Ladataan...

Olen tässä jo jonkin aikaa kerännyt listaa hauskoista Instagram-nimistä, joihin olen törmännyt sovellusta selaillessani. Nyt, täysin ottamatta kantaa tilien sisältöön, jaan suosikkinimeni kanssanne:

Nimet, jotka ovat hauskoja, vaikkeivät sisällä kirosanoja:
@kaikkimeni
@eimullamuuta
@tamankylanhomopoika
@vinkuintiaani
@koodinimi

Nimet, jotka eivät olisi hauskoja, jos ne olisivat tuotteen tai brändin markkinointitilejä, mutta ovat hauskoja, koska eivät ole:
@lattialammitys
@laatikkoviini
@goldmansachs

Ruoka-aiheiset nimet:
@sipsitissi
@kunkku_kinkku
@sipulimies
@lettuhillo

Kirosanoja sisältävät nimet (tsihihi):
@vitunpelle
@vittusantana
@paskamyyrä
@paska
@huoraaturpaan86

Nimet, joissa käytetään sekä kirosanaa että oma nimeä:
@jumalistejukka
@vitunviivi
@huorapetteri
@anttiperkele
Sekä pehemennykseksi tietenkin @rakkausjere

Mitä tästä nyt sanois -osasto:
@sulukunmulukunpakananhuoranpakan

Millaisiin nimiin te olette törmänneet? (Meikämandoliinokin (rakastan sanoa noin) muuten löytyy Instagramista. Tylsästi nimellä @tiiamarietta.)

 

Ladataan...

Ladataan...

 

Kääntyväni aina, kun kuulen skeittilaudan äänen
Kyllä, minä olen se creepy täti-ihminen, jonka silmät alkavat aina kiilua, kun se kuulee skeittauksen ääniä. Kunnes se huomaa, että ääni lähtee noin kahdeksanvuotiaista pojista.

Pärjääväni kokonaista viikonloppua pelkällä ruisleivällä
Vahingossa! Ihan vahingossa.

Asuvani kolme vuotta samassa asunnossa pesemättä ikkunoita kertaakaan
Nyt ne on kyllä vihdoin pesty, koska lopputyö.

Katsovani Music Televisionia tuntikausia putkeen, vaikka sieltä ei edes tule yhtään musiikkivideota
Koska oletteko te nähneet, mitä loistavaa viihdettä MTV esittää? Teen Mom, The Valleys, Are You the One? Täydellistä.

Saavani pyyhkeet kanssamatkustajalta metrossa, koska jalkani ovat penkillä
ARGH. Hävettää. Luulin hetken olevani kuusitoistakesäinen.

Innostuvani metrilakusta kiljahtelemispisteeseen
Karkkia! Pitkissä pätkissä! Kuusi lakua vitosella! (Parasta on se, että nykyisin saan huuhtoa ne alas skumpalla, jos haluan. En kyllä suosittele. Mutta because I can.)

 

Ladataan...

Katsoin Netflixistä pari päivää sitten dokumentin nimeltä Mortified Nation, joka kertoo show'sta, jossa tavalliset ihmiset lukevat lavalla lapsuuden ja nuoruuden päiväkirjojaan, rakkauskirjeitään, kirjoittamiaan runoja ja laulun sanoja. Mitä nolompia tekstit ovat, sen parempi show.

Mortified sai alkunsa, kun sen luoja ja tuottaja löysi vanhan rakkauskirjeen, jonka oli kirjoittanut ihastukselleen varhaisteininä. Hän ryhtyi lukemaan sitä ystävilleen ja huomasi sen huvittavan heitä niin paljon, että muutkin ehkä haluaisivat kuulla sen. Hän oli oikeassa.

Mortifiedista inspiroituneena jaan nyt kanssanne muutaman häpeällisen otteen omasta päiväkirjastani. Haastan teidät tekemään samoin - julkaiskaa joko kommenttiboksissa tai omassa blogissanne noloja tekstejä vanhoista päiväkirjoistanne, rakkauskirjeistänne tai pöytälaatikoistanne. Nolous ja häpeä kunniaan! (Ja linkatkaa pliis mahdolliset postaukset tuohon alle.)

Teini-ikäinen minä, olen pahoillani että teen tämän sinulle. Julkaisen päiväkirjatekstejäsi internetissä. Mutta sinä olit kyllä tosi ärsyttävä.

12.10.1996. (Olin 13-vuotias ja ilmeisesti korviani myöten ihastunut johonkuhun, jonka nimi oli Mikko. En tiedä, kenestä on kyse.)
Hei jälleen! Mun oli pakko ruveta kirjottamaan. Mulla on tosi ahdistava olo. Lauantai, syysloman eka varsinainen lomapäivä, kaupungissa ihan varmaan yks ihana Mikko plus kivoja ihmisiä... ENKÄ MÄÄ OO LÄHÖSSÄ MIHINKÄÄN. Haluun kaupunkiin! Haluun vaan nähdä Mikon ja kysyä siltä seuraavat asiat:
1. Minkä ikänen oot?
2. Missä koulussa?
3. Missä asut?
4. Mikä sun sukunimes on?
5. Saako sua halata?
6. Onko sulla muijakaveria?
(Huomaa kysymysten tyylikäs järjestys. Ensin vähän iholle ja sitten vasta selvitetään, onko kaveri edes vapaa. Classy.)

15.12.1996. (Olin edelleen 13-vuotias ja juuri edellisenä iltana alkanut seurustella ensimmäistä kertaa (neljännellä ja viidennellä luokalla tapahtunutta seurustelua ei lasketa), ja myös suudellut poikaa ensimmäistä kertaa elämässäni.)
Moi taas. No, kyllähän me eilen Eetun kanssa pussailtiin aikas moneenkin otteeseen. Elokuvissa ja muutenkin. Vittu hei! Mä pussasin jätkää eilen ekaa kertaa elämässäni! Ja se on salaisuus. Se muuten alko siä elokuvissa tekeen retkua mulle mutta en antanu sen tehä sitä. Mulla on vaan vähän bad feeling about this. Mä koko ajan pelkään että Eetulla on vaan se, et se tartti jonkun, eikä mitään väliä kuka se on. Mä koko ajan pelkään, että meidän suhde perustuu vaan tolle pussailulle.
(Viikkoa myöhemmin päätin, että meidän täytyy erota. Suhteemme tuntui perustuvan pelkästään pussailulle, ja minä halusin välillä myös jutella.)

12.8.1998. (Olin 14-vuotias ja juuri aloittanut uuden päiväkirjan. Yritin kirjoittaa vähän siivompia juttuja, joita voisi joskus näyttääkin jollekulle. Sitä kesti noin kolme sivua, joista tämä kotiintuloaikagate on ensimmäinen.)
Tää on nyt siis mun päiväkirja. Mä täytän yhentoista päivän päästä 15, ja mun yhdeksäs kouluvuosi alkaa huomenna. Kesä loppuu, tuskaa. Tapahtumien yö (Tampereen versio Taiteiden yöstä) on perjantaina ja mä joudun tuleen KAHEN bussilla himaan! Sillon kun Emmi oli ysillä, se tuli NELJÄN bussilla. Kylläkin siks, kun se myöhästy kolmen bussista. Mä en haluis neljän bussilla tullakaan (yeah right), mutta kolmen bussi ois aika hyvä. Miks me ei asuta kaupungissa? Mun kaikki kaverit asuu keskusta-Pyynikki-Pispala-sektorilla ja ne on menossa perjantaina kolmeks himaan. Vittu. Kai se on jotain vanhempien filosofiaa. Kyllä mäkin sen ymmärrän... sit ku oon ite äiti. Se on varmaan joku suojeluvaisto tms. Mutta tasa-arvoa mä tässä haenkin! Kun olin seiskalla, tulin yhen bussilla. Nyt oon ysillä. 2 vuotta = 2 tuntia!!! TASA-ARVO!!
(Ymmärsin ilmeisesti vasta joskus myöhemmin, mitä tasa-arvo tarkoittaa.)

31.3.2000. (Olin 16-vuotias ja poskettoman ihastunut poikaan, jonka nimi oli Jarno.)
Hyi saatana sillä on ruma nimi. Jarno. Jarno. Jarno. Olispa sillä joku toisenlainen nimi. Välillä tuntuu, että voin elää ilman sitä, kun ottaa huomioon sen mun eilisen horoskoopinkin. I’m not saying että uskon horoskooppeihin, mutta kyllä se vähän pisti miettiin.
(Minusta ja Jarnosta ei koskaan tullut mitään. Johtui varmaan tuosta ilmeisen päräyttävästä horoskoopista tai siitä, että sillä oli sellainen nimi.)

Kuvat: Koulukuvat 1996-1998. Yhtenä vuonna grungepeikko, toisena kulmakarvaton pikkupimu. Ain't life grand.

 

Ladataan...

 

Voin ihan mainiosti harjoitella selfieitä koulun vessassa, koska muutkin tekevät niin. Ei se ole yhtään noloa.

Voin täysin hyvin syödä hampurilaisaterian lihomatta, koska juon sen kanssa limun sijaan soodavettä. (Muistan muuten teini-iästä tytön, joka laihdutti olemalla käyttämättä ketsuppia mäkkärissä. Hän on idolini.)

Voin huoletta tilata gin tonicin lounaalla, koska osaan hillitä itseni ja tiedän rajani. Sama pätee aamuyön tequilashotteihin.

Voin aivan helposti mennä kaverin tupaantuliaisiin kaksi tuntia myöhässä siksi, että katsoin Vain Elämää tai Putousta tai Tähdet, Tähdet, eikä se tee minusta junttia. Tiedänpähän ainakin, mistä kahviautomaatilla maanantaina puhutaan. Niiden tupareiden lisäksi siis.

Kun sitten kuitenkin käyn baarissa, voin kyllä tilata kuusi(toista) valkoviinisoodaa. I'm classy. Voisin tilata olutta, mutta valitsen valkoviinisoodan. Se on terveellistä. 

Voin ihan hyvin katsoa Breaking Badin kaikki tuotantokaudet Netflixistä viikossa. Olenhan aikuinen.

 

Ladataan...