Vahingossa varastettu

Eilen koulussa lounastauolla tuli puheeksi vahingossa varastaminen. Luokkatoveri huomasi lounaan lopuksi tarjottimellaan mystisen maksulipukkeen, jolla jo syödyksi tullut lounas olisi pitänyt maksaa. Maksoinko minä? Ei mitään muistikuvaa.

Itse muistan lapsena varastaneeni kaupasta viisi mehujäätä kaverin kanssa. Vahingossa. Kaveri osti muutaman lakupötkön, ja siinä jännittävässä pennosien laskemisnäytelmässä luulin varmaan itsekin maksaneeni omat ostokseni. Kävelin kaupasta ulos mehujätskejä myyjälle iloisesti heilutellen. Kotiin päästyäni tajusin, että minulla oli 17 markkaa liikaa rahaa. Olin vilkutellut myyjälle varastetuilla Lipseillä! Not cool.

Yksi luokkakaveri kertoi maksaneensa ruokaostoksensa kassalla vahingossa varastettu kahvipaketti kainalossa. Toinen muisti purjehtineensa ulos puutarhakaupasta kukkatelineet kaulassa. Maksamatta. Vahingossa.

Iltalehti uutisoi syyskuussa perheenisästä, joka oli yrittänyt ulos kaupasta vahingossa varastettu energiajuoma ostoskärryjen uumenissa. Mies oli selvitellyt asiaa virkaintoisten vartijoiden kanssa tuntikaupalla vaimon ja lasten odotellessa parkkipaikalla. Lopulta asia selvisi 120 euron sakoilla, vaikka mies oli alusta alkaen tarjoutunut maksamaan tuotteen.

Mitä kaikkea vahingossa tuleekaan varastettua? Ruokakaupassa tomaattipussi jää helposti ranteeseen roikkumaan sen sijaan, että sen muistaisi liu'uttaa hihnalle. Kaikki, mikä mahtuu kauppareissulla kainaloon, myös jää sinne helposti maksutilanteessa. Ostoskärryn alatasolta saattaa löytyä useampikin vahingossa varastettu yllätys, kun ostokset lastataan autoon. Vanhan vaihto-oppilasperheeni äiti opetti, että jos tuotteen vahingossa syö vielä kaupassa sisällä ollessaan, ei sitä tarvitse maksaa. Heh.

...mutta mikä tärkeintä, palaako kukaan maksamaan vahingossa varastamansa tuotteet? 

Minä en ole tehnyt niin vielä kertaakaan. Ha! Livin' on the edge.

Kuva täältä.

Kommentit

minna

Kaupan kassalla töissän olessani olen näin monenlaista vahingossa varastamista. Aika usein ihmiset palasivat nolona käteen jääneen tomaattipussin tai ostoskärryn pohjalle unohtuneen juustopalan kanssa takaisin maksamaan ne, tai ainakin viimeistään silloin, kun asiasta ystävällisesti huomautti :)

tiia_

Lähdin joskus aikaa sitten Cafe Engelistä maksamatta, vahingossa. Pääsin melkein Kolmen sepän patsaalle asti kunnes tajusin asian, ja palasin kiltisti juoksujalkaa Engeliin. Eivät olleet edes huomanneet, että olin lähtenyt maksamatta.

nanna p. (Ei varmistettu)

Äitini vahingossa vuosia sitten varasti kalenterin, siis ihan sellaisen perus vuosikalenterin kokoa A6. Hän oli laittanut sen laukkunsa viereen kauppakärryihin ja vasta autolla hän huomasi, ettei ollutkaan maksanut sitä. Aika hauskaa sinänsä, sillä olihan hän kaivanut lompakonkin laukustaan, muttei vaan tullut huomanneeksi vieressä olevaa ruskeaa läpyskää. :D

Ikeasta oon kävellyt ulos pussillinen sorminukkeja kourassa, en palannut maksamaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Olen palannut jouluaattona Stokkalle maksamaan salaatin, joka killui ranteessa kassalla muita ostoksia maksaessa.
Ja muistan lapsuudesta/teinivuosilta (30v sitten), kuinka podin hirvittäviä tunnon tuskia, kun kaupungilta kotiin (maalle) palattuani huomasin, että ostamassani pakkauksessa oliki kahdet pikkuhousut. Olin luullut ostaneeni vain yhdet ja luulin maksaneeni vain yhdet - kauhean syyllinen olo. En palannut selvittämään asiaa, koska kaupunkiin oli matkaa liki 50km ja siellä käytiin vain muutama kerta/vuosi. Jälkikäteen olen ajatellut, että varmaan olin maksanutkin ne molemmat, en vaan tajunnut.

Tuulee tuulee

Mulla jäi kerran vaatekaupassa pikkupoikien sukat ripustuskoukustaan kiinni sellaiseen suurireikäiseen muhkeaan kaulaliinaan. :D Ostin vielä jotain itellenikin, eikä myyjäkään mun kaulassa roikkuvaa sukkaparia huomannut, haha. Huomasin ne vasta kun olin jo kaukana, enkä kyl sit lähteyt sukkia palauttamaan, ne oli jo olleet alekorissa eikä hintaa paljon jäänyt joten ajattelin ettei tästä nyt varmaan kenenkään elämä pilalle mee. :D Muistaakseni annoin ne sit jollekin sukulaisskidille.

Aridith

Kävelin joskus kaupasta ulos berliinin-munkki ja colapullo kädessä, olin aivan ajatuksissani ja tajusin bussissa, etten maksanut niitä, en palannut takaisin :D. Kukaan ei viitsinyt pysäyttää kassojen ohi kävellessäni, myyjä vaan katsoi pitkään ja tuimasti.

marietta

Nää on ihan parhaita! En suinkaan halua kannustaa ketään kaupasta varastamiseen, mutta onhan toi nyt aika siistiä. 

Miu
Miu

Mä punnasin joskus ajatuksissa tomaatit jonkun omenan hinnalla, vartijat tuli huomauttamaan asiasta... Kuulemma myymäläetsivä huomasi :D jesus! Tän pienen sydärin jälkeen oon kyllä aina kattonut sen vaakanumeron oikein. Huh!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.