5 x NETFLIX SUOSIKIT JUST NYT

Mungolife

Mä mainitsin eilen blogissani Frendeistä ja Netflixistä ja ajattelin jatkaa vielä hieman aiheesta, nimittäin viikonlopun lähestyessä voisin jakaa mun top5 tärpit Netflixistä :)

The Killing 

Ekana tää sarja, jota Netflix ehdotteli mulle koko ajan, mut mitä en koskaan kattonut, kunnes sitten joku kerta tiskaamisen taustalle päätin tän laittaa päälle. Ja katoin kaikki tuottikset. Mulla on joku ihan järkyttävä rakastumissuhde Joel Kinnamaniin (joka on muuten ruotsalainen, en tiennytkään!!), ja mun mielipide tästä sarjasta on ehkä sikäli värittynyt, että Kinnaman saa mussa sellaisen reaktion, jonka takia joskus lapsena kirjoitteli päiväkirjaan i-kirjainten päälle sydämiä. Todellinen kolmekymppisen Annan mancrush no.1. The Killingissä toimii musta henkilökemiat ja juoni, joten lämmin suositus. Tää on tavallaan sellainen perus kyttäsarja, mutta mä jotenkin ihastuin tän synkkyyteen ja kuitenkin noiden hahmojen valovoimaisuuteen. 

Black Mirror

Jenni suositteli mulle tätä ku oltiin Ras al Khaimahissa ja kun mulla oli joku megaflunssa pääsiäisviikonlopun, katoin tän läpi. Tää on ihan huikee! Idea tässä on se, että jokaisessa jaksossa otetaan yksi ilmiö, joka viedään tavallaan sen kamalimpaan ääripäähän. Tai miten sen selittäisi.. Joku nykyaikainen juttu vietynä sellaiseen hieman äärimaailmaan, mitä siitä voi seurata. Tää ei oo mikän sci-fi juttu vaan vähän niinkuin peili maailmaan sellaisena, millaiseksi se voi vielä muuttua, jos asiat etenee tietyissä ilmiöissä tiettyyn suuntaan. Tosi vaikee selittää, mut superkoukuttava. 

Tässä on eri näyttelijät eri jaksoissa ja tätä voi katsoa sieltä sun täältä, tää ei mitenkään jatku tarinana, eli voi katsoa summittaisia jaksoja. Oon nähnyt kaikki ja mun suosikkeja oli: 

Ekan tuottiksen kaikki kolme jaksoa (eka ja kolmas eniten), tokalta eka ja toka, myös kolmas on hyvä, muttei suosikkejani (ja just nyt tajusin, etten oo nähnyt tästä tota nelosta, jeeeee!!). Kolmannelta tuottikselta kaikki on hyviä, mut mun suosikkeja on 1,4 ja 6. Vikalta tuottikselta 2,3,4 ja 6. Näistä kaikista mun ihan suosikkijaksot on ekan kauden 1 ja 3, tokan kauden 1, kolmannen kauden 6 ja neljännen kauden 4 ja 6. Näistä on kauheeta sanoa, että nää on "suosikkeja", koska nää ei oo mitkään sellaisia pörröisen pehmoisen mukavia aiheita tai mitä näissä tapahtuu, kun tää koko sarja on aika no, raju ja laittaa miettimään. Itse asiassa ihan eka jakso on tietyllä tapaa mun mielestä aika hirvee, mut tosi mielenkiintoinen, mut mä aloitin vahingossa Crocodile-nimisestä jaksosta kaudelta neljä, ja se oli itse asiassa täydellinen aloitus tolle, koska siinä pääs kartalle sarjasta, mut se ei ollut ihan sellainen karmein noista :D

Kattokaa tää sarja! 

Mindhunter 

Mä en kato ihan hirveesti mitään kevyttä ja mukavaa viihdettä, vaan mä keskityn a) murhaajiin ja rikoksiin, b) psykologiaan ja c) politiikkaan :D Tää on vähän pelottavaa, mä nimittäin rakastan esim. Criminal Mindsia, ja siis kaikki profiloiontiin ja rikollisten psykologiaan liittyvä on hirveen kiinnostavaa musta. Mindhunterista on vaan yks tuottis tähän asti ja ootan innolla tuleeko toinen. Mindhunter kertoo profiloinnin aloittamisesta FBI:ssa ja on puhtaasti fiktiivinen sarja, mut tosi mielenkiintoinen. Samalla tapaa mielenkiintoinen ja kiinnostava oli musta Unabomber. 

Designated Survivor 

Olisi voinut olla ykkössijalla, mutta ei nyt oo, kun ei nää sitä paitsi oo ees paremmuusjärjestyksessä. Mä rakastan Kiefer Sutherlandia (Jack Bauer forever!), ja se on aivan ihana hahmo tässä sarjassa. Tää on vähän imelä, vähän liian too good to be true ja vähän ehkä paikoitellen liian jenkkipatriootti, mutta tykkään. Katsottuani House of Cardsia, mukavaa vastsapainoa. Tän juoni selvii ekan 15 minuutin aikana, ja siitä alkaa ihan superhyvä eka tuotantokausi. Tokan aikana homma vähän lopahtaa aluksi, mutta sitten pikkuhiljaa alkaa taas mennä jännäksi ja tosi mukaansatempaavaksi ja tokan tuottiksen loppupuoli oli musta ekan tuotantokauden veroinen. 

Jos oot tykännyt Homelandista, tykkäät todennäköisesti tästä. Tai no en tiedä, mut mä ainakin tykkäsin. Yks niitä sarjoja, jonka jaksot haluan kattoa rauhassa, en siivoilun ja tiskaamisen taustalla :D 

Lie to Me

Oldie but a goldie. Kuten sanottua, tykkään psykologiasta ja lie to me perustuu mikroilmeiden tulkinnalle ja valheiden paljastamiselle. Tää on vähän kuin House tai Shark, joka sijoittuu psykologian ja valheenpaljastuksen pariin. Päähahmo on sarkastinen hieman kettumainen hahmo, joka on jotenkin hyvin viehättävä kaikesta huolimatta ja sarjassa oppii uusia juttuja. Katoin tän vuosia sit ku tuli telkkarista ja nyt oon kattonut Netflixistä uudelleen pitkän ajan jälkeen. Harmi, ettei tälle tullut paria tuottista enempää, mut kantsii kattoo ne siitäkin huolimatta! 

Oliko tässä jotain teidän suosikkeja? 

Ja suositelkaa hei mulle jotain! Saa olla myös Viaplaysta, CMorelta tms. Meillähän ei siis oo antennia, eli telkkarikanavat ei näy, mut katotaan kaikkee netistä kyllä. Ja siis tässä ei ole kuin murto-osa niistä, jotka tiedän ja oon ollut koukussa milloin Blacklistiin milloin Blindspotiin, mut aina saa heittää uusia suosituksia. Breaking Bad ja Orange is the new Black ei koskaan iskenyt monen jakson yrityksestä huolimatta, mut muita ehdotelkaa ehdotelkaa! 

Kommentit

MiraH (Ei varmistettu)

Siis voin 100% allekirjoittaa kaiken mitä kirjotit Joel Kinnamanista! Hurahdin ihan täysin siihen katsoessa the Killingiä. Ihan noita päiväkirjan sydämiä myöten samaa mieltä en oo aikuisiällä tuntenut samanlaista crushia ketään julkisuuden hahmoa kohtaan, kun nyt tää Kinnaman. Mahtava tietää että kohtalontovereita löytyy!

Sophieamanda (Ei varmistettu)

Joel Kinnamanilla on toi vaikutus. Oon kattonu the Killingin läpi varmaan 9 tai 10 kertaa enkä vaan kyllästy! Mindhunter on mun kans ihan suosikkeja.
Netflixistä La Mante, ja Metsä on hyviä tollasia psykologisia murhaajajuttuja. Ozark, how to get away with murder, real detective ja Maria lang-sarja kans hyviä.
Hbo:lta suosikkeja on Fargo, big little lies, sharp objects :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Toi Metsä on tosiaan hyvä, suosittelut täältäkin! Mutta onkohan toi The Killing poistunut vastikään Netflixistä kun en sitä enää sieltä löytänyt? Olen sen toki katsonut, mutta menishän toi vielä :D

EveliinaMaki (Ei varmistettu)

The Night Manager, sairaaaan hyvä!! Cmorelta, saanu IMDbessä 8,2.

Iida_ (Ei varmistettu)

Nyt on pakko kommentoida ekaa kertaa koskaan, sillä meillä on näköjään ihan identtinen maku sarjojen suhteen. Lie to me ja Black mirror on ihan huippuja. Jos et oo vielä nähnyt näitä niin kantsii kattoo Shooter, The Alienist, Silta, How to get away with murder ja Safe. :D

Grase83 (Ei varmistettu)

How to get away with murder ja scandal on aivan parhaat. Täytyy vilkasta nämä mainitsemasi. Ovat uusia minulle

Suvikata (Ei varmistettu)

Netflixistä on näköjään jo suositeltu How To Get Away With Murderia, mutta se on joka suosituksen arvoinen. Paras sarja ever! Niin ja Mindhunter ei käsittääkseni ole ihan täysin fiktiivinen, esim. Edmund Kemperin hahmo perustuu oikeaan samannimiseen murhaajaan ja jotkut kohtaukset ovat suoraan kopioitu hänen haastatteluistaan. Myös ainakin toinen sarjan päähahmoista perustuu ihan oikeaan FBI-agenttiin joka on ollut profiloinnin luomisessa (ja tällöin myös Edin haastatteluissa) mukana :) Kakkoskautta kuvataan myös tietääkseni parhaillaan, jee!! :)

SKJ (Ei varmistettu)

Joel Kinnaman <3 Innolla ootan tulevaa Hanna-sarjaa, jossa pääsee taas näkemään Kinnamanin ja Mireille Enosin näyttelemässä yhessä.

sanniiiiis (Ei varmistettu)

Tykkäsin the Killingistä, mutta pakko sanoo että alkuperänen tanskalainen Förbrydelsen oli kyllä vielä parempi, yks parhaista sarjoista ikinä! Jotenkin musta remaket ei vaan ikinä oo yhtä hyviä kun alkuperäset ja varsinkin tässä tapauksessa en oikein tajunnu että miks jo niin mahtavasta sarjasta tehtiin remake. Tosi siis todella onnistunut sellainen, mutta ei silti ehkä ihan alkuperäsen veroinen. Suosittelen tsekkaamaan jos et oo sitä nähnyt!

Emb (Ei varmistettu)

Ehdottomasti Netflixistä sellainen sarja kuin Elementary! Kertoo nykypäivän Sherlock Holmesista New Yorkissa, älyttömän mielenkiintoinen ja hyvin tehty!

The Forest Netflixistä oli aivan järkyttävän hyvä! Ranskalainen yhden tuotantokauden sarja oli super ennalta arvaamaton ja koukuttava. 

 

Katariina_ (Ei varmistettu)

Tin Star,rankka, mutta hyvin mielenkiintoinen.Tim Roth on .Ennen kuolemaa.Ruotsalainen,erilainen kulma rikostarinaan.Seitsrmän sekuntia,hyvä!!!Odotan jatkoa.....Joel Kinnaman on

Jnta (Ei varmistettu)

Meillä on kyllä täysin erilainen sarjamaku, mutta ajattelin silti tulla suosittelemaan tämän hetken suosikkiani Netflixistä; Sense8. :D

Jennimbus (Ei varmistettu)

Kiitos vinkeistä! Aina tosi kiva saada ideoita hyvistä katsottavista, Black Mirror menee katselulistalle! Leffavinkkejäkin olisi kiva kuulla, vaikka jokaisellahan on oma maku niidenkin suhteen. Ja kirjavinkit on aina tervetulleita myös, olen saanut sinulta monta ideaa luettavien kirjojen kirjalistallekin :) Jos tykkää kauhusta niin Netflixissä Slasher on todella hyvä sarja sellaiseen makuun!

Vierailija (Ei varmistettu)

Näistä on tullut katsottua ainoastaan Mindhunter, josta tykkäsimme mieheni kanssa kovasti. Tullut itsekin todettua, että ne kaikista synkimmät ja ei niin hyvänmielen sarjat on niitä parhaimpia. Toki tulee katsottua paljon hömppää ja realitya, mutta eniten tunteita herättää nämä vakavammat sarjat. Omia lemppareita on Narcos, Breaking Bad ja Handmaid´s tale näin muutamia mainitakseni.

ida ihana
Kotona kaupungissa

Kiitos, näitä tarvitsee aina syysiltoihin!:) Itse oin netflixistä suositella ainakin Atypical -sarjaa ja tietysti How I met your mother on hauska :D

http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

emmms (Ei varmistettu)

Sharp Objects! Sun sarjamaun perustellaa luulen, että tykkäisit. Ja ainakin omaan arkeen tollanen minisarja oli sopiva kun ei ole aikaa koukuttua katsomaan montaa tuottaria :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Altered Carbon Netflixistä! On kyllä scifiä mut tosi koukuttava sellanen ja Joel Kinnamanilla höystettynä <3

Emppu111 (Ei varmistettu)

Kiitos vinkeistä! Täytyy ottaa nuo muutamat tästä katselulistalle kunhan saa edelliset alta pois. :)

CMorelta ainakin Farang, Rikostutkija Bergman(uusi), Greyzone ja itsellä tuolta watchlistillä ainakin vielä mm. Condor.

Netflixistä vanhemmista niin Homeland ja Kovat kaulassa

Viaplaysta Blacklist, Lethal weapon ja jos hömppää haluaa niin The Royals.

Tttt (Ei varmistettu)

Meillä on kyllä ihan erilainen sarjamaku, mutta Call the midwife on aivan ihana. Kertoo kätilöiden työstä 50 -luvun Englannissa. :)

Veerajee (Ei varmistettu)

Ihan innoissani klikkasin tähän postaukseen siinä toivossa että löytyis uutta katsottavaa, mut hitto, meillä on samat lempparit niin kaikki nää oon jo kattonu :D

Voisin suositella ainakin näitä: The Fall, Sharp Objects, Luther ja Altered carbon.

Jokoko (Ei varmistettu)

Jos tykkäsit The Killingistä niin suosittelen ehdottomasti The Fall -sarjaa Netflixiltä. Siinä on musta vähän samanlainen fiilis mutta on synkempi. Psykologista sarjamurhaajajahtia parhaimmillaan.

Ja jos haluaa lisää Joel Kinnamania niin Netflixin Altered Carbon -sarja on kans hyvä; murhamysteeriä scifillä.

sameosame (Ei varmistettu)

The Fall saa myös suosituksen täältä! Se on todella synkkä, mutta jos ei muuta, niin kannattaa katsoa se Gillian Andersonin roolihahmon ihanien vaatteiden takia :D Mulla on todella samanlainen maku näköjään, mm. the killing on tullut katsottua, mutta jostain syystä Kinnaman ei sytytä mua : o .

LA (Ei varmistettu)

Samoissa sarjoissa ollaan.

Mindhunter oli super hyvä! (en vaan meinannu jaksaa katsoa ekaa jaksoa, sit ahmin kaikki)

Killing oli ok. Sama ihastumisprosentti <3

Pitää tuo Mirror katsoa!

Oothan kattonu Netflixiltä Unabomber? Vai onko sillä joku muu nimi.. Oli hyvä!!!

HBO:lta suosittelen Magicians sarjaa. Tapahtuu paljon, eikä pelkästään kepeää. (tässäkin, ekoja jaksoja en digannu, mut jäin syvään koukkuun)

En tiiä miksi mut mulle tuli mieleen Olipa kerran :D :D
Kieltämättä vähän höttöä, mut välillä tummia teemoja ja kaikenlaisia twistejä.

LA (Ei varmistettu)

Unohtui vielä, jos johonkin palveluun tulee näkyviin Innan vi dör. Olikohan suomennettu Ennen aamua Ylellä

Mielestäni sarjassa oli tuore ote poliisisarjaan. Vaikea kuvailla. Melkein perinteinen poliisisarja, mutta kuitenkin uudenlaista otetta. Tykkäsin ja ootan toista tuotantokautta

Syrjäinen maa, on aika synkkä
Mutta muistaakseni vain eka tuotantokausi oli hyvä.
Taitaa löytyä nykyään netflixistä.

Kiitos suosituksista!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kaikki postauksissa näkyvät kuvat ovat kadonneet. Joitakin päiviä sitten ne vielä näkyivät ihan normaalisti tasan samoilla laitteilla ja asetuksilla, eli ongelmat ovat aiheutuneet jostain sivuston säätöjen muutoksista.

JJomi (Ei varmistettu)

Netflixistä Lucifer ja Queen of the South!

Jennnni (Ei varmistettu)

Meinasin ehdottaa Blacklistiä (ihan paras!!!) mut se sulla olikin mainittuna tuolla lopuksi. Toinen mielettömän hyvä sarja netflixistä on White Collar! Rikossarja, tosi nerokas.

www.office.com/setup (Ei varmistettu) http://www.install-office-setup.com

I am having a look ahead in your subsequent submit, I will try to get the cling of it! You really make it appear really easy together with your presentation however I in finding this matter to be really one thing which I feel I might by no means understand. It kind of feels too complicated and very vast for me.

nal (Ei varmistettu)

Luther! Lempi poliisisarja ikinä, en voi suositella tarpeeks :D Idris Elba on niin karismaattinen. Muita ehdottomia lempisarjoja on Mad Men (vaati mulla hetken et pääsin mukaan mut sit ei ollu paluuta), True Detective (eka kausi), The Handmaids Tale ja uusina Sharp Objects ja Big Little Lies

Emu68 (Ei varmistettu)

Omia suosikkeja mitä oon kattonut netflixistä viime aikoina: alias grace, kolmetoista syytä, stranger things. Vähän hömpämpiä iZombie, Grimm, bones. Hbo:lta sharp objects oli hyvä (jäi sen verran kesken eka tuotantokausi et oli pakko ahmia kirja vielä putkeen) sekä orjatar (tästäkin kirja parhaillaan kuuntelussa).

Sara L (Ei varmistettu)

Ootko kattonut Suits? Sitä suosittelen, vaikka onkin lakisarja. Ihan best! :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Onko tämä kaupallista yhteistyötä ?

Jjjjj (Ei varmistettu)

Pakko kommentoida tähän... Eiköhän se olisi ilmoitettu ihan asiaankuuluvalla tavalla, jos olisi. Outoa edes kysyä erikseen.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kyllä kai maksulliset tv-kanavatkin haluavat lisää käyttäjiä. Kun ostaa katseluoikeudet HBO:n ja Netfliksiin vuodeksi, niin hinta on parisataa euroa. Siinä muutama huulipuna ja kasvovoide jää toiseksi. Ihan sen takia vaan kyselin.

Sama jjjjj (Ei varmistettu)

Mutta kun kaupallisista yhteistöistä pitää ilmoittaa. Ja tässä ilmoitusta ei ollut niin...

Vierailija (Ei varmistettu)

Olette te lapsukaiset säälittävän sinisilmäisiä. Luuletteko tosiaan, että blokin kirjoittaja kaipaa teiltä vinkkejä elokuvien katseluunsa. Syy on kanavien markkinointi, mutta hiukan kehittyneemmällä tavalla.

Sama jjjjj (Ei varmistettu)

Joo-o, kierot ja meitä lukijoita kehittyneemmät bloGgaajat hyihyi.
Kyse oli vieläkin siitä, että tämä yksittäinen postaus Ei ollut kaupallinen yhteistyö. Ammattibloggaaja kyllä osaa ilmottaa tarvittavat tiedot postauksissaan. Se syy, miksi bloggaaja haluaa kirjoittaa kyseisenlaisen postauksen voi olla monia, voi olla, että oikeasti haluaa vuorovaikutusta lukijoiden kanssa ja vinkkejä heiltä, tai ehkä sitten myöhemmin tämänkaltaiset postaukset vaikka poikivatkin yhteistöitä ja etuja, kas kun ne kanavat tosiaan huomaavat mainostuksen, tai sitten jotain aivan muuta. Mutta eipä sillä väliä, kyseessä oli nyt vain se, oliko tämä kaupallinen yhteistyö vai ei. Ja vastaus taitaa yhä olla ei.

Ja joo, itse en omista netflixiä (tai mitään muuta vastaavaa), en ole koskaan omistanutkaan, eikä tämä postauskaan innostanut hankkimaan. Tai katsomaan mistään kyseisiä sarjojakaan. Silti luen näistäkin asioista mielenkiinnolla, myös kommentit. Ja lopulta teen omat päätökset ihan itse, ja täysin riippumatta siitä, onko kyseessä kaupallinen vai ei-kaupallinen yhteistyö. En siis ymmärrä muutenkaan monen mielessä olevaa ongelmaa ja ärsytystä mainostuksesta/kaupallisista yhteistöistä yms. Joo, lähti sivuraiteille.

Ja Anna, sorry näistä.
Jatka samaan malliin, kirjoitat monipuolista ja mielenkiintoista blogia, vaikka kaikki ajatukset meillä ei aina kohtaakaan. :)

Eijuli (Ei varmistettu)

Netflixissä:
Mad Men. Eikä vähiten Jon Hammin takia. Mikä komistus!
The Crown. Upea ympäristö ja huippunäyttelijät
Alias Grace
The Alienist

Jaanastyle (Ei varmistettu)

Sulla on hyvin samanlainen maku sarjoissa, kuin mulla. Suosittelen ehdottomasti tuohon jatkoksi Netflixiltä Ozark:ia. Todella hyvä sarja, josta 2 timanttista tuotantokautta! Toinen on sitten HBO:lta Westworld. Tätä on myös 2 tuotantokautta. Eka kausi on mindblowing!!! ja sai todella odottamaan kakkoskautta, kuin hullu puuroa. Toka tuotantokausi oli kuitenkin jotenkin pettymys; ihan katsottava, mutta harmitti, että se meni vähän soosiksi.

Ihmettelen vain, miksi näitä ei ole mainittu. Ozark vain yhdessä kommentissa tuolla Ja Westworld loistaa poissaolollaan kommenteissa.

Annakk (Ei varmistettu)

Kannattaa tsekata nää
Hbo: Handmaid's tale, big little lies

Netflix: I am a killer (kuolemaantuomitut vangit kertoo tarinansa itse, myös läheisiä, asianajajia yms haastatellaan)

mystery
Vision One

Joel Kinnaman on puoliksi jenkki :)  ihana kyllä. Suosittelen näiden perusteella sulle lämpimästi Ozarkia. Ihan täydellinen rikossarja.

Kommentoi