9 x bloggaajana…

Bloggaajana…

… on aina välillä vaikeaa löytää kultainen keskitie. Kirjoittaa jostakin niin, että kertoo mielipiteensä samalla loukkaamatta ketään muuta. Tarjota tarpeeksi mielekästä sisältöä samalla tehden tarpeeksi kaupallista yhteistyötä, jotta bloggaaminen voi perustellusti viedä niin ison osan työtunneista. Kun on asioita, mitä haluaa tehdä ja joista inspiroituu ja niitä, jotka pitäisi tehdä, osata vetää raja yksityiselämän ajan ja työtuntien välille. Tänään halusin nauhoittaa illalla lupaamani videon niistä Välimeren ostoksistani. Perheeni oli käymässä päiväreissun Lempäälässä ja juuri kun he olivat lähdössä ovesta, tuli Danten kummisetä käväisemään. Oli ihanaa nähdä ystävää pitkästä aikaa, mutta toki samalla se söi bloggaamiselle mielessäni varaamani ajan. Tavallisessa kodin ulkopuolisessa työssä on paljon helpompi vetää rajanveto työ- ja yksityiselämän välille, mutta kotiyrittäjänä se on aina välillä vaikeaa. Liian usein yksityiselämä joustaa, joten tänään vietin päiväni onnellisesti ystävien ja perheen kanssa, enkä ajatellut, että nyt joudun siirtämään sitä ja tätä ja tuota. (Pahoittelut, yritetään saada video eetteriin huomenna! 🙂 

… saa ihan naurettavia sähköposteja. Kun on julkinen sähköpostiosoite suositulla nettisivulla, meiliin tunkee ties mitä uutiskirjettä ja muuta. Sivustoilta, joilla ei todellakaan ole koskaan käynyt. Milloin Pena suosittelee moottorisahaa tori.fissä, milloin jotain muuta. Yksi sinnikkäimmistä sivustoista on kyllä Dicks by Mail -niminen sivusto. En todellakaan vieläkään tiedä, mikä on kyseinen sivusto, sillä yhtään meiliä en ole avannut. Nimestä osaan päätellä, mitä sivusto tarjoaa. Koskaan en ole siellä käynyt tai uutiskirjettä tilannut. Silti saan joka ikinen päivä sieltä postia. Hauskaa tässä on se, että olen liputtanut ko. postin roskapostiksi varmaan kymmeniä kertoja, ja silti aina se päätyy saapuneiden meilieni kansioon. Kaikkien ihmeellisten lainatarjousten ja muiden kanssa. Olen voittanut jos ties kuinka monta arvontaa ja siis no, dickiä ois meilillä tulossa aika lailla. En enää jaksa ees välittää, siirrän vaan nauraen roskapostiin. Saan päivittäin n. 80-100 roskapostia mun saapuneiden kansioon ja roskapostikansioon menee ainakin triplaten. Joskus peruuttelin uutiskirjeitä sieltä täältä ja tuolta, ja siihen meni tunteja, ja tilanne oli viikon päästä sama. 

… saa muutenkin mitä mielenkiintoisimpia kokemuksia. Nimissäni on mm. haettu joitakin vuosia sitten pari kertaa pikaluottoa (henkilö saatiin kiinni ja kyseessä oli työntekijä eräässä paikassa, jossa kävin hakemassa paketteja, joten hänellä oli pääsy hetuuni) ja on mut ilmoitettu lahjoittajaksikin ties mihin kaikkiin organisaatioihin. Onneksi vakuutuksissa on nykyään identiteettivarkaus-vakuutus, joka tuo mielenrauhaa.

… on tosi vaikea jättää koti tyhjäksi, kun ihmisten on helppo tietää milloin emme ole kotona. Varsinkin nyt, kun asumme omakotitalossa, tuo on aika jännittävää. Niinpä turvajärjestelmän hankkiminen kotiin oli ykkösasia muuton jälkeen.

… on tosi jännää, kun on vaikea arvella, tunnistaako joku vai ei. Välillä tuntuu esim. asiakaspalvelutilanteissa, että joku tunnistaa mut, mutta sitten mietin, että olen ihan hullu ja ei mua kukaan tunnista. Ja sitten kotona odottaa meili tai kommentti ihmiseltä, joka on tunnistanut minut liikkuessani jossakin.

… on välillä tosi vaikea selittää, mitä tekee työkseen. Jos keskustelukumppani ei ymmärrä tai tiedä blogeista, on yllättävän hankalaa selittää tämän työn sisältämät jutut, työtehtävät, ansaintamallit yms.

… on oppinut luottamaan epävarmuuteen. Tämä ala on alati muuttuva ja kaikki voi muuttua viikoissa. Perheellisenä kontrollifriikkinä se on välillä hankalaa, sillä haluaisi toki vakautta ja varmuutta. Sen puolesta on parasta, kun pariskunnan toisella osapuolella on vakaa ja luotettava työpaikka, ja itse pääsee toteuttamaan itseään luovasti ja mielekkäästi. Välillä bloggaaminen on hyvinkin taloudellisesti kannattava ammatti, välillä on heikompia kausia. Tämä olisi sangen pelottavaa ilman pariskunnan toisen osapuolen tuomaa taloudellista vakautta arjessa.

… on ihanaa olla vapaa. Välillä menen nukkumaan iltayhdeksältä, välillä aamuneljältä. Inspiraatio voi iskeä milloin vaan ja esimerkiksi eilen tein töitä aamuneljään, kun sain hirveän inspiksen joskus iltakymmeneltä.

… tarvitsee joustoa perheeltä, puolisolta ja läheisiltä. Tietyt hetket haluaa ehdottomasti vangita kuviin, jotkut ruoat joutuu syömään hieman jäähtyneenä ja suunnitelmat saattavat elää täysin sään ja välillä inspiraationkin mukaan.

Tästä kaikesta päätellen voisi sanoa, että bloggaajana maailman ihaninta on ymmärtävä ja joustava puoliso ja perhe, jotka ymmärtävät tämän työn hassut erikoisuudet, ja ottavat ne vastaan hyvillä mielin tiedostaen, että työssä on paljon hyvää. Ja te ihanat lukijat, jotka kuljette mukana ja ymmärrätte, että bloggaajalla on välillä myös oma elämä, joka menee bloggaamisen edelle ja jotka tuotte jokaiseen työpäivääni paljon positiivista energiaa kommenteilla, meileillä ja tulemalla moikkaamaan kaupungilla ♥

Kommentit (6)
  1. En tiedä menikö eräs meili jonka lähetin sinulle tarkalleen 19.5. roskapostiin, hukkuiko muiden sekaan vai luitko sitä edes koskaan.. Joka tapauksessa tää meili siirti ison kiven mun sydämeltä, ja vaikka silloin kirjoitinkin etten välttämättä tarvitse siihen vastausta niin toivon että kyseinen anteeksipyyntö olisi tiedossasi 🙂

  2. Hauska postaus! Harmillista toki nuo varjopuolet, kuten että kotiin on pakko asentaa turvajärjestelmä, se on pelottavaakin että tarvitsee. Mutta tosiaan, onneksi kivoja juttuja on enemmän! 🙂 Mukavaa alkavaa viikkoa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *