31 x LONDON SNAPSHOTS

*Kaupallisessa yhteistyössä: Huawei 

huaweimate20pro (3 of 6).jpg

Mun Lontoon reissu oli yhdistelmä töitä ja perhelomaa ja reissu alkoi Huawein lanseeraustilaisuudella, jossa esiteltiin Huawei Mate 20 Pro -uutuuspuhelin. Mä oon odottanut tätä kuin kuuta nousevaa, sillä tiesin pääseväni testaamaan puhelinta heti sen ilmestyessä. Mä sain ensimmäisen Huawein puhelimeni melkein neljä vuotta sitten, myöskin Lontoossa, kun jätin iPhonen pois ja vaihdoin Huawei-tytöksi. En oo ikinä katunut ja oon rakastanut mun jokaista Huawein puhelinta. Viimeisin, noin vuoden vanha Huawei Mate 10 Pro -puhelimeni on palvellut erinomaisesti ja vasta äskettäin havahduin siihen, että puhelin on edelleen kuin uusi, jopa takakannessa olevien naarmujen määrä on lähes olematon, vaikka en käytä kuorta puhelimessani. Tajusin myös kuvia selatessani ja puhelinta siivotessa, että lähes vuosi meni niin, että puhelin ei kertaakaan sipannut tai kaatunut, ja on toiminut moitteettomasti koko tämän ajan.

Jos olen täysin rehellinen Huawei Mate 9 ja 10 Pron välillä ollut muutos ei ollut niin huomattava, joten vaikka odotin uutuutta, en osannut odottaa, että se olisi näin mullistavan erilainen käytössä. Kun sitten puhelinta esiteltiin tilaisuudessa, alkoi käteni jo syyhyämään. Gimme gimme! Halusin heti päästä leikkimään! 

Ja kun puhelimessa on aivan älytön tekoälyllä (hah hah!) varustettu kamera (tai siis kameroiden yhdistelmä), mikäpä sen parempi leikkipaikka kuin viikko Lontoossa? Kuvituksena postauksessa on meidän viikon reissun kuvia vähän joka puolelta Lontoota ja kaikki kuvat, joissa ei ole puhelinta kuvassa, on kuvattu Huawei Mate 20 Prolla. 

huaweimate20pro (6 of 51).jpg

huaweimate20pro (49 of 51).jpg

huaweimate20pro (1 of 1)-2.jpg

huaweimate20pro (9 of 51).jpg

(Täysin pimeässä otettu kuva, jossa tekoälyn avustama vakautin auttaa saamaan kuvista tarkat ilman tripodia ja ihan vaan tärisevin käsin kuvatessa. Eikö oo mieletön?)

huaweimate20pro (45 of 51).jpg

(Historical buildings -kuvaustila)

huaweimate20pro (11 of 51).jpg

(Peruskameratilalla pimeällä napattu kuva)

Puhelimessa on niin paljon uusia ja innovatiivisia ominaisuuksia, joita en enää edes muista kaikkia. Helpointa lienee sanoa, että se voittaa melkeinpä joka mittarilla kilpailijat ja moni itseäni huomattavasti tietävämpi toimittaja on nostanut tämän heittämällä Androidien ykköseksi. Mä palaan puhelimen tarkempiin ominaisuuksiin omassa postauksessa, jahka olen saanut hieman pidempään tätä testailla ja osaan kertoa käytännön kokemuksia, mutta tiivistän tähän olennaisimman. Menemättä kaikkiin raflaavimpiin 3D-mallinnuksiin ja muihin, keskityn ihan vaan näihin olennaisimpiin asioihin, joita itse kännykältä kaipaan. 

Ensinnäkin, Huawei Mate 20 Prossa on järjetön kamera, joka on aivan eri sfääreissä kuin mulla esim työpuhelimena olevan iPhone 8:n kamera tai jopa mun edellisen Huawein kamera. Tässä on Leican kanssa kehitetty kolmoiskamera, uudella Leica Ultra Wide -laajakulmalinssillä. Tää mahdollistaa saman kohteen kuvaamisen samasta kohdasta ikään kuin paljon kauempaa. Ihan superkätevää, jos haluaa mahduttaa kuvaan enemmän, esimerkiksi ison rakennuksen lähellä tai isoa ryhmäkuvaa otettaessa. Kamerassa on supermakrokuvausobjekti, jolla saa yksityiskohtaisen kuvan 2,5 cm:n päässä kohteesta (kihlasormuksen pikkutimanttien kuvaaminen oli lastenleikkiä) Tekoälyominaisuudet niin video- kuin valokuvauksessa on ihan mielettömiä. Esimerkiksi yökuvissa tekoälyn auttama vakautus on ihan mieletön lisä, jolla saa kuviin niin paljon enemmän! Tekoäly tunnistaa hurjan määrän kuvaustilanteita (jostain bongasin tiedon, että 1500 erilaista, mutta tästä en ole ihan varma) ja kohteita ja se tarjoaa optimoituja kuvausasetuksia erilaisiin kuvausolosuhteisiin. Esim. Lontoossa se tarjosi mulle aika usein toimintoa ”Historical Buildings”. Tää kamera menee niin pitkälle, että se tunnistaa ruokia ja osaa kertoa niiden kalorimäärät ja jos kuvattava kohde on ostettavissa, puhelin voi viedä verkkokauppaan, jossa tuotetta myydään. Näitä en oo päässyt hirveästi vielä kokeilemaan, joten palataan niihin myöhemmin. Kuvia tuli kuitenkin Lontoossa otettua se 500 puhelimella, joten niistä mulla on hieman kokemuta ja voihan pojat! 

huaweimate20pro (17 of 51).jpg

(Greenery-kuvatila)

huaweimate20pro_2_of_4.jpg

huaweimate20pro (2 of 6).jpg

huaweimate20pro (48 of 51).jpg

(Hämyisessä ravintolassa kuvattu peruskameratilalla)

huaweimate20pro (14 of 51).jpg

(Noi detaljit!)

huaweimate20pro (38 of 51).jpg

(Illan pimeydessä kuvattu)

huaweimate20pro (39 of 51).jpg

huaweimate20pro (3 of 4).jpg

Tää kamera on MI E LE TÖN! Aivan uskomaton! En käyttänyt järkkäriäni lähes ollenkaan Lontoossa ja otin kuvia tällä koko ajan. Ja oon supertyytyväinen jälkeen. Ennen kaikkea tää on vienyt hieman vaikeammissa valo-olosuhteissa kuvaamisen ihan eri tasolle. Kaikki tän postauksen kuvat, joissa puhelin ei näy, on otettu tällä uudella puhelimella. 

Mulla ei oo ehkä ikinä loppunut Huawein akku huonolla hetkellä. Jos akku on loppunut, on se johtunut siitä, että mä en oo laittanut puhelinta yöksi lataukseen, koska näinkin paljon puhelinta käyttävällä on ollut vielä 40-60 % akkua illalla. Huawei Mate 20 Pro:ssa on 4200 mAh:n akku, mikä ei ehkä lukuna kerro mitään, mutta mun edellisessä Huawei Mate 10 Prossa oli hieman vähemmän ja se kesti mulla usein kaksi päivää käytössä. Tässä on vielä entistäkin nopeempi SuperCharge, jolla puhelimen akun saa 70 % ladattua puolessa tunnissa. Tässä on myös mahdollisuus langattomaan lataamiseen, mikä on ihan super! Ja, mikä innovatiivisinta, tässä on sellainen mahdollisuus kuin käänteinen lataaminen. Eli mun puhelinta voi käyttää kuin power bankia, ja siitä voi ladata toista laitetta langattomasti (kunhan toinen laite tukee langatonta latausta). Kokeiltiin tätä Lontoossa ja tää oli ihan super! Jos siis mulla on 80 % akkua ja kaverilla on 10 %, kaverin puhelimeen saa helposti virtaa mun laitteesta langattomasti ilman piuhoja tai latureita. Mieletöntä! 

Tää on myös vedenkestävä, tai siis IP68, mikä tarkoittaa, että puhelin kestää niin lätäkköön tippumisen kuin uidessa otettuja kuvia. Tää on ehdottomasti plussa ja puhelimeen saa halutessa myör erityiskuoren, jonka kanssa voi sukeltaa puhelimen kanssa syvemmälle ja kuvata veden alla.

huaweimate20pro (5 of 51).jpg

huaweimate20pro (50 of 51).jpg

huaweimate20pro (46 of 51).jpg

huaweimate20pro (8 of 51).jpg

huaweimate20pro (15 of 51).jpg

huaweimate20pro (20 of 51).jpg

Huawei Mate 20 Pro:ssa on kaksi erilaista tunnistustapaa perinteisen koodin lisäksi. Puhelimessa tunnistautumisen voi tehdä sormenjäljellä tai kasvojentunnistuksella. Sormenjälkilukija on upotettu näyttöön, eli sille ei ole omaa nappia. Supersiisti toiminto, mutta sinänsä ehkä hieman vaatii totuttelua, sillä edellisessä puhelimessani oli sormenjälkitunnistus takakannessa ja siihen sai sormen osumaan ilman, että puhelinta edes katsoi. Tosin, enpä tiedä mihin tarvitsen sitä, että puhelimeni aukeaa katsomatta siihen. Huawein sormenjälkilukija on aina ollut ihan salamannopea verrattuna muihin kokeilemiini ja niin on tää näytön sormenjälkilukijakin, vaikkakin ehkä hieman hitaampi kuin tuo takakannen moinen. Se ei suinkaan haittaa, koska puhelimessa on älyttömän nopea kasvojentunnistin. Itse asiassa kyseessä on 3D-kasvojentunnistustoiminto, joka siis hyödyntää etukameran 3D Depth Sensing Camera System -sensoria tunnistamiseksi ja ”reagoi 0,6 sekunnissa virhemarginaalin ollessa yksimiljoonasosa”. Toisin sanoen tää tekee 3Dmittauksen kasvoista, ja tämän takia kasvojentunnistus tässä on paljon turvallisempi. Mä itse asiassa kokeilin ihan mielenkiinnosta tätä mun kavereilla ja siskolla, joka näyttää tosi paljon multa, ja ei todellakaan mitään kysymysmerkkiäkään toimivuudesta.

Mä oon rakastunut tuohon kasvojentunnistukseen. Tätä asetusta voi säätää niin, että puhelimeen pitää oikeasti ottaa katsekontakti, mikä lisää turvallisuutta. Ja mulla on tämä säädetty niin, että kun tunnistus on tehty, mun täytyy swaippaa puhelin auki. Mä tykkään, ettei se mene päälle vahingossa, mutta yhtä lailla tätä voi pitää niin, että kunhan kasvot on näköpiirissä, aukeaa puhelin heti. Tykkään tästä myös sen takia, että kun saan puhelimen ollessa päällä viestejä tai ilmoituksia, puhelimessa ei näy kuin applikaatio, joka on antanut ilmoituksen. Vasta kun kasvojentunnistus on tehty, muuttuvat ne muotoon ”1 uusi viesti” yms. joissa näkyy lähettäjä ja tykkääjä yms. Jos ei aina halua, että joku lähellä näkee, mitä joku toinen on lähettänyt tai siis sitä ekaa riviä, tai edes sitä, kuka on viestin lähettänyt, tosi kätevä ja yksityinen lisä. Sormenjälki-tunnistuksella ja kasvojentunnistuksella voi muuten avata ja lukita eri toimintoja, eli lapsilukko on mahdollinen aika moneen kohtaan 😀 

huaweimate20pro (24 of 51).jpg

huaweimate20pro (26 of 51).jpg

(Sunset-tila)

huaweimate20pro (1 of 1).jpg

huaweimate20pro (30 of 51).jpg

huaweimate20pro (32 of 51).jpg

(Night-tila, mun suosikki!)

huaweimate20pro (35 of 51).jpg

Puhelin on nyt ennakkomyynnissä ja se tulee myyntiin 5.11. Huawein lippulaivamalli on ehdottomasti siellä kovemmassa hintaluokassa, hintalappu tällä on lähes nelinumeroinen, sillä puhelimesta saa maksaa 999 €. Sanoisin, että verrattuna muihin saman hintaluokan puhelimiin, aivan ehdottomasti hinta-laatu kohdillaan. Ja Suomeen tästä tulee tummansininen, musta ja Twilight, joka on tuo liukuvärjätty versio, joka mulla on. Tuo Twilight on ihan superkaunis, ja mun pitää kuvata sitä hieman tarkemmin lähiaikoina, että näätte, mielettömän kaunis takakansi tässä. Ainiin, ja tässä on hieman tuollainen ”curved” reuna, joka istuu käteen täydellisesti! Puhelimen näyttö tuntuu aivan kärkyttävän isolta. Verrattuna edelliseen Huawei Mate 10 Prohon, kokoeroa ei ole nimeksikään puhelimessa, mutta näytössä todella paljon. iPhone 8:n näyttöön verrattuna tää on ihan ku ois tuplakokoinen näyttö, vaikka kokoeroa ei ole kuin noin sentti pituudessa ja puoli senttiä leveydessä. Näyttöä tästä on reunasta reunaan kaikki paitsi etukamera ja infrapunalukija näytön yläreunassa ja näytön resoluutio on älytön! 

Ainiin, ja mikä siisteintä, tässä on sellaiset superkätevät toiminnot, jotka helpottaa käytettävyyttä entisestään. Kummalta tahansa puolelta sisäänpäin vetämällä pääsee taaksepäin, kotinäyttöön pääsee swaippaamalla ylöspäin ja kaikki auki olevat ohjelmat saa auki swaippaamalla ylös ja painamalla hetken. Mä en ensin oikeen tajunnu tätä kun laitoin päälle, nyt rakastan. Tätä voi helposti käyttää vasemmalla tai oikealla kädellä, ilman, että joku nappi tai nuoli on hankalassa paikassa. 

huaweimate20pro (1 of 2).jpg

(Värit toistuu upeasti näytössä)

huaweimate20pro (2 of 2).jpg

huaweimate20pro (1 of 4).jpg

huaweimate20pro (4 of 6).jpg

Mä palaan tähän hieman tuonnempana lisää kun olen tutustunut puhelimeen hieman paremmin! 🙂 

Ainiin, ja kuten kuvista voi päätellä, Lontoo oli ihan täydellisen ihana, aurinkoinen ja kaunis ja reissu oli kaikin puolin onnistunut! Palataan siihenkin vielä tarkemmin 🙂 

Kommentit (13)
  1. Voi kiitos Anna, näitä kuvia kannatti odottaa. Ihana Lontoo ja ihana Huawei puhelin, joka minullakin on.
    Tosin vain 8, mutta edelleen tyytyväinen omistaja.

    1. Woop Woop 8! Tyytyväinen täälläkin!

  2. Kyllä onkin ihmeellinen kamera tuossa Huawei Mate 20 Prossa! Ei meinaa todeksi uskoa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *