Snägärijonolive ja muut livekonseptit kassahihnaliven rinnalle

Suomen kansan on jo kahtena tärkeänä juhlapäivänä lumonnut livelähetys suurmarketin kassalta. Viime juhannuksen kassalivessä koettiin jännittäviä hetkiä, kun sinihomejuustopaketti katosi hihnalta ennen piippauslaitteelle ehtimistään. Itsenäisyyspäivänä puolestaan odotettiin kielet pitkällä, milloin hiiva loppuu Prismasta. Itsenäisyyspäivänä somessa seurattiin muuten myös ilahduttavaa kättelyliveä, kun Yle Kioskin toimittaja pyrki kättelemään yhtä montaa ihmistä samassa ajassa kuin presidentti kättelee linnan juhlissa. 

Kassalive on mahtava juttu, ja niin on kättelylivekin, mutta minusta konseptia voisi laajentaa vähän muuallekin. Siksi olen kehittänyt muutamia ehdotuksia, ja jos ne toteutetaan, tulee minulle toimittaa niiden ideoinnista palkkioksi kultaa ja mirhamia ja kahvipaketti.

Pakettipistelive: lelukaupan paketointipisteellä tapahtuu, kun epätoivoinen olmeina lahjaostoksilla laahustava kansa yrittää viimeisillä voimillaan kääriä paperiin palloja, lelukitaroita ja muita kerta kaikkiaan mahdottoman muotoisia lahjoja pukinkonttiin. Tämä olisi sellainen kollektiivista jouluinhoa ja stressiä kanavoiva kevyt jouluviikon täyteohjelma. 

Hissilive: klaustrofobinen livestriimi kovassa käytössä olevasta hissistä, esimerkiksi Stockmannilta. Kylkeen voi perustaa juomapelin, ja känniin pääsee takuulla, jos juo joka kerta silloin, kun hissiä oikeasti tarvitseva ihminen (kuten lastenvaunujen, pyörätuolin tai rollaattorin kanssa liikkuva henkilö) ei mahdu hissiin, kun kahdeksan liikuntakykyisen ihmisen on kerta kaikkiaan pakko päästä neloseen just nyt. Shotin voi ottaa myös silloin, kun joku ottaa hissipeiliselfien (kuvan tilanne).

Käsienpesuallaslive: yleisen vessan käsienpesualtaalta striimattava suora lähetys näyttää, kuinka moni pesee kätensä ja millä tavalla. Huuhtooko ensin ja lisää sitten saippuaa vai toisinpäin, vai käyttääkö saippuaa ollenkaan, jestas sentään. Käsienpesijöitä yritettäisiin tunnistaa hihojen perusteella kuten kassahihnalivessä, ja pesualtaan ohi kävelijät tuomittaisiin takin perusteella. "Tuo oli varmasti naapurin Kimmon samettitakki! Se rontti on aina minusta näyttänyt siltä, että vesi menee justiin käsistä ohi."

Snägärijonolive: esimerkiksi uudenvuodenyön livelähetys kaupungin suosituimmalta nakkikioskilta olisi todella kiinnostavaa katsottavaa. Tämän voisi oikeastaan toteuttaa myös podcastina, koska riemastuttavinta koko show'ssa olisivat tietenkin erilaisten asiakkaiden erilaiset tilaukset. "Ggackshh llihabiiraggagaah jja ischo hmaitho."

Takkatulilive: vanha kunnon dvd-henkinen klassikko, koska elävää tultahan voisi tuijotella ikuisesti. Jännityksen hetki koettaisiin aina, kun tuli meinaisi sammua ja jonkun pitäisi lisätä tuleen puita. Tuleen lisättävien takkapuiden joukkoon olisi kiinnostavuutta lisäämään piilotettu kourallinen läpimärkiä ja toinen sihahtelevia tai poksuvia puita. Niitä sinne lisäilisi sitten vaikka Roope Salminen tai joku muu, jota ei ole vähään aikaan nähty telkkarissa.

Steissinovilive: Helsingin rautatieaseman pääovissa on kolme tai neljä toimivaa oviaukkoa, joiden läpi on täysin mahdollista kulkea, jos tarttuu vain kahvasta kiinni ja vetää oven auki. Mutta jostakin syystä kaikki kulkevat aina siitä yhdestä ja samasta ovesta, koska se on jo valmiiksi auki. Siksi että joku on juuri kulkemassa siitä. Steissinovilive on kutkuttava jännitysnäytelmä, jossa seurataan paitsi sitä, kuinka monta ihmistä viitsii survoutua eri suunnista samaan oviaukkoon, myös sitä, kuka sankari tajuaa, että jonkun ovista voi avata ihan itse. Ruudun reunaan voitaneen lisätä mittari, joka kertoo erään steissinoviliveä seuraavan Rantasen verenpaineen muutokset reaaliajassa.

Olen ennenkin tarjoutunut, mutta tilaa kalenterista löytyy edelleen: tv-kanavat, minuun saa olla yhteydessä.

 

Lue myös:

 

Kommentit

CougarWoman
CougarWoman

Mutku ne steissinovet on ihan sikaraskaat avata itse! :D

Olisin itse kiinnostunut myös alikulkutunneli/kauppakeskuksenkäytävälivestä: kuinka moni pysähtyy mystisesti keskelle väylää kesken liikkeen vailla minkäänlaista järjellä ymmärrettävää selitystä? Kuinka moni jättää ennakoimatta, että vasemmalla sijaitsevaan kauppaan pitää päästä juuri NYT äärioikealla (!) sijaitsevalta "kaistalta"? Kuinka moni heittää ex tempore 180-käännöksen ja kenen otsaan oma kolahtaa?

Tiia Rantanen

Aika hyvä! Itse olen vahva kaista-ajattelun kannattaja. Joskus ruuhka-aikoina on todella paha lähteä tekemään käännöstä vasemmalle sieltä omalta kaistalta. Katsoisin sitä tosi mielelläni!

Naislaif
Naislaif

Nukkuvaa lasta jaksaa katsoa vaikka kuinka pitkään, ainakin omaansa.
Kuinka toimisi nukkulive? Kuka uskaltaisi sen jälkeen nukahtaa toisen ihmisen viereen, kun paljastuisi puhinat ja pihinät? Entä paljastuisiko unen keskeltä salaisuuksia puheen kautta tai katoaisiko seurattava pois kuvasta, koska kävelee unissaan?
Jään odottamaan toteutuuko ohjelmaideasi ;)

Tiia Rantanen

Mä en uskaltaisi katsoa mitään ohjelmaa mitä nauhoitetaan yöllä. Se muuttuisi hyvin äkkiä sellaiseksi paranormaalien ilmiöiden ohjelmaksi, kun nukkujat alkaisivat puhua kielillä ja ruudussa näkyisi jotakin outoja valoilmiöitä tai jotain. 

paulahelena
ALUAP

Hajosin roopesalmiselle.

Vierailija (Ei varmistettu)

Olin just Suomessa lomalla ja ihan suorastaan hämmentynyt kun iskä kertoi tästä kassahihnalivestä :')

Nakkikiskalive kiinnostaisi, samoin kuin samaan aihepiiriin liittyvät narikka- sekä taksitolppalive

Tiia Rantanen

Narikkalive olis aika kova! Mutta se (ja taksi myös) vaatis vähän niinku sen että siinä pitäis nähdä niiden naamat. Joskus aikoinaanhan tuli muuten sellainen Taksi-ohjelma, jossa ihmisiä kuvattiin taksin sisällä, ja ne sekoili menemään siellä kaikenlaista. Sitten kun ne pääsi perille, kuski sanoi että olette muuten telkkarissa, jos annatte luvan, ja me maksetaan teidän matka. Toivoin aina silloin niin kovin että osuisin siihen, koska saisin ilmaiset kyydit. 

Koiranpenut-live! Okei, kävin viikonloppuna katsomassa huskyn 7- viikkoisia pentuja, kestää hetken vielä että toinnun siitä söpöydestä :)

(mutta oli ne paljon parempia kuin telkkari)

Tiia Rantanen

Apua siihen söpöyteenhän lähtisi järki.

Vierailija (Ei varmistettu)

Netflixistä muuten löytyy toi takkatulilive nauhotettuna ja editoituna. Ei lämmitä, ja naapurikin saattaa kutsua palokunnan paikalle, kun pelkää että kerrostalokämpässä roihuaa tulekset, mut siinähän on sit mahkuja tavata joku ihku palomies. Pelastaja, anteeks.

Tiia Rantanen

Ooksää mun äiti? En oo kuullut kenenkään muun koskaan puhuvan tuleksista. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Kampin keskuksessa joku stressi-iskä alkoi purkaa joulukiukkuaan muhun, kun menin hissiin. ”Vois vissiin miettiä vähän ja käyttää portaitakin”, oikein sellaisella bitch-äänellä. Harmi ettei luusyövän jälkeen uutta polveani tehty puusta, olisi ollut kiva koputtaa sitä. Tyydyin sanomaan, että en ota riskiä portaissa kaatumisessa, kun on saatanan kallis rautapolvi just asennettu.

Mutta joo, suurin osa hissin käyttäjistä on tietty ihan terveitä. Saataisiinko me muut jotkut hissikortit, joilla välttyisi paheksunnalta?

Tiia Rantanen

ARGH. Itse kärsinyt joskus samasta, kun jumiutunut selkä ei oo sallinut penkistä nousemista sporasta. Tekis mieli vaan huutaa kaikille että MÄÄ OON LIIKUNTAKYVYTÖN VAIKKEI SE PÄÄLLE NÄY. Olisko joku kunniamerkin tapainen rintapieleen?

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.