Ystad, Ruotsin ruumishuone

Ah. Ystad, tuo modernin ruotsalaisen murhamysteerin kehto.

Rakastettu Kurt Wallander ratkoo murhien ja katoamisien lisäksi ihmis- ja perhesuhteitaan taas tänään Maikkarilla.

Olen ollut huolissani Ystadin murhatilastoista, jotka lienevät Skandinavian kärkikastia väkilukuun suhteutettuna. Wallanderilla tuntuu olevan ratkaistavanaan joka viikko toinen toistaan karmaisevampia kuolemantapauksia, järjestäytynyttä rikollisuutta, korruptiota ja ihmiskauppaa. Jääkö Ystadiin jäljelle enää yhtään elävää ihmistä?

Ruotsalaisia Wallander-leffoja on tehty internetin mukaan 26 kappaletta. Voitaneen turvallisesti olettaa, että jokaisesta elokuvasta löytyy vähintään yksi ruumis, monista enemmänkin. Lasketaan keskimäärin 1,5 ruumista per elokuva. 39 ruumista. Ruotsalaisia Wallander-elokuvia on tulossa vielä kuusi lisää – nostetaan siis bodycountia yhdeksällä.

Brittituotanto-Wallandereita on tehty toistaiseksi ymmärtääkseni yhdeksän, ja kolme viimeistä ovat tuotannossa. Näistäkin löytynee vähintään 1,5 ruumista per elokuva. 18 ruumista.

66 ruumista.

Asukkaita Ystadin kunnassa on 28 427, keskustaajamassa 17 300.

Laskelmieni mukaan elokuvat ovat onneksi tappaneet Ystadin asukkaista vain promilleja. Huh! Huoli pois!

Tänään Kurt paljastaa Ystadissa ihmiskauppavyyhdin. Antoisaa elokuvailtaa!

Kommentit

Sea Legs

lol! :D

Dan
Kriitikot

:D

Neiti Marple selvitti 47 murhaa, joista suuri osa sattui St. Mary Meadin kylässä tai sen lähistöllä. Muutenkin Etelä-Englannin maaseutu on vaarallista: Midsomerin Murhissa kuolee ainakin 3 ihmistä per jakso. Kuka olisi uskonut, että Mexico City tai Baltimore ovat turvallisempia...

marietta

Joo, totta. Patricia Cornwelln romaaneissa Richmondissa, Virginiassa tapahtuu myös melkoisesti, ja aina kaikki murhaajat kohdistavat vihansa kirjojen päähenkilöön, KUOLISYYNTUTKIJAAN Kay Scarpettaan. Vaarallinen ammatti.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ah, Wallanderit on vaan niin hyviä. Brittiversiokin on ihan jees, muttei lyö alkuperäiselle vertoja.

marietta

Samaa mieltä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Sitten vielä Hercule Poirot niin ikään agatha christien kirjoittamana on ratkaissut monenmonia murha tai ihan vaan mysteerejä Englannissa ja vähän muuallakin

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.