Äänessä

Mungolife

Kerroin teille eilen, että mulla on jotain jännää. Kuva liittyy asiaan, sillä haluan vähän pohtia podcasteja. Katsokaas kun on paljon ollut erilaisia podcasteja ja moni oli sitä mieltä, että niitä ois kivaa kuulla multa. Rehellisyyden nimissä, mä en oo koskaan kuunnellut kenenkään podcasteja, mikä on mun mielestä samalla uhka ja mahdollisuus. En tiedä miten muut ovat tätä tehneet, joten mulla on vaan tää oma idea ja ajatus, miten mä tän toteuttaisin.

Oon ajatellut, että on joitain aiheita, joissa höpöttelen ihan itsekseni omia ajatuksiani ja vastaan yhdellä podcastilla teidän Q&A-kysymyksiin. Haluan kuitenkin pystyä tekemään näitä podcasteja ihanien kollegoiden ja muiden tuttujen ja ystävien kanssa, sillä kahdestaan tai kolmisteen saa paremmin asiaa käsiteltyä, useammalta eri kannalta. Podcastit ei tule olemaan mitenkään käsikirjoitettuja tai haastattelumuotoisia vaan enemmänkin lähinnä sellaista aitoa höpöttelyä, jossa on tietty aihe ja korkeintaan itselle muistissa muutamin ranskalaisin viivoin, mitä asioita haluaa käsitellä ko. aiheen tiimoilta.

Olen tässä yrittänyt saada sovittua nauhoitusaikoja ihmisten kanssa, ja toivottavasti päästäis aloittamaan jo ensi viikolla tämä podcastien julkaisu :)

Mun on sanottava heti alkuun, että mun ääni ei ole missään nimessä mun viehättävin piirre ja suoraan sanottuna inhoan kuulla itseäni nauhalta. Silti pidän podcasteja sangen kutkuttavana lisänä blogiini, sillä sitä kautta on helpompi tuoda hieman jotakin uutta ja syvempää tähän blogijuttuun. Tärkeää mulla on kuitenkin se, että podcastit palvelevat tarkoitusta, ja kiinnostavat teitä. Joten kysyn, mitä te haluatte kuulla?


Tulevia podcast-aiheita, joihin on tulossa kanssani joku ystävä, tuttu tai kollega:

♦ Ystävyys
♦ Äitiys ja sen haasteet sekä ilot
♦ Äitiys ja ura
♦ Kympin tyttö - suorittamista, itseltään vaatimista, paineita ja vähän pahaa oloakin
♦ Kunnianhimo & menestys - vaikuttaako ei-suomalainen tausta?
♦ Ulkosuomalaisen paluu Suomeen ja paluun herättämiä tunteita
♦ ”Sister tag”
♦ Bloggaajaan tutustuminen - (yritän vielä ylipuhua ystävääni tulemaan tähän nimettömänä mukaan :)
♦ Merkkilaukku-rakkaus - miksi
♦ Miehen matkassa - kun muuttaa ja tekee suuria elämänpäätöksiä miehen mukaan

EDIT:// Kun tämä on nähtävästi ollut hieman epäselvää, niin selvennän vielä, että näistä kaikista ylläolevista on siis jo tulossa podcast, ja alla pyydän teiltä lisäideoita, ei äänestämään näiden väliltä :)

Näistä yhteen tarttisin hieman apua teiltä. Nimittäin, tuo sisko(je)ni kanssa tehtävä podcast. Mitä te haluaisitte kysyä mun siskoilta? Mitä te haluaisitte tietää heidän silmin minusta tai meidän sisaruudesta? Onko teillä jotain kysymyksiä tai ideoita, mistä juttelisimme? Olisi ihanaa, jos voisitte kysellä tai jättää aiheideaa tähän, sillä siskoni tuntevat minut kaikista parhaiten ja heidän kanssaan podcast voi olla aika mielenkiintoinen myös teille.

Lisäksi, mitä podcasteja haluaisitte minun tekevän ihan itsekseni? Näiden ym. lisäksi siis? Mistä aiheista? Kertokaa! Nyt pääsee nimittäin vaikuttamaan :) Jos mieleenne tulee joku aihe, jonka haluaisitte mun toteuttavan jonkun kanssa, niin ehdottakaa sitäkin ja kenen kanssa se kiinnostaisi kuulla!

Kommentit

Sini (Ei varmistettu)

Vitsi miten ihana idea! Täytyy myöntää, etten itsekään ole mikään suuri podcastien kuuntelija, mutta seuraan noita Youtube-hommia sitäkin enemmän ja siellä on alkanut vilistä nykyään enemmän nimenomaan podcast-jutut! Mun salainen toive on aina ollut että sä mystisesti alkaisit pitämään videoiden tekemisestä ja niitä näkyisi täällä blogissa vähän nykyistä tiheämpään tahtiin (:-D), mutta täähän ajaa aikalailla saman asian.

Myös suunnittelemasi aiheet vaikuttaa mielenkiintoisilta, oon tykännyt muutenkin tosi paljon sun blogien ns. "syvemmästä" otteesta viimeisen vuoden aikana ja siitä, että tartut monesti nimenomaan yhteen käsiteltävään aiheeseen kerrallaan. Varsinkin toi kunnianhimo ja menestyminen vaikutti kivalta, oon aina ihaillut sun elämänasennetta tolla saralla.

Sun siskoilta haluaisin kuulla vähän pintaa syvemmältä, että millainen isosisko olet. Ootko ollut sellainen "esikuva", millasia luonteenpiirteitä susta tulee siskona esiin, kun olet kuitenkin heitä jonkun verran vanhempi? Ootko kenties se varaäiti, joka toruu bilettämistä vai enemmänkin ihan vaan sisko :-D. Ja sellanen tuli mieleen, että kun oot ollut niin menevä tapaus itse, niin onko sun siskosi kokeneet ikinä jonkunlaista painetta olla yhtä menestyvä, tehokas jne.? :-)

Emma (Ei varmistettu)

Hih, kiva idea!! Voisi olla mielenkiintoista kuulla esimerkiksi Lontoon opiskeluista? Vai onkohan ne jo turhan kaukaisia aikoja, heh? Tai että mitä ulkomailla asuminen on sulle merkinnyt. Mutta luulenpa, että mitkä tahansa sun valitsemat aiheet on mukavaa kuultavaa! :)

Ava (Ei varmistettu)

Tee yksin podcast suhteestasi kokkailuun ja miten se on muuttunut/kehittynyt vuosien varrella :)

Lilja (Ei varmistettu)

Kiinnostaisi miehen matkassa juttu, olisitko muuttanut miehen matkassa jos olisit kuitenkin ollut eri tilanteessa eli täysin työtön ja blogiton? mitä jos olisit saanut upean huipputyön Lontoossa, olisitko sitten harkinnut muuttoa Suomeen useampia kertoja? miten blogisi suosio on vaikuttanut siskojesi elämään, onko siskoillesi tultu esim. kadulla sanomaan että joku lukee sinun blogiasi? nämä kiinnostaa

Lulu (Ei varmistettu)

No kun kerran kysyit niin tuo listan viimeinen aihe olisi mielenkiintoinen, miehen perässä muuttaminen ja mitä se sisältää, miltä se on tuntunut ja tuntuu nyt. Myös merkkilaukku rakkaus olisi kuuntelemisen arvoinen juttu :)

Katja (Ei varmistettu)

Aiheet kuulostavat mielenkiintoisilta! Yksi aihe voisi käsitellä myös ”onko nainen naiselle susi” - ilmiötä. Miten itse koet sen? Onko asia korostunut tietyissä elämäntilanteissa? Onko kyseessä enemmän suomalaiset naiset ovat naisille susia vai mistä ylipäätänsä uskot ilmiön johtuvan?

Caroline (Ei varmistettu)

Kaikki kuulostavat mielenkiintoisilta aiheilta! Oon itse asiassa joskus miettinyt, että olis siistiä jos olisit radiojuontaja kun sulla on aina niin hyviä mielipidekirjoituksia :D vaikken aina ole ollut samaa mieltä niin niiden avulla on pystynyt miettimään asiaa uudelta kantilta. Mutta itseäni kiinnostaisi podcast ulkonäköpaineista ja siitä miten koet, että parisuhteenne on muuttunut Danten syntymän myötä. Mukavaa talven jatkoa anna! :)

Bea (Ei varmistettu)

Mua kiinnostaisi
- vauvavuoden hankinnat, topit ja flopit
- vauvan vaatteet (mitä merkkejä, miksi, mistä hankit, talvivaatetus, kevätvaatetus yms.)
- säästövinkit vauva-arkeen
- mitä puuhaat vauvan kanssa, miten sinuun suhtaudutaan esim. vauvakerhoissa (olethan monelle varmasti tuttu blogin kautta), kun liikut kaupungilla (tunnistetaanko sinut jne)...

Henna (Ei varmistettu)

Jee mahtavaa! :) itseäni kiinnostaisi kuunnella asiaa rahasta, siihen suhtautuminen, sen käyttö, säästäminen ja miten saada rahaa. Toinen aihe olisi työ, miten löytää se oma juttu ja motivaatio, mitkä asiat sua on vieneet eteenpäin ja miten työ on muokkaantunut ja onko ollut jotain haasteita elämän varrella liittyen työhön. Kolmas aihe mistä olisi kiva kuulla sun puhuvan (varsinkin kun inspiroit tosi paljon), olisi sellainen yleinen elämästä/unelmista/oman jutun löytämisestä/hyvästä elämästä höpöttely. Miten oot saanu sun elämästä just sun näköistä, mitkä asiat helpottaa arkea ja mieltä kun kaikki tuntuu kaaokselta, mitkä asiat sua motivoi eteenpäin jne. Tässä pari ideaa mitä tuli heti mieleen, toivottavasti aukeni edes vähän :D Ihanaa viikonloppua ja tosi super että alat tehdä noita podcasteja! Ja sun ääni on tosi kiva, sellanen ”napakka” ja ammattimaisen kuulonen jotenki, et sopii varmasti hyvin näihin hommiin! :)

Annika (Ei varmistettu)

Mun vauvat on jo satavuotiaita joten äänestän ystävyyttä :)) Pakko muuten sanoa, että susta tehdyn Kympin tyttö-jutun ansioista aikanaan sut löysin. Sitä jossain hiukkasen puitiin niin oli pakko katsoa mistä on kyse :D

Aliisa (Ei varmistettu)

Kiva idea! Ite kuuntelen tosi paljon äänikirjoja (kiitos siitä sulle, kun tutustutit mut bookbeatiin!) ja jonkin verran podcastejakin on viime aikoina tullut kuunneltua.
Etenkin toi sisko podcast kiinnostaisi kovasti :) olisi kiva kuulla että miten teillä on "roolit" jakautuneet siskosten välillä, meilläkin nimittäin perheessä kolme tyttöä ja mä oon keskimmäinen. olisi myös kiva kuulla siitä miten teidän välit on muuttuneet tässä vuosien varrella, ja millainen suhde teillä ylipäätään on. mulla on silleen että isosiskon kanssa jutellaan tosi syvällisiäkin ja vaikeista jutuista, kun taas pikkusiskon kanssa vähän kevyempiä juttuja.

Satu (Ei varmistettu)

Tosi hyviä ideoita, odotan mielenkiinnolla! Siskon näkökulma kiinnostaa. Miltä sun siskosta tuntuu kun oma sisko bloggaa ja sun elämä on "julkista"? Lukeeko sun siskon ystävät tai tuttavat sun blogia ja kysytäänkö häneltä usein blogista tai sinusta? Mitä eroa on oikealla Annalla ja Mungo-Annalla?

elli (Ei varmistettu)

Mä oon kyllä innoissani ajatuksesta. Podcasteja on niin helppo kuunnella kun esim siivoaa tai kokkaa. Ja uskon, että sulta löytyy räväkkää sanottavaa eikä pelkkiä itsestäänselvyyksien toisteluita, kuten aika monessa podcastissa tuntuu olevan!

Tiinam (Ei varmistettu)

Benji!! ja pennun/pomeranian kasvatus vinkkejä/huomioita/ajatuksia :)

Alina (Ei varmistettu)

Mua kiinnostais aiheena venäläinen kulttuuri ja erityisesti sen vaikutukset sun tyyliin/naisellisuuteen. Miks venäläiset naiset pukeutuu niin kauniin näyttävästi, miten siihen 'opetetaan'?tms

Ems (Ei varmistettu)

Kaikki aiheet kuulostaa mielenkiintoisilta! Siskojen kanssa voisi keskustella esimerkiksi siitä, oletteko tyypillisissä esikoinen, keskimmäinen ja kuopus rooleissa. Olis myös hauska kuulla hauskimpia lapsuusmuistojanne jaa millainen Mungo-Anna oli pienenä :)

Krista (Ei varmistettu)

Ihanaa, mä tykkään sun äänestä ja höpöttelystä :)

Rosa (Ei varmistettu)

Lastenhoitoratkaisut (kotihoito vai päivähoito) ja syyt niiden takana olisi mielenkiintoinen aihe. Myös ajatukset pienen lapsen äitinä suomalaisesta varhaiskasvatusjärjestelmästä kiinnostaisivat. T: Lastentarhanopettaja

Catherine (Ei varmistettu)

Very good idea, it's really very interisting. I hope that some podcasts you'll make in english

Anna (Ei varmistettu)

Ihanaa! Ja tosi kiva päästä kuulemaan siskojesi juttuja myös :) teidän roolit perheessä kiinnostaa. Kuka on rämäpää?
Kuka on huolehtija? Oletko sinä teidän jengin virallinen tyylikuningatar vai onko jompi kumpi siskoistasi enemmän muodin perään? Jos kaipaat kommenttien jälkeen inspistä niin strictly stylessä oli joskus viime syksynä tosi hauska siskojen Q&A video!

Heli (Ei varmistettu)

Mua kiinnostais sisko-podcastissa kuulla kun puhutte venäjää, edes pienen pätkän verran :) muita kysymyksiä esim
- puhutteko keskenään venäjää vai suomea?
- miten kuvailisitte toisianne? hyvät ja huonot piirteet :D
- mitä mieltä pikkusiskot ovat Annan suosiosta?
- oletteko kaikki yhtä läheisiä? (tähän liittyen itselläni on tullut joskus se tunne, että nuorin sisko on eniten "syrjässä")
- mitä siskojen elämään atm kuuluu (koulu, työt, opiskelu jne)

Kristina (Ei varmistettu)

Kuulostaa tosi kivalta idealta! Sisko-podcastissa kiinnostaisi kuulla siitä, miten teidän keskinäiset suhteet on muuttuneet vuosien varrella aikuisuuden myötä. Olisi myös kiva kuulla siitä, miten etäisyydet on vaikuttanut teidän suhteisiin (eri asuinmaat ja myöhemmin eri asuinpaikkakunnat Suomessa) samoin kun Danten syntymä. Lisäksi onko teillä koskaan ollut keskinäistä kilpailua, jos on niin minkälaisissa asioissa tai jos ei, niin osaatteko yhtään sanoa miksei? Tämä siis lähinnä siksi, kun tunnen monia tapauksia, joissa sisaruksilla, etenkin todella pienellä ikäerolla, on paljon keskinäistä kilpailua erilaisista asioista, kun taas sitten omassa perheessä en oo kokenut, että oltaisiin siskojen kanssa kilpailtu vaan ennemminkin tuettu toisiamme.

Aiheena kiinnostaisi tuohon ulkosuomalaisuuteen liittyen myös se ulkomailla asuminen. Vaikuttaa siltä, että oot tosi läheinen perheesi kanssa, niin olisi mielenkiintoista kuulla miten ulkomailla asuminen on vaikuttanut tuohon sekä myös sun ystävyyssuhteisiin esim. niiden määrään ja laatuun. Myös sellainen tietynlainen vertailu, esim. millaisia juttuja jälkikäteen kaipaat Australiasta tai Lontoosta, jos mitään (jos siis saisit vaikkapa tuotua nää asiat Suomeen niin mitä valitsisit).

Myös yrittäjyys kiinnostaisi, etenkin sen aloittaminen ja kuinka iso kynnys se oli. Oliko joitain asioita, jotka yllätti tai jotain mikä oli helpompaa/vaikeampaa kuin olit olettanut? Tähän liittyen myös Mungoshopin pyörittäminen kiinnostaa, mm. miten se on sujunut ja tuliko siinä mitään yllätyksiä tms.

Tosi kiva idea kyllä ja innolla jo odotan ekoja podcasteja!

Taija (Ei varmistettu)

Jee näitä varmasti kuuntelen! Oon löytänyt podcastit vauvavuoden aikana, kuuntelen niitä vaunulenkeillä :)

Toivoisin jotain motivoivia, innostavia podcasteja, mielestäni olet kiinnostava äiti, yrittäjä jne. Miten jaksaa ja löytää aikaa, voimia..

järkivaitunteet (Ei varmistettu)

Oletko koskaan pelännyt ns. tyhjän päälle putoamista? olisitko muuttanut Suomeen miehen luo jos olisit ollut työtä vailla ja jos olisi tuntunut että muualta löytäisi paremmin työtä?

Anniina (Ei varmistettu)

Itse olen myös reilusti pikkusiskoani vanhempi, itse olen nyt 21 ja pikkusisko 11. Mua kiinnostais kuulla teidän ajatuksia isosta ikäerosta, miten teidän suhde on muuttunut pikkusiskon kasvamisen myötä yms. :)

NellaM (Ei varmistettu)

Vielä yksi toive näin mattimyöhäisenä: äitisi mukaan podcastiin. Hän kuulostaa niin viisaalta, ahkeralta ja sydämelliseltä ihmiseltä, että olisi kiva kuulla häntäkin, esim. teidän tyttöjen kasvatuksesta tms.

Kommentoi