Töhnämunakoukussa

Olen syönyt viimeisen 48 tunnin aikana kuusitoista Maraboun töhnämunaa.

Jos et tiedä mitä ne ovat, minä voin kyllä tämän kerran kertoa. En nimittäin itsekään tiennyt vielä viime viikolla, millaisesta suunsisäisestä ilotulituksesta olinkaan tähän asti jäänyt paitsi. Mutta varaudu sitten siihen, että kehität niihin armottoman pakkomielteen.

Töhnämunat ovat kennoissa myytäviä, onttoja suklaamunia, joiden sisällä on jonkinlaista laittoman herkullista tahnaa. En tiedä tarkkaan, mistä tahna on tehty, mutta uskoisin näiden Maraboun munien sisältävän viattomien sielujen kiitollisuudesta ja enkelten kyyneleistä tehtyä massaa, johon on varmaan sekoitettu hiukan jumalten nektaria ja kaikkea sitä, mikä on maailmassa hyvää. Ja pikkuisen crackia.

En olisi ikinä uskonut, että hurahdan tällaiseen herkkuun: suklaamuniin, joiden mukana tulee pari pikkuista muovilusikkaa (Maraboulle muuten sellaisia terveisiä, että voitte jättää ne lusikat pois. Survon munan suuhun ihan käsin EHHEHE). Turhin herkku maailmassa. Muistan, kun töhnämunista puhuttiin jo toissavuonna, ja pääsiäishysteria riehui villinä, kun keskustelupalstoilla kirjoitettiin, ettei niitä saa enää mistään. Ja olin itse ihan että höpö höpö, eivät mitkään pääsiäismunat voi olla noin hyviä. Sitten tuli viime viikko ja koti-illallinen, jolle halusin ostaa pienen jälkkärin. Otin sokkona kirkkaan violetin munakennon kaupasta ja jäin välittömästi koukkuun. Sen jälkeen olenkin notkunut S-Marketin hyllyllä miettimässä, kuinka monta kennoa voin lappaa koriini ennen kuin minun pitää keksiä niille jokin puolivillainen selitys (päiväkodissa on pääsiäisrieha tai töissä Erittäin Tärkeä Munakokous).

Miksi helvetissä nämä ovat niin jumalattoman hyviä??? 

Olen kuullut huhua, että Lidlissä on hyvät töhnämunat, ja että Lindtin töhnikset ovat kalliita, mutta hintansa arvoisia. Netistä olen myös nähnyt, että niitä voi tehdä kotona, mutten ole vielä keksinyt, missä viattomia sieluja ja laadukasta crackia myydään. Mutta jos on olemassa vielä näitäkin parempia munia, kertokaa minulle. Haluan tietää, mitä teidän suosikitöhniksenne ovat ja mistä niitä saa.

(Sain viikonloppuna Instagramissa monta viestiä, että Maraboun Oreo-töhnikset olisivat tosi hyviä, mutta minusta niistä puuttuu jotakin. Ehkä sitä crackia.)

Paljastakaa parhaat töhnänne!

 

Lue myös: 

 

Kommentit

Lidlin töhnikset on mun suosikkeja! Joulun aikaan oli myös töhnäkäpyjä! Oujee!
Mutta onko ne muka kalliita? Töhnisten kohdalla ei ole tullut katsottua koskaan hintaa, ovat painonsa arvosta kultaa! Parin vuoden takaiset otsikot tyhjyyttään ammottavista töhnishyllyistä ovat saaneet aikaan sen, että ostan heti, kun tulevat myyntiin! Mutta syödä ei voi, koska jos syöt yhden, syöt kohta kuustoista :D Säästössä siis pari rasiaa edelleen pääsiäisen pyhiin!

Tiia Rantanen

Ei kai Lidlin munat oo kalliita, mutta Lindtin on! Siis kuulemma. Kumpiakaan en ole vielä maistanut. Mutta olet kyllä oikeassa siinä että EI HINNALLA PALIO VÄLIÄ KUN ON NIIN HERKKUA :)))

Jumankekka, tekeekö Lindt töhniksiä myös?! On kyllä mennyt meikäläisen silmien ohi kaupassa ne (sen lisäksi, että en näköjään osaa kunnolla edes lukea, kun se minulle kerrotaan :D), vaikka aikoinaan Sveitsiin matkustaessa ensimmäisenä googletin, että pääsiskö Lindt:n tehtailla käymään jossain. Ei päässyt tehdaskierrokselle ei, ainakaan meikäläisen googletuksen perusteella. Mutta myymälöitä löytyi kyllä, aaah!

Vierailija (Ei varmistettu)

Lindtillä on tehdas/myymälä Zürichin Kilchbergissä. Tässä esimerkki tarjonnasta: https://www.zuerich.com/en/visit/tours-excursions/lindt-chocolate-experi...

Niin, ja löytyyhän täältä vaikka mitä muitakin suklaataivaita, jos siis harkitset uutta reissua Sveitsiin. Kurkkaa esim. https://m.myswitzerland.com/en-ch/chocolate-factories.html

Vierailija (Ei varmistettu)

Myös Saksasta löytyy Lindtin tehtaanmyymälä Aachenista:
https://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g187367-d11851229-Reviews-...

Eiiii, arvaa vain kävinkö juuri tuossa kyseisessä Lindtin myymälässä Zurichissä ollessa! Ajettiin sitä järveä ympäri ja poikettiin siinä. Mun täytyy selkeästi parantaa googletus taitojani, jossain englanninkielisillä sivuilla sanottiin, että siinä on vain myymälä ja tyydyin siihen enkä tsekannut, että mitä kaikkea ohjelmaa siellä olisikaan tarjolla. Dääm! Kesällä olen menossa Itävaltaan, suosituksia sinne tähän aihepiiriin liittyen?;)

saarah
visual diary

Siis voitko nyt selvittää toimittajana että mistä näitä saa Lissabonissa???!!!!????

Tiia Rantanen

Erään Karhusen mukana saattais kulkeutua kennollinen sullekin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos vinkistä! Mietinkin, että mitä herkkuja ostaisin pääsiäiseksi. Sveitsissä ei Marabouta myydä, mutta pitää kurkata Lidlin valikoima. Ja Lindtiä pitää tietysti myös maistaa ;) Osaatko sanoa, mitä noissa paketeissa suurinpiirtein lukee? Etten vaan osta jotain perusmunaa! Mikähän on töhnämuna saksaks? xD

Vierailija (Ei varmistettu)

Saksassa näitä valmistaa monikin, ainakin Milka, ja Lidlistä saa ja varmasti niitä Lindtinkin munia saa. Jotkut näistä munista kaupataan nimellä Löffel-Ei, koska ovat siis lusikoitavissa. Ja ainakin Milkan Löffel-Eit näyttävät just samoilta kuin Marabounkin, että voisivat jopa olla aivan samoja munia, mutta kaupattu kunkin maan vahvemman brändin nimissä. Toinen varma keino tunnistaa tällaiset munat on, että ne on pakattu kananmunakennoihin.
Terkkuja Saksasta!

Tiia Rantanen

Miten mää en nähnyt tätä Löffel-Ei-kommenttia, anteeksi, puhuin sun päälle rumasti omassa kommentissa! Ja nyt haluaisin tosi paljon vitsailla myös sanasta Löffel-Ei, mutten ehkä kuitenkaan ryhdy siihen. Löffel-Ei, Taffel-Juu tai jotakin sellaista. Jaha rupesin sitten kuitenkin vitsailemaan. Huonosti vielä.

Tiia Rantanen

Tuossa Maraboun paketissa lukee informatiivisesti vain "eggs", mutta olen kuullut näitä kutsuttavat myös nimellä "dip eggs". Ehkä yksi tunnistettavimmista asioista on neljän munan munakennon näköinen pakkaus! Joka ei siis tietenkään välttämättä tarkoita, että kyseessä on juuri töhnispakkaus, mutta todennäköisesti saattaa olla. 

Tsekkaa tämä Maikkarin skandaalinhakuinen juttu parin vuoden takaa: https://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/artikkeli/suomalaisaidit-sekosivat-tohnamunista-kaupat-myyvat-ei-oota/5756254 

Minnea
Minnean muruja

Hmm..minulla on aina ollut epäilys, että töhnämunat olisivat ylimakeita, mutta nyt täytyy kyllä testata!

Tiia Rantanen

No eihän ne nyt ihan suolaisiakaan ole...

Sinkki (Ei varmistettu)

Nyt ollaan asian ytimessä. Viime vuonna testasin ensimmäisiä töhnämunia ikinä, ja ne oli naurettavan huonoja. Suklaa ei kuulu muutenkaan suosikkeihini, ja niissä oli outo teollinen sivumaku. Käytetty varmaan jotain ei-niin-viattomia sieluja niissä.
Mutta tänä vuonna lähti matkaan Tokmannilta töhniksiä ensimmäinen rasia. Ja sainkin kuulla heti, että nämä pala taivasta ovat "The töhniksiä". Ne teki katoamistempun vuosiksi, mutta sen perusteella miten nopeasti nyt häviävät lähikauppojen hyllyiltä, ovat tulleet jäädäkseen. Mutta parempia ei siis ole olemassa, trust me.

Tiia Rantanen

JES! Makumieltymykseni on validi!

Mm...näitä on syöty jo vuosia ja odotettu pääsiäistä kuin kuuta nousevaa, että voi taas Outokummun Valintatalosta kantaa niitä korikaupalla. Sitten yhtäkkiä ne hävisivät ja jälkeenpäin tajusin, että joku muukin oli löytänyt nämä. Ja sitten joku keksi, että näitä voi säätää itse. Mutten myöskään usko, että rahkamainen sisus voi olla yhtä hyvää, koska se kuulostaa jopa terveelliseltä. Ja niin!! Sitten joku keksi tämän järkyttävän nimen. Törnä on sitä mitä Varasto -elokuvassa kaivettiin hampaan välistä. Töhnä ja tämä herkullinen tuotos eivät liity mitenkään toisiinsa. Yök.

Ai mikä nimi olisi sitten parempi? Ei mikään. Niin kauan kuin kukaan ei puhunut töhniksistä, niitä sai vielä kaupasta ilman paniikki (tänäkin pääsiäisenä oli sitä ilmassa kun joka kaupassa missä kävin olivat hyllyt tyhjiä, mutta onneksi saivat täydennystä).

Tiia Rantanen

Haha! Hyvä pointti. 

Sus' (Ei varmistettu) https://jolkottelee.blogspot.fi/

Addiktoituvana hlönä kiitän varoituksesta. Koksua vedetään nokkaan suomessa, crack on se poltettava versio ja sitä ei liiku. Mut luulisin et jos töhniksissä on jotain oikeasti muuta huumaavaa ja koukuttavaa kuin sokeri niin se on thc:tä eli kannabista kun tulee noin überhyvä fiilis.
ja nyt tytöt, setä on ilkeä: -Kuka uskaltaa lukea munapaketin kyljestä kuinka monta kaloria tekee 16 töhnistä? ;DD

Tiia Rantanen

Ei sellaisia ruveta lukemaan!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.