30

Mungolife

 

Mä en oo ehkä ikinä odottanut syntymäpäivääni niin paljon kuin tänä vuonna. Jotenkin odotin malttamattomana, että täytän 30. Hassua, nuorempana kuvittelin, että olisin ahdistunut tästä hetkestä ja kauhistellut tätä loputtomiin. Nyt en voi olla kuin onnellinen siitä, että olen 30 ja elämässäni on kaikki ihanasti. Tämä tuntuu vain uudelta jännittävältä ensikosketukselta seuraavaan vuosikymmeneen. 

Mutta, mitä kolmekymmentä vuotta on sisältänyt? Ajattelin synttäreiden kunniaksi listailla viisitoista asiaa, jotka on mahtunut 30 vuoteen ja viisitoista asiaa, joita en ole koskaan tehnyt. Osa on sellaisia, jotka mielellään tekisin vielä ja osa on sellaisia, jotka toivottavasti ovat listalla vielä 60 ja 90-vuotiaana :)

1. Olen käynyt jokaisessa maanosassa ja vieraillut lapsuuden jälkeen kaiken kaikkiaan 45 maassa (laskematta mukaan välilaskumaita tai lapsuudessa tehtyjä matkoja).

2. Olen nähnyt kolmen ihanan koiranpennun kasvavan perheessämme pienistä pennuista aikuisiksi vekkuleiksi koiriksi.

3. Minusta on tullut äiti maailman ihanimmalle pojalle.

4. Olen uinut delfiinien kanssa, snorklannut kilpikonnien kanssa ja häkkisukeltanut haiden kanssa. 

5. Olen tavannut unelmieni miehen, aviomieheni ja parhaan ystäväni. Ja nämä kaikki vieläpä samassa paketissa. 

6. Olen tehnyt harrastuksesta työn ja ammatin itselleni.

7. Olen oppinut tekemään macaronseja. 

8. Olen hypännyt 150 m benjihypyn ja 4000 m laskuvarjohypyn valasparven yllä.

9. Olen asunut ulkomailla ja ympäri Suomea. 

10. Olen tehnyt ystävistäni toisen perheen ja olan saanut tutustua vuosien varrella useampaan ihanaan sielunsiskoon ja -veljeen. 

11. Olen käynyt Roomassa ja Wienissä, Lontoossa ja Pariisissa, New Yorkissa ja Sydneyssä, Kapkaupungissa ja Losissa. Olen nähnyt Niagaran putoukset ja Grand Canyonin, Moulin Rougen Pariisissa ja Phantom of the Operan Lontoossa. Olen ollut Times Squarella ja Eiffel-tornilla, Napa Valleyn, Australian Margaret Riverin ja Etelä-Afrikan Stellenboschin viinitiloilla ja nähnty pingviinejä ja apinoita, valaita ja quokkia. Olen lentänyt helikopterissa ja ajanut autolla molemminpuolista liikennettä, olen sukeltanut Intian Valtameressä ja ajanut moottorivenettä. Olen valvonut öitä aamuun ja nukkunut päiviä aamusta iltaan. Olen saanut matkustaa koko sydämeni kyllyydestä. 

12. Olen suunnitellut oman vaatemallistoni.

13. Olen saanut olla melko lailla terveenä koko ikäni ja terveyshuoleni ovat olleet hyvin vähäisiä. 

14. Olen nähnyt kaikki lempibändini livenä. Stone Sourin, Avenged Sevenfoldin, Biffy Clyron ja Volbeatin kahdesti, Foo Fightersin kerran, Mötley Crüen peräti viidesti ja Poets of the Fallin laskujeni mukaan seitsemän kertaa. Olen nähnyt Red Hot Chili Peppersin ja Poisonin livenä, olen tanssinut ja hyppinyt monet festarit. Jopa Backstreet Boysit olen nähnyt kahdella eri vuosikymmenellä.

15. Olen lentänyt Kappadokyan taivaan yllä kymmenien kuumailmapallojen keskellä ja elänyt monta muutakin päivää elämässäni kuin suoraan sadusta. 

1. En ole koskaan ajanut kartingia. 

2. En ole ikinä kokeillut huumeita. 

3. En ole käynyt monessa Euroopan maassa, kuten Slovakiassa, Sveitsissä ja Portugalissa. 

4. En ole koskaan osannut soittaa mitään soitinta.

5. En ole ikinä lyönyt ketään. 

6. En ole ikinä myöhästynyt lennolta (vaikka yritystä on ollut useinkin :D) 

7. En ole ikinä ollut purjeveneessä. 

8. En ole ikinä golfannut. 

9. En ole ikinä vaihtanut kattolamppua itse. 

10. En ole koskaan istuttanut puuta. 

11. En ole koskaan ollut safarilla.

12. En ole koskaan saanut ylinopeussakkoja. 

13. En ole koskaan vuorikiipeillyt tai seinäkiipeillyt. 

14. En ole koskaan maistanut sakea. 

15. En ole koskaan ollut laihdutuskuurilla.

Onko teillä jotain samoja?

Kommentit

JessicAA (Ei varmistettu)

Suuren suuret onnittelut syntymäpäiväsi johdosta <3
Uskomattoman kauniissa paikassa olet pyöreitä saanut viettää! :)

MungoAnna
Mungolife

Kiitos, ja todellakin, upea kohde oli kyllä :) 

Anne-Marii (Ei varmistettu) http://www.pochetteroulette.com/

Paljon onnea! :) Vau mikä paikka, tonne täytyy joskus päästä.

MungoAnna
Mungolife

Kiitoksia :) 

Onnea (Ei varmistettu)

Onnea uudelle vuosikymmenelle! Oletko tosiaan käynyt kaikissa maanosissa, Etelämantereellakin?

MungoAnna
Mungolife

Kiitoksia :) Oho, katos, ikä näköjään todellakin haurastuttaa aivot :D En tiedä miten unohdin ton kokonaan :D No, toisaalta yhä kolmekymppisenä en aina muista mikä on manner ja mikä maanosa, kunnes vähän ihan pysähdyn miettimään. Eli oikeassa olet, 6/7 tuossa on kasassa, täytyykin korjata tekstiin. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Siis yli puolet sun saavutuksista on ostettuja?

Emmmma (Ei varmistettu)

Kiva listaus! Innostaa tekemään omankin :) On ollut mukavaa huomata itsessä muutos siitä, mitkä asiat elämässä loppujen lopuksi ovat ne arvostettavimmat ja tärkeimmät. Yksi päivä töissä eräs henkilö pyysi minua listaamaan 10 asiaa, jotka taikoisin elämääni, jos saisin toivoa mitä tahansa. En ollut aikoihin asiaa noin konkreettisesti pohtinut, mutta ilahduin siitä, kuinka maanläheisistä ja yksinkertaisen onnen asioista listani koostui. Ja lisäksi niistä asioista, joita minulla jo on. Sinussakin muutos näkyy ainakin siinä, että onnellinen perhe-elämä ja ihmissuhteet ovat kaikki kaikessa, ja matkustelu ja materia yms. tulevat vasta niiden jälkeen. Olenko ymmärtänyt oikein? :) Ihanaa syntymäpäivää vielä!

Jonnasal (Ei varmistettu)

Paljon onnea! Näytti uskomattomalta paikalta, entistä enemmän haluaisin itsekin käydä tuolla.
Saanko vielä kysyä, käytätkö vielä sensationailin lakkoja? Jos käytät, niin tiedätkö mistä niitä voi vielä tilata? Ebayt ym ovat hirmu kalliita suhteessa siihen miten edullisesti niitä sai pari v sitten suomalaisista verkkokaupoista.

Katimaro (Ei varmistettu)

Mä käytän kanssa Sensationailin lakkoja ja olen harmitellut myös sitä, että niitä on nykyään hankala löytää Suomesta. Huomasin vastikään, että Sensationaililla on saksankieliset verkkosivut (sensationail.eu), joilta on ilmainen toimitus yli 30 € ostoksiin ja hinnat niissä samoissa, kuin mitä ne Suomessakin olivat. En ole vielä tuolta itse tilannut, mutta luulisin, että sieltä voisi vielä saada kohtuuhinnoin.

*Suvi* (Ei varmistettu)

Okei nyt oon järkyttynyt, et ole käynyt Portugalissa?? Itse tykkään siitä tosissaan, käy ihmeessä joku hetki :)
Ja onnea! On ihana jatkaa sun seikkailujen ja ajatusten lukemista. Sun blogista saa aina piristystä, oli miten kamala päivä tahansa. Ja rohkeutta itsekin tehdä asioita kuten sydän sanoo, eikä niin kuin joku järki tai yhteiskunnan normit.

Noora/// (Ei varmistettu)

Missä Etelä-Amerikan maassa/maissa olet käynyt? Yritin etsiä postausta aiheesta, mutta Lilyyn tottumattomana en onnistunut löytämään hakua. Kuulisin mielellään vinkkejä matkakohteista tällä alueella, sillä siellä on monin paikoin rauhatonta ja jopa vaarallista (mutta tuskin tietenkään ihan joka maassa näin on)

Ellii (Ei varmistettu)

Hei! Mitä kiharrinta käytät nykyään? Entä olisiko sinulla suositella jotain hyviä hiustuotteita; lakkoja ym? :)

Kommentoi