Ladataan...

Amerikkalainen televisio tarjoaa monenlaista viihdettä. Esimerkiksi nämä viisi (+1) seuraavaa ohjelmaa, jotka ovat typeryydessään joko loistavia tai ..no, typeriä.

1. Splash. Ensin julkimot pantiin tanssimaan, sitten samaan illallispöytään, sitten Donald Trumpin läksytettäviksi. Nyt ne pannaan sukeltelemaan. Splash on realityohjelma, jossa julkimoista koulutetaan uimahyppääjiä muutamassa viikossa. Osallistujiin kuuluu tietenkin sopivasti useampi bikinibeibe. Kuva: abc.com.

2. L.A. Shrinks. Terapeutit juttelevat potilaidensa kanssa, perheensä kanssa, kavereidensa kanssa, itsekseen. Kukaan ei edes muista, että on olemassa sellainen asia kuin doctor-patient confidentiality, jos on mahdollisuus päästä televisioon. Minä en ainakaan haluaisi tietää, että nuppitohtorillani on intimiteettiongelmia partnerinsa kanssa tai traumaattinen isäsuhde, josta ei pääse yli.

3. Pregnant in Heels. Okei, tällä ohjelmalla on lähinnä tyhmä nimi. Kyllä tyyliohjelma raskaana oleville naisille saattaa olla ihan järkeväkin. Mietin vaan, hankkiutuuko juontaja paksuksi jokaista uutta seasonia varten?

4. 19 Kids and Counting: Duggars do Asia. Tämä... Tai siis.. Katsokaas, kun... No... Äh. Minulla ei ole tähän sanoja. Katsokaa Googlesta.

5. Thintervention with Jackie Warner. Jee! Koska maailma tarvitsee lisää shokeeraavia laihdutusohjelmia. Oikeasti en osaa päättää, onko sana thintervention minusta täysin passée vai valtaisan nerokas.

+1. Fashion Jewelry with Anne, Rock-Hard Abs with Jessica, Never Cook Again with Tom ja niin edelleen. Ostos-tv on Amerikassa ohjelmatiedoissa. Siis puolen tunnin mainos, joka katkotaan mainostauoilla. Perfect!

Ladataan...

Olen tässä viime aikoina pannut merkille, että mummot ja mummojenkaltaiset (= papat) ja niille ominainen käytös nousevat yhä useammin esille keskusteluissa, joita käyn muiden oman ikäisteni kanssa. Lieneekö tähän syynä lähestyvä kolmikymppisyys ja vääjäämätön mummoutuminen? Vai haistellaanko tässä kuitenkin kevään trendejä: Mummot ovat cool. Etenkin tänä keväänä.

En tiedä. Tarkastelkaapa omaa mummokäytöstänne. Dead giveawayseja ovat:

1. Kun käyt lounaalla lukioaikaisen koulukaverin kanssa, ettekä juuri puhu muusta kuin selkävaivoista ja lääkärikäynneistä. Yksi suosittelee osteopatiaa, toinen akupunktiota. Keskustelussa vilisevät kuulumisten sijaan diagnoosit ja röntgenkokemukset. Fun, huh?

2. Kun vietät pari kuukautta yhdessä maailman helmeimmistä kaupungeista ja mielestäsi kaikkein ihaninta siellä ovat mummot. Se ihana mummo, joka kulkee kotikadullasi aina sulkapäähineessä, turkishärpäkkeissä, täydessä tällingissä ja täydessä u-käännöskumarassa. Tai se shakkia pelaava papparainen. Tai se ihana mummo, joka pitää papan kädestä kiinni aina metrossa. Ja sitten se ihana mummo, joka seisoi sen yhden poliisin vieressä siinä yhdessä valokuvassa.

3. Kun ikäisesi tyttö, yksi parhaista ystävistäsi, näyttää joko 8-vuotiaalta TAI mummolta. Ja se on sinusta maailman viileintä.

4. Kun työpaikan kahvikeskustelunaiheet pyörivät kivojen poikien ja kuumimpien baarien sijaan puhdistusaineiden ja bonuskorttien maailmassa ja siinä, miten joka paikassa on hirveästi ihmisiä ja liian kova meteli.

Ladataan...

Brooklyn Bowl -nimisessä baarissa Brooklynissa (duh) järjestetään hip hop -karaokeiltoja. Kuin kunnon katu-uskottava valkoinen skandityttö konsanaan, haluaisin mennä sinne vetämään ainakin Sugarhill Gangin Rapper’s Delightin, jonka on pakko olla hiphopkaraoken Aikuinen nainen.


 


Olemme suomalaisen kaverini kanssa suunnitelleet myös suomalaisen hiphopkulttuurin tuomista Brooklynin lavoille. Mitä jos vetäisimmekin Fintelligensin Kellareiden kasvatit duettona? Brooklyn Bowl varmaan sekoaisi. Ihastuksesta. Kaveri hoitaisi Elastisen riimit ja minä olisin Iso-H. Nimet pitäisi tietysti vaihtaa amerikkalaisimmiksi, Elastinenhan olisi siis Rubbery ja minä olisin Little T. En voi olla Big T, koska olen karkeasti arvioituna puolitoista metriä pitkä. Ehkä voisinkin olla Unique.


Muita hyviä hiphopkaraokebiisejä voisivat olla Grandmaster Flashin The Message, Busta Rhymesin Woo Hah! Sekä tietenkin Raimssin Syntynyt Tampereelle.


Minkä biisin SINÄ vetäisit hiphopkaraokessa?


Kuva.

Ladataan...

Ilmaisjakelulehti am New Yorkissa uutisoitiin viime maanantaina paikallisen HSL:n eli MTA:n sunnuntaina voimaan tulleesta hintojen noususta. Viikon unlimited-kortin hinta nousi 29 dollarista 30 dollariin ja kuukausikortista joutuu nyt pulittamaan suolaisen 112 dollarin hinnan entisen 104 sijaan.

Jutussa haastateltiin kolmea tavallista metrolla kulkevaa ihmistä, jotka kaikki tuskailivat monisanaisesti sitä, mistä he nyt aikovat nipistää kustantaakseen kallistuvan elämäntyylinsä metromatkustajana. Joku joutuu ravintolalounaan sijaan ottamaan eväät töihin, toinen harkitsee jo muuttoa New Yorkista. Metrolla matkustavat kun ovat niitä, joilla on siihen vähiten rahaa. 

Ajatuksia, joita juttu minussa herätti, olivat mm. seuraavanlaisia:

  1. Hinnanousu ei minusta tunnu kovin suurelta
  2. Siitä huolimatta pystyn rileittaamaan ihan helposti
  3. Suomessa tapahtuvasta joukkoliikenteen hintauudistuksesta kertovassa jutussa ei haastateltaisi suomalaisia metromatkustajia sympatialla, ja jos haastateltaisiin, ne olisivat järjestäen sitä mieltä, että hinnannousu on paikallaan, koska julkinen liikenne on hieno asia ja vaatii kunnossapitoa ja ”ehkä ensi talvena ne junat sitten toimivat pakkasellakin, hehheh”

Tai emmää tiä mitä mää ny sillai.

(Kuva on screenshot osoitteesta amny.com)

Ladataan...

Pages