7 x pakkaamissyntejä

 

Mä meinain joskus tehdä jonku kivan vinkkilistan pakkaamiseen liittyen, mutta totesin, etten noudata sitä itsekään ja oon kaikkea muuta kuin hyvä esimerkki mitä tulee pakkaamiseen. Itse asiassa mulla on ennemminkin pakkaamissyntejä, joille haluaisin hakea synninpäästön. Voin olla varoittava esimerkki, en hyvä sellainen. Mä nimittäin oon ihan hazardi pakkaaja. Meillä on aika iso auto, tai no mitä kukakin pitää isona, mutta citymaasturi on musta iso auto. Luulis, että siihen mahtuu kaksi aikuista, yksi vauva ja yksi pomeranian helposti. Mutta ei. Ja siis, ei voi edes laittaa isojen vaunujemme syyksi, koska ei me kyllä mahduttu siihen useimmiten mitenkään fiksusti ennenkään. Mies pakkaa yleensä mukaan yhden pienen lentolaukun ja Benji vie tilaa pienen kassin ja kantokassinsa verran, joten on ehkä vaan myönnettävä, että vika on mussa. Mutta miksi?

1. Mä pakkaan aina viime tingassa. Aina. En vaan jotenkin osaa pakata ajoissa. Teen ehkä listan, mutta sitten rupeaa ärsyttämään, jos lempimeikit on jo pakattu tai jotain muuta on jo matkalaukussa ja sitä muka tarvitsee ennen matkaa. Luulisi, että talvella ei esimerkiksi aurinkolomalle mikään estäisi pakkaamasta jo joskus kolme päivää ennen, kun aurinkohatuille ja bikineille ei ole mitään tarvetta kotimassa. Mutta ei. Mä oon niin fiilispukeutuja, että oon valitettavasti myös fiilispakkaaja. En voi pakata kuin juuri ennen lähtöä, muuten muutan mieltäni sata kertaa ennen lähtöä. Tää ikuinen viime tingassa olo johtaa myös siihen, että mä usein unohdan jotain tärkeetä. Viimeisen kolmen vuoden aikana mun läppäri on pitänyt hakea kotoa kolme kertaa. Koska oon huomannut kentällä tai matkalla sinne, että se jäi latautumaan paikkaan X. Näin saan luotua itselleni paniikin ja kiireen jokaikinen kerta, jos muuten olisinkin ajoissa.

2. Fiilispakkaus on mun suurin synti. Siitä on nimittäin järkevyys kaukana. Silkkimekkoja ja korkkareita? Toki. Ainakin jos pakatessa on jotenkin kaunis ja innostunut olo. Todellisuudessa pidän hellekohteessa 70 % ajasta repaleisia shortseja ja toppia ja kiukuttelen sitä, että hotellin silitysrauta on huono. Tai siis mies kiukuttelee, mähän en nimittäin silitä 😀 Ja muutenkin on liian kuuma.

3. Mä pakkaan aina liikaa. Mä kuvittelen, että käytän joka päivä päiväasua ja illallisasua ja todellisuudessa mä kuljen taaskin sen 70 % samoissa vermeissä. Ja kun se jäisi vain siihen yhteen päiväasuun ja ilta-asuun. Mutta ei. ”Mitä jos mä haluunki laittaa tän päälle? Mun maha saattaa olla ihan turvoksissa, niin laitan kyllä siinä tapauksessa mieluummin tämän!”. No mitäpä jos vaan pakkaisit sen asun, joka näyttää turvotuksesta huolimatta kivalta, ja unohtaisit sen alkuperäisen. Mutta ei. Tähän vaikuttaa ehkä eniten se, että uusissa ympäristöissä ja kivassa paikassa haluaa pukeutua mahdollisimman kivasti. Varsinkin jos Suomessa on siinä vaiheessa hiihtänyt viikon jossain untuvatakissa ja uggeissa.

4. En unohda käytännöllisyyttä, eli se ei ole mun synti. Mä en vaan ole pelkästään käytännöllinen, vaan samalla myös haihattelija. Pakkaan kyllä käytännöllisiäkin vaatteita, mutta sehän vaan siis tuplaa määrän. Ja siinä käytännöllisyydessäkään en osaa olla maltillinen. ”Mitä jos siellä on viileää iltaisin” tarkoittaa mun kirjoissa helposti sitä, että mukaan tulee kaksi neuletta, yksi nahkatakki ja yksi neuletakki ja pari huivia. Kohteeseen, jossa on ehkä +28 todennäköisesti vuorokauden ympäri. No koska olen tyhmä.

5. Kosmetiikan pakkaaminen on mulle ihan mahdotonta. Luulis, luulis, että mukaan voisi pakata vaan ne olennaisimmat. Mutta ei. Jos mä muistan suolasuihkeen olemassaolon kerran kahdessa kuukaudessa kotona, miksi mä tarttisin sitä mukaan reissuun? Kysynpä vaan? No en tiedä, pakkaaja-Anna osaa ehkä vastata. Tai jos mä muistan rasvata kroppani ehkä kerran viikossa vartalovoiteella, niin miksi niitä pitää olla kaksi erilaista matkassa? En osaa päättää, mitä lempaprihajuvesistäni haluan käyttää reissussa, joten pakkaan ainakin kolme. Ja todennäköisesti en käytä niistä yhtäkään siellä reissussa, vaan kuljen dödön avuin päivät pitkät. Ja ne hiton huulipunat. Aina joku 10 mukana. Vähintäänkin. Miksi? Miksi pitää olla reissussakin ainakin seitsemän eri sävyä vaaleanpunaista huulipunaa? No eihän ne paina, ja mitä jos haluan juuri tämän. Ja koska kohta 1, niin ei ole aikaa tehdä valistuneita päätöksiä, vaan heitän kaiken kasaan ja toivon parasta. Yleensä haluan mun oman hiustenkuivaimenkin mukaan. Koska hotellien moiset on 90 % ajasta ihan karseita. Matkailusivustolla bloggaavana haluaisin kertoa, että mulla on aina matkakokoiset shampoot ja hoitoaineet, mutta ei. En voi koskaan tietää, kuinka useasti mun pitää pestä tukka, ja mun shampoita ei myydä matkakokoisena. Niinpä raahaan koko pulloa, koska ei vaan voi tietää.

6. Piuhat. Joku fiksu voisi ladata kameran molemmat akut ja pakata mukaan kameran lisäksi ainoastaan akut, ei laturia. Ei ainakaan kolmen päivän reissulle. Ja koska puhelin latautuu samasta laturista kuin läppäri, voisi kuvitella, että pienellä systemaattisuudella pärjäisi yhdellä. Mutta ei. Mulla on mukana yleensä iso kamera ja pikkukamera ja molempiin laturit. Sähköhammasharjan laturi (again, ohjaan kohtaan 1, joka selittää sen, etten ole ehtinyt/muistanut ladata pitkään kestävää hammasharjaani täyteen ja se saattaa loppua kesken matkan), läppärin laturi, tabletin laturi ja puhelimen laturi. Ainakin. Usein myös suomalainen jatkojohto, mutta se on vaan fiksua, koska sitten ei tarvii kuin yhden adapterin.

7. Ikuinen optimisti. Kuvittelen lukevani matkan aikana ainakin 2 kirjaa, tekeväni kasvohoidon, viikon työt ja kalenterin ajan tasalle päivityksen. Pelkästään lennolla. Mun käsimatkatavaroissa on aina ihan liikaa kaikkea. Syytän mun ajankäytön optimismia tästä synnistä. Tosin, samaan syssyyn voisi listata ikuisen matkalaukun hukkaamis-pelon. Mun matkalaukkua ei ole koskaan hukattu, mutta se on ollut muutaman kerran seikkailemassa tai myöhässä. No, tämähän on johtanut siihen, että mun korvaamattomimmat asiat on aina oltava käsimatkatavaroissa, sillä jos mun matkalaukku hukkuu, niin ovatpahan ne ainakin tallessa. En enää muista, miten matkustin sinkkuna, kun piti roudata kaikki itse, nimittäin mieheni matkustaa jotakuinkin kombolla passi-lompakko-kännykkä-tabletti ja raahaa sitten puoli mun omaisuutta 😀

Unohdin tästä varmaan ainakin neljätoista muutakin pakkaamissyntiä, mutta kertokaa te omanne. Mitä pakkaamissyntejä teillä on?

Kommentit (23)
  1. Siirirosmariini
    28.7.2017, 18:59

    Joo. Huulipunat allekirjoitan. Kun riippuu ihan fiiliksestä, mitä haluaa käyttää! Viime reissulla yli 30 asteen helteessä en käyttänyt niistä yhtäkään. Eh.

  2. Tämä teksti kuulosti hyvinkin tutulta. Mä pakkaan myös ( kaiken varalta) liikaa kaikkee vaatteita ja meikkejä ja tosiasiassa käytän yhtä mahdollisimman rentoa asua ja loppujen lopuksi en edes tarvitse niitä meikkejä

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *