1 year in Kuopio

Mungolife

Yksi ihanimpia asioita uudessa kotialueessamme on lähes päivittäiset luonnonilmiöt, jotka kaunistavat arkea. Auringonlaskut ovat Saaristokaupungissa tosi kauniita, ja olen lyhyen täällä asumisen aikana nähnyt jo kolme kertaa tuplasateenkaaren kotimme terassilta.

Ylipäätään Kuopiossa asuminen on muuttanut minua ja sitä, mitä elämältä, tai oikeestaan arjelta kaipaan. On jotenkin jopa hassua, että puolitoista vuotta sitten asuin Lontoon kaltaisessa suurkaupungissa ja viihdyin siellä. Olen viime aikoina miettinyt, että taidan loppujen lopuksi olla aika mukautuvainen ihminen. Rakastin suurkaupungissa asumista ja osasin löytää siitä hyviä puolia. Moni ajatteli muuttaessani tänne, että tulen maitojunalla takaisin. En ollut itsekään kovin varma siitä, miten hyvin tulen täällä viihtymään. Mutta niin vaan sitä ollaan täällä Kuopiossa, sillä eilen lähti toinen vuosi kuopiolaisena :) Hassuna yhteensattumana muutimme tänne vuosipäivänämme, joten eilen oli tuplasti merkkipäivä.

Nyt kun täällä ollaan asuttu vuoden verran ja ostettu oma kotikin, ollaan sitouduttu tähän kaupunkiin jo ihan eri tavalla. Eikä se aiheuta minussa mitään kovin negatiivisia tunteita. Jokaisessa kaupungissa on omat miinuksensa, niin myös Kuopiossa. Täällä on myös paljon positiivista, ja aion keskittyä jatkossakin siihen. Tällä hetkellä, tähän elämäntilanteeseen, Kuopio on erittäin hyvä asuinpaikka meille. Jossakin elämänvaiheessa tilanne tulee muuttumaan, mutta nyt tämä tuntuu jo kodille. Tuleva vuosi täällä tulee sisältämään tosi siistejä juttuja, joita olen pohtinut ja tutkinut yötä myöten viikkoja. Vajaan parin viikon päästä pärähtää meikäläiselle mittariin 28, ja uskon, että siitä tulee aika onnellinen vuosi mun elämässä. Toivon ainakin niin, eihän mitään tiedä koskaan etukäteen :)

En olisi vielä 25-vuotiaana uskonut, että täällä mä olen, lähes 28-vuotiaana kuopiolaisena erilaisten elämänmullistuksien keskellä. Mutta niin vaan yksi mullistus käveli komeana elämääni pari vuotta sitten, ja sittemmin muutti koko polun. Lontoon kadut muuttuivat auringonlaskuiksi Kallaveden rannalla ja homeiset vuokra-asunnot omaksi rivitalopätkäksi. Ruuhkametrot aamukävelyiksi metsässä Benjin kanssa ja Helsingin illat Mattolaiturilla oman terassin sohvanurkkaukeksi ja illanistujaisiksi kavereiden kanssa omissa kodeissa. Aika mieletöntä.

Tää vuosi Kuopiossa on mennyt ihan hullun nopeasti! Tuntuu, että vasta muutimme tänne. En koskaan nuorena jaksanut lässytystä siitä, miten vuodet ne vaan vierii, mutta kyllä vaan vierii. Ihan tuhottoman nopeesti! No, ehkä se tarkottaa, ettei tässä ehdi sammaloitumaan :D

Mielenkiinnolla odotan, mitä tuleva vuosi Kuopiossa tuo mukanaan. Veikkaan, että ensi vuonna tähän samaan aikaan tämä hetki tuntuu mahdottoman kaukaiselta. Koska asuin missä tahansa, tuntuu, että vuosiin mahtuu enemmän ja enemmän tapahtumia. Hurjaa ja hurjan mielenkiintoista :)

Nappasimme iltakävelyllämme asukuvat tästä asusta, ja julkaisen niitä huomenna. Nyt alkaa silmäluomet painuman kiinni tässä väsymyksessä ja aamulla on aikainen herätys töihin. Palataan siis huomenna, vähemmän väsyneenä ja niin, että punainen lanka ei lipsu näin pahasti käsistä!

Kommentit

Heidi (Ei varmistettu)

Kyllä sitä vain sopeutuu milloin minnekkin:) mä tykkään kovasti nykyisestä kotikaupungistani sekä siitä, että lähes kaikki läheiseni asuvat myös täällä. Kuitenkin mulle on tullut kova hinku lähteä uusiin maisemiin, sillä en ole koskaan ollut mitenkään juurtunut minnekkään. Kuvioissa on myös pyörinyt jo melkein viitisen vuotta mies, joten täytyy ottaa toisenkin työkuviot ja ajatukset huomioon. En silti vaihtaisi parisuhdettani mihinkään, joten ei kai tässä mitään hätää ole:D kyllä sitä kerkeää sitten kun on oikea aika!:) Olet maininnut, että muuttamisenne riippuvat lähinnä miehesi työkuvioista, eikä siinä ole itsellä hirveästi sananvaltaa. Onneksi sen oikean ihmisen kanssa paikalla ei ole niin väliä - tärkeintä on olla yhdessä!

Anna (Ei varmistettu)

Näinhän se menee :) Ja ei se ihan noin mustavalkoista onneksi ole :) Meillä mies olisi valmis vaihtamaan tarvittaessa, tai tekemään kompromisseja, mutta itse en sitä oikeastaan halua. Hänellä on hieno ura ja hän todella nauttii työstään, joka on sellainen, ettei siinä itse voi päättää, missä kaupungissa on. Jos mies olisi lakimies tai vaikka businessmies, niin sitten kyllä vaatisin hieman erilaisia ratkaisuja.. Mutta hän voi tehdä työtään vain tietyissä paikoissa ja siellä, minne hänet kulloinkin lähetetään, joten tällä mennään. Mä voin luoda mun uraa tai valita työtehtäviä paljon vapaammin, siksi mennään parisuhde edellä sinne, missä hänen työpaikkansa on :)

Tanya (Ei varmistettu)

Kuopio ️ Onnea uudelle vuodelle siellä!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitos :)

Paula (Ei varmistettu) http://deleted

Mun on nyt ihan pakko kommentoida, kun olen sua ja sun elämää seurannut jo vuosia :) Että kun asuit Lontoossa/Helsingissä niin aistittavissa oli sellaista... no "pintaliitoa" (en tarkoita tätä pahalla, sekin oli mielenkiintoista seurattavaa :) ), ja tuntui että et arvosta arkea ja "normaalia" elämää lainkaan. Aina olit menossa/matkustamassa johonkin ja ihan kuin sykkeesi olisi tuntunut tänne saakka :D
Kun muutit Kuopioon miehesi kanssa, niin ihan kuin olisit hengähtänyt pitkän todella rankan päivän päätteeksi hymy huulilla :) Minusta on ollut ihana huomata lukijana muutoksesi, koska se on ollut ihan oikeasti selkeästi nähtävillä/luettavissa :) On vilpitön ilo nähdä onnesi :)

Anna (Ei varmistettu)

Voi miten kiva kuulla :) Ja kieltämättä elämä on muuttunut tosi paljon ja myös kiinnostuksen kohteet. Eikä vähiten sen takia, että olin täysin valmis tähän. Jo ennen kuin tapasin mieheni, oli iltoja baarissa kun tilasin ginger alea siiderilasiin ja ihmettelin, joko saisi lähteä. Kyllä tässä olikin jo ihan valmis vähän rauhallisempaan elämänmenoon :D

AA (Ei varmistettu)

Samaistun kirjoittamaasi todella hyvin! Pesunkestävänä Tampereen tyttönä ajattelin, etten ikinä muuttaisi mihinkään pienelle paikkakunnalle. Sattumalta elämäni rakkaus käveli vastaan satunnaisella visiitillä maalle, ja sille tielle jäätiin. Kummasti sitä vaan ihminen sopeutuu jos niin haluaa. :) Hyviä ja huonoja puolia on joka paikassa. Kummasti sitä ei enää omakotitalon pihanurmella maatessa kaipaakaan pölyiseen vuokra-asuntoon :P

Anna (Ei varmistettu)

No juurikin näin :) Aina sopeutuu jos vaan haluaa :)

Josefiina (Ei varmistettu)

Heippa Anna! En ilmeisesti ole ainoa joka janoaa tietoa ripsistäsi. :D Oletko ottanut pidennykset pois, ja onko käytössäsi jotkut irtoripset? Olisi kiva tietää mitkä. Muutamassa insta kuvassa ripsesi näyttää meinaan järjettömän hyviltä :)

Anna (Ei varmistettu)

Mulla on ihan irtoripset käytössä Lilly Lashesilta :)

Tiina (Ei varmistettu)

Moi! Olisko sulla antaa yhtään ravintolavinkkiä Kuopioon? Ollaan tulossa siellä käymään syyskuussa enkä oikein keksi mitään hyvää paikkaa Googlen avulla. Kaikki eri makumaailmat kelpais :)

Anna (Ei varmistettu)

Me tykätään tosi paljon Mustasta Lampaasta, joka on tosin melko tyyris. Hyviä paikkoja on myös Intro, Trattoria Sorrento, Intro, Panza, Grillsson ja Rustic :)

Pipsa (Ei varmistettu)

Sori nyt vaan, mutta Kuopio ei ole saaristokaupunki. Saaristokaupunki on meren äärellä esim: Parainen ja Maarianham. Eikä tämä ole mikään sormen heristelyä:))
Kyllä Kuopio on kaunis kaupunki ja varsinkin kesällä.

Anna (Ei varmistettu)

Kannattaa mielellään tutustua, ennen kuin lähee viisastelemaan :D Kuopiossa on alue, jonka nimi on Saaristokaupunki. Asuinalueemme on tosiaan Saaristokaupunki, ja kyllä tämä aika saaristoinen alue onkin :D

Laura (Ei varmistettu)

Aiemmin en sun blogista ollut hirveästi innostunut, mutta jotenkin sinusta aistii nykyisen sellaisen uudenlaisen tasapainon niin että blogiisi on tullut uudenlaista vetovoimaa. Ilmeisesti herra Oikealla on tässä osuutensa. Vauvauutisia odotellessa ;)

Anna (Ei varmistettu)

Kiva kuulla :) Vauvauutisia ei kannata odotella, se on jotenkin melko tyhmää tuntemattomien ihmisten puolesta. Jos niitä on joskus tullakseen, niin sittenpä tulee. Toivoisin, että kyseinen aihe jätettäisiin blogista ja kommenttiosiosta kokonaan pois ennen kuin se ajankohtaiseksi tulee. Jos ikinä tulee.

Kommentoi