10 x mitä odotan syksyltä

Yleensä mä tykkään syksystä ihan todella, mutta tänä vuonna kesä tuntui menneen ohi noin sekunnissa, jos koko kesää edes oli, joten en osaa oikein intoilla säiden kylmenemistä ja saapaskelien alkamista. On suorastaan masentavaa, että joutuu taas odottamaan ainakin kahdeksan kuukautta kesää, joka ei varmaan taaskaan tule.

Onneksi tässäkin syksyssä on jotain mitä odottaa.

1. Koti valmistuu. Vielä sitä on vaikea uskoa, mutta pikkuhiljaa. Danten huone saatiin tänään täysin valmiiksi ja mun työhuonekin alkaa olla valmis. Vielä pitäisi teettää niihin erinäisiä kuvia ja pieniä yksityiskohtia muokkailla, kuten verhoja silittää yms yms, mutta tuollaiset hommat eivät ikinä lopu. No, ne tapahtuu vielä joskus. Ensi viikolla saadaan ehkä vihdoin viimeiset laatikot purettua, ja sitten lokakuussa onkin edessä toisen vessan ja pukeutumishuoneemme remontointi, lattialistojen laitto ja muu tuollainen, mitä ei olla nyt viitsitty tehdä miehen ollessa töissä. Odotan sitä hetkeä, kun marraskuussa voidaan istahtaa alas ja nauttia lasit punaviiniä takkatulen äärellä valmiissa kodissa.

2. Ylipolvensaappaat. Mä oon syyspukeutuja, tykkään nahkatakeista, ylipolvensaappaista ja murretuista syyssävyistä! On siis ihanaa, kun on tekosyy pukea ylipolvensaappaat vähän jokaiseen asuun. Voi olla, että ensi syksynä viiletän jo erään vilkkaan taaperon perässä ja silloin käytännöllisintä tullee olemaan matalat kengät, mutta nyt voin vielä rennosti käyttää korkkareita, sillä D ei vielä itsekseen liikuskele 🙂

3. Joulun fiilistely. Mä odotan tätä joulua ehkä jopa enemmän kuin ikinä ennen ja oon jo oikeastaan aloittanut joulufiilistelyt. Danten ensimmäinen joulu tulee varmasti olemaan kaikin puolin ikimuistoinen, ja odotan sitä, että perheemme kerääntyvät yhteen viettämään joulua ja syömään itsemme ähkyksi. Dante ei varmasti muista vielä tästä joulusta mitään, mutta mulle se tulee olemaan supertärkeä 🙂

4. Ruska. Mä todella toivon, että saatais nauttia edes hetken sellaisesta keltaoranssista ympäristöstä, ettei sekin mene ohi ihan parissa päivässä.

5. Miehen vanhempainvapaa jatkuu ensi kuun alusta vielä muutaman viikon, joten hän on kotona meidän kanssa ja pääsemme viettämään yhteisiä päiviä kolmistaan.

6. Uudet tuulet työrintamalla tulevat olemaan varmaan tän syksyn omalla tavallaan isoin juttu ja on mielenkiintoista päästä tekemään uusia projekteja.

7. Punaviini. Se oli todella vähäisen mielenkiinnon kohteena viime kuukaudet, mutta nyt on viinikaappiin valkattu lemppareimmat punkut ja kesäisten salaattien ja grilliherkkujen jälkeen on ihanaa tehdä kunnon pihvejä, ankkaa ja lammasta. Hyvän punaviinin kanssa, tietenkin.

8. Välimeren risteily. Lasken jo päiviä matkaamme! Onneksi siihen on enää muutama viikko, sillä aurinkoterapia ja loma tekee kyllä hyvää tämän kreisin loppukesän jälkeen.

9. Leipominen. Oon leiponut ihan supervähän tänä kesänä, kun on ollut koko ajan niin järjetön kiire, mutta syksyllä tulee varmasti enemmän leivottua, kakkuja, piiraita ja kaikkea hyvää. Joudun ehkä ottaa ennakkofiilistelyt jouluun ja leipoa tätä pitkästä aikaa.

10. Leffailta. Ei olla vieläkään käyty kertaakaan leffassa miehen kanssa Danten syntymän jälkeen, mutta onneksi päästään vihdoin ensi viikolla kokeilemaan leffailua, kun äitini on lapsenvahtina. Tosin, odotan lokakuuta ja Lumiukko-leffaa (Michael Fassbender Harry Holena, ahhjess!), jolloin joutuu kyllä uudelleen eksymään leffateatterin penkkiin.

Mitä te odotatte syksyltä? 

Kommentit (5)
  1. En ainakaan Lumiukko-leffaa! Nimim. Uskalsin kattoa trailerista ensimmäiset 10 sekuntia:DD Mutta ruska on myös minun juttu ja täälä Lapissa siitä onki saanu nautiskella jo pari viikkoa<3 Ruskan jälkeen sitä oottelee jo lunta, tekee kaikesta valosampaa.. Ja tietty joulua:) Kivaa syksyä!

  2. Tulejojoulu
    24.9.2017, 19:41

    JOULUA! Oon sairas joulufani ja tästä joulusta tulee meillekin spesiaali perheenlisäyksen seurauksena (toimin tosin tätinä :D) mutten malta odottaa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *