31 days

Mungolife

THIS GUY. Instagramissa kyselin teiltä, kumpi teitä kiinnostelee enemmän, Benjin ensimmäinen kuukausi vai uusi takkini ja siinä napsitut asukuvat. Vastauksista pääteltävissä on se, että blogin voisi oikeastaan nimetä jo Benjilifeksi :D Sitä elämä on kyllä tämän viimeisen kuukauden ollut. Jotenkin tuntuu, että kuukausi on hurahtanut ohi ihan hirveetä vauhtia, mutta samalla tuntuu, että Benjihän on ollut meillä jo iäisyyden, koska elämää ilmankaan ei oikein osaisi kuvitella. Täällä kirjoittelin tyypistä alunperin, ja nyt on mennyt tasan kuukausi kotiutumisesta, joten tyypistä on hyvä nyt kirjoitella.

KUKA? Benji, pomeranian

IKÄ? Huomenna 15 viikkoa.

LEMPINIMET? Benkku, Bentsku, Beni, Benderson, Pompula, Pomppis, Pirpana, Pirppis, Bumppis (erään kaverin alkuperäisestä Bumbledore-nimiehdotuksesta jäänyt) ja mitä näitä nyt on :D Benji, Benkku ja Beni on niitä, joilla kaverin huomoin saa itselleen.

LEMPIASIOITA? Selällään leikkiminen matolla jomman kumman ihmisomistajan sormet suussa, syöminen (alkuperäisessä kodissa annettu lempinimi Läski-Sami ei ole kovin harhaanjohtava), possunkorvan mussuttaminen, tennispallon jahtaaminen, kaikessa mukana oleminen.

ERITYISTAIDOT? Osaa istua, maata, tulla luokse ja antaa tassun.

KEHITYSKOHTEITA? Muisti. Esim. että mamin saappaan korko ei ole ruokaa tai että matto ei ole pissimistä varten.

PARAS YSTÄVÄ? Jedi. 

ERITYISRUOKAVALIO? Vehnätön.

PAHIN VIHOLLINEN? Karsta.

10-11 - viikkoisena:

Benji oli heti alust asti ihan peloton, ja säntäili nurkasta toiseen ja halusi osallistua kaikkeen. Oli ihanaa, kun kotiin muutti superrohkea pentu, joka oli luonteeltaan todella symppis kaveri, joka halusi olla osallinen jokaiseen asiaan.

Alkuun Benskun silmillä oli tapana hieman valua ja yritimme tutkia, miten asiaan voisi vaikuttaa. Pommeille yleinen ongelma nähtävästi, mutta halusimme tietenkin yrittää taata pienelle mahdollisimman hyvän elämän ja tutkimme asiaa tarkemmin. Eräs avulias Musti & Mirri myyjä neuvoi, että hyvä keino olisi vehnätön ruokavalio. Nyt tyyppi onkin saanut syötäväkseen vaan vehnätöntä kuivaruokaa, lihoja ja lihaperäisiä herkkuja ja luita. Ei ollenkaan vehnää. Eikä silmät vuoda ollenkaan! :)

12-13 -viikkoisena:

Olen ollut yllättynyt, kuinka hitaasti Benji kasvaa. Jotenkin pelkäsin, että se humahtaa sekunneissa isoksi, mutta painoa on kertynyt noin 75-100 grammaa viikossa ja ruokahaluahan tällä tyypillä on kuulkaa vaikka muille jakaa. Olemme punninneet kaveria lähinnä sen takia, että pitäisimme silmällä mahdollista lihomista, mutta aika lailla ohjeistuksen mukaisesti tyypin paino on noussut 30 % kuussa ja hän painaa tällä hetkellä pelottavat 1,4 kg :D

14-viikkoisena:

14-viikkoisena Bentsku oli mun mielestä kotiutunut jo täydellisesti. Vaikka heti alusta asti tyyppi oli kuin kodin valtias, nyt tuntuu jotenkin siltä, että se on kiintynyt meihin ihan eri tavalla ja joka päivässä on jotain sellaista arkisen ihanaa. Jotenkin tuntuu, että alkuun oli pientä laumanjohtajan paikan etsimistä ja oman aseman etsimistä, mutta nyt on selkeesti Benskullakin oma rooli hyvin selvillä ja elämä sujuu todella ongelmitta. Mielipiteitä sillä edelleen on, eikä kaikki mene aina ihan murisematta (esim. karstan näkeminenkin saa tyypin näkemään punaista), mutta kaveri on selkeästi "lauhtunut" alun myrskyisästä luonteesta.

Benji on ihan mielettömän läheisyydenkipeä ja monta kertaa päivässä on pitkä halituokio, kun kaveri pyytää päästä syliin ja kun sen nostaa syliin, niin pieni pommipää hautautuu hyvin äkkiä rintaa tai kaulaa vastaan ja on tyytyväisenä paikallaan hetken jos toisen.

Vähintään kerran päivässä täällä nähdään hepulikohtaus. Se on se hetki, kun jo väsyttää, mutta vielä on virtaa. Sillon tyyppi vetää ihan hirveetä tahtia kierroksia ja vauhdilla juoksee edestakaisin ja ympyrää vingahdellen ja haukahdellen.

Haukkua tuo on oppinut, mutta tällä hetkellä haukahtelee pari kertaa ainoastaan jos joku kävelee sisään ja leikin tiimellyksessä Jedin tai Jutin kanssa.
Jedi on edelleen ihan paras kaveri, ja sen kanssa jaksaa leikkiä siihen asti, että tyyppi on jo pakko kantaa petiin ja laittaa ovi kiinni. Hölmö kun ei tajua että melkein nukahtelee pystyssä jo siinä vaiheessa.

Peti on edelleen paras juttu, nukkuu siinä aina, ja menee sinne oma-aloitteisesti iltaisin aina. Oli paras ratkaisumme koskaan viedä peti etukäteen kasvattajalle, niin Benji kiintyi siihen jo paikan päällä. Nyt se on oma turvapaikka ja kaveri vetelee sikeitä siinä joka yö mielellään.

Perjantaina puuhailin jotakin alakerrassa ennen nukkumaanmenoa. Benji pyöri mun jaloissa, ja jossain siinä koko ajan. Tyyppi on ihastunut viime viikkoina isojen peilikaappiemme sisällä makoiluun, ja pyöri siinä kaapin edessä kun otin yöpaitaa tai laitoin tavaroita sinne tai jotain. Siinä kun pyörin, rupesin Benskua kaipaamaan ja huutelin pikkuista. Benji osaa aika hyvin kipittää portaat ylöspäin, mutta alaspäin se ei niitä uskalla tulla (eikä saisikaan vielä). Ajattelin jo, että se oli keksinyt miten päästä yläkertaan estetyynyistä huolimatta ja etsin sitä jo yläkerrastakin. Kurkin kaikki mahdolliset paikat sohvan alusista sängyn alle ja verhojen takaa. Kun ei kaveri mistään ilmestynyt huhuilusta huolimatta, olin varma, että se oli jossain jumissa. Pari päivää aiemmin tää neropatti oli kiivennyt sohvan alle ja jäänyt sinne jumiin, joten ajattelin, että nyt se on varmasti jossain kiipelissä. Vinkulelu saa Benjin vingahtelemaan joten pyörin ympäri kämppää vinkulelua vingutellen ja kuunnellen. Hentoa vinguntaa kuului makkarista, ja loppujen lopuksi paikansin lähteeksi vaatekaappini. Benji oli nähtävästi mennyt tutkimaan uutta lempipaikkaansa mun huomaamatta, ja mä liu'utin kaapin oven kiinni siinä puuhaillessani :D Aika hölmistynyt tapaus sieltä tuli ulos, ja kymmenen minuutin pienen paniikin jälkeen en voinut muuta kuin nauraa ääneen tolle urpolle.

15-viikkoinen:

Huomenna Benji täyttää 15 viikkoa, ja tässä onkin tuoreimpia kuvia pienen meiningistä :)


Vaikka tuntuu, ettei Bensku olekaan vielä yhtään kasvanut, niin tästä kuvasta huomaa, että onhan tässä ihan hyvin jo kokoa :) Vaikka pieni se onkin, ja kuva hämää, kun Bentsu on lähempänä kameraa.

Bentsku käytiin tosiaan perjantaina trimmaamassa, mutta kuten kuvista huomaa, siltä lähinnä lyhennettiin ne epäsiistin pitkäksi kasvaneet tummat karvat. Pommeilla väri muuttuu elämän ensimmäiset vuodet, ja nyt se näyttääkin jo taas vähän vähemmän soopelilta. Vaikka meille ei sinänsä ole mitään väliä Benjin värillä, niin jotenkin toivoisi, että tuo sen kuono jäisi tummemmaksi, kun se on niin söpö mun mielestä :)

Emme ole vielä ostaneet Benjille sen "aikuisiän" valjaita tai flexiä, vaan tällä hetkellä hän ulkoilee meidän edesmenneen pupun Pumpulin valjaissa. Punaisen hupparin lisäksi Benjillä on siis punaiset valjaat :D Tuntui todella turhalle ostaa jotain minimi-valjaita heti alkuun, kun kaapissa oli valmiina sopivat kääpiöpupun valjaat. Olen positiivisen yllättynyt siitä, että tyyppi ei pane edes yhtään hanttiin, kun laitetaan valjaita päälle. Valjaat itse asiassa tuntuvat olevan merkki jostain kotipihaa pidemmälle johtavasta seikkailusta, ja ne aiheuttavat lähinnä innostunutta pomppimista.

Pikkuruinenhan se on yhä vieläkin, ja niin valloittavan söpö ja ihana persoona, että sydän sulaa joka päivä tämän pienen edesottamuksille :)

Kommentit

Jonna (Ei varmistettu)

On kyllä niin veikeän näköinen karvapallo! Ei näytä edes koiralta, vaan joltain pehmolelun ja lastenkirjan satuhahmon sekoitukselta :D

Anna (Ei varmistettu)

Niin se näyttääki :D

Heidi (Ei varmistettu)

Ihana!!

Anna (Ei varmistettu)

:)

Ää aivan ihana!! Mun sydän suli, oottelen jo lisää näitä Benji postauksia :)

Anna (Ei varmistettu)

:)

annn (Ei varmistettu)

Liian söpö! <3

sirppi (Ei varmistettu)

Ootteko käyneet pentutreffeillä Mustissa ja Mirrissä? :-)

Anna (Ei varmistettu)

Ei olla vielä ehtineet :/

hanskiii (Ei varmistettu)

Voi kuinka energinen veijari! Oma koira täyttää pian 16v, se ei ihan ole enää noin menevä :D

Anna (Ei varmistettu)

Se kyllä on :)

Hasselpähkinä (Ei varmistettu)

Iiihana pikku karvapallo! Tällaisia postauksia vaikka useamminkin!:)

Anna (Ei varmistettu)

:)

Annukka (Ei varmistettu)

Koiran koulutuksen kannalta kannattaa käyttää vain yhtä kutsumanimeä, muuten pennulla voi olla vaikea oppia tunnistamaan nimensä.

Anna (Ei varmistettu)

Enemmän käytetään noita muita kun puhutaan toisillemme tai muuten puhutaan tyypistä, kun treenataan tai kutsutaan Benjiä, kutsutaan sitä Benjiksi tai Benkuksi :)

Reetta (Ei varmistettu)

On se kyllä niin söpö! Ehdotin jo omalle poikaystävälle tällaista koira, mutta hänen mielestään koiran pitää olla koiran eikä lelun näköinen! :D Ehkäpä vielä saan hänet suostuteltua.
Vanhemmillani oleva terrieri on myös vallannut eteisessä olevan vaatekaapin itselleen. Alkujaan rupesi jo pentuna menemään sinne nukkumaan ja nyt onkin jo melkein 9 vuotta nukkunut omassa pedissä kaapissa, etenkin päivisin.

Anna (Ei varmistettu)

:D En kestä, Benkkuki haluis varmaan nukkua tuolla jos siltä kysytään :D

Vinni (Ei varmistettu)

Kannattaa antaa koiranpennulle muita kun noita "Flush and go" -hylsyjä. Pennut (ja aikuisetkin tottakai) saa niistä pureskeltua paloja irti ja nieltyä vaikka kuinka yrittäisi vahtia. Mahalaukussa nuo sitten turpoaa ja voivat aiheuttaa suolitukoksen. Tiedän parikin juuri noilla leikkinyttä koiraa, jotka on jouduttu operoimaan, toinen valitettavasti kuoli.

Anna (Ei varmistettu)

Kuten alunperin tuon kuvan yhteydessä kommentoinkin, tuo ei leiki noilla ikinä muuten, mutta tuon ainoan kerran se varasti sen paperikorista, joka oli menossa roskiin, ja nappasin kuvan kun se hetken sillä leikki :) Eli ei hätää, tarkkana ollaan :)

Anu (Ei varmistettu)

Awws <3 Mä en yleensä pidä mitenkään erityisesti koirista, mutta kyllä tää otus tosiaan saa sydämen sulamaan :) Haha, olin hieman hämmästynyt, ku luin tän lauseen: "Alkuun Benskun silmillä oli tapana hieman valua". Ajattelin et miten ihmeessä silmät voi valahtaa pois paikoiltaan :D :D Onneks kuitenkin ymmärsin.

Anna (Ei varmistettu)

Hahahah, joo ei sentään :D

Iidamainen

Huhuu ja hellou, olis kiva vihdoin tietää noista joulukalenterin tuloksista, ootko jo ollut yhteydessä voittajiin vai kuinka kauan aiot pitää meitä jännityksessä? :D

Anna (Ei varmistettu)

Olen ollut kyllä :) Kuten aina, ja kuten joulukalenterissa lukikin, otan voittajiin yhteyttä henkilökohtaisesti :)

Hanna (Ei varmistettu)

En yleensä hirveästi viitsi ammattiin littyviä asioita kommentoida, ettei tule jotenkin pätemisfiilis, mutta silloin tällöin tulee tarve oikoa vähän toisten ihmisten (eivät yleensä kollegoja) sanomisia kun tämäkin on yksi lempiblogeistani joita paljon seuraan. Vehnähän on nykyään sellainen helppo asia karsia koirankin ruokavaliosta, mutta onko se tarpeellista jos koiralla ei ole allergia tai intoleranssioireita? Ei. :) Silmien vuotaminen voi johtua ihan kuivasta ilmasta, monilla koirilla vuotaa silmät talvisin kuten ihmisilläkin, tähän auttaa esim. ihan ihmisten kosteuttavat silmätipat. Toki sen vehnän voi jättää pois jos haluaa, mutta mieluummin itse suosittelisin laadukasta penturuokaa josta ei ole suoraan karsittu jotain ainetta pois, tämäkin voi lisätä uhkaa kehittää allergia! Ja sen verta työssäni näitä allergikkokoiria näen että sitä kohtaloa en valitettavasti toivo yhdellekään omistajalle.

Kannattaa myös muistaa että Musti&Mirri on voittoa tavoitteleva yritys, jonka myyjillä tuskin on koulutusta (muuta kuin työpaikan tarjoamaa) lemmikkien ravitsemuksesta. Enkä tarkoita mollata yritystä, haen sieltä itsekin koiralleni kaikenlaista, mutta olen sitä mieltä että myyntihenkilöstölle ei kuulu terveysongelmien diagnosointi/ratkaisut. :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitos kommentista :) Myyjän tarjoama ruoka oli itse asiassa euron hintaerolla siihen, mitä olimme ostamassa, eli tuota myynnin havittelua en lähtisi tässä uskomaan. Pommien kohdalla olen kuullut useinkin tästä vehnäjutusta, ja meillä oikeesti loppu tasan tarkkaan samantien silmien vuotaminen heti kun vaihto tapahtui, vaikka mitään muuta ei muutettu. Joten en näe mitään syytä syöttää koiralle vehnää, jos se voi syödä älyttömän laadukasta penturuokaa ja lihaisia herkkuja ilman sitä. Kyseisellä myyjällä on itsellään pommi, ja tämä ruoka-asia tuli ilmi kun kysyin suositusta herkuista, ja hän suositteli lihaista herkkua ja siitä lähti keskustelu. Ei se mitään sellaista supermyymistä missään nimessä ollut :)

Riisiä Benji saa, muu liha on sitten ruokaa ja hapatettuja maitotuotteita. Koirat kai muutenkin on lähtökohtaisesti lihansyöjiä, niin ei mun mielestä ole tarvettakaan syöttää vehnää niille? Meidän shelttipojat on aina syöneet laadukasta eläinkaupparuokaa ja kotiruokaa, ja niillä on aina ollut ihan mahtavat turkit ja hyvä terveys.

En oikein ymmärrä perustelua, miksi pitäisi syöttää vehnää, jos se saa laadukasta hyvää ravintoa ilmankin? Osaatko perustella sen tarvetta? Voimme sitten harkita asiaa uudelleen, jos sille vehnälle on oikeaa tarvetta. En vaan koe tarvetta muuttaa Benjin ruokavaliota tässä vaiheessa, kun se saa hyvän ruoan ja herkut ja kaikki, ilman vehnää :)

Hanna (Ei varmistettu)

Koirat mielletään monesti pelkästään lihansyöjiksi kuten kissat, vaikka niin ei ole. Koirat on itseasiassa kesyyntymisensä myötä alkaneet käyttää myös hiilihydraatteja, jos nyt ei ihan raakaruoalla mene niin on siinä koiran ravinnossa joka tapauksessa hiilihydraatteja vaikka se olisi riisiä, maissia tai sitten viljaa kuten vehnä. Koirakin tarvitsee kuitua, vaikka tietenkin vähmmässä määrin kuin ihmiset. Ja vaikka yleisesti ajatellaan että vehnä olisi yleisin allergeeni niin sekään ei pidä paikkaansa vaan ihan nauta, maissi, siipikarja, kananmuna ym. löytyy myös sieltä yleisimpien allergiaa aiheuttavien ruoka-aineiden listalta. Jossain määrinhän nuo hiilihydraatit on koiranruoassa lähinnä täyteaineena. Ihan vain tällaisena vastaheittona miksi se koira tarvitsee riisiä jos se on pelkästään lihansyöjä? Canaganin tuoteseloste: "Tuore luuton kana (26 %), kuivattu kana (25 %), bataatti, herne, peruna, herneproteiini, alfalfa, kananrasva (3,1 %), kuivattu kananmuna (3,1 %), kanaliemi (1,6 %), lohiöljy (1,2 %), mineraalit, vitamiinit, glukosamiini (1000 mg/kg), MSM (1000 mg/kg), omena, porkkana, pinaatti, psyllium, merilevä, frukto-oligosakkaridit, kondroitiini (700 mg/kg), kamomilla, piparminttu, samettikukka, karpalo, anis & sarviapila." Pikaisella laskemisella eläinperäistä tuotetta tuossa on 60% eli vajaa 40% tulee kasviperäisistä tuotteista.

Ei sitä vehnää tietenkään ole pakko koiralleen syöttää, lähinnä siis tarkoitan että monessa suhteessa hiilihydraattina vilja on aivan yhtä hyvä (ellei ekologisesti ainakin parempi) kuin riisi tai maissi. Jos koiralla on venhäallergia on asia tietenkin eri. Tarkoitin siis että monipuolinen (mitään ruoka-ainetta ei ole kokonana karsittu pois) ruokavalio voi ehkäistä allergioiden kehittymistä. :)

Anna (Ei varmistettu)

Niin, kai se niin on :) Sinä selkeästi tiedät paremmin, minä en ole asiaan niin perehtynyt. Tuon Canaganin pussin mukaan 65 % on lihaa, mikä on yksi lihapitoisimmista nappuloista, mitä olen nähnyt. Ja sikäli pitäydymme siinä, että Bensku syö sitä hyvällä ruokahalulla eikä silmät ole yhtään vuotaneet, eli meidän kirjoissa tuo toimii erinomaisesti :)

Rosa (Ei varmistettu)

Hän on kyllä hillittömän söpön näköinen pikkunen :) meidän mitteli täytti juuri äsken 10kk ja just kun ajattelin, että nyt aletaan olla voiton puolella, tuolle alkoikin uhmista pukkaamaan ja mm. pureminen, hihnassa vetäminen ja matolle pissaaminen onkin yllättäen tosi kivaa?!?? Voi jessus sentään :D

Anna (Ei varmistettu)

Voi eiii, pientä uhmaa selkeesti havaittavissa :D

Riina (Ei varmistettu)

Voi apua miten pieni! Meille tuli syksyllä 7 viikkoinen labbisvauva ja se painoi jo tullessaan 5,3kg... Ja sen jälkeen painoa rupeskin tulemaan 500g-1kg viikossa:D Nyt meillä onkin sitten jo 25kg rötkylä jolla on ikää ens kuussa 6kk:) Ei enää ihan sylivauva vaikka ite niin luuleekin;) On ne rakkaita️ Ja tuohon vehnä-asiaan kommentoisin sen verran, että ei tarvitse koira vehnää ruokavaliossa. Kuten mainitsit, koira on luonnostaan lihansyöjä eikä siis viljoille/vehnälle ole tarvetta. Meidän vanhemman 10v labun ruoka on viljaton/vehnätön myös, tosin syy on se, että toinen on niin allerginen. Menee karva huonoksi, iho-ongelmia tulee, silmät rähmii ja korvat likaantuu. Nuorempi syö samaa penturuokaa mitä kasvattajan luona, mutta ajattelin senkin vaihtaa vehnättömään ja laadukkaampaan. Mitä Benji muuten syö?

Anna (Ei varmistettu)

Voiii, labbikset on niin symppiksiä <3 Benji syö nykyään Canaganin sitä vihreetä Small Breed Dogeille, eli oisko kanaa ja riisiä siinä. Lisäksi syö Nature Menun sitä vaaleanpunaista Juniorien Lamb & Chicken märkäruokaa kerran päivässä, raejuustoa, kermaviiliä ja raakaa naudan jauhelihaa :) Meidän shelttipojilla on ollut aika lailla sama ruokavalio aina (tosin eri kuivaruoka), ja niillä on aina ollut mahdottoman hyvä turkki. Varsinkin tällä hetkellä se niiden turkki on melkein naurettavan kaunis, kiiltävä ja tuuhea. Uskon kyllä, että koiran kunto ja turkin kunto on hyviä mittareita ruoan sopivuudesta. Benkku vetää ruokansa vauhdilla ja tyytyväisenä, silmät ei vuoda ja turkki on tosi hyvässä kunnossa, niinen näe mitään syytä olla jatkamatta vehnättömällä :)

Teija (Ei varmistettu)

Tuo kieli nenässä tarkoittaa, että koirasi teki rauhoittavia eleitä. Jokin häntä siis tilanteessa hermostutti. Mielenkiintoisia kuvia siis, vaikka koiran kannalta jotain epämiellyttävää oli.

Anna (Ei varmistettu)

Aina naurattaa tietäjät jotka tulevat pätemään koiran epämiellyttävällä tunteella kuvissa, kun mitään tilantesta ei tiedä. Eihän voi esim. olla niin, että pentu on saanut herkun ja lipoo kieltä sen syötyä? Tai että on saanut omistajalta pusun kuonolle, ja lipoo kielellä sen jälkimainingeissa :D
Ehei, kyllä sen on tarkoitettava, että koira on pakotettu epämiellyttävään tilanteeseen. Naurettavia aina nämä kommentit, varsinkin kun itsellä on iso kuvasarja missä pusutellaan tyytyväisen pennun kanssa vuoron perään :D
Menisitte etsimään kaltoinkohtelua sieltä, missä sitä oikeasti esiintyy. Nämä kommentit on niin raivostuttavia ja kommentoijan omaa tyhmyyttä korostavia.
Lopettakaa jo faktoina kommentointi, jos tilanne ei ole tiedossanne, aivan älyttömän typerää!

Suvi (Ei varmistettu)

Noh, siis Teija oli kyllä ihan oikeilla jäljillä sinänsä, mutta ei tuo tarkoita eleenäkään välttämättä hermostumista. Voi olla vaan hämmennystäkin, saattoi vaikka ilmetellä kameraa. Saahan sitä nyt pentu ihmetellä. Tai sit tosiaan vaan nuoli lunta nenältä tai mitä ikinä.

Sen sijaan köh köh tulin pätemään semmoista, että alle 14-viikkoinen pentu ei varmaan etsi laumanjohtajan paikkaa ja ei nykytiedon mukaan koirilla välttämättä ole mitään joka tilanteessa pätevää arvojärjestystä :) Sen sijaan varmaan lauman sääntöjä ja eri tyyppien sietorajoja se kyllä joutuu oppimaan. Mutta ihanaa pentuaikaa teille!

Anna (Ei varmistettu)

No mitä ikinä se tarkoittaakaan, mutta selkeästi omaa rooliaan haki alkuun :)

Kiia (Ei varmistettu)

Voi mikä ihana pallero hän on <3 Meille kävi oman koiran kanssa pentuaikana samalla tavalla kuin teillä: etsittiin pientä koko talosta ja viimein kuultiin pientä vinkumista, juurikin vanhempieni makuuhuoneen vaatekaapista :D Nyt meidän vanhalla herralla ikää jo melkein 12 vuotta, enää ei tarvi etsiä piiloista vaan herran löytää lähes poikkeuksetta olohuoneen matolta :)

Anna (Ei varmistettu)

Haha, meillä oli Benji taas samassa kaapissa eilen illalla :D Miehen vuoro ihmetellä, missä tyyppi on :D

Essisofia (Ei varmistettu)

Vähän jäljessä kommentoin, mutta Benji on niin symppis! Mulla on itselläni 13 viikkoinen pk mäyräkoiranpentu, joten näitä pentujuttuja on ollut ihana lukea ja toivottavasti saa lukeakin vielä! :-)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :) Ihanaa pentuaikaa sinnekin :)

Julia (Ei varmistettu)

"Oli paras ratkaisumme koskaan viedä peti etukäteen kasvattajalle, niin Benji kiintyi siihen jo paikan päällä. Nyt se on oma turvapaikka ja kaveri vetelee sikeitä siinä joka yö mielellään." Mitä tarkoitat tällä? :) Meille tulossa pommi ensikuun puolivälissä ja kaikki vinkit koitan etsiä helppoon kotiutumiseen kun joutuu heti alussa jäämään töiden vuoksikin kotiin yksin..

Julia (Ei varmistettu)

Veittekö siis oman pedin kasvattajalle kun menitte ekan kerran katsomaan Benjiä ja kun haitte Benjin kotiin niin otitte pedin mukaan? :)

Kommentoi