Ajatuksia auringonotosta

Mungolife

*Sisältää kaupallisen yhteistyön Swiss Clinicin kanssa

Yksi asia, joka on muuttunut lapsen saamisen myötä tosi radikaalisti, on mun suhtautuminen rusketukseen ja auringonpalvontaan. Eräs lukijani pyysi mua kirjoittamaan aiheesta, ja nyt kun lämpömittari näytti tänään 27 astetta, oli musta aika hyvä hetki käsitellä tätä ajatusta.

Mä rakastin ennen auringonottoa. Reissasin ympäri maailmaa auringon perässä ja vietin tunteja uima-altailla ja rannoilla. Mitä ruskettuneempi, sitä parempi. Toki rusketus luo illuusion hoikemmasta kropasta ja iho näyttää meidän länsimaisten silmään usein kauniimmaltsa ruskettuneena, mutta nykyisin en pidä sitä monellakaan tapaa tavoittelemisen arvoisena asiana. En ainakaan auringosta saatua rusketusta. Moni asia vaikuttaa siihen, miksi en enää ota aurinkoa. Tärkeimpänä se, miten olen lapsen myötä sisäistänyt sen vaikutuksen ja riskit. En uskalla. Haluan olla mahdollisimman hyvä äiti lapselleni mahdollisimman pitkään, joten turhat riskit kuolemanvaarallisista sairauksista käväisevät mielessä ihan eri tavalla kuin ennen. Ruskettuminen ei mun kirjoissa oo millään lailla melanooman arvoinen juttu, joten auringonpalvonta on jäänyt sen takia täysin pois.

Mutta on siihen selvä konkreettinekin syy. Lapsen kanssa on ensinnäkin hyvin hankalaa "ottaa aurinkoa", eli maata aurinkotuolissa tekemättä mitään tai jotain lukien. Lapsi haluaa temmeltää ja mennä ja mä haluan puuhailla hänen kanssaan. Ja koska lapsen iho on hentoa ja palaa helposti, on varjo ystävämme ja paras paikka leikeillemme. En halua ottaa mitään riskejä muksun kanssa. Hän on päästä varpaisiin UV-suojattu joko UV-puvulla tai SPF50-rasvalla. Hänellä on hattu, aina. Siltikin suorassa auringonpaahteessa loiskiminen tuntitolkulla ei oo musta hyvä idea, joten aika paljon meidän aurinkoisista päivistä menee puolivarjossa. Ja rehellisyyden nimissä auringonpalvonta on liian rankkaa missään muualla kuin aurinkotuolissa. Jos pitää liikkua vilkkaan taaperon perässä, ei todellakaan jaksa hirveän kauaa olla todella kuumassa auringossa. Lomareissuilla ollaankin vietetty tosi vähän aikaa aurinkoa "ottaen". Toki auringossa tulee oltua, mutta se ei ole ikinä kovin tarkoituksenhakuista. Mun entiset SPF10 öljyt on varmaan vanhentuneet jo käyttökelvottomiksi, sillä viime aikoina mä oon turvautunut vaan SPF50-rasvaan ja erilaisiin huituloihin uikkarin päälle, että ei pala olkapäät. Sen lisäksi, että lapsen kanssa on "hankalaa" ottaa aurinkoa rusketustarkoituksessa, se ei ole esimerkki, jonka haluan antaa hänelle. En halua, että lapseni kiroilee, niin vähensin itse kiroilua radikaalisti ja katson vieläkin tarkemmin mitä sanon kun Dante on lähelläni. En halua, että hän oppii karkkiriippuvaiseksi, en napsi karkkia hänen nähtensä. En halua, että hän kärventää nahkaansa ja haluan hänen suojaavan ihoaan auringolta, joten niin teen myös itse. Kasvata esimerkillä.

 

Ja rehellisesti, auringonotto on tosi pitkästyttävää ja epämukavaakin välillä :D Makaat hikisenä ja kääntyilet tasaisen rusketuksen takaamiseksi, luet epämukavassa auringossa ja nesteytät kuin viimeistä päivää. Aika hullun hommaa loppujen lopuksi. Musta on tullut aivan liian malttamaton makaamaan auringossa ja lomia arvostaa nykyään jotenkin eri tavalla ja haluaa tehdä lomilla paljon muuta kuin vain olla altaalla.

Näin jälkiviisaana katsottuna, mulle ei myöskään sovi superrusketus. Jossakin vaiheessa nuorempana näytin ihan hassulta, kun olin koko ajan tosi ruskettunut. Silloinhan en kokenut, että olisin tarpeeksi ruskettunut, vaan aina olisi ollut parempi, jos olisi ollut vähän enemmän väriä. Nyt mun tavoite on oikeastaan koko ajan olla hieman päivettynyt. Kevyt pieni väri, joka saa kasvot hehkumaan. Siinä on mun tavoite ja siihen on helppo päästä, koska elämme itseruskettavien kulta-aikaa. Niitä löytyy laidasta laitaan, kemikaalittomia ja sellaisia, jotka eivät haise, värjää tai tee epätasaisen oranssia väriä. Mun suosikki on ehdottomasti Swiss Clinicin uus itseruskettava, jota voi laittaa niin huolettomasti ja helposti, että ei voi enempää tuottelta edes pyytää. Sekoitan tippoja niin kasvo- kuin vartalorasvaan ja rakastan noita lappuja, joilla tuotetta laitetaan iltaisin ennen nukkumaanmenoa. Niin vaivatonta, eikä sotke lakanoita.

Kirjoittelin tuotteesta ekan kerran täällä, mutta muistutukseksi tässä hieman lyhyesti: Self-Tan-Drops on siis öljy, jonka pystyy levittämään iholle ja kasvoille ihan sellaisenaan tai sekoittamalla omaan päivävoiteeseen/kasvovoiteeseen/vartalorasvaan. Tippojen määrää voi lisätä tai vähentää oman halunsa mukaan ja sen mukaan haluaako hieman kevyemmän vai tummemman päivetyksen. Self-Tan Pads -lapuilla vuorostaan tuodaan iholle rusketusta, kosteutusta ja tekee ihosta ihanan sileän tuntuisen. Kosteutettu iho pysyy päivettyneen näköisenä pidempään. Ajatuksena on käyttää tuotteita päivittäin siihen asti, että on saavutettu se toivottu päivetyksen taso, ja sen jälkeen niitä voi käyttää vaikka pari kertaa viikossa ylläpitämässä väriä. Oon tykännyt tuotteesta tosi paljon. Helppo käyttää, ei sotke, ei haise ja kun viikon verran jaksaa käyttää päivittäin, sit riittää kerran viikossa ylläpitävä käsittely. Helppoa. Ainoa miinus tosta pipetistä, joka on pikkuisen hankalakäyttöinen, kun sieltä ei ihan helposti saa yhtä tai kahta pisaraa. Sanoinkin itse asiassa tästä Swiss Clinicille vähän aikaa sitten ja he kertoivat, että siihen on työn alla parempi pipetti.

Nytkin kun ollaan lähdössä reissuun, en ajattele yhtään altaalla tai rannoilla makoilua. Toki käydään vedessä varmasti paljon, koska perheen pieni rakastaa kaikkia vesileikkejä, mutta muuten luulen, että auringonotto jätetään muille. Mä ajattelin nyt viikon ennen reissua käyttää tota Self-Tan Treatmentia vähän enemmän, niin saa kivan päivetyksen, jonka kanssa on mukava olla reissussa kesämekoissa, eikä tartte miettiä pitkiä hikisiä lojumisia auringossa :)

Tuote löytyy muuten täältä ja jos ette hyödyntäneet Swiss Clinicin synttärialeja silloin pari viikkoa sitten, niin tuote on nyt pienessä alessa valmiiksi ja mun koodilla MUNGOLIFE15 saatte kaikista Swiss Clinicin tuotteista -15%, myös alehinnasta. Kannattaa kokeilla!

Ajattelin kuitenkin ilahduttaa kahta lukijaani tuollaisella setillä, joten laitetaanpa pystyyn arvonta! Kertokaa mulle, millaisia auringonpalvojia ja ruskettujia te ootte, ja kaikkien vastaajien kesken arvotaan kaks Self-Tan Treatment -pakettia :) Palatteko helposti? Onko äitiys muuttanut ajatuksia ruskettumisesta? Vai oletteko ihan rusketusfaneja, mutta aika ei riitä kunnon auringonottoon? Arvonta on käynnissä ke 20.6.2018 klo 23.59 asti, jonka jälkeen voittajiin otetaan yhteyttä :)

P.S. Toi riippukeinu on se tässä postauksessa esittelemäni keinu, jonka tilasin Ellokselta. Aivan paras tuote ja niiiiin mukava keinuskella ja istua! Lämmin suositus, eikä hintaakaan ole kuin hieman päälle 50 €! :)

Kommentit

Louise (Ei varmistettu)

Vaikka oon ite vasta kakskymppinen niin mun iho ei kestä auringossa oloa ollenkaan ja oon palanut lapsesta lähtien tosi pahoin ja monta kertaa, jonka takia auringonotto ei kuulu omiin "harrastuksiin". Itseruskettavia en ikinä ole kuitenkaan kokeillu, vaikka musta just pieni päivetys näyttää todella hyvältä, niin tällanen setti olis todella kiva saada kokeiluun!

Titta (Ei varmistettu)

Minä olen luonteeltani sellainen, etten jaksa maata paikallani ja ottaa aurinkoa. Palan helposti, mutta en ole oikein koskaan oppinut käyttämään aurinkorasvaa. Nyt tänä kesänä olen ensimmäistä kertaa ostanut aurinkorasvan ja jopa sitä käyttänyt. Olisi kiva, jos arpaonni osuisi kohdalle ja pääsisi kokeilemaan tätä tuotetta.

Sini (Ei varmistettu)

Samansuuntaiset ajatukset myöskin auringonottamisesta. Riskit tuntuu turhilta. Olen pigmentiltäni melko vaalea enkä edes rusketu, vaikka makaisin viikon putkeen aurinkotuolissa, vaan palan. Käytänkin siis kerran viikossa aikaa siihen että läträän itseruskettavilla, mutta on se lopputulos kivempi viedä ulos näytille, kuin oma valkea olemus :D

Jessica (Ei varmistettu)

Jep, niin kuin sanoit, missä vaiheessa sitä ehtisi enää aurinkoa palvomaan kun jaloissa pyörii vauhdikas taapero? :D Mutta eipä tämä ole ainoa syy siihen miksen auringonottoa enää harrasta, vaan suurin syy on juurikin herätys siihen mitä se voi aiheuttaa! Melanooma läheiselläni säikäytti sen verran pahasti, että haluan kaikin mahdollisin keinoin yrittää suojata itseni ja lapseni paahtavalta auringolta. Ihan puistattaa ajatus itsestäni muutamia vuosia sitten kun suojakertoimet olivat olemattomia tai jopa läträttiin kaverin kanssa oliiviöljyllä tavoitellessamme nopeaa ja kaunista rusketusta.. jessus! Ei näin!
No onneksi sitä edes jossain vaiheessa viisastui edes hieman :)

Jonna (Ei varmistettu)

Täällä yksi, joka on ruskea ensimmäisen aurinkoisen alkukesän päivän jälkeen. En koskaan ota tarkoituksella aurinkoa, en todellakaan jaksa makailla kuumalla ilmalla muualla kuin ilmalämpöpumpun alla ja inhoan kesää. Nuorena en käyttänyt aurinkovoiteita koska en ikinä pala, mutta nykyään tulee noita lasten spf50 voiteita sipaistua omiinkin olkapäihin ja poskiin samalla kun lapsia rasvailee. Kalmankalpeaa ja kateellista pikkusiskoa lohdutin, että ryppyjen määrässä se sitten näkyy että kumpi vietti nuoruutensa kahvipapuna ja kumpi lakanana :D

Sarianna (Ei varmistettu)

Kevytkin päivetys saisi ihon näyttämään paljon terveemmältä ja kauniimmalta, mutta hyvin tyypillisen vaalean ja helposti palavan suomalaisen ihon omaavana auringonotto jää vaan haaveeksi. Tällainen paketti olisi aivan huippu, koska vielä vähemmän huvittaa altistaa herkkää ihoa paahtavalle auringolle mitä enemmän nykyään lukee melanooman varoista.

Laura (Ei varmistettu)

Aika menee ulkomailla ollessa yleensä mielummin muuhun kuin TYLSÄÄN auringonottoon, vaikka rakastan ruskettunutta ihoa. Joskus nuorempana kävin paljon solariumissa, nyt ei ole enää ollut aikaa (onneksi). Olen ollut hieman ennakkoluuloinen itse kaikkien itseruskettavien kanssa, vaikka pikkuhiljaa tajuan niiden kehittyneen aika paljon!!

Sade (Ei varmistettu)

Mä en oo koskaan ollut kovin innokas auringonpalvoja, koska palan aika helposti ja en rusketu lähes yhtään vaikka kuinka makaisin auringossa. Nykyisin ihosyöpä pelottaa sen verran et vieläkin harvemmin tulee oltua auringossa, mutta haaveilen kyllä silti kevyestä päivetyksestä, ja oon monesti miettinytkin et pitäiskö kokeilla suihkurusketusta niin ois edes kerran kunnon väri :D toi swiss clinicin tuote kuulostaa kyllä paljon paremmalta vaihtoehdolta!

Annu (Ei varmistettu)

Maltillinen ja malttamaton täälläkin :)

Jii (Ei varmistettu)

Ah, ihana ois voittaa noi tuotteet! Mä tykkään päivettyneestä ihosta, koska se näyttää usein jotenkin "terveemmältä". Enkä nyt siis tarkota mitään superruskeeta papua :D mulle myös ruskettuminen etelän lomilla jne. oli ennen tärkeetä, vaikka auringonotto on oikeestaan aina ollu mun mielestä tylsää. Nykyään tiedostan riskit liian hyvin, kun parilla tutulla (ei läheisillä kuitenkaan) on melanooma. En siis ottamalla ota enää aurinkoa ja käytän aurinkorasvaa säntillisemmin kuin ennen... Ja lapsen kans yritän olla super tarkka, että aina on suojattuna!

Virpi (Ei varmistettu)

Mulla ei rusketu kun kasvot, muu kroppa pysyy valkoisena tai korkeintaan punehtuu. Aurinkoa otan oikeastaan muun puuhailun ohessa ja hyvin suojattuna asianmukaisin suojakertoimin. Vilukissana tykkään kyllä kovasti auringon tarjoamasta lämmöstä :)

Ansu (Ei varmistettu)

En oo äiti, mutta ylipäätään viime vuosina oon vähentävän auringossa oloa. Se tosiaan on oikeesti tylsää maata auringossa ja en ehdoin tahdoin halua altistaa itseäni melanooma ole. Ehkä tähän on eniten vaikuttanut kouluttautuminen sairaanhoitajaksi, tieto lisää tuskaa. En kyllä palanedes helposti, mutta oo vasta viime vuosina opetellut käyttää aurinkorasvaa suomessa

*Suvi* (Ei varmistettu)

Ihana uusi header
Mä olen kyllä rusketusfani. Korkeat suojakertoimet käytössä ja silti saatan palaa jos en vaan muista lisätä riittävän usein. Rusketun aika huonosti, niin kyllä saa makoimma hyvän aikaa värin saamiseksi. Reissuilla se väri onkin yleenäsä hankittu... Ja vielä en ole tylsistynyt kun aina on reissussa riittämiin hetkiä, bolloin tahtoo lukea useamman tunnin putkeen tai kirjoittaa.

Hattize (Ei varmistettu) http://bit.ly/2KNW1Dc

Hello! There is a good offering for you. http://bit.ly/2I5aCwx

Riina (Ei varmistettu)

Pidän päivettyneestä ihosta, mutta auringossa makaaminen ei ole juttuni.Tämän hetkinen elämäni vaatii todella kovat kertoimet sydänlääkkeni vuoksi jonka talvella jouduin rutiineihini ottamaan

Veera (Ei varmistettu)

En ole koskaan osannut olla auringonpalvoja. En ensinnäkään malta vain maata paikoillani auringossa, jaksan ehkä 10 minuuttia ja sitten pitää tehdä jo jotain. Tähän varmasti myös vaikuttaa se, etten rusketu helposti ja olen aika kalkkilaivan kapteeni. Pieni päivetys olisi toki kiva, koska olen yleensä ihan vitivalkoinen, mutta monesti pyrin hankkimaan se itseruskettavilla kuin että makaisin auringossa.

Elisamm (Ei varmistettu)

Ennen olin myös todellinen auringonpalvoja, nykyään maltillisemmin aurinkoa + perusteellisesti rasvaa. Rusketun kyllä helposti. Olen myös siirtynyt osittain purkkirusketukseen, Clarinsin rusketustipat on olleet mun lemppari jo pitkään; miinuksena kuitenkin kevyt ir-haju, joten mielenkiinnolla kokeilisin myös tuota sc:n Tuotetta!

Jane (Ei varmistettu)

Hyviä ajatuksia. Ehdottomasti olen äitiyden myötä siirtynyt itseruskettavien maailmaan, vaikka nautinkin vielä olla paljon auringossa. Se lämpö iholla<3 Kokeilemani irt ovat kaikki tahranneet ja haisseet, joten tämä kuulostaa kyllä tosi lupaavalta!

Marine (Ei varmistettu)

Pidän auringonottamisesta, juuri tänä kesänä ostimme omalle terassille uudet aurinkotuolit. En tosin siinä kerralla viihdy kovin pitkään. En pala ja tästä syystä myös aurinkovoide unohtuu aivan liian usein. Itseruskettavia olen kokeillut juuri näitä joista tulee ihan oranssiksi. Tätä olisi mukava päästä kokeilemaan.

Anskuuu (Ei varmistettu)

Oon itsekin vuosien saatossa tullut varovaisemmaksi auringon suhteen. Nyt iholta löytyy aina rasvaa ja keskipäivän paahdetta pyrin välttämään. Enkä itsekään jaksa enää vain maata aurinkotuolissa vaan kyllä siihen pitää jotain tekemistä kylkeen saada. Rusketus on kiva, mutta ei pakollinen. Tosin en oo ainakaan vielä lähtenyt myöskään tohon itseruskettavien maailmaan.

Jepsu (Ei varmistettu)

Itse tykkään rusketuksesta, mutta hankin sen pääasiassa turvallisesti pullosta. Etelän reissuissa rakastan kyllä lillua rantavedessä ja poolilla ja siihen vielä hyvä juoma ja hyvä kirja ni se on mulle sitä totaalinollausta tässä kiireisen arjen keskellä. Aina kyllä on suojakertoimet kohdillaan, pää suojattu ja osa päivästä puolivarjossa.

Ansku (Ei varmistettu)

En ikinä oo tykännyt ottamalla ottaa aurinkoa, mutta liikun paljon ja siinä tulee päivitystä väkisinkin. Pitäisi muistaa suojautua paremmin.

Lilyyy (Ei varmistettu)

Itselläni on iho, joka ei juurikaan rusketu ja palaa helposti. Joten auringossa ei tule oltua ilman kunnon suojakertoimia. Eikä kyllä ole kärsivällisyyttäkään makoilla aurinkotuolissa. Eikä 3- ja 5-vuotiaat antaisikaan sitä mahdollisuutta :D Ainut "hyvä" mitä aurinko minulle saa aikaan, on pisamat :) Niistä olen oppinut aikuisiällä tykkäämään tosi paljon.
Näitä Swiss Clinicin tuotteita olen halunnut jo pitkään kokeilla, koska käytän välillä itseruskettavaa saadakseni sellaisen pienen hehkun iholle.

Resus (Ei varmistettu)

Mä palan tosi helposti, joten auringossa lojuminen kauheen pitkään ei tuu kuuloonkaan. En edes rusketu kovin helposti, pientä päivetystä saan kesäisin. Pidän kyllä kohtuullista rusketusta kauniina, joten tekisi kyllä mieli hypätä itseruskettavien maailmaan. :)

Nassu (Ei varmistettu)

Rusketun nopeasti ja olen aiemmin tykännyt ottaa aurinkoa. Nyt kun olen tämän vuoden huhtikuisen äiti, ei aikaa todella ole maata auringossa. Vaunulenkeillä saa vähän väriä ja se riittää. :)

Niina (Ei varmistettu)

Tärkeä aihe. Liikaa näkee somessa vieläkin sitä että kärvennellään itseään pitkin päivää. On se vaalea ihokin kaunis. Melanoomat ja ihon ennen aikainen vanhentuminen ei houkuta kyllä itseäni, etenkään pienen lapsen äitinä. Olen yleensä ympäri vuoden valkoinen kuin lakana, joten noita itseruskettavia olisi kiva kokeilla.

MH (Ei varmistettu)

Oon valkonen ku lakana, eikä siihen hirveästi auta edes se auringonpalvonta, joten olen luovuttanut asian suhteen. Rakastan lämpöä ja aurinkoa, joten suojakerrointen kanssa auringossa tulee kuitenkin oleiltua jossain muodossa.

Annikki (Ei varmistettu)

Palan todellakin helposti, joten en ole koskaan ollut auringonottaja. Suojaan ihoni aina SPF30-voiteella Suomessakin, sillä en halua ihoni näyttävän veltostuneelta kun olen 50. Itseruskettavat auttaa saamaan lakananväriset sääret edes hitusen päivettyneeksi. Lapsia mulla ei ole, mutta ajattelen asiasta hyvin pitkälle samalla tavalla kuin sinä.

Pob (Ei varmistettu)

Mullakin on ajatukset muuttuneet, mutta täytyy myöntää että vietän silti liikaa aikaa aurinkoa palvomassa. En rusketu helposti ja palan aika herkästi. Sen takia auringossa mimun tilee viettää paljon aikaa, jos haluan kauniin värin. Oon niin kade niille jotka ovat tunnin auringossa ja näyrtävät ihanan päivettyneelle! nykyään olen supertarkka suojauksesta. Ennen käytin mahdollisimman pieniä suojakertoimia, nykyään vähintään 30.

Sofia (Ei varmistettu)

Mulla on kans tosi ristiriitanen suhde auringonottoon. Haluan päivettyä ja pidän auringon lämpimästä vaikutuksesta iholla, mutta poltteessa makaaminen on kyllä ihan karseeta! Mutta ulkona touhutessa saa yleensä itselleen aikaiseksi vain rumat rajat jostain topin olkaimista. Rankkaa puuhaa en oo koskaan kokeillu itseruskettavaa, mutta kauan olen kyllä miettinyt.

anniina (Ei varmistettu)

Inhoan helteitä ja auringonottoa mutta päivitystä on jonkin verran saatava. Olen ollut aina helposti ruskettuvaa palamatonta sorttia ja aurinkorasvaa ei ole tullut käytettyä - ennen kuin viisi vuotta sitten paloin Suomessa. Edelleen haluaisin kauniin rusketuksen mutta turvallisesti joten pikkuhiljaa yritän opettaa itseäni siihen aurinkorasvaa käyttöön esim. lenkillä. Rusketus ei todellakaan ole melanooman arvoinen.

Pauliina (Ei varmistettu)

Ihan samanlaiset fiilikset kuin sinulla! Esikoinen syntyi keväällä, enkä ole olleenkaan samalla tavalla hinkunut aurinkoon.. Toki päivettynyt iho on kaunis, ja olenkin käyttänyt kevyesti ruskettavaa voidetta, mutta suoraan auringossa makaaminen on aika nounou nykyään :D Enkä ole edes niin nauttinut auringonotosta aiemmin, se on enemmänkin ollut välttämätön paha rusketuksen saamiseksi.. :)

Virpi (Ei varmistettu)

En pidä auringonotosta. On pitkästyttävää makoilla rannalla kärventämässä nahkaa joten enemmin käyn vaikka koiran kanssa lenkeillä (riippuen toki siitä kuinka kuuma on), jolloin saa helposti pienen päivetyksen. Koskaan en ole mitään itseruskettavaa niiden hajun ja vaikeakäyttöisyyden takia käyttänyt joten olisi hienoa päästä kokeilemaan tätä. Aurinkoista kesää Anna sinulle ja perheellesi :)

Emppu (Ei varmistettu) http://tornbergemilia.com

Ennen käytin kaikki aurinkoiset päivät ottamalla aurinkoa jos ei ollut mitään tärkeämpää tekemistä, mutta nykyään tulee harvemmin kun on oppinut tiedostamaan riskit. Ihan hullua, että 95% melanoomasta ois vältettävissä suojautumalla auringolta.

Sofia (Ei varmistettu)

En pala helposti, mutta näin tuoreena äitinä on ihan samat ajatukset sun kanssa! Ennen rakastin rusketusta ja se ei omaan silmään, ollut koskaan riittävä.. nytkun niitä kuvia katsoo, niin apua. Kaunis päivetys tekee kuitenkin terveemmän näköiseksi, joten olenkin alkanut etsimään hyvää itseruskettavaa. Tällä hekellä lookki on nimittäin kalman kalpea...

Annuska (Ei varmistettu)

Nuorempana se ruskettuminen oli muka jotenkin tosi hienoa ja jopa tärkeää. Rusketun tosi helposti ja nuorempana en palanut oikeastaan ollenkaan, joten ehkä sekin vaikutti tähän ajatusmaailmaan. Nykyäään kuitenkin vaikkei edes ole lapsia, olen tajunnut että se on ihan hullujen hommaa ottaa riski itseään kärventänällä ja tosiaan itsekin huomannut että ei edes enää jaksa maata auringossa tuntia kauempaa. Olisikin siis kiva päästä testaamaan Swiss Clinicin tuotteita :)

Ilona (Ei varmistettu)

Rusketun todella huonosti! Mutta en juuri koskaan pala, jotain hyvää sentään :D pieni päivetys olisi kyllä paikallaan! Toisaalta just auringossa makoilu on kyllä niin tylsää puuhaa...

Petra (Ei varmistettu)

Tykkään auringosta mutta viime reissu meni varjossa lueskellen altaalla, kun oli niin kuuma! SPF30 on ollut jo kauan ystävä koska se ei estä sitä kivaa pientä päivitystä. Itseruskettavien hajut on ollut no no - joten tämä kiinnostaa jos oikeasti ei jää hajuja

Tiia (Ei varmistettu)

En oo ikinä kokellut itseruskettavia, mutta noi tipat on pikkuhiljaa herättänyt kiinnostuksen, kun niin monet niitä kehuu! Palan ihan älyttömän herkästi, spf50 ollut käytössä jo huhti-toukokuusta. Aurinkoa en ota, ei ole terveellistä tai tarpeellista kenellekkään.

Juulia (Ei varmistettu)

Kuulostaapa kätevältä tuotteelta! Ite palan suht helposti ja vaikka ottaisin aurinkoa kaks viikkoa putkeen, en rusketu, en sitte millään. Nyt vähän vanhempana oon kyllästyny makaamaan turhaan auringossa ja oon ymmärtäny myös auringon vaarat ja vaikutukset ihon vanhenemiseen, joten en aurinkoa enää juurikaan ota, ja jos otan, on suojakertoimet kunnossa! Itseruskettavia joskus tulee käytettyä mutta se koko rulianssi on niin uuvuttava, että harvemmin tulee niitäkään käytettyä. Tää tuote kuulostaa kuitenki tarpeeksi yksinkertaselta kun voivvaan rasvaan sekottaa, että voisin tuotetta mielelläni koittaa!

Lisa (Ei varmistettu)

Tärkeä postaus. Olisit voinut postauksessa tuoda vähän myös faktaa esille, miksi jo pelkästään auringossa ruskettuminen on haitallista. Monethan yhdistävät rusketuksen terveyteen ja hehkuvaan ihoon, vaikka välttelevätkin ihon palamista. Kuitenkin jo ihon ruskettuminen tarkoittaa sitä, että aurinko on vahingoittanut ihoa. Rusketushan on seurausta siitä, että iho on vahingoittunut, mutta yrittää kaikin keinoin puolustautua vielä suuremmilta vahingoilta. Ihotautilääkärien sanoin; rusketus on ihosyövän esiaste.

Lisää tietoa löytyy esimerkiksi ihotautilääkärien kansainvälisestä kampanjasta Euromelanooma: euromelanoma.org

LEENA (Ei varmistettu)

Mikä sun oma hiusväri on? Tuossa yhdessä kuvassa näyttää, että sun tyvi olisi hieman harmahtava?

Heli (Ei varmistettu)

Tykkään kevyesti päivettyneestä ihosta ja nautin myöskin auringossa olemisesta. Olen kuitenkin todella tietoinen auringon mukana tulevista vaaroista, joten päivetykseni saan pääsääntöisesti purkista. :)

Anni (Ei varmistettu)

Aika samoja ajatuksia, terveys menee ehdottomasti auringonpalvonnan edelle. Palan myös helposti ja nykyään ei tule enää oltua auringossa yhtä huolettomasti kuin ennen.

Sara (Ei varmistettu)

Minä inhosin lapsena ja nuorena kesää ja aurinkoa. Pari kesää taisin ottaa aurinkoa parikymppisenä. Kolmikymppisenä lapset saatuani en ollut yhtään auringossa. Nyt nelikymppisenä otan aurinkoa kohtuudella. Olen hyvin vaalea, mutta päivätyn kyllä. Minua auringossa oleminen rentouttaa, mutta en anna ihoni koskaan palaa. Käytän kyllä mielelläni itseruskettavia, ja nuo arvottavat vaikuttavat tosi kivoilta.

Nonna (Ei varmistettu)

Kiva arvonta! Itse palan superhelposti jo lyhyessäkin ajassa, joten auringonottoa en juurikaan pysty harrastamaan. Jokin helppokäyttöinen itseruskettava olisi siis todellakin mieleen. Kesäjuhlissa olisi joskus mukava esitellä hieman maidonvalkeaa päivettyneempiä koipia:D

Saima// (Ei varmistettu)

Olen luonnostaan todella vaalea, mutta pieni päivetys tulee kuin ohimennen todella helposti ylävartaloon.. jalat sen sijaan eivät oikein koskaan saa auringosta väriä. Vaan enpä kyllä auringossa oikein viihdykään, enkä pidä sitä järkevänä. Siksi siis tuote olisi oikein mainio itselleni :)

Sonja (Ei varmistettu)

Minä en ole oikein koskaan ollut kauhean innostunut auringon ottamisesta, sillä tykkään vaan puuhailla kaikenlaista. Tuntuu tylsältä vain maata paikallaan. En ole paljoa vielä tutustunut itseruskettavien maailmaan ja pieni päivetys ei olisi pahitteeksi! :)

Hanna (Ei varmistettu)

Alku kesästä, kun iho ei ole tottunut vielä kunnolla aurinkoon, niin palan helposti. Loppu kesästä en enää. Aurinkoa en jaksa ottaa paikallaan maaten, mutta tulee oltua töiden sun muun takia niin paljon ulkona, että iho päivettyy siinä ohella :)

HannaS (Ei varmistettu)

En oo ikinä pitänyt auringonotosta, musta se on kauheen tylsää hommaa ja palan todella helposti. Oon siinä mielessä ollut tyhmä, etten oo kuin vasta muutama vuosi sitten alkanut käyttämään kunnon aurinkorasvaa ulkona ollessa. Joten monta kertaa on iho palanut vaikka en tarkotuksella oo ottanut aurinkoa, mutta nyt kyllä pidän huolen että on kunnon rasvat iholla kun lähtee ulos. En myöskään rusketu helposti, varsinkin jalkoihin ei vaan tartu väri millään, mutta en oo jaksanut ruveta läträän millään itseruskettavilla. Tuollaiset tipat voisikin olla ihan käteviä kun niitä pystyy helposti sekoittamaan eri rasvojen joukkoon. :)

Pages

Kommentoi