4 x tummanharmaat farkut – Rento arkiasu

Alkuun haluaisin kiittää kaikkia edelliseen postaukseen kommenttinsa jättäneitä. Ylilyöntejä oli yllättävän vähän ja paljon mielenkiintoisia ajatuksia ja näkökulmia siellä on. Toki jonkin verran myös väärinymmärrystä sitä kohtaan, mitä tekstilläni tarkoitin. En valitettavasti ehdi mitenkään vastaamaan jokaiseen kommenttiin, mutta oli todella mielenkiintoista lukea eri näkökulmia ja ehkä hieman pohtia omaakin suhtautumista ja sitä, miten asioita tulkitaan hyvin eri tavoin. Koetaan, ymmärretään ja nähdään. En tosiaan ehdi kaikille vastaamaan, mutta oon yrittänyt suoriin kysymyksiin vastata. Ajatukseni meni joiltain aika pahastikin ohi, ja eräs lukija kirjoitti mielestäni todella hyvin sen, mitä itsekin tästä metoo-kampanjasta ajattelen ja mitä yritin ilmaista. Lukijani vaan ilmaisi sen paljon paremmin. ”Olen miettinyt viime päivät, mikä tässä kampanjassa itseni kohdalla oikein mättää, mutta sinähän sen puit sanoiksi: liiallinen seksualisoiminen, jokaisen (miesten) kommentin ja katseen ja eleen värittäminen seksuaaliseksi. En voi ymmärtää enkä allekirjoittaa sitä. Hirveitä ihmisiä löytyy vaikka kuinka, mutta kokonaisen sukupuolen määrittäminen ahdistelijoiksi, ja jokaisen kommentin ja katseen otto ahdisteluksi on aivan järkyttävää.”

Tämä on se olennaisin asia oikeastaan mikä minua häiritsee. On tärkeää ja hienoa, että asiasta puhutaan, mutta kun joku kertoo jostakin raa’asta kokemuksesta, joka liippaa läheltä raiskauksen yritystä tai lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä ja siihen kommenttikenttään somessa iskeytyy kommentteja, joissa #metoo vilisee ja niissä seksuaalinen ahdistelu on ohikulkeneesta autosta huudettu ”hyvä pylly” tai tytöttely kahvilassa tai kömpelö iskuyritys baarissa. Ajatus siitä, että jokaisesta tällaisesta asiasta nostaisi äläkän, luo mielestäni puitteet sille, että niitä rankkoja seksuaalisia ahdisteluja ei olisi aikaa tai resurssia selvittää ja ehkä jopa sille, että kaikki keskustelu seksuaalisesta ahdistelusta leimattaisiin kategoriaan ”turhanpäiväiset pikkujutut, joista on turha nillittää”. Tätä väheksymistä tapahtuu jo nyt ihan hirveästi. Näistä asioista voi puhua mielestäni hieman eri termein. Nämä huutelut sun muut voivat olla epäsopivaa käytöstä tai mikä nyt ikinä olisi hyvä termi, mutta mielestäni samaan kirjoon ei pidä laittaa niin ”reittä pitkin ylennykseen” -ilmiötä kuin ihan hyväntahtoistakin ulkonäkö-orientoitunutta kommenttia. Ennen kaikkea tarkoitin postauksellani tilanteita, joissa ”ahdistelija” ei suinkaan tarkoita ahdistella, mutta hänen käytöksensä sellaiseksi tulkitaan liiallisen seksualisoidussa yhteiskunnassamme.

No, ei enempää tästä asiasta. Voitte toki jatkaa keskustelua ko. postauksen kommenttiboksissa. Toki toivoisin siinä keskustelussa asiallisuutta niin itseäni kuin kanssakeskustelijoita kohtaan, sillä olen jättänyt hyväksymättä muutaman kommentin, joissa on suoraan sätitty tiettyä kommentoijaa. Mielestäni on hienoa, että asia herättää mielipiteitä ja ajatustenvaihtoa. Koska koko tulkinta seksuaalisesta ahdistelusta on jonkin verran veteen piirretty viiva, on mielestäni todella mielenkiintoista kuulla erilaisia katsantokantoja asioihin, sillä jokaisella meillä on oikeus olla jotakin mieltä tietystä some-ilmiöstä tai yhteiskunnallisesta ilmiöstä 🙂 Samalla kun meuhkataan naisten oikeuksista verbaaliseen koskemattomuuteen yms., on hyvä muistaa, että kaikilla meillä on myös oikeus mielipiteeseen, vaikka se eroaisi omasta radikaalistikin. Olen nimittäin saanut paljon yhteydenottoja, missä on oltu kanssani samaa mieltä, mutta harmiteltu sitä, ettei itse uskalla asiaa sanoa. Että jos ei ole samaa mieltä tässä asiassa, jyrätään todella rumin sanakääntein. Mielestäni on hieman hassua, että naiset joutuvat pelkäämään sitä, että leimataan halvaksi tai huonoksi ihmiseksi, jos ei yletä ajatuksia siitä, mitä on seksuaalinen ahdistelu samalla tavoin kuin muut. Keskustelussa, jossa naisten oikeuksia yritetään tuoda kartalle ja tapetille on jotenkin absurdia, että mielipiteistä leimataan. Naisten seksuaalista vapautta koskevassa keskustelussa nimittäin voidaan haukkua kevytkenkäiseksi nainen, joka ei koe ahdisteluksi joitakin asioita, mitkä toiset kokee. Aika outoa, eikö?

Mun päivä oli itse asiassa aikamoisessa some-lakossa, tosin kävin välillä katsomassa kommenttikenttää ja hyväksymässä kommentteja. Oon yrittänyt viikonloppuisin vähentää puhelimen käyttöä entisestään ja tavallaan se harmittaa, koska just pääsin pieneen vauhtiin IG-videoiden kanssa. Jotenkin tää on mulle hirveän hankalaa, kun toisaalta haluaisin hirveästi päivittää ajankohtaisia kuulumisia ja pieniä pätkiä arjesta, mutta samalla yritän luoda sellaista perhekulttuuria, jossa ei ole jatkuvasti kännykkä käsissä. Hankala yhdistelmä 😀

Päivä sisälsi vauvauintia, hyvää ruokaa ja perheeni kanssa rentoutumista. Perheystävämme on vierailemassa Venäjältä ja kävi ihastelemassa Danskua ja ihmettelemässä uutta asuinpaikkaamme. Mä intouduin tästä inspiroituneena tekemään eilen juustokakun valmiiksi täksi päiväksi ja sitten iski hirveä vimma siivota loputkin muuttokaaoksesta paikalleen. Jotenkin koko ajan pikkujutut siellä täällä jää tekemättä ja ne oli kasaantunut valtaviksi kasoiksi. Aloin tekemään juustokakkua joskus puolenyön paikkeilla ja vaikka sen tekemiseen meni 20 minuuttia, jotenkin tässä pääsi käymään niin, että meikäläinen meni nukkumaan 5.30 aamulla 😀 ”Mä siivoan vielä nämä ja tämän ja tuon”. ”Vielä ihan puoli tuntia, sit meen varmasti nukkumaan.” Perheeni ja ystävämme ei varmasti olisi välittänyt metriäkään siisteystasosta kotonamme, mutta mulla on alkanut niiiin mennä hermot keskeneräisyyteen, että n. 2.30 luovutin ja totesin, että ihan sama, mä teen nää nyt loppuun asti. Dante heräsi syömään hieman ennen 5 ja mä olin silloin vielä hereillä. Pari kertaa kyseenalaistin ideani, mutta samalla sain äärimmäistä nautintoa siitä ajatuksesta, että sitä muuton purkamista ja paikoilleenlaittoa ja paikkojen siivoamista ei tarvitse jatkaa päivästä toiseen vähän kerrallaan. Mies heräsi aamuviideltä johonkin, tuli ihmettelemään onko herätyskellomme hajonnut ja totesi, että ”you never seize to amaze me”. Puoli kuudelta totesin, että nyt oon saanut kaiken muun paitsi meidän makkarin selvitettyä, ja makkarissa en viitsinyt meuhkata miehen nukkuessa.

Dante heräsi aamuseiskalta ja mies viihdytti häntä siihen asti, että raavin itseni ylös hieman ennen 9 valmistellakseni kiilteen kakkujen päälle ennen kuin lähdettiin 10ksi vauvauintiin. HULLU akka. Ja pakko sanoa, että yllättävää kyllä, heräsin helposti eikä mua ees väsyttänyt. Ei koko päivänä. Jos ois sellainen asia kuin siivoushormonit, selittäisin sekoamiseni sillä. Huomasin nimittäin, että esim. äitihormonien voimilla oli ihan iisiä synnärillä vetää joku kolme vuorokautta putkeen yhteensä n. kuuden tunnin yöunilla. No, oli mikä oli sekoaminen, nyt oonkin nauttinut todella paljon puhtaasta ja siististä kodista ja keskittynyt vain rentoutumiseen perheen kanssa. On täällä toki vielä muutamia asioita kuten pukeutumishuoneemme pieni pintaremppa ja vessan kalusteiden vaihto ja maalaus, mutta jotenkin se ei tunnu missään kun tämä yleinen kaaos on nyt purettu. Huomenna mieheni sisko tulee käymään ja ensi viikon viikonloppuna meillä on ihana tyttöjen viikonloppu tulossa, joten on todella paljon kivempi lähteä viikkoon vaan nauttien ihanien ihmisten seurasta eikä joka päivä äheltäen jotain muuttohommia.

*Kaupallisia affiliate-linkkejä

GINA TRICOT farkut (vanhat, samantyyppiset *täällä ja *täällä)
ACNE STUDIOS Colt-nilkkurit (nämä, samantyyppiset *täällä, *täällä,*täällä ja *täällä)
H&M kashmirpoolo (vanha, samantyyppinen *täällä, *täällä ja *täällä)
CELINE laukku (Mini Luggage mustana, samanhenkinen *täällä ja *täällä)
H&M STUDIO anorakki (tämä, samanhenkinen rento takki *täällä ja *täällä)

Linkit vievät Zalandon sivuille, jossa on muuten kiva syysale menossa, sillä valmiiksi alennetuista tuotteista saa lisäksi -15% alennuksen koodilla SYYSALE15! Tsekkaa lisätiedot täältä!

Kuvamateriaalina on tällä kertaa todella pikaiset asukuvat menneeltä viikolta, kun olimme koko perhe liikenteessä. Mä ihastuin palavasti H&M:n Studio-malliston anorakkiin, joka on kuin megaiso huppari takkimallissa. Ihana! Oon täysin muodoton Muumimamma siinä, mutta mitäpä tuolla väliä. Rakastan tuota isoa ja muhkeaa mallia ja ainoa miinus on kylläkin pään yli puettavan takin epäkäytännöllisyys. Sitä ei mielellään riisu ja pue päälle hirveän usein päivän aikana, varsinkin jos on kaltaiseni tukkanatsi. Mutta, kaunis ja superlämmin se ainakin on, ja uskon sillä olevan reippaasti käyttöä juuri sellaisina päivinä, kun olemme liikkeellä paljon ulkona, eikä jatkuvaa takkirumbaa tarvitse käydä.

Tässä muuten toinen tapa pitää tummanharmaita farkkuja, joista ensimmäinen postaus oli täällä. Mä jotenkin oon tykästynyt mustien nilkkureiden ja harmaiden farkkujen yhdistelmään ja ylipäätään huomaan kasaavani niiden ympärille usein harmaa-mustan kokonaisuuden, kun ne pehmentävät yleisilmettä ihan eri tavalla kuin mustat farkut. Tässä siis rento ja letkeä arkinen asu harmailla farkuilla 🙂 Ensimmäinen postaus tästä sarjasta löytyy täältä.

Mitäs te tykkätte tästä asusta? 🙂

Kommentit (27)
 1. Nyt on kiva asu! ️ Voi kun Dante on aina niin ihanan iloinen

 2. Jotenki en niele ettei sua ois koskaan ahdisteltu seksuaalisesti. Varmasti on joku yrittäny ostaa sulta seksiä, vai ootko vaan otettu ja imarreltu siitäkin?

  1. No ei multa ole kyllä muistikuvieni mukaan kukaan koskaan yrittänyt ostaa seksiä, enkä ihan ymmärrä miksi joku pitäisi asiaa varmana? 😀 Jos yrität tällä tavoin ilmaista, että olen mielestäsi jotenkin maksullisen naisen oloinen, niin se on enemmän sinun häpeäsi 🙂

   1. 😀 ei hyvää päivää!! ”Varmasti on…”?!? 😀
    Noh, aikomuksena oli kehua pelkästään asua! Vajaa vuosi sitten pistin omat harmaat farkut kirpparille ja rupesi silloin jo kaduttamaan, nyt vielä enemmän! :/ no katsotaan jos oikeesti jotku täydelliset yksilöt tulee vastaan niin ehkä sorrun ostamaan.
    Toistaiseksi ihastelen niitä muiden päällä <3

    1. Joo, vähän jännästi ilmaistu 😀 Ehkä mä sitten käyttäydyn, pukeudun tai toimin väärin niin kotona kuin ulkomailla, kun ei ole vielä rahaa tultu tarjoamaan seksipalveluista 😀 Tosin niiden ostaminen Suomessa taitaa muutenkin olla laitonta 😀

     Ja kiitoksia 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *