About my wedding dress

Mungolife

Lupasin kirjoitella muutamia häihin liittyviä postauksia, ja nyt kun häistämme on tasan kuukausi, onkin hyvin sopiva hetki palata hetkeksi takaisin tuohon ihanaan päivään, ja tarkemmin hääpukuuni :)

Lähdin metsästämään hääpukua sillä ajatuksella, että haluaisin A-linjaisen puvun, mutta totesin pian, että raskausmahan kanssa sellainen näyttäisi vaan joka suuntaan hirveän leveältä. Lisäksi en tuntenut mitään tarvetta piilotella mahaani imartelevan leikkauksen taakse. Meille tämä raskaus on äärimmäisen iloinen asia, ja mielestäni maha sai olla esillä hääjuhlassammekin :) Lähdin siis etsimään sellaista pukua, jonka olisin halunnut ilman raskauttakin. Pitsipuku, jossa olisi pitkät pitsihihat, merenneitohelma ja kaunis pääntie. Ajattelin, että ostaisin puvun, joka olisi liian iso, ja sitten veisin ompelijalle korjattavaksi. En tiedä miksen edes yrittänyt etsiä hääpukua, joka olisi suunniteltu raskaana olevalle, mutta jotenkin ajattelin, etten sieltä löytäisi mieleistäni kuitenkaan.

Selailin miljoonaa nettisivua, kunnes äitini kyseli, olenko katsonut käytettyjä pukuja. Suuntasin ensimmäisenä tori.fi:hin ja törmäsin tosi edulliseen ja kauniiseen pukuun! En ollut ihan varma puvun istumisen suhteen tietenkään, mutta sain myyjän kanssa sovittua, että voisin sovittaa mekkoa, vaikka asummekin eri puolella Suomea. Postikulut molempiin suuntiin oli pieni hinta tuosta mahdollisuudesta, ja kun mekko saapui, se oli aivan tyrmäävä! Laadukkaasti ommeltu, käsityötä ja mikä parasta, suomalaista käsityötä! Minua on aina ajatuksena tuskastuttanut häämekkojen “kertakäyttöisyys” ja siksi oli mielestäni mahtavaa löytää täydellinen puku käytettynä.

Mekko ei ihan mahtunut minulle vatsan seudulta, ja pohdinkin mahdollisuuksiani tuon suhteen. Laitoin Juulia Peuhkurille, joka on ihan maailman paras ompelija, viestiä ja kysyin hänen näkemystään siitä, että onnistuisiko laajennus, vai onko se ihan hölmö idea. Yllätyksekseni Juulia sanoi, että laajentaminen voi olla jopa helpompaa kuin kavennus. Jos mekko istuu rinnasta, hartioista jne., on laajennus helppoa sivusaumoista. Liian ison mekon kavennus kauttaaltaan voisi olla paljon työläämpää. Juulia asuu tätä nykyä Nykissä ja lähinnä konsultoin häntä asiassa, ja olin jo vakuuttunut, että joutuisin palauttamaan puvun liian monimutkaisten muutosten vuoksi, vaikka se istuikin mulle rinnasta, hartioista ja muuten tosi kauniisti. Olipa myös kerrankin tarpeeksi pitkä! Yllätyksekseni Juulia ilmoittikin, että on tulossa jouluksi Suomeen ja että hän hoitaisi minulle puvun kuntoon! Love that girl!

Aikataulullisesti ajatellen Juulia oli Suomessa 4.1. asti ja häät olivat 21.1. Niinpä 17 päivää siinä välissä jäi vähän arvioiden varaan, sillä mahan kasvua oli hankala ennustaa. Mahalle ja lantiolle lisätilan lisäksi halusin pienen muutoksen selkään. Se ei ollut välttämätön, mutta ajattelin sen samalla antavan lisätilaa tuonne mahan puolellekin. Alun alkaen tuo mekko oli nimittäin napitettava ihan niskaan asti, ja mä toivoin avoselkäistä vaihtoehtoa. Ajattelin että mekko ei silloin tuntuisi niin täysin peittävältä ja ehkä jopa ahtaalta, kun selkäpuoli olisi auki. Vein siis mekon Juulialle jouluaaton aattona, ja 27.12. kävin sovittamassa mekkoa niin, että Juulia oli avannut sivusaumat ja sommitellut niihin mittojeni mukaan uudet kankaat. Juulia oli käynyt hakemassa Eurokankaasta hyvin samannäköistä pitsiä, ja sivuihin laitettiin hieman joustavaa satiinia, joka turvasi pientä jouston varaa, jos maha ottaisi hillittömän kasvuspurtin vielä ennen häitä. 3.1. Juulia toi valmiin puvun sovitukseen, ja sehän istui kuin hansikas!

Rakastin puvussa sitä, että vielä 28:lla raskausviikollakin tunsin itseni hyvin naiselliseksi ja kauniiksi. Se ei hukuttanut minua, vaan imarteli odottajan vartaloa, ja toimi juhlan tuoksinnassa erinomaisesti. Mulla oli aivan ihana vaihtomekkokin, mutta en vaihtanut pukua kesken häiden. Mun oli siinä niin mukava olla, että helposti jaksoin aamukolmeen puvussani! Ja ne korjatut pitsipalat? Laitoin tähän tuon ylikontrastoidun mustavalkoisen kuvan, jotta tuon muutoksen näkee parhaiten. Suoraan kyynärpäästäni alaspäin lähtee sauma ja siitä pepun puolelle on kaistale uutta pitsiä. Jos oikein tarkkaan katsoo, niin huomaa, että mekko on muutoin pientä kukkaa, mutta noissa sivukohdissa se on ruusukuvioista. Voin muuten sanoa, että itse jouduin aina hieman etsimään muutoskohtaa, sillä se on täysin huomaamaton. Jos en olisi kertonut, ei varmaan kukaan vieraista olisi edes huomannut, että pukua on muokattu. En edes tiedä mitä taikoja Juulia on tehnyt, että on saanut tuon selän näyttämään ihan samalta kuin rintapuolen. En kysynyt, sillä olen jo aikoja sitten ymmärtänyt, että Juulia on velho, ja saa tehtyä ihan mitä vain. Ei mikään ihme, että mimmi on tätä nykyä töissä Vera Wangilla. En kyllä oikeastaan kysellyt enkä yhtään pelännyt. Vein puvun, Juulia mittasi mut ja lopuksi pyysin maksutietoja :D Täysi luottamus, että Juulia jos joku, saa askarreltua jostakin epäistuvasta pukutekeleestä upean näköisen luomuksen!

Kaiken kaikkiaan mun puku maksoi hieman alle 500 €. Itse puku, pesetys pesulassa ja Juulian työ. Mielestäni sangen erinomainen hinta juuri minulle muokatusta puvusta, jolle oli aikamoisia erityisvaatimuksia. Jos nyt jotain negatiivista pitää keksiä, niin raskausmallisen hääpuvun eteenpäin myyminen ei välttämättä ole helpointa, mutta ei se mitään. Kyllä tuo oli ihan joka euron arvoinen, ja jos sen saan seuraavalle käyttäjälle jossakin vaiheessa myytyä, hienoa. En näe mitään tarvetta säilyttää tuota pukua, sillä en toivottavasti enää koskaan tarvitse hääpukua. Tuostahan saa pienin muokkauksin taas ihan tavallisen merenneitomallisen hääpuvun, joten ehkäpä se ei olekaan niin naurettava mahdollisuus. En ole pukua vielä myyntiin laittanut, mutta jos joku tuleva morsian kaipaa sellaista, niin sitä voi meilillä multa kysellä :)

Pari kommentoijaa häiden aikaan ihmetteli valintaani valkoiselle hääpuvulle ja hunnulle, sillä raskausmaha ei joidenkin ihmisten mielestä sovi neitseelliseen valkoiseen ja huntuun. Mun mielestä hunnun ja valkoisen hääpuvun konservatiivinen merkitys on kadonnut jo aikoja sitten, ja mielestäni jokainen morsian saa halutessaan pukeutua valkoiseen ja huntuun, oli hän äiti, odottaja, neitsyt tai mitä tahansa siltä väliltä. En usko, että kovin iso prosentti valkoisessa naimisiin menevistä morsiamista on neitsyitä, joten mielestäni koko ajatus on ihan turha. Valkoinen hääpuku nyt on osa hääjuhlaa (jos morsian niin haluaa) siinä missä iltapuku puetaan juhlaviin tilaisuuksiin tai siinä missä punainen on joulun väri. En edes koe tarpeelliseksi tämän enempää ottaa asiaan kantaa, sillä mielestäni koko neitsyt häämekossa -konsepti on vanha ja turha tänä päivänä :)

Mitäs te tykkäätte puvusta? :) 

Kommentit

souphie (Ei varmistettu)

Joo pakko sanoa että oon ihan samaa mieltä tuossa hääpuku asiassa! Ilman valkoista mekkoa ei kukaan varmaan edes tietäisi kuka on morsian, jos häissä on siis esim. sellaisia kaukaisia sukulaisia jotka eivät ole morsianta tavanneet. Siis ihan kummallisia kommentteja! Minkä värisen mekon morsiamen pitäisi sitten laittaa?:'D Siis alunperin hääpuku oli naisilla musta ennen valkoista, mutta siis jos et satu olemaan neitsyt niin et saisi käyttää valkoista? Apua.

Laura (Ei varmistettu) http://www.nordicwife.com

Tosi kaunis hääpuku! Ja mikä ompelijatar sulla onkaan!

Mietin alunperin itse jotain hyvin samantyyppistä, mutta lopulta valitsin jotain ihan muuta! En malta odottaa että pääsen loppukesästä pukeutumaan omaan ihanaan hääpukuuni ja aloittamaan elämän rouvana!

Anniina (Ei varmistettu)

Upea mekko ja rehellisesti sanottuna, todella vaikeaa mitenkään erottaa, että mekkoa on fiksailtu! Munkin mielestä tuo neitsyt valkoisessa mekossa - ajattelu on vähän hassua... :D Ja kuten sanoit, valkoinen häämekko nyt vain on vakiintunut meidän kulttuuriin - ennemmin ihmettelisin mustaa tai punaista häämekkoa kuin valkoista häämekkoa raskaana olevalla!

ttuffi (Ei varmistettu)

Toi on aivan upea! Oikein kaunis ja istui yllesi todella hyvin :) Se näyttää Pukunin puvulta, mutta en laittaisi päätäni pantiksi :D

Pipipii (Ei varmistettu)

Ihana. Ne olkaimettomat mekot joita nostetaan ylöspäin koko hääpäivän ajan ettei tissit tuu näkyviin, on niin nähty. Kerrankin jotain kaunista.

Mmm (Ei varmistettu)

Ei sitä mekkoa tarvitse nostella ylös, jos on oikeaa kokoa :) Itse tykkään niistä paljon, mutta tässä Annan puvussa noi pitsi kyllä on kauniimpi. Ei oo läheskään niin teinihtävä, mitä usein ne olkaimettomat tuppaa olemaan.

Noora (Ei varmistettu)

Ihana puku, sopii sulle täydellisesti! Pienet hihitykset tuolle viimeiselle kappaleelle :D

Annu (Ei varmistettu)

Tämä sun puku on niin kaunis ja sinä oikein loistat siinä! Menin myös itse viime keväänä naimisiin pitsihihaisessa hääpuvussa ;) ja sama ajatus minullakin -en koe tarvetta säästää pukua, vaan laitan sen mielelläni kiertoon,sillä mikä kaunis ajatus onkaan, että hääpuku voi tuottaa iloa myös toisille morsiammille <3 onko sinulla torin lisäksi vinkata muita paikkoja, mistä tulevat morsiammet metsästelevät pukuja?

Ja kyllä, allekirjoitan täysin ajatuksesi hunnusta ja väristä. Toivon, että jokaisella morsiammella ja hääparilla olisi rohkeutta tehdä valinnat omien toiveiden ja mieltymysten mukaan. Kyse on kuitenkin hääparin päivästä<3

Emma (Ei varmistettu)

Vinkkinä, että facebookissa on hääkirpputori-ryhmä, jossa on todella vilkasta kaupankäyntiä, joten uskoisin, että siellä menee tori.fiä paremmin kaupaksi!

Sonkku (Ei varmistettu)

Onko puvulla jokin merkki vai onko tehty ihan uniikki puku, kun on suomalaista käsityötä? Tosi kaunis, siksi kiinnostaa, että voiko tuollaista mistään löytää:)

MariK (Ei varmistettu)

Puku on upea ja varsinkin tuo dekoltee-alue. Ja miksi ihmeessä peittää vauvatsaa, sehän on kaunis! Minusta ainakin monesti huntu nimenomaan täydentää hääpukua, vaikkakin on joskus ollut se neitsyyden merkki, siis todellakin joskus.
Juulia Peuhkurista oli muuten juttu Hesarissa ihan vähän aikaa sitten, oot varmaan nähnytkin.

j (Ei varmistettu)

Todella kaunis! :)

K (Ei varmistettu)

Hyvää duunia Juulialta! Varmasti saat sen myytyä, koska hyvää laatua on helpompi myös purkaa ja muokata uudelleen.

Aivan aiheeseen liittymättä KIITOS BookBeatin koodista, tää kk testi tuli just oikeaan kohtaan kun lähdin lomalle. Ihanaa kun on äänikirjoja koneeseen :)

Monika (Ei varmistettu) http://www.jotainrocknrollia.com

Todella kaunis puku! Hienoa työtä tehty kyllä, yritin tihrustaa, että missä siinä nyt muka jotain eri pitsiä on...? :D En huomannut, joten tuskin vieraatkaan.
Minulla ei ollut huntua, koska halusin upean kampaukseni näkyvän, sen sijaan hiuksissa keikkui musta uniikki hiuskoru. Pukuni kirjailu on mustalla ja selässäni oleva tatuointi näkyi + se oli koristeltu liimattavilla timanteilla. Joten höpöhöpö kaikki neitsytmorsian-jutut, jokainen morsian tekee niin kuin parhaaksi näkee ja hyvältä tuntuu.
En muutenkaan ymmärrä, että miksi sen naisen nyt on tarvinnut olla neitsyt? Sulhanen on saanut käydä .... vaikka ketä, eikä sitä tarvitse pukeutumisella ilmoittaa? Missä on ollut tasa-arvo, kysyn vaan? xD

Oma pukuni roikkuu toista vuotta kaapissa. Tai puvut, mulla oli myös lyhyt iltamekko. Sitä olen tosin käyttänyt mm. häämatkallamme. En vaan raaski myydä niitä. Vaikka en ole kyllä enää koskaan menossa naimisiin ja jos menisin, niin en kylläkään samassa puvussa. En vaan malta ainakaan vielä niistä luopua. Joten jos on sellainen olo, että omastasi luopuisit, niin anna mennä ja äkkiä, siihen yllättävästi kiintyy...

Essi (Ei varmistettu)

Upea mekko ja sopi sulle täydellisesti! :) Oon täysin samaa mieltä tosta valkoisen mekon ja hunnun asiasta - ei ne nykypäivänä symbolisoi mitään neitsyysjuttuja vaan ovat vaan osa tyypillistä morsiamen asua ilman sen kummempaa symboliikkaa :)

Bridezilla (Ei varmistettu)

Todella kaunis puku ja morsian. On ollut taitava ompelija kun on noin huomaamattomasti tehnyt mieleiseksi. Samaa mieltä valkoisesta puvusta, itse ainakin aion mennä valkoisessa naimisiin vaikka on jo yksi lapsi. Menneen ajan näkemyksiä ja mekko tuo todella kauniisti pyöristynyttä vatsaasi esille. Mukavaa loppuodotusta. :)

Maria (Ei varmistettu)

Jos ihmiset penää perinteiden kunnioittamista, niin musta pukuhan se pitäisi olla, valkoinen häämekkohan on sangen nuori perinne. :D Itse asiassa näen tuossa "valkoinen mekko vain neitsyeille" -ajattelussa ideologista diskurssia naisen seksuaalisuuden kontrolloinnista. Eli tosiaan, aika toisarvoisia tuollaiset jutut!

Miia (Ei varmistettu)

Upea mekko ja sopii sulle! Millaset rintsikat tai mitä oli alla ku on noin avoin selästä?:)

Mäki näin ton Juulian haastiksen lehdessä, otsikon siis vain kun ei ollut aikaa lukea.:)

Anna (Ei varmistettu)

Siinä on niin tukeva muotoiltu yläosa, että ei ollu rintsikoita ollenkaan :)

Nina (Ei varmistettu)

Aivan häikäisevän kaunis olet. Toivon kaikkea hyvää sinulle ja teidän perheelle. <3

Miia (Ei varmistettu)

Hei! Onko mekko jo myyty? Minua vois kiinnostaa tämä jos olet eteenpäin myymässä :) riippuen toki koosta

Kommentoi