Ladataan...

Käyn melko säännöllisesti Lönnrotinkadun Kierrätyskeskuksessa (paitsi tietysti nyt kun olen täällä mualimalla). Se on mielestäni Helsingin parhaita second hand -ja kirpputoriosastoon kuuluvia liikkeitä, lähinnä hinta-laatusuhteensa puolesta.


Minulle Kierrärin yksi olennaisimpia osia on ilmaistori, josta saa viedä Kierrätyskeskuksen huonokuntoiseksi ja myytäväksi kelpaamattomaksi luokittelemaa tavaraa kotiin niin paljon kuin sielu sietää ja täysin maksutta. Ilmaistorissa on ilmaisen tavaran (ehhehe) lisäksi myös muutama muu ominaispiirre: asiakkaat.


1. Siellä on aina joku, joka laulaa tai puhuu äneen. Yksin.


2. Sieltä löytyy aina jotain, joka tekisi mieli ottaa, mutta jonka päättääkin olla ottamatta, ja kohta näkee jonkun hipsterin purjehtivan se kainalossa ulos. Crap.


3. Siellä on aina joku, joka on luokiteltavissa hoarderiksi: joku, jolla on kassi- ja reppukaupalla tavaraa jossakin nurkassa "varauksessa", ja joka tiuskaisee joka kerta jotakin hipelöidessäsi anteeks mä olin kyllä just ottamassa sitä tai toi oli kyllä varattu mulle.


Muuten varsin hyvä. Sinne mars!


(Sorry, muuten, kuvien lisääminen lagaa tänään jostain syystä.)

Ladataan...

Ladataan...

Jos et ole vielä tutustunut Jersey Shoren brittiversioon Geordie Shore, suosittelen tekemään sen HETI. 

Aluksi ihan ääliömäiseltä kopiolta vaikuttanut ohjelma on nyt toiseen kauteen päästyäni vakuuttanut minut hullunkurisilla hahmoillaan. Lähtökohtaisesti tekoripsillä, -rusketuksella ja -hiuksilla varustettujen, eläinkuoseihin ja pinkkiin pukeutuvien, hiusgeeliin addiktoituneiden tanorektikoiden ryyppäämisen ja panemisen seuraaminen ei vastaa mielikuvaani kiintoisasta dokumentista tai tavoittelemisen arvoisesta esikuvasta tai edes hyvästä viihteestä, mutta perhana - se toimii.

Jersey Shoressa ihastuin sankareiden yhteisöllisyyden tunteeseen ja hyväntahtoiseen hölmöyteen. Geordie Shore vaikutti ensin puhtaalta dokaukselta voideltuna iskuyrityksillä, vailla pisaraakaan hyväntahtoisuutta. Kärsivällinen katsominen (huh) on kuitenkin osoittanut toisin. Eihän tämän hyväntahtoisempia hölmöjä voi ollakaan!

Geordie Shoren suosikkihahmoni on ehdottomasti oltava Charlotte-Letitia (NIIN JUST, Charlotte-Letitia), joka on verbaalisesti "lahjakkain" ja hyväntahtoisin hölmö, jota olen koskaan nähnyt. Seuraavassa ote Charlotten kuolemattomista analogioista:

"Me and Gary have a special friendship. Like the friendship of two small otters, sharing a log."

"My attraction for Gary is like a flame. And now he's pissed on the flame and the wind has blown the ashes away."

"It's a little bit like the conflict between Barbie and Cindy. Barbie f*ckin' hates Cindy. Malibu Mandi is trying to sort it out. Then I come down in the pink Jeep and we'll all cruise down the beach together!"

"It turns out Barbie wants to be with Ken and she's going to give Action Man the boot! I've always liked Action Man you know, he's got a parachute, he's constantly camouflagin'. You don't know where he is!"

"I've got to join a feminist group! I will. And it will be called: FAST: Females... Are... Strong. True."

"I'm finally tashin' on with someone other than Gary. I feel like Goerge Bush! I feel like, what's the girl version of George Bush? ...Margaret Thatcher!"

"It went sooo well, I’ve got a natural high, I’m buzzin! The kind of high like when you see a horse give birth to a fowl and it drops out it and can’t stand, and it's so natural, and you’re so high of life!"

"Holly is falling for James like poo for the toilet bowl wall."

Suomessa ohjelmaa voi katsoa musiikkitelevisiosta. Jaksoja näytetään myös kanavan nettisivuilla. Team Charlotte!

Ladataan...

Ladataan...

Semmoista olen tässä viime aikoina miettinyt, että arkipäiväisessä elämässä on nykyaikaisesta tasa-arvosta huolimatta muutamia asioita, mitä nainen ei voi koskaan kokea sukupuolensa vuoksi. Joistain näistä olen katkera, toisista taas... no, en ihan niin katkera.

1. Nainen ei voi koskaan kokea sitä, kun maksulliset naiset tarjoavat pyytämättä palveluksiaan. Olen hurjan kateellinen naapurille ja poikaystävälle, joille kertomansa mukaan satelee ehdotuksia Eerikinkadulla etenkin öisin. (Kuulemma. Jos minä olen seurana, pysyvät neitokaisten suut visusti supussa. Yllättäen.)

2. Nainen ei voi myöskään kokea sitä, että vahingossa pisoaarilla näkee jonkun julkimon sukupuolielimet tai ylipäätään joutuu jonkun idolinsa viereen kuselle. Me naiset kun käymme individualistisesti yksi kerrallaan eristetyissä kopeissa tarpeillamme.

3. Nainen ei voi tietää, miltä viikset ja parta tai niiden ajaminen tuntuvat. Minua kiinnostaisi valtavasti tietää, miltä tuntuu karvapeite omassa naamassa. Käytännössä naiset tietävät viiksistä ehkä enemmän kuin monet uskoisivatkaan, mutta parta alkaa olla jo naisilla harvinaisuus. Viiksetkin ovat usein naisilla onneksi pikkuisen eri luokkaa kuin miehillä. (Toisaalta on myös miehiä, jolle ei kasvollista karvaonnea siunaannu.) 

+ 1. Nainen ei voi kokea sitä, että hänen äkillistä kiihottuneisuuttaan olisi mahdotonta peitellä. Ja hyvä niin.

Kuva.
Ladataan...

Pages