Totuus mietelausekuvien takana

Joku on ehkä saattanut huomata, että askartelen joka kuukausi blogiin ja instagramiin video- ja gif-yhdistelmän, jossa pelleilen diippien mietelauseiden ja alkoholinhimoisen elämän yhteneväisyyksillä. Pelleilyissä sanat muuttavat muotoaan: into onkin yhtäkkiä gin tonic, kuusta tulee skumppa ja hullu muuttuu pulloksi. Kerta kaikkiaan mieletöntä kekseliäisyyttä, tiedän. En voi sille mitään. Ideat vain pursuilevat minusta.

Videot vaikuttavat varmasti tosi yksinkertaisilta, mutta oikeasti niiden tekeminen vaatii minulta melkoista säätöä. Tähän ei meinaan ihan jokainen pysty.

Kas näin ne syntyvät:

Ensinnäkin minun pitää tietysti miettiä jokin tosi nerokas lause ja tapa, jolla voin inkorporoida siihen jotakin viinaa. (Suosin yleensä skumppaa tai giniä, koska niin teen myös oikeassa elämässä.) Tämä vaatii aivan käsittämättömän määrän luovuutta ja alkoholintuntijuutta. Sitten piirrän lapun ja suunnittelen, miten alkoholi siihen ujuttautuu.

Sitten nostan tiskipöydälleni laatikon, jonka päälle levitän kankaan. Se toimii mietelauselapun taustana.

Sitten avaan tiskipöydän yläpuolella olevan kaapin ja panen puhelimen siihen. Laitan sen nauhoittamaan ja siirtelen laput oikeaan paikkaan. Lopuksi otan vielä kuvan joka vaiheesta: niistä tulee lopulta gif. Ongelma on se, että lopputuloksena syntyvät kuvat ja videot ovat tietenkin ylösalaisin. Käännän videon ympäri puhelimeeni asennetulla sovelluksella, ja kun olen lataamassa sitä instagramiin, huomaan yleensä, että video on nauhoitettu väärästä kohtaa ja lappu näkyy kuvassa vain osittain. Sitten teen koko homman uusiksi (yleensä ainakin kolmesti, koska en kerta kaikkiaan opi, miten lappu kannattaa kohdentaa). Sitten käännän toisella puhelinsovelluksella jokaiseen gifiin tarkoitetun kuvan ja muokkaan niiden värit niin, että ne näyttäisivät mahdollisimman samanlaisilta, lataan ne koneelle ja teen niistä Gifmakerilla gifin (joka on yleensä liian iso ladattavaksi Lilyyn, joten teen sen ainakin kolmesti uudelleen jotta siitä tulisi tarpeeksi pieni).

Ja kas! Vain pari tuntia ja kasa riekaleisia hermoja myöhemmin mietelausekuva on valmis!

 

Lue myös: 

 

Kommentit

Millie's
Randomilla

No tuo työmäärä on kyllä niin worth it, oon ihaillut näitä. Kuukauden piristys aina :) ja tämän ansiosta itsekin aiemmin kokeilin Gifmakeria. Mun gif ei tosin tietenkään ollut mitään näihin verrattuna.

Tiinatipinen (Ei varmistettu)

Täytyy kyllä sanoa että (tämäkin on) uskomatonta nerouden ilmaisua!

Anteeksi nyt kun näin röyhkeästi tungettelen, mutta juttujasi nyt aikani lukeneena tunnen sangen suurta sielunsisaruutta (valitettavasti täysin yksipuolista sellaista tietenkin) kanssasi. Sillä erolla että osaat kirjoittaa, minä en.
Ps. Ihan kuin olisit joskus täysin kaikessa hiljaisuudessa maininnut että sulla oli synttärit (ajatella, tänäkin vuonna!) tuossa öhhömm ihan vasta, onnea siis! ;D

Tiia Rantanen

I-ha-naa, että 

a) ymmärrät säkenöivien aivojeni ja sieluni tuotokset
b) olet (kommenttisi perusteella) selkeästi yhtä pahasti koukussa sulkuihin kuin minä
c) muistat synttärini vaikken ole niistä juuri mitään muistanut edes mainita!

Siis mää tunnen sielunsisaruutta suhun kans vaikka en tiedä edes kuka olet! Annan kuitenkin yhden neuvon: älä pyydä kehuja koskaan anteeksi, ne ovat maailman paras juttu (skumpan ja ginin jälkeen). Enkä tiedä onko meillä nyt niimbal eroa, kirjoitit ainakin tuon kommentin tosi hienosti. Mistä sitä tietää, vaikka olisitkin joku virtuoosi. Mutta älä silti syrjäytä minua pliis?

annapa (Ei varmistettu)

Mua jäi nyt mietityttään, että miksi niitä lappuja ei voi kuvausvaiheessa kääntää toisin päin? Kun sittenhän sun ei tarvis käännellä jokaista napattua kuvaa puhelimella, eiks joo? Mulla saatto jäädä ny jotain tosi tärkeää kyllä tajuamatta... Mutta hienoa omistautumista yleisölle!

Tiia Rantanen

Kato kun siinä videossa näkyy mun kädet. Ni sit ne kädet tulis väärältä puolelta eli ylhäältä! (Ja se pilais kaiken. Kaiken!)

My ja mini (Ei varmistettu)

Kiva että jaksat nähdä moista vaivaa! =)

Tiia Rantanen

En kyllä ole ihan varma miksi :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.