Äänessä

Kerroin teille eilen, että mulla on jotain jännää. Kuva liittyy asiaan, sillä haluan vähän pohtia podcasteja. Katsokaas kun on paljon ollut erilaisia podcasteja ja moni oli sitä mieltä, että niitä ois kivaa kuulla multa. Rehellisyyden nimissä, mä en oo koskaan kuunnellut kenenkään podcasteja, mikä on mun mielestä samalla uhka ja mahdollisuus. En tiedä miten muut ovat tätä tehneet, joten mulla on vaan tää oma idea ja ajatus, miten mä tän toteuttaisin.

Oon ajatellut, että on joitain aiheita, joissa höpöttelen ihan itsekseni omia ajatuksiani ja vastaan yhdellä podcastilla teidän Q&A-kysymyksiin. Haluan kuitenkin pystyä tekemään näitä podcasteja ihanien kollegoiden ja muiden tuttujen ja ystävien kanssa, sillä kahdestaan tai kolmisteen saa paremmin asiaa käsiteltyä, useammalta eri kannalta. Podcastit ei tule olemaan mitenkään käsikirjoitettuja tai haastattelumuotoisia vaan enemmänkin lähinnä sellaista aitoa höpöttelyä, jossa on tietty aihe ja korkeintaan itselle muistissa muutamin ranskalaisin viivoin, mitä asioita haluaa käsitellä ko. aiheen tiimoilta.

Olen tässä yrittänyt saada sovittua nauhoitusaikoja ihmisten kanssa, ja toivottavasti päästäis aloittamaan jo ensi viikolla tämä podcastien julkaisu 🙂

Mun on sanottava heti alkuun, että mun ääni ei ole missään nimessä mun viehättävin piirre ja suoraan sanottuna inhoan kuulla itseäni nauhalta. Silti pidän podcasteja sangen kutkuttavana lisänä blogiini, sillä sitä kautta on helpompi tuoda hieman jotakin uutta ja syvempää tähän blogijuttuun. Tärkeää mulla on kuitenkin se, että podcastit palvelevat tarkoitusta, ja kiinnostavat teitä. Joten kysyn, mitä te haluatte kuulla?


Tulevia podcast-aiheita, joihin on tulossa kanssani joku ystävä, tuttu tai kollega:

♦ Ystävyys
♦ Äitiys ja sen haasteet sekä ilot
♦ Äitiys ja ura
♦ Kympin tyttö – suorittamista, itseltään vaatimista, paineita ja vähän pahaa oloakin
♦ Kunnianhimo & menestys – vaikuttaako ei-suomalainen tausta?
♦ Ulkosuomalaisen paluu Suomeen ja paluun herättämiä tunteita
♦ ”Sister tag”
♦ Bloggaajaan tutustuminen – (yritän vielä ylipuhua ystävääni tulemaan tähän nimettömänä mukaan 🙂
♦ Merkkilaukku-rakkaus – miksi
♦ Miehen matkassa – kun muuttaa ja tekee suuria elämänpäätöksiä miehen mukaan

EDIT:// Kun tämä on nähtävästi ollut hieman epäselvää, niin selvennän vielä, että näistä kaikista ylläolevista on siis jo tulossa podcast, ja alla pyydän teiltä lisäideoita, ei äänestämään näiden väliltä 🙂

Näistä yhteen tarttisin hieman apua teiltä. Nimittäin, tuo sisko(je)ni kanssa tehtävä podcast. Mitä te haluaisitte kysyä mun siskoilta? Mitä te haluaisitte tietää heidän silmin minusta tai meidän sisaruudesta? Onko teillä jotain kysymyksiä tai ideoita, mistä juttelisimme? Olisi ihanaa, jos voisitte kysellä tai jättää aiheideaa tähän, sillä siskoni tuntevat minut kaikista parhaiten ja heidän kanssaan podcast voi olla aika mielenkiintoinen myös teille.

Lisäksi, mitä podcasteja haluaisitte minun tekevän ihan itsekseni? Näiden ym. lisäksi siis? Mistä aiheista? Kertokaa! Nyt pääsee nimittäin vaikuttamaan 🙂 Jos mieleenne tulee joku aihe, jonka haluaisitte mun toteuttavan jonkun kanssa, niin ehdottakaa sitäkin ja kenen kanssa se kiinnostaisi kuulla!

Kommentit (26)
  1. Vitsi miten ihana idea! Täytyy myöntää, etten itsekään ole mikään suuri podcastien kuuntelija, mutta seuraan noita Youtube-hommia sitäkin enemmän ja siellä on alkanut vilistä nykyään enemmän nimenomaan podcast-jutut! Mun salainen toive on aina ollut että sä mystisesti alkaisit pitämään videoiden tekemisestä ja niitä näkyisi täällä blogissa vähän nykyistä tiheämpään tahtiin (:-D), mutta täähän ajaa aikalailla saman asian.

    Myös suunnittelemasi aiheet vaikuttaa mielenkiintoisilta, oon tykännyt muutenkin tosi paljon sun blogien ns. ”syvemmästä” otteesta viimeisen vuoden aikana ja siitä, että tartut monesti nimenomaan yhteen käsiteltävään aiheeseen kerrallaan. Varsinkin toi kunnianhimo ja menestyminen vaikutti kivalta, oon aina ihaillut sun elämänasennetta tolla saralla.

    Sun siskoilta haluaisin kuulla vähän pintaa syvemmältä, että millainen isosisko olet. Ootko ollut sellainen ”esikuva”, millasia luonteenpiirteitä susta tulee siskona esiin, kun olet kuitenkin heitä jonkun verran vanhempi? Ootko kenties se varaäiti, joka toruu bilettämistä vai enemmänkin ihan vaan sisko :-D. Ja sellanen tuli mieleen, että kun oot ollut niin menevä tapaus itse, niin onko sun siskosi kokeneet ikinä jonkunlaista painetta olla yhtä menestyvä, tehokas jne.? 🙂

  2. Hih, kiva idea!! Voisi olla mielenkiintoista kuulla esimerkiksi Lontoon opiskeluista? Vai onkohan ne jo turhan kaukaisia aikoja, heh? Tai että mitä ulkomailla asuminen on sulle merkinnyt. Mutta luulenpa, että mitkä tahansa sun valitsemat aiheet on mukavaa kuultavaa! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *