teini-ikäisenä tajusi, että live ei tarkoitakaan esiintymistä nakuna. Jotenkin hän oli onnistunut sekoittamaan nämä asiat. :D

Toinen haudutus

Heh, Ray-Ban avautui sitten lopulta mullekin. Oppia ikä kaikki. Niistä ideoiden r-päätteistä sen verran, että ei ole tuulesta temmattua. Varmaan olet kuullut jonkun natiivin lausuvan esim. "the idea is..." (aidiöris). Vokaaliloppuisen ja -alkuisen sanan väliä on tapana sulavoittaa r:llä.

Tiia Rantanen

Tottakai. Olen silti melko vakuuttunut, että tämä nimenomainen ärrän tunkeminen sanan loppuun (silloin, kun se ei sinne kuulu edes sulavoittamistarkoituksissa) johtuu siitä, että lapset oppivat telkkarista jenkkiaksentin ja opettaja puhui koulussa suomalaisbrittiä. Oh dear ja idea kuulostavat samankaltaisilta suomalaisbritiksi ja lapsiparka luulee, että ne ovat oikeasti samankaltaiset ja menee seuraavaksi kotiin messuamaan "I have an idear". (Tai siis niin minä ainakin tein. Ja mikä mahtava idear se olikin: omien jääkaappimagneettien tekeminen.)

Helmi K
sivulauseita

skii-blää-flem-HUUTONAURUA!

Mutta tuosta Ray-Banista en pääse ehkä koskaan yli.

saarah
visual diary

Hullu ja nero <3

 

Tyttönenpieni (Ei varmistettu)

Minun maailmaa järkytti tieto siitä että virtahevot ovat oikeasti petoeläimiä disneyn elokuvissakin esiintyneiden köllöttelijöiden sijaan.. 21-vuotiaana oli varmaan kyllä jo aikakin valaistua tähän karuun faktaan. :D

Zan (Ei varmistettu)

Tuota... Virtahevot ovat ihan kasvissyöjiä. Ne vain ovat hyvin aggressivisia, käyvät ihmisten kimppuun ja kaatavat veneitä. Ne tappavat Afrikassa vuosittain useampia ihmisiä kuin lihaa syövät pedot, mutta ovat kasvissyöjiä.

Vai tarkoititko tällä petoeläimellä siis sitä että virtahevot ovat kiukkuisia ja pelottavia eläimiä, vai ihan lihansyöjiä?

Nolonero (Ei varmistettu)

Halvan maukasta lakritsaa-mainoslaulussa ei tarkoitettukaan halpaa ja maukasta lakritsia vaan Halva oli sen merkki! Oli nerokas olo kun sen vihdoin tajusin...

Eksyksissä elämässä

Törmäsinkin heti todisteeseen siitä että muidenkin mielestä idea on "idear":

http://www.lamebook.com/vanilla-indulgence/vanilla-indulgence/

Tica
pied-à-terre

Teini-ikäisenä kaverini tajusi ettei Välimeri ole mikä tahansa meri kahden maan tai mantereen VÄLISSÄ, vaan yksi tietty meri. Lamppu syttyi siinä vaiheessa, kun kyseinen kaveri kertoi lähtevänsä Välimeren risteilylle, muttei ollut vielä päättänyt suuntaako Tallinaan vai Tukholmaan!

kaista (Ei varmistettu)

En. Ole. Ikinä. Ajatellut. Tota. Ray. Ban. -juttua! Puolihuolimattomasti olen mieltänyt, että aurinkolasien keksijä (tai no ton firman perustaja) on ollut nimeltään Ray Ban. Saa nauraa.

Samoin ajattelin pitkään, että tuoksuvatukka-niminen kasvi on yhdyssana jonka osat ovat tuoksuva ja tukka. Tiedän siis sen tunteen, kun päässä kuuluu naks ja olemassaolon paloja asettuu toiseen asentoon.

annepa (Ei varmistettu)

Anne, 10 vuotta perheensä kanssa automatkalla: "Isä, mikä on mänkylä?"
I: "Mitäh?"
A: "No tossa kyltissä lukee, että Kärsämänkylä"

Arja, 50 vuotta kaverilleen: "Mikä on kassukka ja minkälainen on sulkinainen sellainen?"
Avokassukka. Kassukka.

Katie
Aika kypsä äidiksi

Mulla kesti aikuisikään asti tajuta, että vaateri ei ole ammatti (kuten vaatturi) ja pustin ei ole työkalu (kuten vaikka pistin tai vatkain)... Meilläpäin ne oli aina vain henkareita! ;D 

Mänkylä (Ei varmistettu)

Samaa mietin muutama vuosi sitten itsekin - mikä ihmeen mänkylä?
Hansu 35v.

Jossuliini (Ei varmistettu)

Tabort-tahranpoistoaine nimensä mukaan ottaa pois tiukatkin tahrat. Valaisevaa.

Yrittäjyyttä oulussa (Ei varmistettu)

Oulun tienoilla ja varmaan muuallakin on firma nimeltä Viinikanoja, joka kuljettaa kemikaaleja säiliöautoilla ja jota johtaa ilmeisesti hra Viinikanoja. Pitkään mietin lapsena että kuka ne kaikki viinissä olevat kanat syö kun niitä kuljetetaan noin isoilla autoilla.

Tiia Rantanen

Määkin luin sen ensiks viini-kanoja, mutta ruoan sijasta kuvittelin mielessäni jonkinlaiset lypsykanat, joista viiniä tulee. Hmm. 

sam (Ei varmistettu)

Entäs "deudorantti"? Eli deodorant, ts. de-odor-ant, vapaasti suomennettuna hajunpoistaja :)

Nata - White Trash Disease

ray ban, mind blow! 

Pages

Kommentoi