Ladataan...

Tilasin kesällä lidlinuikkariepätoivoistuksissani netistä sijaisuimapuvun, joka paljastui lasten kokoiseksi: uikkari ulottuu minua napaan asti ja sen tissikupit jäävät killumaan uumalle. Itse asiassa eräs tuttuni piirsi minusta siinä osuvan kuvan pelkän sanamuotoisen kuvailun perusteella. (Kiitos kuvasta, Tuikku!)

(Uikkari lojuu edelleen käyttämättömänä kaapin perällä, joten jos jostain löytyy 9-vuotiaan kokoinen nainen, jolla on C-kupin rinnat, minuun saa ottaa yhteyttä.)

No, uikkari oli katastrofi, mutta ostohetkellä tilasin vahingossa myös sitä myyvän verkkokaupan uutiskirjeen. Viime viikolla se tarjosi minulle (jonka päälle eivät näytä minkään valtakunnan uikkarit mahtuvan) korvaavaa tuotetta, joka tuntuu sanovan unohda ne uimarannat, sullahan on Netflix. Esittelen teille: merenneitopeitto.

Kyllä. Se on merenneidon pyrstön muotoinen peitto. Jota löytyy tältä kyseiseltä nettisivulta yli viittäkymmentä eri mallia. Ja jota kuvaillaan paikoin sanoilla elegant, trendy, stylish ja chic. (Mutta myös sanoilla acrylic, endearing ja keep warm.)

Kuvien mukaan merenneitopeitto on parhaimmillaan sohvalla, mutta siihen verhottuna sopii näyttäytyä myös biitsillä, jos ei esimerkiksi ole onnistunut löytämään sopivan kokoista uimapukua Lidlistä. Ja huoli pois! Jos ei tykkää perinteisestä Ariel-lookista, löytyy merenneitopeittoja myös jokaisen suosikkikuoseissa: hai (useita eri tyylejä), Yhdysvaltain lippu ja joulu. Koska mitä muuta ihminen tarvitsisikaan?

Eihän sille mitään voi: vaikka pyrstöpeittojen selailun yrittäisi aloittaa naureskellen, pian huomaa haluavansa oikeasti sellaisen. Ja pari samanmoista sukulaislapsillekin. Toivon, että ne ulottuvat pohkeita ylemmäs.

(Tämäkään ei ole yhteistyöpostaus, uskokaa tai älkää.)

Ladataan...

Kymmenen päivää ennen kotiinmuuttoa olohuoneemme näytti tältä. Melkein valmis, eikö?

Aloitimme remontin kesäkuun puolessavälissä. Tätä kirjoittaessani ollaan syyskuun paremmalla puolella. Mitä reilussa kolmessa kuukaudessa on tapahtunut? No, vessa ja suihku on kaakeloitu ja ne ovat saaneet uudet kalusteet (tosin ovia ei kummassakaan vielä ole). Seinät, katot ja lattiat on hiottu ja maalattu (tosin yksi seinä on vielä maalaamatta, ja pari muuta tarvitsee uuden kerroksen). Makuuhuoneessa on uusi liukuovikaapisto (tosin pala lattiasta puuttuu ja nukumme puhallettavalla ilmapatjalla). Keittiö on paikallaan ja käytössä (tosin roskiksen ovi on vielä vinossa, seinä maalaamatta, eikä minulla ole vielä hajuakaan, mitä välitilaan tulee). Olen kuitenkin ehtinyt oppia tässä kolmessa kuukaudessa koko liudan uusia asioita, kuten

 • valittamaan kaikesta ja vaatimaan kaikenlaista ja olemaan yleisesti ottaen vittumainen ämmä
 • sen, että takareisiinkin voi tulla stressifinnejä
 • sen, että manikyyrit kannattaa unohtaa remontin ajaksi (en voi uskoa, etten tajunnut tätä etukäteen)
 • sietämään tietoa siitä, että minua vihataan keittiöliikkeessä, liukuovifirmassa, remonttimiehen kotona, sähkömiehen sydämessä ja kaikista eniten K-Raudassa, koska niitä kaikkia vihataan myös meillä
 • sen, että parketin voi maalata valkoiseksi, mutta siitä tulee todennäköisesti silti keltainen
 • että neliömetrin kokoisen kylpyhuoneen kaakeloinnissa voi helposti kestää kolme ja puoli viikkoa
 • sen, että pystyn syömään aika paljon pitsaa ihmiseksi, joka ei pidä pitsasta
 • sen, etten enää koskaan remontoi
 • sen, että seuraavan kerran kun remontoin, aion tehdä sen paljon järkevämmin
 • sen, että minussa on hiukan maanisdepressiivisen vikaa
 • alkoholi maistuu todella hyvältä remonttipäivän päätteeksi (tai keskellä)
 • ei ole ihme, että rakennusalalla alkoholisoidutaan 
 • parisuhteen korkein koetinkivi (itse remontin jälkeen) on asuminen asunnossa, jonka vessassa ei ole ovea.

En haluaisi enää oppia mitään. 

Ladataan...

Olimme ystäväni kanssa viikonloppuna tapahtumassa, jossa vieraita viihdytti kevyen musiikin coveryhtye. Musisoijat olivat ulkonäöltään tavallisten suomalaisten pop/jazzilaisten näköisiä ja vitsailimme siitä, etteivät he näyttäneet siltä, että laulaisivat ja soittaisivat sellaista sielukasta, mustaa musiikkia, joka kaiuttimista raikasi. Kaverini lisäsi, että hänen mielestään tyypit näyttivät kaikki opettajilta. Nauroin. Pyh.

"Oikeesti. Voin kertoa sulle vaikka aineen, mitä jokainen niistä opettaa", kaverini vakuutteli.

Ja kuin taikaiskusta maailman paras leikki oli syntynyt. Koko loppuillan mietin, mitä kouluainetta muut juhlavieraat, perheenjäseneni, kaverini ja vaikka julkkikset opettaisivat - puhtaasti ulkonäön perusteella. Ja nyt sovellan sitä tuttuihin bloggaajiin (kuvat saatu bloggaajien suostumuksella. Vaikkeivät kyllä tienneet, mihin ryhtyivät):

Nata (WTD): puukäsityö

 

Laura (Missä olet Laura): filosofia ja uskonto

 

Emmi (Emmi Nuorgam): esiopetus ja askartelu

 

Vivi (Elämäni palasia): liikunta ja terveystieto

 

Minna (Itse Minna Mänttäri): kuvaamataito (ja huovutus) 

 

Jenni (Pupulandia): ruotsi ja saksa

 

Maailman hauskinta. Vai mitä? Vai olisiko sulla jokin parempi ehdotus?

 

 

Ladataan...

Minun piti tänään kirjoittaa jostakin ihan muusta (on kaksi asiaa, joista nykyisin kirjoitan, Lidlin uimapuku ja remontti. Se oli se toinen näistä, se joka ei ole Lidlin uimapuku), mutta sitten taivas repesi ja pudotti syliini kertakaikkisen ihmeen. 

Sain nimittäin Lidlistä juuri sähköpostia. 

Hei Tiia, 

olemme huomanneet aktiivisuutesi Lidlin mustavalkoraidallisen uimapuvun etsinnässä tässä kesän aikana. Otit myös yhteyttä meihin Facebookin kautta, mutta valitettavasti kaikki uimapuvut oli jo ehditty myydä. 

Sun etsintä oli niin laaja, että mekin täällä markkinointiosastolla haluttiin panostaa siihen. Kaivelimme vielä varastojamme ja satuimme löytämään yhden ainokaisen uimapuvun. Mutta se on kokoa 38. Kaikki muut ovat menneet, tämä on kirjaimellisesti viimeinen uimapuku mikä meillä on jäljellä. 

Haluaisitko kuitenkin kokeilla 38 kokoista uimapukua? 

Jos haluat tämä kyseisen uimapuvun, lähetämme sen kyllä sinulle mielellämme. Olet niin suuren vaivan nähnyt uimapuvun metsästyksessä. Miltä tämä kuulostaa? :) 

ÖÖÖÖ HYVÄLTÄ.

Uimapuku on todennäköisesti ainakin kaksi kokoa liian pieni, mutta ei se haittaa. Paitsi että voi saatana, koska olen tehnyt tästä näin julkista, minunhan on pakko varmaan ottaa kuva se päälläni? Voi saatana. 

 

Ladataan...

"Mitä sen Lidlin uimapuvun kanssa kävi?"

on kysymys, joka minulle esitetään vähintään viikoittain. Jos et tiedä, mitä se koskee, tässä tarina pähkinänkuoressa: ihastuin Lidlin uikkariin, menin kaksi päivää liian myöhässä kauppaan, sitä ei enää ollut, minä ja monet ihanat ystäväni ja lukijani alkoivat metsästää sitä Lidleistä pitkin Suomea (ja jopa Eurooppaa), sille keksittiin hashtag #someuikkari ja kaikki jännittivät, miten tarina loppuu. Tai jos haluat vaiheikkaamman selostuksen, lue tämä

Kolme kuukautta myöhemmin uikkaria ei vieläkään ole. Yhteydenottoni Lidlin asiakaspalveluun eivät tuottaneet tulosta ("ajankohtaisia mainoksia seuraamalla näette parhaiten mitä meillä on myynnissä tai myyntiin tulossa"). Edes Lidl Suomi -Facebooksivun suvereeni asiantuntija Riikka ei osannut auttaa ("laitoin toivetta uudesta erästä"). Uikkaria ei löytynyt Raumalta, Jyväskylästä, Tampereelta eikä Kauhajoelta. Tietääkseni sitä etsittiin myös Lidleistä Portugalissa, Saksassa ja Belgiassa. No dice.

Olen etsinyt Facebook-kirppisten, huuto.netin ja tori.fin kaikki osastot hakusanoilla esmara uimapuku uima-asu lidl uikkari. Olen googlannut kansainväliset verkkokaupat. Olen epätoivoissani ostanut (ihan erilaisen) korvaavan uikkarin verkkokaupasta, jonka en tajunnut olevan aasialainen. Uimapuvun rinnoille tarkoitetut kupit ylettyvät napaani asti. (Että jos jossakin on isotissinen, 120-senttinen lapsi, joka haluaa 40-lukua henkivän punaisen pallouikkarin, minulta löytyy.)

Minulla ei vieläkään ole sitä uikkaria. 

Mitä minulla sitten on? Neljä muuta vaatetta Lidlistä, riippuvuus Lidlin hedelmätoffeisiin ja pähkinäsuklaaseen sekä Lidlin uutiskirje sähköpostilaatikossani joka maanantai. Ensi kesänä, jos (ja kun) uikkarista tulee tuotantoon jokin toinen versio, olen lukenut sähköisen tarjouslehtisen ennakkoon ja olen ensimmäisenä riuhtomassa Kampin Lidlin ovea sinä aamuna, kun se tulee myyntiin. Ja toivon, että se on edes puoliksi yhtä kaunis.

(P.S. Suurkiitos kaikille metsästykseen osallistuneille! Kosketitte uimapuvutonta sydäntäni.)