9 x kuinka kestän talven

Mungolife

*Bloggaaja on Martinexin kaupallinen blogilähettiläs ja postaus sisältää Martinexilta saatuja tuotteita

Talvi on yleisesti ajatellen synkkää aikaa, joten arjen pienet ihanat hetket tekevät arjesta huomattavasti parempia. Mietin tuossa joku päivä, että vaikka sään puolesta talvi on synkkää, tietyllä tapaa pidän talvesta. Siinä on niin paljon erityisiä puolia ja monet lempiasioistani kuuluvat nimenomaan talveen.

Talven yli jaksan....

... kynttilöiden, valon ja huonetuoksujen voimalla. Rakastan talven pimeyttä, vaikka manaan sitä joka toinen päivä. Talvella on aina syy ja mahdollisuus polttaa kynttilöitä ja nauttia sellaisesta kotoisasta fiiliksestä villasukat jalassa ja takkatuli lämmittämässä. 

(Ihanat kyntteliköt täältä ja täältä)

... teen voimalla. Vaikka juon kahvia myös talvella, teen kulutukseni nousee todella reippaasti joskus syyskuussa ja jatkuu korkeana koko talven ajan. Kaikki ihanat talvimaut on ihania, ja talveen kuuluu vahvasti hunaja, kaneli ja suklaa. Pakko kyllä sanoa, että pumpkin latte kuuluu myös koko talvikauteen :D

... leipomalla. Jotenkin kesällä tulee leivottua tosi vähän, ja silloinkin enimmäkseen juustokakkuja ja kevyitä leivonnaisia. Talvi on pipareiden lisäksi kakkujen, pullan ja kaikkien lämpimien leivonnaisten aikaa. Leivonta rentouttaa mua, mutta samalla se kyllä välillä saa mut ihan raivon partaalle :D Jos joku ei mee nappiin, niin sitten kiukuttaa kyllä enemmän kuin mikään muu ruoanlaiton epäonnistuminen.

(Söpö japanilaishenkinen teekannu täältä. Toimii hyvin myös glögille. Painava ja aivan ihana! Puinen alusta on itse asiassa juustotarjottimen alaosa. Juustotarjotin täältä, on tosi monikäyttöinen kun on samassa puinen tarjotin ja juustotarjotin :) Kaunis "Pitsi"-viltti löytyy täältä.) 

... pitkin nautinnollisin hetkin joidenkin herkkujen parissa. Suklaan sulatus ja marjojen dippailu tai juusto fondue viinin kanssa kuuluu täydellisiin talvihetkiin. Juustolautaset ja glögit kruunaa tavallisen illanvieton ja tekee siitä erityisen.

(Helppokäyttöinen valurautainen fondue-setti täältä)

... joulukoristeet ja joululaulut. Okei, kuuntelen ehkä yhtä joululaulua. Rakastan Tim Wheelerin ja Emily the Greatin Home for the Holidays. Voin kuunnella sitä repeatilla sata kertaa. Oon alkanut jo ripustelemaan joulukoristeita pikkuhiljaa, tosin oon väittänyt miehelle, että ne on talvikoristeita, kun ne on lumihiutaleita. Mä sijoittelen ympäri kotia pieniä kauniita esineitä, jotka muistuttaa joulusta. Joulu on mulle aina rakas juhla, joka on nimenomaan yhdessäoloa, läheisyyttä ja lämmintä perheen kanssa viihtymistä. Siksi fiilistelen sitä jo nyt. Tosin fiilistelen sitä vielä joulun jälkeenkin ja kynsin hampain suostun luopumaan joulukoristeista sun muista.

(Ihanat paperitähdet täältä ja täältä)

... punaviini. Syksyllä valkkari menee jäähylle, ja punkut astuvat arkeen. Samalla ruoat muuttuu. Kevyet merenelävä-ruoat ja kasvisruoat väistyvät hieman ja keittiössä tuoksuu keitot, pihvit, lammasruoat ja kaikki sellainen lämmin ja vahva. Punkku sopii siihen kuin nenäpäähän. Ja tietenkin juustot. Niitä syön ympäri vuoden, mutta talvella ne maistuu erityisen hyvin, kun niiden kaverina on punaviini. Multa usein kysellään mun tekemästä juustolautasesta ja mitä se sisältää. Yleensä laitan 2-4 erilaista juustoa, viikunoita, mansikoita, viinirypäleitä ja viikunahilloa, sekä välillä hunajaa ja pähkinöitä. Suosikkijuustoja on ihan perus Chevrette ja Välimeren Gouda, sekä kaikki vuohenjuustot ja paras viikunahillo on Nicolas Vahén viikunahillo! ♥

(Juustotarjotin täältä ja nuo ihanat merkit täältä. Superkäteviä isommalle porukalle ruokatarjoilussa, mukana tule liitu :)

... ihanalla ajanvietolla perheen ja ystävien kesken. On ihanaa pitää lautapeli-iltaa tai ruokailtaa ystävien kanssa tai kutsua koko perhe syömään. Usein saatetaan tehdä vaan kasa herkkuja miehen kanssa ja katsoa Netflixia tai pelailla pelejä, jotka sopivat kahdelle. Yritän mahdollisimman vähän surffailla netissä tai tehdä mitään muuta sellaista "turhaa" ja keskittyä läheisiini.

(Tämän hetken suosikkipelit; Babanagrams ja SMART10. Molemmat toimii kahden hengen pelinä, ja on ihan superkoukuttavia. Neliönmalliset kulhot on usein käytössä, kun palvelevat niin monessa tarkoituksessa. Löytyy täältä ja täältä.)

... loma. Ei sille voi mitään. Pari viikkoa auringossa on aika mieletön juttu, joka tekee aina talvesta vähän paremman :)

... urheilu. Se pitää järjissään ja on hyvää vastapainoa kaikille talvella kulutuksessa oleville herkuille.

Mikä pitää teitä järjissään talven pimeydessä? 

Kommentit

SuzieQ (Ei varmistettu)

Moi! Pystyykö tuota Smart10 peliä pelaamaan myös englanniksi tai jos joku pelaajista ei puhu suomea?

Anna (Ei varmistettu)

Nooo, periaatteessa joo. Jos kääntää ne kymmenen väittämää. Tai esim. tuossa voi olla sellainen kysymys kuin vaikkapa: Maailman nopein eläin (järjestyksessä 1-10). Niin siinä laudassa näkyy niitä eläimiä. Kotkaa, gepardia yms. Ja sitten siellä pompuloiden takana on numerot. Niin periaatteessa pitäisi vaan kääntää ääneen ne eläimet, jotka siinä on ja sitten jokainen vuorollaan yrittää yhdistää oikean eläimen oikeaan paikkaan. Helpompaa toki, jos kaikki puhuu suomea, muttei älyttömän vaikeaakaan kääntää muutamalle pelaajalle. Sit siinä on vaikka sellaisia kysymyksiä, missä on 10 maailman lippua ja pitää yhdistää ne oikeaan maahan. Eli siinä on vaan kuva. Tai vaikka yks kysymys vähän aikaa sit oli sellanen, että siinä oli osa bändin nimestä, ja siihen piti yhdistää oikea väri. Saattoi lukea vaikka Stripes, tms. Tai vaikka kreikkalainen kirjain, totta vai ei ja sit siinä on 10 juttua, jotka näyttää kreikkalaiselta kirjaimelta. Periaatteessa siis ei missään nimessä mahdotonta :)

Summer (Ei varmistettu)

Hei milloin se sun lupailema uus asia hyödyntämältä tulee? Oon odotella mielenkiinnolla, mut oonko mä missannu jotain? Kun oot vihjaillut siitä jo pidemmän aikaa.

Summer (Ei varmistettu)

Mitä ihmettä tuossa lukee? Hyödyntämältä piti lukea että työrintamalta. Tää ennustava tekstinsyöttö on puhelimessani aika hanurista...

Anna (Ei varmistettu)

Hahahaahh :D Anteeksi kun se on viivästynyt, tarkoituksenani oli julkaista tieto tällä viikolla, mutta Dante on flunssassa ja sillä on nyt korvatulehduskin, niin on mennyt viikon aikataulut vähän uusiksi :) Yritän tässä viikonlopun aikana saada kaiken valmiiksi tai viimeistään alkuviikosta :)

-A (Ei varmistettu)

Olet kyllä sommittelun mestari! Todella kauniita kuvia. Tulee ihan tarve järjestää omat illanistujaiset juustotarjottimineen.. :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti :) Ja hei, ei tarvii illanistujaisia, riittää ihan pariskuntailta tai perheen kanssa vietetty rento ilta. Aina on tekosyy!!

Laura (Ei varmistettu)

Hei, miksi... (toim. Huom, kommentti poistettu)

Anna (Ei varmistettu)

Hei Laura tai Saara tai kukalie oikeasti olet,
määrätietoinen yrityksesi saada kommenttisi läpi on melkein suloista (tai ennemmin surullista) , varsinkin kun olet tärkeän alan ammattilainen ja tiedät kaiken. Valitettavasti en näe järkeä hyväksyä kaltaistesi läyhääjien kommentit, varsinkin kun niitä naamioidaan eri käyttäjien viesteiksi. Olen laittanut sinut kommenttien mustalle listalle, niin jatka ihmeessä, menevät bittiavaruuteen. Kiitos ja hyvää jatkoa!

Anna (Ei varmistettu)

Minä en ainakaan ole kommentoinut viime aikoina valikoidusti vain kaupallisten bloggaajien instoihin, vaan tuttujen bloggaajien instoihin :)
Mä pyrin vastaamaan aina mahdollisuuksien mukaan kommentteihin, tein niin jo ennen kuin asiasta tuli puhe kollegojen kanssa. Vastailin Välimeren risteilyltäkin minkä ehdin ja siksi musta on erikoista tämä kommenttisi väite, että edelleenkään muihin ei vastata? Oon vastannut instassa ihan yhtä lailla kaikille kommentoijille (tai jättänyt vastaamatta, jos aika ei ole riittänyt. Ihan kaikille yhtä lailla. Mulla on tässä blogissa näillä tiedoilla 39244 kommenttia, jotka on vastauksia lukijoilleni, joten kyllä mä väittäisin aika usein vastaavani lukijoille. Ja tämä ei siis ole edes koko blogihistoriani luku.

En ymmärrä mitä huomattavaa tai tajuttavaa tässä nyt oikeen on? Miksi meidän pitäisi asiaa jollekin uskotella? Itse olen vastannut asiaan suoraan. Mun blogihistoria on yli 9 vuotta vanha jo. Alkuvaiheessa tuli aktiivisemmin kommentoitua ja tykättyä kavereiden tekemisiä. Sitten tuli paljon kommenttia kaikille ja siinä ehkä itseltä jäi sellainen aktiivinen kommentointi, koska en ajatellut kommentillani olevan väliä.

Bloggajana kuitenkin tiedän, kuinka tärkeitä kommentit ovat ja siksi on harmi, että koko skenessä tuo kommentointi on vähentynyt, ja sitä ei voi oikein ihmetellä, jos itsekään emme juuri kommentoi. Juttelimme asiasta tuttujen bloggaajien kesken, joiden kanssa puhutaan vähän kaikesta muusta aina kameravinkeistä ja yhteistyöyhteydenotoista muihin juttuihin. Aika moni inspiroitui kommentoimaan silloin kun on jotain sanottavaa, eikä vaan jättää kommentoimatta, kuten on tullut vähän tavaksi. Instagramin uusi algoritmi aiheuttaa sen, että usein omat seuratutkin jäävät feedissä jonnekin kauas samalla kun ellentvshowt sun muut tuollaiset jättitilit rullaavat kärkikahinoissa. Sekin on vaikuttanut kommenttien vähenemiseen.

Me halutaan tuoda toisillemme hyvää mieltä ja antaa palautetta meidän työyhteisömme jäsenille. Toivottavasti myös lukijat inspiroituvat enemmän kommentoimaan näin. Tai en voi puhua kaikkien puolesta, tämä on ainakin mulla johtavana ajatuksena.

Mulle ei esim. hymiöt ja emojit ole millään lailla tyhjänpäiväisiä. Kuten ei ole "kiva asu" -kommentitkaan. Jokaisella on arvoa ja jokainen on tärkeä, sillä se kertoo siitä, että joku on tykännyt tarjoamastani sisällöstä.

Toivottavasti tämä vastasi muidenkin mahdollisiin kysymyksiin aiheeseen liittyen. Mä en tule ymmärtämään, miksi tämä on jotenkin huono asia, jossa pitäisi uskotella jotain. Se on vaan meidän hyvän mielen kamppis. Feel free to join it.

Laura (Ei varmistettu)

Hei mistäköhän tuo kuvissa näkyvä vaaleanpunainen viltti on? Oon etsinyt just tuollaista jo pitkään tuloksetta :D

Anna (Ei varmistettu)

Niinkin villistä paikasta kuin Ikeasta :)

Ella (Ei varmistettu)

Pitääkin hankkia lautapelejä! Liian usein toinen istuu koneella ja toinen tuijottaa netflixiä..:D

Marja (Ei varmistettu)

Tykkään sitten vuodesta toiseen sun blogista! Kiitos sulle :) Ja sain inspiraation juustolautasesta. Yritin myydä yhtä lautasta kirppiksellä. Onneks ei sit menny kaupaks! Teen siitä virallisen juustolautasen. Siinäki on erikseen tollanen puuosa. Tuun kyllä niin hyvälle tuulelle ku luen sun blogia ja inspiroidun!

Kommentoi