Ladataan...

Juttelimme tässä taannoin uusien työkavereiden kanssa vanhoista duuneista, vapaaehtoishommista ja kesätöistä. Päädyimme miettimään, mikä on ollut paras työ, mitä olemme koskaan tehneet.

Yhdellä se oli vapaaehtoistyö Bosniassa. Palkaton duuni. Toisella se oli kesätyö rekkakorjaamon siivoojana 19-vuotiaana. Joku puhui liukuhihnatyöstä kotikaupungin tehtaalla.

Siis mitä? Eivätkö ihmisten mielestä parhaat duunit olekaan niitä korkeasti palkattuja, siistejä toimistohommia, joissa on englanninkieliset tittelit, toimistot Punavuoressa ja hipsterit työkavereina? Niitä, joissa duunipaikan jääkaapissa on aina tuorepuristettua appelsiinimehua ja AD:t palavat loppuun ennen 30-vuotissyntymäpäiväänsä?

Niinpä. Niin se vaan on, että kyllä me kuitenkin taidamme tyytyä melkoisen vähään. Aika hienoa.

Mikä on paras työ, mitä sinä olet koskaan tehnyt? Tai mikä on parasta nykyisessä työssäsi? Liittyykö se palkkaan tai asemaan yrityksessä? Vai siihen, että on hyvä olla?

 

Ladataan...

Ladataan...

Jasshhoo. Tämä keväthän onkin hyvää aikaa olla täällä New Yorkissa, kun pääsee katsomaan töllöstä Super Bowlit ja palkintogaalat poikineen ihan ihmisten aikaan illalla. Ei tarvitse kukkua yömyöhään tai herätä kesken torkkujen.

Eilen siis jaettiin (ja jaetaan vielä tälläkin hetkellä) Oscar-pystejä, arvosteltiin kolttuja ja kohistiin juontojen vitseistä. (Oma suosikkihetkeni oli Shirley Basseyn Goldfinger-veto. Uh!)

 

Minussa Oscar-gaala herätti lähinnä kysymyksiä siitä, että

1. Miten epäluonnollisen ja ihmeellisen ja down-right OUDON näköinen Renee Zellweger on? Oikeasti. Mitä sillä on naamassa siinä silmien ja kulmakarvojen kohdalla? En tunnista.

2. Miten punainen ja turvonnut voi William Shatner olla (ja puhua kuin Remontti-Reiska sillä hidastetulla videolla)? Tukkeutuneet verisuonet näkee jo naamasta. Pahaa tekee.

3. Miten upean poliittisesti epäkorrektia läppää juontaja voikaan suustaan päästää ja miten kliseisen kauhistunutta amerikkalaisyleisö voikaan sen johdosta olla?

4. Miten Jack Nicholson on näyttänyt ihan samalta abyyt viimeiset 80 vuotta (ja miksi sillä on aina aurinkolasit sisällä)?

5. Miten voinkaan rakastaa Joseph Gordon-Levittiä ja Jennifer Anistonia näin paljon?

+1. Mitä ihmettä ne tyypit tekevät siellä juhlapaikassa mainostaukojen aikaan? Mainoksia tulee nimittäin PALJON. PAL-JON. Ymmärsittekö? P-A-L-J-O-N. Paljon.

Plus tietenkin paljon kumman kaa -skenaariokysymyksiä.

Pahoittelut muuten telkkarikuvista. Mulle taisi nousta shown aikana (ansiosta) kuume eikä kunnollisten kuvien metsästys oikein napostellut.

Ladataan...

Varoitus niille, keillä on jo mennyt hermo tv-sarjojen hehkutukseen: Tämä on sitä itseään. Jos et kestä, älä lue eteenpäin.Girls. Olet jo varmasti tuntenut hypen.

 

Vaikka kuinka haluaisi kulkea vastavirtaan, on pakko myöntää, että Girls on aivan sairaan helmi. Ja syy siihen, että Girls on sairaan helmi, on Lena Dunham, sarjan luoja ja pääosan esittäjä, joka on sairaan helmi.

Ai miksi?

1. Lena Dunham kirjoittaa, ohjaa ja näyttelee ITSE.

2. Hän on hauska. Tosi hauska. Mutta ei sellaisella in your face -tavalla vaan kiusallisen aidolla tavalla.

3. Lena Dunham on tavallisen näköinen tyttö. Joojoo, on ihan boring ja kliseistä sanoa, että "kiva kun kaikki eivät ole mallin mitoissa", mutta onhan se nyt kiva, kun kaikki eivät ole mallin mitoissa. Ja ovat silti hyviä. Ja esiintyvät alasti. 

4. Hänellä on tatuointeja, jotka ovat mm. lastenkirjojen kuvituksia. Kuinka siistiä? Hänen innoittamanaan aika moni on varmaan käynyt hakemassa oman Mikko Mallikkaan tai Vaahteramäen Eemelin alaselkään.

5. Lena Dunham. Nuff said.

+1. Kaiken tämän lisäksi Lena Dunham on vasta 26-vuotias. Sairaan helmi muija, sairaan kateellinen minä.

Kuva: Chad Batka/NY Times

Ladataan...


Täällä Kustaassa on ennenkin (ja ennenkin) pohdittu aikuisuuteen liittyviä asioita. No, niissähän miettimistä riittää, sillä mieleeni juolahti taas uusi näkökulma asiasta: termistö.


Kun oltiin lapsia, nuorisoa tai vielä jopa nuoria aikuisia, asioista puhuttiin eri nimillä. Nyt aikuisena (aikuisena, yhh. eikun ahh. eikun äh! en tiedä) samoille asioille on löydetty asiallisempia, korvaavia termejä:


Siinä, missä nuorena mentiin yksinkertaisesti syömään, aikuisena mennään lounaalle ja illalliselle sekä tietenkin kaikkien aikuisten ja aikuismielisten suosikkiruokayhdistelmälle BRUNSSILLE.


Kun nuorena mentiin kahville tai rehellisesti bisselle tai ryyppäämään, aikuisena mennään lasilliselle. Aikuiset siis huijaavat itseään. Yksille on muuten sou lääst siisön.


Nuolemista alettiin yhtäkkiä kutsua suutelemiseksi (tai omaksi henkilökohtaiseksi suosikikseni, suuteloksi) ja muita varsin kuvaavia kanssakäymiseen liittyviä termejä lemmiskelyksi ja peuhaamiseksi.


Bileistä tulikin juhlat, tietokoneesta näyttöpääte ja esitelmästä presentaatio.


Aikuistuessa ihmisen sanavarastoon hiipivät hiljaa myös sellaiset raivostuttavat termit kuten paltsu, neukkari, toimari, muikkari.


Se on niin ärsyttävää, että en tiedä teistä, mutta minä aion ainakin mennä tänään lasilliselle.


Kuva.

Ladataan...

Ladataan...

 


1. Jay-Z voitti KOLME Grammya ja joi yhdestä konjakkia. Voiko olla helmempää? Kuva.


2. Se on naimisissa maailmankaikkeuden upeimman naisen, Beyoncén kanssa. Se on varmaan nähnyt sen nakuna monta kertaa.  Grammyissa yksi siisteimmistä hetkistä oli Beyoncé ja Jay-Z fiilistelemässä Alicia Keysin ja Maroon 5:n yhteisvetoa. Popittelivat vaan menemään kuin ketkä tahansa yleisössä!


3. Grammyiltana Jay-Z esiintyi mustavalkoisena Justin Timberlaken kanssa. Nuff said.


4. Jay-Z, joka voitti rap-collaboration-Grammyn, antoi muiden ottaa palkinnon vastaan ja puhua kiitoksensa ennen kuin sanoi The Dreamiin viitaten mikkiin "I would like to thank the swap meet for this hat. Thank you." Priceless!


5. Jäbällä on myös ehkä siistein ura ja upein elämä. Se on menestyksekkäimpiä räppäreitä MAAILMASSA, ja sen koulukavereita olivat mm. Busta Rhymes ja notorious B.I.G. Ketä mun koulukaverit on? Marko ja Jani.

+1. Se nyt vaan on helmi.

Ladataan...

Pages