31 days

benji (1 of 1)

THIS GUY. Instagramissa kyselin teiltä, kumpi teitä kiinnostelee enemmän, Benjin ensimmäinen kuukausi vai uusi takkini ja siinä napsitut asukuvat. Vastauksista pääteltävissä on se, että blogin voisi oikeastaan nimetä jo Benjilifeksi 😀 Sitä elämä on kyllä tämän viimeisen kuukauden ollut. Jotenkin tuntuu, että kuukausi on hurahtanut ohi ihan hirveetä vauhtia, mutta samalla tuntuu, että Benjihän on ollut meillä jo iäisyyden, koska elämää ilmankaan ei oikein osaisi kuvitella. Täällä kirjoittelin tyypistä alunperin, ja nyt on mennyt tasan kuukausi kotiutumisesta, joten tyypistä on hyvä nyt kirjoitella.

KUKA? Benji, pomeranian

IKÄ? Huomenna 15 viikkoa.

LEMPINIMET? Benkku, Bentsku, Beni, Benderson, Pompula, Pomppis, Pirpana, Pirppis, Bumppis (erään kaverin alkuperäisestä Bumbledore-nimiehdotuksesta jäänyt) ja mitä näitä nyt on 😀 Benji, Benkku ja Beni on niitä, joilla kaverin huomoin saa itselleen.

LEMPIASIOITA? Selällään leikkiminen matolla jomman kumman ihmisomistajan sormet suussa, syöminen (alkuperäisessä kodissa annettu lempinimi Läski-Sami ei ole kovin harhaanjohtava), possunkorvan mussuttaminen, tennispallon jahtaaminen, kaikessa mukana oleminen.

ERITYISTAIDOT? Osaa istua, maata, tulla luokse ja antaa tassun.

KEHITYSKOHTEITA? Muisti. Esim. että mamin saappaan korko ei ole ruokaa tai että matto ei ole pissimistä varten.

PARAS YSTÄVÄ? Jedi. 

ERITYISRUOKAVALIO? Vehnätön.

PAHIN VIHOLLINEN? Karsta.

10-11 – viikkoisena:

benji (2 of 21)

benji (4 of 21)

benji (3 of 21)

benji (5 of 21)

benji (6 of 21)

benji (7 of 21)

benji (8 of 21)

Benji oli heti alust asti ihan peloton, ja säntäili nurkasta toiseen ja halusi osallistua kaikkeen. Oli ihanaa, kun kotiin muutti superrohkea pentu, joka oli luonteeltaan todella symppis kaveri, joka halusi olla osallinen jokaiseen asiaan.

Alkuun Benskun silmillä oli tapana hieman valua ja yritimme tutkia, miten asiaan voisi vaikuttaa. Pommeille yleinen ongelma nähtävästi, mutta halusimme tietenkin yrittää taata pienelle mahdollisimman hyvän elämän ja tutkimme asiaa tarkemmin. Eräs avulias Musti & Mirri myyjä neuvoi, että hyvä keino olisi vehnätön ruokavalio. Nyt tyyppi onkin saanut syötäväkseen vaan vehnätöntä kuivaruokaa, lihoja ja lihaperäisiä herkkuja ja luita. Ei ollenkaan vehnää. Eikä silmät vuoda ollenkaan! 🙂

12-13 -viikkoisena:

benji (1 of 7)

benji (1 of 21)

benji (2 of 7)-2

Olen ollut yllättynyt, kuinka hitaasti Benji kasvaa. Jotenkin pelkäsin, että se humahtaa sekunneissa isoksi, mutta painoa on kertynyt noin 75-100 grammaa viikossa ja ruokahaluahan tällä tyypillä on kuulkaa vaikka muille jakaa. Olemme punninneet kaveria lähinnä sen takia, että pitäisimme silmällä mahdollista lihomista, mutta aika lailla ohjeistuksen mukaisesti tyypin paino on noussut 30 % kuussa ja hän painaa tällä hetkellä pelottavat 1,4 kg 😀

14-viikkoisena:

benji (1 of 7)-2
benji (3 of 7)-2
benji (4 of 7)-2
benji (5 of 7)-2
benji (6 of 7)-2

benji (7 of 7)-2

14-viikkoisena Bentsku oli mun mielestä kotiutunut jo täydellisesti. Vaikka heti alusta asti tyyppi oli kuin kodin valtias, nyt tuntuu jotenkin siltä, että se on kiintynyt meihin ihan eri tavalla ja joka päivässä on jotain sellaista arkisen ihanaa. Jotenkin tuntuu, että alkuun oli pientä laumanjohtajan paikan etsimistä ja oman aseman etsimistä, mutta nyt on selkeesti Benskullakin oma rooli hyvin selvillä ja elämä sujuu todella ongelmitta. Mielipiteitä sillä edelleen on, eikä kaikki mene aina ihan murisematta (esim. karstan näkeminenkin saa tyypin näkemään punaista), mutta kaveri on selkeästi ”lauhtunut” alun myrskyisästä luonteesta.

Benji on ihan mielettömän läheisyydenkipeä ja monta kertaa päivässä on pitkä halituokio, kun kaveri pyytää päästä syliin ja kun sen nostaa syliin, niin pieni pommipää hautautuu hyvin äkkiä rintaa tai kaulaa vastaan ja on tyytyväisenä paikallaan hetken jos toisen.

Vähintään kerran päivässä täällä nähdään hepulikohtaus. Se on se hetki, kun jo väsyttää, mutta vielä on virtaa. Sillon tyyppi vetää ihan hirveetä tahtia kierroksia ja vauhdilla juoksee edestakaisin ja ympyrää vingahdellen ja haukahdellen.

Haukkua tuo on oppinut, mutta tällä hetkellä haukahtelee pari kertaa ainoastaan jos joku kävelee sisään ja leikin tiimellyksessä Jedin tai Jutin kanssa.
Jedi on edelleen ihan paras kaveri, ja sen kanssa jaksaa leikkiä siihen asti, että tyyppi on jo pakko kantaa petiin ja laittaa ovi kiinni. Hölmö kun ei tajua että melkein nukahtelee pystyssä jo siinä vaiheessa.

Peti on edelleen paras juttu, nukkuu siinä aina, ja menee sinne oma-aloitteisesti iltaisin aina. Oli paras ratkaisumme koskaan viedä peti etukäteen kasvattajalle, niin Benji kiintyi siihen jo paikan päällä. Nyt se on oma turvapaikka ja kaveri vetelee sikeitä siinä joka yö mielellään.

Perjantaina puuhailin jotakin alakerrassa ennen nukkumaanmenoa. Benji pyöri mun jaloissa, ja jossain siinä koko ajan. Tyyppi on ihastunut viime viikkoina isojen peilikaappiemme sisällä makoiluun, ja pyöri siinä kaapin edessä kun otin yöpaitaa tai laitoin tavaroita sinne tai jotain. Siinä kun pyörin, rupesin Benskua kaipaamaan ja huutelin pikkuista. Benji osaa aika hyvin kipittää portaat ylöspäin, mutta alaspäin se ei niitä uskalla tulla (eikä saisikaan vielä). Ajattelin jo, että se oli keksinyt miten päästä yläkertaan estetyynyistä huolimatta ja etsin sitä jo yläkerrastakin. Kurkin kaikki mahdolliset paikat sohvan alusista sängyn alle ja verhojen takaa. Kun ei kaveri mistään ilmestynyt huhuilusta huolimatta, olin varma, että se oli jossain jumissa. Pari päivää aiemmin tää neropatti oli kiivennyt sohvan alle ja jäänyt sinne jumiin, joten ajattelin, että nyt se on varmasti jossain kiipelissä. Vinkulelu saa Benjin vingahtelemaan joten pyörin ympäri kämppää vinkulelua vingutellen ja kuunnellen. Hentoa vinguntaa kuului makkarista, ja loppujen lopuksi paikansin lähteeksi vaatekaappini. Benji oli nähtävästi mennyt tutkimaan uutta lempipaikkaansa mun huomaamatta, ja mä liu’utin kaapin oven kiinni siinä puuhaillessani 😀 Aika hölmistynyt tapaus sieltä tuli ulos, ja kymmenen minuutin pienen paniikin jälkeen en voinut muuta kuin nauraa ääneen tolle urpolle.

15-viikkoinen:

Huomenna Benji täyttää 15 viikkoa, ja tässä onkin tuoreimpia kuvia pienen meiningistä 🙂

benji (6 of 7)
benji (7 of 7)

benji (5 of 7)

benji (3 of 7)

benji (4 of 7)

Vaikka tuntuu, ettei Bensku olekaan vielä yhtään kasvanut, niin tästä kuvasta huomaa, että onhan tässä ihan hyvin jo kokoa 🙂 Vaikka pieni se onkin, ja kuva hämää, kun Bentsu on lähempänä kameraa.

Bentsku käytiin tosiaan perjantaina trimmaamassa, mutta kuten kuvista huomaa, siltä lähinnä lyhennettiin ne epäsiistin pitkäksi kasvaneet tummat karvat. Pommeilla väri muuttuu elämän ensimmäiset vuodet, ja nyt se näyttääkin jo taas vähän vähemmän soopelilta. Vaikka meille ei sinänsä ole mitään väliä Benjin värillä, niin jotenkin toivoisi, että tuo sen kuono jäisi tummemmaksi, kun se on niin söpö mun mielestä 🙂

Emme ole vielä ostaneet Benjille sen ”aikuisiän” valjaita tai flexiä, vaan tällä hetkellä hän ulkoilee meidän edesmenneen pupun Pumpulin valjaissa. Punaisen hupparin lisäksi Benjillä on siis punaiset valjaat 😀 Tuntui todella turhalle ostaa jotain minimi-valjaita heti alkuun, kun kaapissa oli valmiina sopivat kääpiöpupun valjaat. Olen positiivisen yllättynyt siitä, että tyyppi ei pane edes yhtään hanttiin, kun laitetaan valjaita päälle. Valjaat itse asiassa tuntuvat olevan merkki jostain kotipihaa pidemmälle johtavasta seikkailusta, ja ne aiheuttavat lähinnä innostunutta pomppimista.

benji (2 of 7)

Pikkuruinenhan se on yhä vieläkin, ja niin valloittavan söpö ja ihana persoona, että sydän sulaa joka päivä tämän pienen edesottamuksille 🙂

Kommentit (41)
  1. On kyllä niin veikeän näköinen karvapallo! Ei näytä edes koiralta, vaan joltain pehmolelun ja lastenkirjan satuhahmon sekoitukselta 😀

    1. Niin se näyttääki 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *