10 x erikoista

Mungolife

1. Mulle ei oo koskaan aikuisiällä tullut mitään lehtitilausta. Joskus jonkun ostoksen lisänä sai kai puoli vuotta jotain lehtiä, mutta en oo koskaan tilannut mitään lehteä. Nettihesariin mulla on tilaus, mutta kotiin ei oo koskaan tuotu lehtiä sen jälkeen kun Suosikki loppui joskus nuoruudessani. Ahh niitä aikoja, Bäkkäreiden julisteita ja kaikkia jänniä juttuja. Musta on jotenkin ihan outoa, että ihmiset tilaa lehden kotiin, en oo koskaan ymmärtänyt sitä? Mä rakastan pyöriä lehtihyllyllä ja valita lehtiä ja jokaiseen Helsingin reissuun kuuluu käynti Akateemisessa, sillä siellä myydään mun kaikkia suosikkilehtiä Briteistä.

2. Oon todella iltavirkku. Lapsi nukkuu 19.30-8, meikäläinen menee nukkuu välillä aamukolmelta. Oon yrittänyt kaikkeni muuttua, mutta en vaan pysty olemaan normaalien ihmisten aikataulussa. Oon tehokkaimmillani aina joskus 19 ja 01 välillä ja siks mun postauksetkin usein ajoittuu siihen aikaväliin. Jos satunkin heräämään aamuseiskalta, nii en saa silti mitään tehoja irti itsestäni ennen kuin vasta puolenpäivän jälkeen. Mä oikeesti haluaisin muuttua aamuvirkuksi, mutta siitä ei vaan tule mitään.

3. Mä rakastan torkuttamista. Musta harva tunne on niin ihanaa ku se, että saa herättyään jäädä vielä nukkumaan. Ai että. Mies vihaa sitä. Kun kello soi, se soi ja hän herää silloin. En tajua miten.

4. Rakastan kokista, en tykkää Pepsistä yhtään. En ymmärrä ihmisiä, jotka voi suhtautua asiaan olankohauksella tai "sama asia". Todella usein ravintolassa pyydän uuden juoman, jos tilaan kokista ja mulle tuodaan Pepsiä. Paikat, joissa tarjoilija kertoo, että "meillä on Pepsin limut" saa multa aina lisäpisteitä. 

5. Tarvitsen listan ja muistutuksen kaikesta. Oon erityisen hyvä unohtamaan velkoja, jos joku on mulle velkaa. Lisäksi en muista yhtäkään palaveria, tapaamista, tapahtumaa tai muuta asiaa, ellei se ole kalenterissa. Unohdan myös todella hävettävän usein vastata viesteihin. Jos joku laittaa mulle viestiä vähän huonolla hetkellä, ja en vastaa heti, en todennäköisesti muista vastata enää ikinä. Tai ehkä kahden viikon päästä. Siinä ei ole mitään henkilökohtaista, muistan vastata yleensä vain miehelleni ja äidilleni. Listojen tekeminen ei oo itse asiassa hirveän tehokasta, sillä niihin menee aikaa, mutta muuten päädyn aina tilanteeseen, jossa joku juttu on unohtunut, eli mulle ne on tehokasta.

6. Innostun todella helposti ja oon maailman helpoin mainonnan uhri. Oikeesti. TV-sarja päälle, hahmot syö pizzaa -> mä tarviin pizzaa. En halua, vaan tarviin :D Sama pätee tosi moniin asusteisiin, vaatteisiin yms. Ensin kun näin lenkkarit jossai asussa ku ne vasta alko tulla muotiin, pidin koko juttua ihan naurettavana. Tarpeeksi toistoa somessa, olen lenkkarimuodin uhri. Mä oon ihan toivoton, oikeesti. Sinänsä hassua, että itse olen sitten kuitenkin tavallaan mainonta-alalla.

7. Juon melkeen aina mun kaikki juomat kylmänä. Kahvi, tee yms. En siis mitenkään tilaa niitä kylmänä, vaan oon niin saakelin hidas juomaan, että kun teen itelleni kahvin 8 aamulla, niin juon sitä samaa kahvia sillai huikka puolessa tunnissa vielä joskus puolilta päivin. Lohduttaudun sillä, että kylmä kahvi kaunistaa. Toivottavasti myös tee. T: kello on 22.28 ja juon tässä teetä, jonka mies toi tähän mulle joskus 17 aikaan :D Onneksi musta kylmä kahvi ja tee on hyvää.

8. Vihaan styroksia. Oikeesti. Se aiheuttaa mussa todella suuria cringe-tunteita. Miten ajaa mut hulluksi? Hajota styroksia mun lähettyvillä, niin saatan pirstaloitua atomeiksi.

9. En tykkää kunnon hieronnasta :D Oon kokeillut vaikka kuinka montaa eri hierontaa, en todellakaan saa mitään kiksejä siitä. Mun kirjoissa ainoa kunnon hieronta on sellainen, jossa mieheni mukaan vähän hipsutellaan :D

10. Oon todella erikoinen siivoamaan. Saatan asetella jotain pikkusärpää jossain kaapissa kauan, samaan aikaan kun muualla on kaikki ihan ku ydinsodan jäljltä. Yksi huone kerrallaan, yksi missio kerrallaan. Ajaa mun miehen täysin sekopäiseksi.

Kuka tunnistaa itsensä jostain kohdista? 

Kommentit

sanna (Ei varmistettu)

Ihmiset on kyllä niin erilaisia lehtitilauksen kanssa. Mulle on tosi tärkeää lukea aamulla lehti samalla kun syön aamupalaa, nettiversiot ei vana vielä oo ollu mun juttu. Ehkä joskus sit, mutta ei vielä.

Sophie (Ei varmistettu)

Ehdottomasti markkinoinnin uhri ja kylmän kahvin ja teen juoja täällä, eikä musta saa aamuvirkkua tekemälläkään. Edes pieni lapsi ja yksinhuoltajuus ei ole saaneet tätä aikaan, luojan kiitos lapsenikin on iltatyyppi eikä tarvii nousta ylös 5 aamulla ikinä niin kun joissain lapsiperheissä.
Lehtitilauksista sen verran että sillon kun asuin yksin niin koskaan ei tullut mitään lehtiä, mutta nykyään tulee paikallisalueen sanomalehti joka päivä ja se on ihan parasta. Joka aamu tulee otettua kuppi kahvia ja luettua lehti ajatuksen kanssa läpi - myös ne artikkelit mitä en verkkolehdestä lukisi - ja se on kyllä ihan paras hetki mun aamuissa. Monesti tulee myös samalla luettua lapsen kanssa hetki lehteä ääneen ja se on jotenkin sellainen juttu tuo lukeminen minkä toivon jäävän hänelle lapsuudesta mukaan.

NinaMaaria

Täällä kans yksi 7kk pojan yökyöpeli äiti! Lapsi nukkuu monta tuntia ennenkuin alan edes harkitsemaan unta! Parasta aikaa on tehdä kaikkea yöllä, onneksi nykyään asutaan okt :D. 9&10 myös kolahti tänne! Meillä on nytkin lastenhuone, vierashuone, keittiö ja eteinen kaapit lattialla ja huonekalut sikinsokin, kunnhakuan vähän siivota.. mies totesi tuossa, että tarkoitus on siivota ei tuhota .

ANNIINA (Ei varmistettu)

Tää oli hauska postaus! Tosin olin monessa asiassa täysin eri mieltä :D

Torkuttaminen on mielestäni suurin huijaus, mitä ihminen voi itselleen tehdä! Pakkohan sieltä sängystä on joskus nousta, miksi ei siis heti saman tien? :D

Mulla jää kahvi/tee juomatta, jos se ehtii jäähtyä liikaa, en vaan tykkää siitä mausta! Kaveri sanoi joskus lämmittävänsä jäähtyneen kahvin mikrossa, mistä olin aivan yhtä järkyttynyt! :D Kyllä tuore, suoraan keittimestä napattu kahvi on parasta.

Aamut on ehkä ihmisen parasta aikaa! Okei, tässä täytyy myöntää, että unirytmini saattaa helposti lipsua iltavirkun puolelle (myöhään nukkumaan, herääminen myöhään, mutta onneksi saan yleensä helposti käännettyä rytmin takaisin aikaisiin aamuihin, joista pidän :) Kuuma kahvi ja kotiin kannettu Hesari kruunaavat sitten aamuhetken :D

arkeniestetiikkaa

Markkinoinnin uhri turhan usein. Siksi yritän monesti vältellä kaikkia "turhia" sivustoja. Jos näen jotain ihanaa, niiin se on muka pakko saada. Iltavirkku myös olen. Päivisin väsyttää ja olo on vetämätön mutta siinä kahdeksan aikaan illalla alkaa kummasti piristyä. argh. ja lapset heräävät seitsemältä.

Janni (Ei varmistettu)

Kola vs pepsi keissi!! Mä kans rakastan kolaa ja kyllä yks inhottavimmista jutuista on se ku meet ravintolaan ja tilaat kolaa juomaks ja sit siel onkin vaan pepsiä.... Tulee sellanen olo et vaihdanpa kokonaa ravintolaa Enkä TODELLAKAAN käsitä ihmisiä jotka ei maista näis kahdessa mitään eroa?? Hoh olipa avautuminen mut onneks ongelmat saa joskus olla näinki pieniä :D

Kati (Ei varmistettu)

Näitä on hauska lukea, kun joihinkin kohtiin samaistuu valtavasti ja toisissa taas on kuin kuu sinun ollessasi aurinko! Itselleni aamut ovat parhaimpia hetkiä ja poikaystävä ja äiti ovatkin jo oppineet kaatamaan mulle kerrallaan vaan puoli kuppia kahvia. En voi sietää jäähtynyttä kahvia, vaan juoman pitää olla kuumaa, joten otan sitä puolikkan kupin kerralla, sillä hitaasti lipittäessäni loppu kupponen kerkeäisi jo jäähtyä :D

Ja mitä tulee kohtaan kymmenen, hello there. Piti eilen siivota, minkä teinkin, lajiteltuani ensin sukka- ja alusvaatelaatikkoa hartaudella melko pitkän ajan...

Alice (Ei varmistettu)

Mulla on tapana keittää vesi ja pistää tee hautumaan ja unohtaa se sitten siihen. Muistan sen sitten ehkä joskus puolen tunnin päästä. Juon teen aina isoista iittalan taikamukeista samalla kun teen jotain muuta ja toinen vaihtoehto on se että luulen jo juoneeni teen loppuun ja tajuan joskus parin tunnin päästä että oli siellä vielä kolmasosa pohjalla. Ei kyllä tule juotua enää sitä. :D

Sappe (Ei varmistettu)

Sama tuo styroksi. Siitä äänestä aivo räjähtää, ja en voi myöskään koskea styroksia. Tosi kiva silloin jos jokin tuote on pakattu styroksiin, täytyy aina joku muu pyytää avaamaan pakkaus

Allu (Ei varmistettu)

Haha samaistun! Ensinnäkin, cola ja pepsi on aivan erimaikuisia, end of discussion. Se joka muuta väittää, ei omaa kovin montaa makunystyrää. Toisekseen toi siivoaminen on ihan just näin! Joku meikkikaappi/kuivakaappi/piensisustus pöydillä voi viedä mun aikaa helposti monta tuntia, kun tosiasiassa pitäis siistiä tavarat lattioilta, imuroida ja pyyhkiä pölyt. Tän lisäks en osaa keskittyä yhteen asiaan kerrallaan. Saatan lähtee laittaan pyykkiä, mutta matkalla nään lapsen leluja lattialla ja päädyn siivoon sen huonetta. Sit lähden sieltä sen huoneesta viemään pyykkiä kodinhoitohuoneseen niin matkalla huomaan, etten ookkaan tyytyväinen lipaston päällä oleviin koristeisiin ja lähden hakeen siihen uusia kynttilöitä tms. jotta se helvetin feng shui olis kohdillaan...

Petronella (Ei varmistettu)

Ah, ihanaa Anna, kiitoa! Joku muukin juo kaikki kuumat juomat kylminä kun vaan on niin hidas! Mun mieheni on aivan mahdoton ymmärtää miksi mulla kulkee aina joku kylmettynyt kahvikuppi mukana tunti tolkulla ympäri asuntoa. Oon yrittänyt väittää, että se on ihan tavallista - nyt on antaa toinenkin esimerkkihenkilö :)

Tinttu (Ei varmistettu)

En vois olla enempi eri mieltä cokiksesta ja pepsistä :D Molemmat menee mut jos voi valita niin pepsi on kyllä vaan niin paljon parempaa! Enemmän sokeria, vähemmän happoja - just mun makuun!

Ava (Ei varmistettu)

hahaaa 10! just eilen sluibailin suurimman osan päivästä vaikka olis pitäny purkaa matkalaukku ja siivota, tiedän vaan että kun aloitan, ei voi tietää kuinka pitkään siinä menee... yleensä päädyn pyyhkimään pölyjä jalkalistoista ja järjestelemään meidän roskiksiä XD

Niina (Ei varmistettu)

Täällä myös yksi iltavirkku, jonka on vaan ollut pakko muuttaa tapojaan lapsen saannin myötä. Mieluiten menisin nukkumaan 00-01 ja viikonloppuisin olisi niin ihanaa yhä nukkua pitkään. Nyt on vaan ollut pakko koittaa kääntää rytmiä, muuten ei kerta kaikkiaan jaksa... en ole ikinä tajunnut näitä "aamut on parasta aikaa ja silloin saa eniten aikaiseksi"-ihmisiä, mulle aamut on vaan ja ainoastaan tervanjuontia :D Rakastan illan hämyssä puuhastella, on ihana katsoa leffoja ja muutenkin inspis kukkii :) Sen sijaan torkutusta en ymmärrä, mä inhoan eniten sitä hetkeä kun joutuu heräämään, en todellakaan haluais kokea sitä montaa kertaa saman päivän aikana :D Toi siivouskohta osu kanssa, välillä saan sellaisen siivouspuuskan et kaikki pitää olla tiptop. Sit saatan jäädä siivoomaan jotain keittiön kaappia tunniks ja huomata et kaikkialla muualla on yhä kaaos..

-A- (Ei varmistettu) https://kotisaksassasydansuomessa.blogspot.fi

Heh, tuo colajuttu oli kuin suoraan minun ja mieheni arjesta. Jos juomme limua ravintolassa tai ostamme pari pulloa kotiin on sen oltava Coca-colaa, Pepsit ja Pirkka-colat ei kelpaa! Tai toki ne kelpaavat, jos joku tarjoaa, mutta itse emme osta. Olemme käyneet myös keskusteluita kuinka maut kyllä erottaa toisistaan, kun jotkut sanovat toisin. Toki makuasioita. Hassua miten 'arkinen asia' voi herättää tunteita.

Jaana (Ei varmistettu)

Allekirjoitan niin tuon Cola-asian. Jossain vaiheessa kun kysyi ravintolassa onko teillä pepsi vai cola ja kun tarjoilija vastasi, että cola ja toi pöytään OLVI colaa.. sen maun kyllä tunnistaa, aitoa coca colaa sen on oltava ja hanasta, tölkistä tai lasipullosta ehdottomasti!

Maikki (Ei varmistettu)

Toi siivoaminen:D aivan sama juttu, saatan järjestellä tytön huoneessa kyniä oikeinpäin purkkiin kun muu talo on aivan mullin mallin:’D tiskit laittamatta koneeseen jne.. tai kun pitäisi siivota ”isot” linjat- imuroida ja järjestellä tavarat paikalleen, räjäytän lisää paikkoja esim.jonkun kaapin uudelleen järjestäminen tulee juuri sillä hetkellä mieleen:D enkä opi koskaan! Mies on jo luovuttanut. Ja minä:D it’s all about details.

Prunella (Ei varmistettu)

2, 4 ja 10 pätee muhun myös. Toi kymppi varsinkin on niiin totta. Mun siivoomista harvemmin huomaa

Jossu (Ei varmistettu)

Mä niin samaistun tohon Pepsi/Cola-asiaan! En voi ymmärtää miten joku voi väittää, et ne maistuu muka samalta :D

Emma (Ei varmistettu)

Hih, hassuja! Oma outouteni on, että siedän itseni aiheuttamaa pientä epäjärjestystä, mutten poikaystäväni. Ehkä hän ei osaa sotkea mun järjestyksen mukaan. Esimerkiksi eteisen pöydälle on ihan ok jättää oven puoleiseen reunaan jotain pientä tavaraa (minä teen), mutta olkkarin puoleiselle reunalle ei saa mitään jättää (poikaystäväni tekee). Voi reppanaa, kun saa kaikenlaista sietää! :D Kaipa sillä tavoin tosirakkaus punnitaan.

Ha55u (Ei varmistettu)

Toi styroksi, hyi että. Mies ei voinut uskoa miten voi inhota sitä ääntä niin paljon. Styroksia kun hankaa yhteen ni ai että korvat särkyy. Sama juttu myös pahvilaatikoilla, jos vahingossa hankaa esim kannet laatikkoa vasten ni hyyyi mikä ääni:D

Lise (Ei varmistettu)

Hehee hauska, samaistun kylmän teen juontiin ja tuohon siivoukseen:D

HeidiKaroliinaA. (Ei varmistettu) https://heidi-karoliina-a.blogspot.fi

Voin niin samaistua moneen kohtaan!

Kommentoi