Ladataan...

Kuvassa appelsiinihedelmä.

Tässä maailmassa on koko liuta yhdyssanoja, joiden toinen osa on täysin tarpeeton. Listaus niistä on mielestäni sitä vastoin tarpeellinen, joten riensin juoksujalkaa täyttämään maailmassa repsottavan aukon.

Vesihana. Käy jollakin tavalla järkeen, sillä onhan joissakin ihanissa hanoissa myös olutta, limua, soodaa ja jopa viiniä. Itse asiassa haluaisin mielelläni kotiin mieluummin sellaisen kuin tuon tympeän vesihanan. Sponsorit hoi! 

Käsihanskat. Tämä yhdyssana todennäköisesti syntyi, kun joku yritti survoa hanskoihin jonkin muun ruumiinosan. Niin sen on oltava.

Selkäreppu. Olen vakuuttunut, että tämä yhdyssana juontaa juurensa 80-luvulle, jolloin nuoriso ei tiennyt mitään coolimpaa kuin repun roikottaminen toiselta olalta lötkönä pitkin kylkeä. Julkisen yhdyssanan neuvosto päätti sitten tulevaisuuden lupausten hartioita säästääkseen lisätä sanan selkä- siihen repun eteen, jotta kaikki tietäisivät, mihin se oikeasti on tarkoitettu. Smart move.

Kynäpenaali. Uskon, että tämän yhdyssanan muodostamisessa on ajateltu valtakunnallista likaisten sananmuunnosten ehkäisyprojektia. Olen itsekin kirjoittanut siitä jo aiemmin, teksti nallepenaalista (tirsk) löytyy täältä

Pyyhekumi. Liittyy läheisesti edelliseen. Tämä yhdyssana tuli tarpeeseen lähinnä silloin, kun oli 9-vuotias ja kumi yksittäisenä sanana nauratti niin paljon, että housuun lirahti hiukan, vaikkei oikein tiennyt miksi, ja sen eteen oli lisättävä pyyhe-, jottei olisi ihan pervo.

Paitapusero. Sanani eivät riitä. Tai - itse asiassa riittävät! Koska voin napata tuosta yhdyssanasta kumman hyvänsä osan käyttööni, eikä sen merkitys muutu miksikään. Miksikään. Miksikään. Sama kuin kuontalostaan puhuisi termillä hiustukka.

Säilytyspurkki. Tai oikeastaan kaikki sanat, joiden ensimmäisenä sanana on säilytys. Säilytyskomero, säilytyslaatikko, säilytyskotelo. Olisi jokseenkin sama, jos kaikkien maailman sanojen eteen liitettäisiin olemis-. Olemisasunto, olemisminä, olemiskaupunki. Nerokasta! Ryhdynkin nyt tuohon.

Juomapullo. Öööö - oikeasti? Olenko minä muka ainoa, jonka päivittäiseen toimintaan liittyy juominen niin oleellisesti, etten kyllä ajattele pullon olevan tarkoitettu juuri mihinkään muuhun kuin siihen, että saan kietoa huuleni sen ympärille ja kaataa sisällön janoisesta kurkustani alas? Paitsi tietysti jos siinä on vaikka Lasolia. Tai Parkettipesua. Tai mäntysuopaa. Tai Putkimiestä. Äh, okei. Hyväksyn tämän yhdyssanan (hiukan vastahakoisesti).

Ladataan...

Jos joku ihmisparka eksyy tähän blogikirjoitukseen Google-haun kautta ja etsii hyödyllistä tietoa Nykin-matkaansa varten, haluan sanoa hänelle seuraavat sanat:

Olen pahoillani. Menetät tärkeää tietoa ja takuulla kourallisen aivosoluja, jos luet tämän. Surffaile rauhassa eteenpäin vaan. Täällä ei ole mitään nähtävää.

Noniin! Kolme viikkoa Nykissä on mennyt tuosta vaan. Tänä aikana olen saanut paljon ihania kokemuksia ja ehtinyt tehdä vaikka mitä williä ja creiziä. Highlightit puuhistani tulevat tässä. Ihaninta New Yorkissa on ollut...

  1. ...kun sain kotiini sekä Pottery Barnin että Williams-Sonoman katalogin. Frendeistä tuttuja liikkeitä, molemmat! Kumpikin sijaitsee muuten arviolta kolmentoista metrin päässä kotioveltani, mutta en ole koskaan käynyt niissä. Mutta nyt ymmärrän, mistä Frendeissä puhuttiin!
  2. ...kun Andy ja Erin alkoivat vihdoin seurustella. Kyllä, olen maailman parhaassa kaupungissa, ja olen katsonut Netflixistä kaikki The Office -sarjan amerikkalaisversion kaudet. Niitä on yhdeksän. 
  3. ...kun sain idean, että perustan The Container Storen Suomeen. (Se on mahtava! Siellä on laatikoita ja purnukoita ja telineitä ja pussukoita ja tuiki tärkeitä tarpeellisia tavaroita silmänkantamattomiin!)
  4. ...kun keksin, että telkkarista.com -palvelusta voi katsoa Temptation Island Suomen viimeiset jaksot. Kyllä, olen maailman parhaassa kaupungissa ja katson suomalaista ihmissuhderealitya internetistä. 
  5. ...kun näin näyttelijä Sam Rockwellin harjoittelemassa lassoamista Thompson Square Parkissa. Vaikka julkkisbongaus ei ole arvoasteikolla kenties kaikkein korkeimmalla sijalla, pitää lassoamisesta saada mielestäni lisäpisteitä. Tämä on jo melkein samalla sijalla Bradley Cooper -selfieiden kanssa. On on. Onhan?

Bubbling under: ...kun bongasin kulmakaupat nimeltä U Don't Know Nothing Produce ja Ha Ha Fresh Deli (kuvassa).