7 x matkahaaveita

Mungolife

Multa on toivottu usein postausta matkahaaveistani, mihin haluaisin mennä seuraavaksi ja mitkä kohteet ovat vielä näkemättä. Todellisuudessa mulla olisi mielessä varmaan tuhat paikkaa, minne vielä haluaisin mennä, mutta luulen, että kaltaiselleni ihmiselle lista tulee olemaan ainiaan loputon. Vaikka nyt reissailumme on ollut rauhallisempaa (due to obvious reasons), uskon, että passia tullaan jatkossa käyttämään aika paljon. Tai no toivon ainakin näin :)

Tällä hetkellä ensimmäisenä seitsemänä kohteena mieleeni tulee ainakin nämä:

1. Mauritius / Malediivit

Tää vuosi on ollut elämäni ihanin, mutta samalla myös melkoista kiirettä piisannut. Häämatka odottelee yhä, ja ollaankin pohdittu paljon kohdetta sille. Olisi ihanaa päästä miehen ja vauvan kanssa johonkin ihanan rentoon kohteeseen, jossa voisi rentoutua kauniissa ympäristössä ja nauttia kirkkaista vesistä ja käydä vähän vesiurheilemassakin. Toki sitä joutuisi vuorottelemaan ellei mukaan tulisi vauvalle tuttua hoitajaa, mutta eipä tuokaan nyt niin haitaksi olisi. Malediiveilla olen ollut jo, Mauritius on vielä näkemättä, mutta toisaalta Malediivit on miehellä vielä näkemättä, eikä mua haittaisi mennä sinne vaikka uudelleen. Jos jompaan kumpaan näistä tulee mentyä, niin ehdottomasti haluaisin tällä kertaa lähteä pienlentokoneella näkemään paikkoja linnun perspektiivistä, nimittäin Malediiveille laskeutuminen oli yksi reissun kauneimpia hetkiä viimeksi!


2. Cappadocia, Turkki

Oon aina tykännyt käydä Turkissa, ja reissuja sinne onkin ollut jo neljä, mutta yksi kohde on vielä näkemättä, joka pitää ehdottomasti nähdä! Cappadocia! Olen jo pitkään ajatellut, että tuonne on päästävä kokemaan kuumailmapallolla lentäminen uskomattomissa maisemissa, mutta päätös tuonne menosta sinetöityi viime reissullamme Turkkiin. Oppaamme oli kotoisin Cappadociasta ja kertoili paljon paikasta. Tämä on siis ehdottomasti listallani kohteista, jonne haluaisin mennä lähiaikoina. Toki vauvaa ei kuumailmapalloon voi vielä tosi moneen vuoteen viedä, mutta ehkäpä jompi kumpi mummeista pääsisi reissuun kanssamme sitten :)

3. Banffin kansallispuisto / Kanada

Näin kerran kuvan Banffista ja se oli niin pysäyttävä, että oli pakko tutkia aluetta hieman lisää. Banffin kansallispuisto on Vancouverin lähellä ja myös Vancouver on kuulemma ihana paikka. Haaveissa olisi siis lähteä tuonne joku kerta ihmettelemään näitä upeita maisemia ja Kanadaa. Toronto oli mielestäni aivan huippukiva paikka, joten mielelläni tutustuisin Kanadaan lisää. Villeimmissä haaveissani lentäisin Calgaryyn, kävisin Banffissa, ajelisin Vancouveriin ja sieltä länsirannikkoa alas San Fransiscon ja Napa Valleyn kautta Losiin. Katsotaan tuleeko tämä ihan lähivuosina tapahtumaan, mutta ainakin haavelistalla se on hyvin vahvasti.

4. Korsika, Ranska

Danten toinen kummisetä on ranskalainen ja yhdessä parhaan ystäväni kanssa he ovat nyt aivan myytyjä Korsikalle. Parin reissun tarinoiden perusteella Korsika on noussut ehdottomasti yhdeksi niistä kohteista, joissa haluamme käydä ja tavoitteena olisi vierailla Korsikalla joskus lähivuosina, toivottavasti yhdessä Danten kummivanhempien kanssa :)

 

5. Välimeren risteily / Karibian risteily

Oh yesss, mä oon aivan innostunut tästä ajatuksesta. Vähän kuin Hop on Hop off -bussi, tää tuntuu tavallaan sellaiselta asialta, mitä tekee vain eläkeläiset, mutta einiinkovinyllättäen tämä alkoi kiinnostaa vauvan kanssa toteutettavana reissuna ihan valtavasti! Karibian risteily olisi ihan mieletön kokemus, mutta me päätimme nyt aloittaa Välimerellä. Lähdetään tuossa syksymmällä viikoksi kokeilemaan, miltä risteileminen tuntuu ja odotukset ovat korkeat! On jotenkin aivan todella kivan helppo ajatus, että oltais reissussa ja nähtäis monta kaunista kohdetta, mutta ei tarttisi lennellä ja raahailla omaisuutta mukana kuin pari kertaa! Risteilyllä kun tuo oma hotellihuone kulkee helposti aina mukana ja uudet Välimeren risteilijät ovat kuulemma nähtävyys itsessään :) Odotan siis innolla meidän syksyistä reissua, nimittäin osa reissustamme osuu vanhoille tutuille paikoille ja osa on ihan uusia kokemuksia! Mielenkiinnolla myös odotan, miltä tällainen reissumuoto maistuu pienen vauvan kanssa!

6. Kreikka / Kroatia

Mulla on hirveä hinku joko Kreikkaan tai Kroatiaan. Olin aivan myyty Ateenalle ja haluaisin hirveästi nähdä lisää Kreikkaa. Mykonos kiinnostaa valtavasti, samaten kuin todella moni muu alue siellä. Toisaalta ikisuosikkini Kroatia on vahvana kilpailijana tässä. Ajatuksena olisi ehkä käydä jommassa kummassa vielä tämän vuoden aikana, nimittäin näin kesällä maat ovat ehkä hieman liian kuumia lomakohteita pienen kanssa, mutta syksymmällä pääsisi lomasta nauttimaan hieman mukavemmissa lämpötiloissa ilman hirveitä turistimassoja. Kroatiassa Split ja erityisesti Trogir ovat aina sydämessäni, joten jos Kroatiaan suuntaamme, uskoisin vahvasti, että tuolle akselille ja tällä kertaa plitvicen sijaan Krkaan :)

7. Dubai, Arabiemiraatit

Aina yhtä ihana Dubai houkuttelee superhelppona kohteena, varsinkin vauvan kanssa uskoisin Dubain toimivan erinomaisen hyvin matkakohteena. Ajatuksissa olisi, että lähtisimme kylmää pakoon joskus talvella pariksi viikoksi. Edellisestä reissusta on kohta kaksi vuotta ja koska kyseessä on ehdottomasti yksi lemppareimpia lomapaikkojamme, on sinne päästävä pian takaisin :)

BONUS - Gold Coast, Australia

Ei ehkä ajankohtaisin haave, mutta toiveissa olisi seuraavan viiden vuoden aikana palata edes hetkeksi Gold Coastille, Australian “kotiin”. Jostain on viime aikoina tulvinut muistoja kuuden vuoden takaa ja kaipaan ihan yksinkertaisia asioita. Lemppariravintoloita ja lempparirantaa. Nostalgian pyörteissä Gold Coast onkin noussut taas yhdeksi matkahaaveista. Tosin, siihen matkaan haluaisin kyllä ehkä yhdistää Valliriutalla käymisen tällä kertaa :)

Näiden lisäksi on varmasti noin sata muutakin paikkaa, minne mielelläni menisin, mutta jos vaikka näistä aloittaisi ;)

(Kuvat: 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9 / 10 )

Kommentit

Iiiitu (Ei varmistettu)

Banff! Suosittelen! Livenä samanlainen, kun kuvissa!

Jossu (Ei varmistettu)

Välimeren risteilylle iso peukku! Oltiin viime vuonna 9 kk vauvan kanssa ja en voi kun suositella sitä. Helppoa kun mikä ja näkee paljon eri paikkoja.

Jenni (Ei varmistettu)

Karibian risteilylle iso suositus täältä! Todellakin niin kätevää kun ns. joka aamu heräät uudesta maasta, juuri kuten sanoit: kuin hop on hop off - bussi. Laivoilla on niin paljon erilaista aktiviteettia ja ohjelmaa tarjolla ettei todellakaan ehdi kyllästymään vaikka olisi kokonaisia seilauspäiviäkin. Ja juuri voisi kuvitella että erittäin miellyttävä ja stressitön tapa matkustaa lapsen kanssa! :) Ruokaa on saatavilla lähestulkoon 24/7 ja voi pojat niitä kaikkia vaihtoehtoja. Itse olin Royal Caribbeanin kautta seitsemän yön risteilyllä ja pääsin näkemään Bahaman, Caymansaaret, Jamaikan ja Meksikon! Välimeren risteily on varmasti myös upea, sekin pitäisi toteuttaa!

Karibian risteilyä ja erityisesti Royal Caribbeania voin suositella lämpimästi :) Molemmat heidän suomessa rakennetut laivat kokeiltu (identtiset keskenään) ja tykkäsin kovasti. Kannattaa ehdottomasti olla parvekkeellinen hytti. Parveke (verrattuna perus ikkunalliseen hyttiin ekalla reissulla) oli kyllä huikea elämys :) Jos karibialle joskus päätätte lähteä niin suosittelen risteilykohteena St. Maartenia sekä Jamaicaa!

Kroatiasta voin suositella Pulaa ja viereistä Rovinjia pieninä kaupunkikohteina joissa myös nähtävyyksiä. Split on ymmärtääkseni nykyään niin turistikohde että neonpaitakojut ja musiikin jyske pilaavat vanhan kaupungin tunnelman, mutta siellä en itse ole käynyt (tästa syystä), joten voin olla väärässäkin.

Kreikasta puolestaan suosittelen Zakynthos -saarta :) Samalla saarella on tunnettu ship wreck beach josta varmasti olet nähnyt kuvia. Reissusta sinne on tosin vuosia, mutta ainakin silloin oli aivan ihana paikka.

Ja kiitos Turkin matkakohdevinkistä! Itselle aivan uusi kohde johon heti kyllä heräsi kiinnostus!

Ronja (Ei varmistettu)

En ole Banffin kansallispuistossa käynyt, mut haaveissa on. Itsekin haluaisin lentää Vancouveriin ja sieltä rannikkoa alas, olisi niin hienoa!
Ensiapu Banffille (ehkä) tarjoaa Italian dolomiitit ja lago di braies. Toki dolomiiteiltä löytyy muitakin turkooseja vuoristojärviä, mut Braies oli erityisen upea,myös vesisaateella Suosittelen käyntiä sinnekin suuntaan!

Bon Voyage (Ei varmistettu)

Upeita kohteita! Itselläkin muutama noista listalla <3
Risteilyä matkustustapana voisi punnita. Risteily on ehkä eniten "unsustainable" tapa matkustaa, all-inclusive matkojen ohella, koska matka maksetaan (yleensä eurooppalaiselle) yhdelle matkanjärjestäjälle ja harvemmin kohdemaa hyötyy tällaisesta turismista -
pikemminkin rasittuu. Useimmat matkustajat syövät ja juovat laivalla, kuluttamatta merkittävää rahaa kohteissa (majoitus, retket, ravintolapalvelut) ja kuluttavat kohdetta jota paikalliset kustantavat omilla verorahoillaan. Lisäksi laivat päästävät likavedet heidän vesilleen. Jokainen tekee omat valintansa, enkä tuomitse, vaan haluan tuoda asian esille :)

Savon (Ei varmistettu)

Luulisi, että risteilijät maksavat jonkinlaista veroa ja muita maksuja satamiin?

norppu
Tärkeitä asioita

Meinasin juuri tulla kommentoimaan samaa, lisäksi monet laivat laskevat jätevetensä suoraan satamiin tai mereen. Ymmärrän matkustusmuodon helppouden ja vauvan kanssa varmasti järkevää, mutta ikäviä haittapuolia näillä risteilyillä on valitettavasti runsaasti :( hienoja maisemia tietysti, ja jokainen tekee omat matkavalintansa. Onhan tietysti esim. Dubaikin kyseenalainen vedenkulutuksen ja ulkomaalaisten työntekijöiden työehtojen osalta melkoinen helvetti, mutta silti kovin suosittu kohde.

Tuo Kanada ja Banff on itselläni myös haaveissa, samoin Korsika! :)

It's not a phobia

Oon itse ollut mukana rakentamassa useita risteilijöitä omien töideni puolesta ja siinä on aikamoisen tarkat säännökset, miten laivat operoi jätevesiään. Laivoilla on isot jätevedenkäsittelylaitokset ja muutenkin jätteet kierrätetään tarkasti. Myös laivojen ilmastopäästöjä vahditaan ja säädökset määräävät niissäki. Tässä on ihan hyvä Telegraphin artikkeli jätevesiasiasta.

http://www.telegraph.co.uk/travel/cruises/what-happens-when-you-flush-the-loo-on-a-cruise-ship-/

norppu
Tärkeitä asioita

Kiitos, hyvä tietää että asiat ovat ainakin jossain määrin päivittyneet! Tuota ensimmäistä huomiota tämäkään ei kuitenkaan valitettavasti poista, eli turistit kuluttavat rahansa pääasiassa laivalla, jolloin paikallisille jää käsiteltäväksi lähinnä haitat (melu, tungos, roskat, ympäristön eroosio, jne). Jossain Jamaikan tai Haitin kaltaisessa kohteessa satamamaksut tai verotkaan harvemmin päätyvät paikallisyhteisön kehittämiseksi ja iloksi.

Ainakaan itse en kahdesti karibiaa risteilleenä ole tehnyt tätä samaa havaintoa :) Turistiretkillä pysähdytään paikallisissa kaupoissa tai ravintoloissa. Etenkin timantteja markkinoidaan laivoilla paljon ja turisteja ohjataan niimin kauppoihin kohteissa. Etenkin jenkit käyttää valtavia rahasummia kohteissa. Jamaikalla oli retkiä esim kahvia tai timantteja myyviin kauppoihin. Haitin rajatulla alueella oli paikalliset haitilaiset matkaoppaat.

norppu
Tärkeitä asioita

Siis luuletko että paikalliset hyötyy suurestikin timanttikaupasta? Jos näin olisi, niin Haitikaan ei olisi läntisen pallonpuoliskon köyhin valtio. Valitettavasti kaikki epäkohdat ja rahavirtojen karkaaminen ei ole risteilyturistin helposti huomattavissa.

Laura (Ei varmistettu)

Me ollaan menossa Välimeren risteilylle ensi keväänä joten varsinkin sen kokemuksia odotan innolla :) Mukaan lähtee 14-vuotiaat kaksoset eli ei ihan yhtä pienet kuin teidän D ;) Olen erityisen innoissaan juuri tuosta monen kohteen näkemisestä samalla kertaa vaikkakin aikaa on vain se päivä per paikka. En malttaisi odottaa!

Anna (Ei varmistettu)

Mä kans suosittelen Kanadan Kalliovuoria noin ylipäätään ja iso suositus myös tuolle suunnitelmalle mennä ensin Calgaryyn ja ajaa siitä Kalliovuorten läpi Vancouveriin. Matkalla kannattaa myös pysähtyä pariksi päiväksi Okanagan laaksoon viinitiloille! Ei uskoisi, että Kanadasta löytyy sellaista viinialuetta. Tuo on yks parhaimpia reissuja itsellä ikinä, maisemat on mielettömät. Viikko tuohon reissuun oli vähän liian vähän... Ja Vancouver on tosi kaunis kaupunki. Oon tälläkin hetkellä reissussa Vancouverin lähellä saaristossa :)

Anna (Ei varmistettu)

Niin, siis viikko meni ajaessa Calgarysta Kalliovuorten läpi viinitilojen kautta Vancouveriin, jossa jatkoimme lomaamme. Eli sanoisin, että tuo aika pitää ajoon varata (paitsi, jos jättää viinitilat pois),jos haluaa kunnolla nautiskella maisemista. Vancouverin lisäksi suosittelen tutustumista myös Vancouverin saareen!

Emma (Ei varmistettu)

Huikeita kohteita, kamala matkakuume iski tännekin! Toivottavasti teidän risteilyreissu menee hyvin, ja mielelläni siitä kuulisin sitten, jos haluat kokemuksia jakaa! :)

Tiina (Ei varmistettu)

Täältäkin peukku Välimeren risteilylle! Oltiin viime vuoden keväällä ja oli loistava reissu. Eikä olla eläkeläispariskunta :D Ruokaa oli koko ajan tarjolla, samoin viiniä (meillä oli juomapaketti) käytiin kuntosalilla, loikoiltiin kannella kun oli sen verran lämmintä ja maissa käytiin muutaman tunnin verran lähes joka satamassa. Ehdottomasti elämäni upein reissu. Juuri siksikin että oma hytti on koko ajan tukikohtana, satamat ja maat vaihtuu yön aikana :) Ja palveluhan siellä oli huippuluokkaa eikä laivat ole mitään "kulahtaneita ruotsinlaivoja" vaan hyväkuntoisia vaikka olisi vähän vanhempikin laiva.

Tsrp (Ei varmistettu)

Mulla on haaveena muuttaa Kanadaan valmistumisen jälkeen, vaikka en ole siellä koskaan käynytkään enkä tiedä minkälainen paikka todellisuudessa on :D Olen vain kuullut niin paljon hyvää maasta, luonto on upeaa ja samankaltaista kuin Suomessa, kielenä englanti ja ihmiset ystävällisiä. Täytyy ainakin käydä kokeilemassa, millaista elämä siellä on.
Pakko kysyä, että mikä Dubaissa viehättää? Sielläkään en ole käynyt, joten en osaa sanoa paikasta mitään, mutta jotenkin olen saanut Dubaista hyvin teennäisen kuvan, ja se on varmaan viimeisiä paikkoja mihin kiinnostaa matkustaa.

Elina (Ei varmistettu)

Me olemme menossa syksyllä aivan samasta syystä välimeren risteilylle kuin tekin! ️ Meillä on reilun kuukauden vanhempi vauva kuin teillä ja menimme myös keväällä naimisiin. Matka on meidän häämatkamme. Mukaan lähtee myös vauvalle hoitajia ts. meidän kummankin äidit. Meistä tuli vähän sattumalta tällaisia risteilijöitä, kun maailman ympäri matkallamme ei ollut hirveästi vaihtoehtoja, miten päästä Alaskasta Vancouveriin. Junat eivät kulkeneet enää syyskuun lopulla ja vuokra-autoa ei voinut palauttaa Kanadaan (ja Alaskassa teitäkäan ei ole ihan joka paikkaan) ja lentäminen ei huvittanut, joten nää reppureissailijat päätyivät loistoristeilijään. Ja se risteily oli koko puolen vuoden reissun kohokohtia! Se oli syksyn viimeinen (princess cruisen) risteily Alaskasta ja laiva oli puoltyhjä ja suurin osa eläkeläisiä. Mutta se tarkoitti mm. sitä että saimme aivan rauhassa kahdestaa katsoa porealtaassa tähtien alla elokuvia (ulkona oli tosi kylmä, mutta altaat oli lämmitettyjä). Laiva pysähtyi aivan mielettömän hienoissa paikoissa! Ja eläkeläiset on muuten hauskaa seuraa!! Ystävystyttiin yhden eläkeläispariskunnan kanssa niin hyvin, että he ovat kyläilleet meidän luona Suomessa ja me heidän luona North-Carolinassa. ️ Ollaan oltu myös bahaman risteilyllä, joka oli hyvin erilainen kokemus laivan täyttyessä bailaavista jenkkinuorista. Silloin elämäntilanne oli se, että mekin sulauduttiin porukkaan hyvin! Vauvan kanssa en menisi. Ihanaa risteilyä teille! Toivottavasti tykkäätte! ️

Mallu (Ei varmistettu)

Ooooo, mitä paikkoja! Tahtoo taas reissuun :D töihin ensi viikolla yhyy... Iso valliriutta oli huikea! Aamulla sää oli karsea ja merisairaus meinasi iskeä, mutta perillä aurinko porotti melkein pilvettömältä taivaalta ja oli niin upeaa, että paha olo kaikkosi heti! Siellä snorklatessa tuli todella outo tunne, jota en ole koskaan tuntenut. Ajattelin, että ei melkeinpä haittasi, vaikka laiva jättäisi mut sinne, kun oli niin upeaa :D (toki oikeasti olisi haitannut... :D) yhdellä riutalla näimme jopa hain!

Sini (Ei varmistettu)

Kiitos! Vancouver on aina ollut listalla, mutta Banffista en tiennyt mitään, ennkuin nyt. :) Se meni samoin tein Vancouverin viereen listalle. Hyviä reissuja teille! :)

Anna (Ei varmistettu)

Kanada on kyllä mieletön! Banffin lisäksi kannattaa ihmeessä ajella hieman pidemmälle pohjoiseen Jasperin kansallsipuistoon. Banff on kuitenkin ehkä se tunnetunmpi ja kuulemani mukaan Banffin kaupunki on myös hieno. Itse tein tänä kesällä kuukauden mittaisen Kanada-roadtripin, ajoimme Banffin kansallispuistossa sijaitsevalle Lake Louisille, josta jatkoimme Jasperin kansallispuistoa läpi hostellille. Aivan mielettömät maisemat, jotenkin Jasper tuntui vielä enemmän koskemattomalta ja ajaessamme törmäsimme yllättäen niin kauniiseen vuoristojärveen. Ehdottomasti siis suositus Kanadalle ja Kalliovuorten alueelle! Vancouver on myös erittäin kiva kaupunki, sieltä myös tosi lyhyt ajomatka Seattleen jenkkien puolelle. Kanadalaiset ovat muutenkin hyvin ystävällisiä ja vieraanvaraisia. Omassa reissussa oli parasta kyllä se, että tuli ajettua koko maa läpi ja nähtyä niin paljon. Kanadassa on edelleenkin paljon paikkoja jotka eivät ole niin sanottuja turistirysiä ja luonnossa saa seikkailla aikalailla rauhassa. Kansallispuistot ovat myös hyvin hoidettuja ja eläimiä on helppo bongailla. Nimimerkillä nähtiin ainakin kolme karhua vain ajaessa! Jos joku muu alue Kandan suunnalla houkuttelee, voisin ehdottomasti suositellaa Bay of Fundya (vuorovesi-ilmiö - wau!) ja Nova Scotian alue. Siellä erityisesti ihmiset olivat hirveän mukavia. Toivottavasti reissailut vauvan kanssa sujuvat hyvin :)

Henrika (Ei varmistettu)

Me olimme Malediiveilla häämatkalla ja juurikin sellaisessa kohteessa, jonne mentiin Malen kentältä vielä vesitasolla. Matka vesitasolla kesti 45 minuuttia, ja täytyy sanoa että se oli ahtain kulkuneuvo missä olen koskaan ollut, myöskin hyvin äänekäs ja kuuma(!). Maisemat oli aivan mielettömät, mutta olen monesti ajatellut ja joskus ääneenkin sanonut, että sille reissulle en tyttäreni kanssa lähtisi ainakana hänen ollessaan kovin pieni. Isomman ehkä 5-6- vuotiaan kanssa se jo varmasti menisikin :) muutenhan Malediivit olisi kyllä lastenkin kanss mahtava kohde!

-A- (Ei varmistettu) https://kotisaksassasydansuomessa.blogspot.fi

Hei! Olen ollut kerran Karibian risteilyllä ja oli hieno kokemus, juurikin em. Royal Caribbeanin laivalla. (Olen ollut parilla lyhyemmällä ja yhdellä pidemmällä risteilyllä ko. varustamon laivoilla.) Laivoilla on paljon tekemistä ja ihmeteltävää sekä laadukkaita ravintoloita ja lapsillekin kaikkea mukavaa. Tänä kesänä lomareissumme suuntautui Kreetalle. Hieno paikka sekin!

Scarlett'O (Ei varmistettu)

Olin vaihdossa Vancouverin saarella, ja tuli paljon nähtyä ja matkustettua sielläpäin! Vietin aikaa niin Vancouverissa kuin BC:n pääkaupungissa Victoriassa. Kallivovuoret ja niiden alue on aivan mielettömän kaunis, ja kaupunkeja tosiaan kannattaa ajaa läpi muutama sillä maisemat ovat vertaansa vailla. Niiden välillä tosin ei oikeastaan ole muuta kuin niitä maisemia :D Sielläpäin on myös mahdollisuus päästä kävelemään vuorien jäätiköillä mikä oli aika huikea kokemus. Vancouverista pääsee lautalla Vancouverin saarelle, joka saa suuren suuren suosituksen! Niin symppis ja samalla uskomattoman kaunis paikka (mm. twilight metsiköt). Victoria on myös ehdottomasti näkemisen arvoinen, ja siitä voi taas lautalla jatkaa Seattleen, jossa voin suositella underground kierrosta, nykypäivän Seattle kun on toisessa kerroksessa ja se alin kerros on maan alla piilossa.

Suvi / suvinmatkassa (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/suvinmatkassa/

Keväällä olin ensimmäisellä Karibian risteilyllä ja en voi muuta sanoa kun että haaveilen jo seuraavasta. Laivalla oli vähän kuin olisi joka aamu herännyt 5 tähden hotellista, mutta ulkona oli aina eri maa/kaupunki, jota lähteä tutkimaan.

Välimeren risteily kiinnostaisi yhtälailla, varsinkin kun mun takaraivossa kolkuttelee ensi keväällä valmistuva Royal Carribeanin uusi Symphony of the Seas laiva, joka seilaa ensimmäiset kuukaudet Välimerellä. Se olisi huikeaa!

E (Ei varmistettu)

Suosittelen Mauritiusta, Helsingistä lentää sinne suoraan ja kohde on UPEA! Hotellit tasokkaita ja all-inclusive paketissa sai ainakin meidän hotellissa nauttia samppanjaa ja oikeasti laadukasta ja hyvää ruokaa. Uskon, että matka Mauritiukselle onnistuisi tosi hyvin myös vauvan kanssa!

Susanna (Ei varmistettu) http://www.matkailusivu.blogspot.com

Ainakin MSC risteilylaivoilla näkyi paljon perheitä, jopa eniten lapsiperheitä. Se on risteilyillä hyvä kun ei tarvitse koko ajan lentää, odotella laukkua lentokentällä jne. vaan kaikki voi jättää hyttiin ja hytti siivottiin jopa kaksi kertaa päivässä. Buffet oli myös aika loistava ekalla laivalla jolla olin. Joten voin suositella risteilyjä. Laivoilla on myös lapsille ohjelmaa, jos menette joskus uudestaan

Lotta (Ei varmistettu)

Tehtiin muutama vuosi sitten Banffin reissu aikalailla samalla suunnitelmalla, kaikki samat kohteet oli listalla paitsi lennettiin jo San Fransiscosta pois, ehdoton suositus kyseiselle reitille vaikka ajamista tuleekin jonkinverran! :)

Mari (Ei varmistettu)

Me oltiin v. 2013 häämatkalla Karibian risteilyllä Oasis of the Seas - laivalla (royal caribbean). Tykättiin kyllä tosi paljon ja kyllähän siellä oli kaikenikäistä porukkaa. Oli tosi kätevää kun näki niin monta paikkaa kerralla. Nyt ollaan mietitty josko tuollaiselle Välimeren risteilylle pääsisi pojan kanssa eli innolla jäädään odottamaan matkavinkkejä sinne! :)

pentteri (Ei varmistettu)

Todella kiinnostavia kohteita, ja kaikki erittäin esteettisiä! Vauu.

Kiinnostaisi kuulla enemmän siitä, millaisia pohdintoja teette miehesi kanssa matkailun kestävyyttä ja eettisyyttä koskien. Kuinka otatte huomioon ekologisen kestävyyden esim. risteilyiden tai lentomatkailun osalta? Otatteko majoitusta valitessanne huomioon ympäristönäkökulmaa esimerkiksi perehtymällä hotellin ympäristösuunnitelmaan tai miettimällä etäisyyksiä ja kulkuneuvon tarvetta/tarpeettomuutta? Pohditteko esimerkiksi sitä, onko teidän arvojenne mukaista tukea matkailullanne jonkin maan turismia? Minä en matkustaisi Turkkiin maan poliittisesta tilanteesta johtuen, mutta haluaisin kuulla aiheesta erilaisia mielipiteitä.

Tara (Ei varmistettu)

Oltiin miehen kanssa just kesäkuussa häämatkalla Karibian risteilyllä (norwegian cruise lines ja escape) ja ei voi kun suositella! Ihanan helppo loma ja kaikki asiat hoidettu viimeisen päälle. Aktiviteeteista ei tosiaankaan ollut pulaa laivalla ja satamissa vaihtoehtoina oli retkiä jokaiseen makuun. Vaikka meillä ei lapsia olekaan niin kiinnitin huomiota, että myös lapset oli otettu hyvin huomioon, joka "ikäluokalle" oli omat puuhakerhot päivisin ja laivalla oli erikseen uima-altaat ja pelihuoneet yms lapsille.

Kommentoi