9 x muotihulluuksia

Mungolife

Kuten tarkkasilmäisimmät ehkä huomasivat, mulla vaihtu Powerparkissa asu kesken päivän. Sanotaanko vaikka niin, että valkoinen toppi ja 1-vuotias lapsi huvipuistossa eivät ole mikään taivaallinen yhdistelmä. Oon havainnut, että värikkäät printtivaatteet antavat tosi paljon enemmän anteeksi, ja tälläkin kertaa vaihto kukkamekkoon oli kannattava veto. Varsinkin kun illalliselle mekon sai vaihdettua sekunniksi hieman iltateemaan sopivammaksi kenkiä vaihtamalla. Päivä tuli pyörittyä mekossa ja consseissa, illaksi jalkaan vaihtui korkkarit ja pienempi laukku.

Vihreä kukkamekkoni on herättänyt rutosti kysymyksiä aina vilahtaessaan kuvissa, ja kyseessä on tämä ihanuus Gina Tricotilta. Viime aikoina kaikki kukkamekot ovat aiheuttaneet mussa suurta rakkautta, ja niitä on tullut pidettyä lähes päivittäin. Sandaalien ja ballerinojen kanssa kyseessä on täydellinen kesäasu mihin tahansa tilaisuuteen. Ja itse asiassa, tuli samalla testattua, että hameessa pärjää oikein hyvin huvipuistossa, laitevaljaat sun muut on aika lailla sellaisia, että ne tekee hameestakin shortsit :D 

Rakastan näitä ALDOn korkkareitani, joista kirjoittelin taannoin täällä. Mulla on vaan hirvee pelko pitää näitä, koska nää on niin ihanat ja tietty nubuck-nahkaiset vaaleat kengät on kaikkea muuta kuin peloton kenkävalinta. Esim. mustat nahkakorkoisest kengät on aina vähemmän riskaabelit, kun ne voi aika hyvin fiksata suutarilla jos niille käy jotain (kapeilla koroilla on usein tapana jäädä kiinni ties mihin ritilöihin tai ottaa osumaa hiekasta, nurtsista, mukulakivista tms.) Pelkään siis koko ajan, että nää mun kengät ottaa pahasti osumaa ja aristelen samalla vähän käyttää niitä. Mikä on harmi, sillä ne on supermukavat jalkaan ja ihan älyttömän kauniit.

En oo ollut yhtään niin kova suojelemaan mun YSL:n hentoa vaaleanpunaista laukkua, mutta se onkin ihan kunnon jämäkkää nahkaa, joka ei ota hirveän helposti osumaa, sillä laukku kulkee yleensä olalla tai kädessä, eikä näin ollen oo ihan niin riski käyttää. Oon muutenkin usein vähän kahden vaiheilla eri arvokkaiden asusteiden ja kenkien kanssa. Toisaalta harmittaa pitää niitä vaatehuonetta koristamassa, toisaalta ei aina uskalla käyttää niitä ihanimpia juttuja sillä riskillä, että niille käy jotain. Huomaankin olevani pelottomampi mustien laukkujen ja muiden kanssa, mutta vaaleiden värien kanssa olen paljon varovaisempi.

Kesällä tää on haastavaa, koska mä käytän tosi vähän mustaa kesällä. Jotenkin kesä kuuluu mun mielestä vaaleille väreille ja eniten tähän vaikuttaa se, että käytän aika vähän ja valikoivasti mustia kenkiä kesällä. Siitä on alkanut muodostumaan itse asiassa pienimuotoinen pakkomielle. Musta sandaalit? Ok. Mustat korkkarit? Usein ongelma. Jotenkin en tykkää paljaista sääristä ja mustista korkkareista ja for the life of me, en osaa edes selittää miksi. Joku siinä kiusaa. Farkkujen ja housujen kanssa menee ja tietyin varauksin musta mekko ja mustat korkkarit menee, mutta kesällä melkein aina valitsen kuitenkin jalkaan mieluummin vaaleat kengät tai värikkäät kengät. En itsekään ymmärrä miksi. Ja koska en sitten osaa sekoittaa mustaa laukkua ja erivärisiä kenkiä, menee haastavaksi. Jos on vaikka tällainen mekko ja vaaleat kengät, en osaisi mitenkään laittaa siihen mustaa laukkua kaveriksi. No, eipä siinä, niitä mustia laukkuja ehtii käyttää kyllä koko syksyn, talven ja kevään ihan olan takaa, mutta mua kieltämättä vähän nyppii kaikki tällaiset oman pään sisällä olevat rajoitukset pukeutumisessa. En ymmärrä niitä itsekään. Oon onnellisesti jo monta vuotta pystynyt sekoittamaan kultaa ja hopeaa (thank God, muuten en ehkä ikinä voisi käyttää kultaa koska vihkisormukseni on hopeanvärinen), mutta näistä kenkä-laukku -asioista oon tehnyt todellisen päähänpinttymän itselleni.

Pyrin olemaan tekemättä mitään hulluja rajauksia itselleni, mutta jotain mulla on.

1. En tykkää ihonvärisistä sukkahousuista tai silikoniolkaimista, se on ihan selkeä juttu.

2. En siedä halterneck-toppia ja mitä tahansa näkyviä rintsikan olkaimia.

3. Ärsyttää myös valkoiset rintsikat valkoisen T-paidan alla, sinne kuuluu pukea ihonväriset liivit.

4. Inhoan mitä tahansa muunvärisiä korkkareita kuin mustia, jos on mustat sukkahousut jalassa. Paksujen mustien sukkahousujen kanssa en siedä ollenkaan korkkareita, vaan korkeintaan 30 DEN menee vielä korkkareiden kanssa, muttei mielellään silloinkaan. Sukkahousut kaveeraa mun kirjoissa nilkkureiden ja saappaiden kanssa.

5. En tykkää jos kynnet ja varpaankynnet on eriväriset, mut tähän syyllistyn itsekin jatkuvasti, sillä en jaksa lakata varpaankynsiä yhtä usein kuin kynsiäni.

6. Jos on punaista päällä, ei voi olla pinkkiä huulissa. Sama toisinpäin. Ja punaiset huulet ja pinkit kynnet ei käy samaan kroppaan. Tän takia mulla ei juuri ikinä oo punaisia tai kirkkaanvärisiä kynsiä. Katsokaas kun... Mä lakkaan aina kynteni geelilakalla, joka pysyy mulla n. 2 viikkoa aika hyvänä, välillä pidempäänkin. En käytä lähes koskaan tavallista kynsilakkaa. Se on veemäistä kuivattaa, lohkeilee heti viimeistään tokana päivänä, eikä kiillä samalla tapaa. Ja koska olen laiska ja kiireinen (kyllä, samanaikaisesti), en jaksa huoltaa kynsiäni päivittäin. Ja olen ihminen, joka saa hermoromahduksen kynsistä, jotka on päin honkia, eli yksikin repsottaa vähän. Niinpä mä käytän geelilakkaa ja koska sitä ei voi mätsätä päivittäin huulipunaan yms. niin mulla on lähes aina kynsissä haaleanpunaista/beigeä (tän hyväksyn minkä tahansa huulipunan kaveriksi), vaaleanliilaa, vaaleanharmaata tms. neutraalia väriä. Tykkään myös viininpunaisesn värisestä lakasta, tai mustasta, mutta mun mielestä sitä saa olla vaan lyhyissä kynsissä. Pitkät tummat kynnet on musta jotenkin epämiellyttävän näköiset, en itsekään tiedä miksi, älkää kysykö :D Kuten saattaa huomata, mulla on todellisia pakkomielteitä kynsien ja huulten väriin.

7. Hajuveden pitää sopia sekä tilaisuuteen, että väriin. Kevyt kesäinen kukkamekko tarvii kaveriksi kevyen kukkaisen tuoksun, eikä mitään vahvaa iltatuoksua. Vaikka sen kesämekon pukisikin kesäiltaan. Tää on melkeinpä oudoin mun pakkomielteistä.

8. Jotkut asiat ovat autuaan ulkopuolella kaikesta tästä hulluudesta. Vihkisormusteni lisäksi pidän kuvissa näkyvää riipusta lähes aina (ernsimmäinen joululahja mieheltäni) ja usein se on vaikkapa korkeakauluksisemman vaatekappaleen alla piilossa. En oikeastaan koskaan ota sitä pois, edes suihkuun tai nukkumaan mennessäni. Sopii tai ei, se on lähes aina kaulassa ja tämä on tehnyt melkein kaikista muista kaulakoruista turhia mulle. Korulaatikossa viettävät suurimman osan elämästä. Käytän pitkiä riipuskorviksia arjessakin, ruokakaupassa ja vuoristoradassa, sillä rakastan näitä Efva Attlingin P+ -korvakorujani, jotka sain mieheltäni myöskin. Nämä siis saavat olla ja ovatkin, vaikka eivät yhtään mihinkään sopisi. Tilaisuuteen tai asuun. Olen kiintynyt näihin, ja pidän niitä aina.

9. Ainiin, mulla on omituinen rakkaus valkoisiin kenkiin, jotka mun mielestä sopii melkeinpä mihin tahansa ja olen varmaan aika yksin tässä mielipiteessäni. Valkoiset lenkkarit on olleet ostoslistalla iät ajat ja nyt täytyy oikeesti muistaa ostaa ne.

GINA TRICOT mekko
YSL laukku
ALDO kengät

Mitä vaate/asuste-pakkomielteitä teillä on? Kohtasiko mikään?

Psst! Oon bongaillut superihania kevätvaatteita sieltä täältä, mutta en oo jotenkin pitkään aikaan tehnyt mitään kollaasipostauksia, koska ne on aina aiheuttaneet niin jakaantuneita mielipiteitä. Kiinostaisko teitä joku kollaasipostaus kesävaatteista? :)

Kommentit

Minski (Ei varmistettu)

Okei. Mulla sama homma. 1. Ei Kultaa ja hopeaa (itselläni, muilla siedän) 2. Ei avokkaita ja mustia sukkiksia-jos on pakko, niin mahd. Ohuet! 3. Ihonvärisiä sukkiksia voi käyttää MUTTA ne todellakin pitää olla ihonväriset eikä mikää oksettava valko/beige/harmaa sekoitus muka ihonväriset. 4. Ihonväriset sukkikset EI saa tulla huomatuksi esim. Ei missää nimessä open toe-korkkareita :D 5. Myös toi valkonen t.paita ja ihonväriset liivit 6. Ei myöskään rintsikoiden olkaimia näyttävää toppia/mekkoa vaan olkaimettomat liivit alle. 7. Ei silikoni olkaimia (itse retkahtanut tähän v.-13) :D, 8. Liian lyhyet hameet ja mekot ikään nähden 9. Ei valkoisia nilkkureita 10. Ei nilkkureita TAI PAHIN uggeja kesävaatteiden esim. Hameiden kansss 11. V*** näit on nii liikaa en sano enää :DD vedin paremmaks!

Aino (Ei varmistettu)

Hei pakko kysyä mitä geelilakkaa käytät kun teet kotona ja kuivatatko ne jollain uunilla? :) En yhtään muista josko olet joskus aiheesta kirjoittanut.

Mä oon aika tarkka kullasta ja hopeasta ranteissa ja sormissa + laukussa, ohuet kaulaketjut ja takin metalliosat ei oo niin justiinsa. En kans pysty parittaan mustien nahkakenkien kanssa eriväristä laukkua tai toisinpäin, poisl. kangaskengät sun muut, ja yhdessä laiskuuden kanssa tääeriväristä on johtanut siihen ettei mulla ole oikein muunvärisiä asusteita kuin mustia :D

Aino (Ei varmistettu)

Hups autocorrect heittelee tonne omia "erivärisiään" :D

Anne (Ei varmistettu)

Kollaasipostaus olis kiva! Mietin just yks päivä, että sellaista ei olekaan pitkään aikaan ollut. :) Mulla sama fiilis pitkistä ja tummista kynsistä!

Terttu (Ei varmistettu)

Kiinnostaa.
Tee sellainen kollaasi. Please!

Nuu (Ei varmistettu)

Varmasti näitä on enemmänkin, mutta äkkiä tulee mieleen:
1. Valkoiset vaatteet sopii vaan päivettyneen ihon kanssa.
2. Sukkien ei kuulu näkyä kengistä, vaikka kuinka olis söpöjä röyhelövartisia sukkia.
3. Silikoniolkaimet on yäk.
4. Alusvaatteiden ei kuulu loistaa läpi. Poikkeuksena toki, jos se kuuluu jotenkin asun jujuun vaikka rintsikoiden osalta. Mutta yleisesti ei.

S (Ei varmistettu)

Joooo kiinnostaa!!

Nenna (Ei varmistettu)

Mä niin allekirjoitan nuo, mitä luettelit. Tosin mun mielestä hienoja valkoisia kenkiä ei olekaan ja mulla taas on aina mustat kynnet, sormissa ja varpaissa. Kirjaimellisesti aina. Ei pysty olemaan päivääkään ilman. Sekoa, I know. En viitsi edes ajatella, paljonko on mennyt rahaa mustaan kestolakkaukseen ja kynsilakkaan. Lisäksi mun mielestä ruskeaa ja mustaa/ harmaata ei voi miksata samaan asuun. IKINÄ. Enkä pysty sotkemaan kahta eriväristä metallia, eli hopeaa ja kultaa, samaan lookiin. NEVER.

It's not a phobia

Mä en pysty käyttämään mitään muita mustia kenkiä kuin korkkareita. Mustat tennarit, lenkkarit, nilkkurit, saappaat on kaikki jostain syystä mulle ihan täysin nounou. En vaan pysty enkä yhtään tiedä, miksi :D

Hanna (Ei varmistettu)

Ehdottomasti kollaasipostaus kesävaatteista olisi kiva!

Ellunen (Ei varmistettu)

Ehdottomasti kiinnostaa! :)

Enni (Ei varmistettu)

Hei!

Tositapahtumiin perustuva elokuva (netflix) Kiss and cry -elokuva ja siinä päänäyttelijä Sarah Fisher. En tiedä mutta minulla tulee tästä näyttelijästä mieleen sinä; olemus, ulkonäkö - en tiedä mutta jotain samaa on ehdottomasti ja hyvässä mielessä.
Molemmat pitkiä, kauniita, fiksuja, oivaltavia, itsevarmoja, huumorintajuisia, valloittavia persoonia. Oletko itse sattunut leffaa näkemään? Ei ehkä ole ihan sun genree.

Mukavaa viikkoa! ️

Laura (Ei varmistettu)

Olisko mahdollista kuulla lisää tästä geelilakkauksesta jos teet sen kotona? Kuulostaa just sellaselta mitä tarvisin mun elämään! :D

Elli (Ei varmistettu)

Kaunis mekko, ja laukun väri sopii tosi hyvin!

Nubuck leather on suomeksi ihan nupukkinahka :-)

Ansku (Ei varmistettu)

Moi!

Mulla kiinnostaa myös kuulla geelilakkauksesta lisää! :)

xod (Ei varmistettu)

Kiinnostaa, ja muakin kiinnostaa kuulla tosta geelilakkauksesta!
Oon kattonu tota samaa mekkoa hetki sitten ginan sivuilla ja olin vaan että plääh. Nyt kun näin sen sun päällä niin olin että vau, onpas kiva mekko! Ja kappas se olikin se sama :D Harmi että loppuunmyyty sivuilta

hartsu (Ei varmistettu)

melkee kaikki samat jutut! toi kynsihomma hauska ku joskus itellä kiirees eri värillä sormet ja varpaat kiireen vuoksi ni häiritsee koko päivän! käytän geelikynsiä kun ei jaksa lakata kokoajan ja usein päädyn ranskalaiseen kun sopii kaikkiin meikkeihin ja lakkoihin. rakastan eri huulipunia ja jos ei kynnet sovi punaan iha katastrofi! mut sit toisaalta ei oikeestaa usein kiinnitä huomiota jos jollain toisella eri.. hahah

Kommentoi