Ajatuksia blogimainonnasta

Mungolife

Viime aikoina on tuntunu olevan polttavana puheenaiheena blogimainokset. Erityisesti mulla meni kuppi nurin viime viikolla Naistenpäivä -kamppiksen kommentteihin. Me bloggaajat näimme jokainen vaivaa kampanjan eteen, ja sitten lähes jokainen bloggaja joutu kuuntelemaan kommentiboksissaan valitusta blogimainonnasta. Oli loukkaavaa koko aihetta kohtaan, että kommenttiboksit muuttu negatiivisuuden kohteeksi, kun bloggaajien tarkoituksena oli pitää hyväntekeväisyyskampanja, jonka tarkoituksena oli auttaa muita naisia.

Blogikiusaaminen on jokaiselle korkean profiilin bloggaajalle tuttu juttu, mutta sitä ei mun mielestä pidä hyväksyä. Ja jos kysymykset mainoksista olisivat asiallisia, niin ei siinä mitään. Mutta mainoksiin liityvät kommentit on yleensä todella loukkaavia, syvälle bloggaajan persoonaan meneviä, ja ennen kaikkea, noh, ilkeitä. Ei sille ole parempaa sanaa.

Miksen siis hieman selvittäisi, miten itse näen blogimainonnan. Blogimainoksista valittavat näkevät asian vain yhdeltä kannalta, enkä usko, että se näkökanta tulee muuttumaan, mutta ehkä tämä avaa yleisesti mun käsitystä aiheesta, ja jatkossa voin vastata kysymyksiin vedoten tähän postaukseen.

Aiheeseen piilomainonta. Musta on hillitöntä, miten lukijat vetävät hirveetä älämölöä blogissa jos toisessa piilomainonnasta. Samat lukijat todennäköisesti kuitenkin lukevat lehtiä ja kattovat telkkaria. Leffassa saattaa olla joskus tekstien loppuvaiheessa merkintä "sisältää tuotesijoittelua". That's it. Lehdessä on kirja-/ meikki- ja vaikka mitä muita kokeiluja, joissa ei ikinä lue, että tuotteet on saatu ilmaiseksi. Lehden vikoilla sivuilla jälleen saattaa olla merkintä "sisältää tuotesijoittelua". EI toimittajan kirjoittaessa lomakohteesta / tapahtumasta jne. lehdissä, lue että matka on ollut ilmainen / sponssattu. Miksi kukaan ei hyökkää näiden isojen firmojen pariin, mutta yksityisten pienten toiminimien, bloggaajien kiusaaminen on hyvin yleistä? Verrattuna moneen muuhun kanavaan, bloggaajat hoitaa piilomainonta-osaston erinomaisesti!

Mä olen itse ottanut selvää kuluttajaviranomaisilta siitä, mikä olisi laillinen tapa toteuttaa mainonta blogissa? Sivupalkissa lukeva disclaimer siitä, että mainoksia on, riittää itsessään. Sen lisäksi olen merkinnyt jokaisen postauksen, jossa on maksettua / korvattua mainontaa commercial -tunnisteella (kuten sivupalkin disclaimer sanookin..)  Ongelma on se, että blogeille ei ole luotu mitään tarkkaa ohjeistusta (, joka on työn alla, ja jota itse odotan), joten meidän toimiminen tässä on aika hankalaa. Kyseessä ei ole piilomainos, jos se on tunnistettavissa mainokseksi. Tämä on yleinen tulkinta. Mun käyttämä disclaimer + tunniste riittää kertomaan, että kyseessä on mainos. Kyse ei ole siitä, että tyhminkin/epäosaavin netinkäyttäjä ymmärtää sen mainokseksi, vaan että se on YLEISESTI ymmärrettävissä mainokseksi. Toiset bloggaajat merkkaa linkkejä asteriskillä, toiset käyttävät huutavan isoja otsikoita. Mulla ei toimi tollanen raju otsikointi, mun mielestä se saa postauksen näyttämään tyhmältä, ja mun mielestä kyseessä on ehdoton overkill. Kai mä oletan, että mun lukijat on sen verran skarppeja ja fiksuja, että ymmärtävät siitä kuluttajaviranomaisten mukaan täysin riittävästä tunnisteesta, että kyseessä on jokin yhteistyö.

Alan ammattilaiset vasta vääntävät yleisiä ohjeita asiaan, eivätkä itsekään ole perillä piilomainontakysymyksistä. Jos bloggaaja saa kameran, riittääkö se, että mainitaan ekassa postauksessa, että tuote on saatu, vai pitääkö joka postaukseen laittaa, että laitteella otetut kuvat on mainosyhteistyökameralla kuvattuja? Jos ammattilaiset ei osaa vastata näihin, niin on se kumma, kun meidän lukijoista löytyy niitä, joka kokevat osaavansa asian paremmin! Jännittävää.

Ja tehdään heti yksi asia selväksi. Piilomainonta on laitonta, mutta se ei ole rikos. Ihan teille kaikille asiasta paremmin tietäville ;)

Odotan todella innolla sitä, että kyseinen ohjeopus piilomaionnasta verkkosivustoilla saadaan päätökseen, että me bloggaajat saamme mielenrauhan kiusaavilta kommenteilta, kun osaamme itse paremmin hoitaa osaston ja lisäksi koko suuri yleisö tietää, mennäänkö oikein vai väärin.

Sitten päästäänkin siihen mua kuohuttavaan asiaan. Mainoksista alituiseen valittamiseen. Piilomainontakysymys on yllä käsitelty, joten päästään niihi muihin syihin, miksi mainoksista valitetaan.

"Sun blogin taso on romahtanut! Ennen tää blogi oli persoonallinen ja mielenkiintoinen, kerroit omista jutuistas, nykyään joka toinen postaus on mainosta!"
Persoonallisuuden poistuminen blogista/blogeista ei liity millään lailla mainoksiin, vaan siihen, että bloggaajat, tai ainakin minä, on alkanut pitämään enemmän kiinni yksityisyydestään. Mun blogissa on uniikkeja kävijöitä 60 000/ viikossa. Kyseessä on reilu 10 % Helsingin väestöstä ja 1 % koko Suomesta (EDIT: Oli pieni ajatusvirhe tossa alkuun..). Blogin "kulta-ajan" perään haihattelijat voi hetken miettiä, että miksi blogi on muuttunut vähemmän yksityiseksi? Mainosten takia? Vai sen takia, että meikäläisen jokaista liikettä, ajatusta ja ihmissuhdetta rietostellaan yli ja ympäri keskustelupalstoilla. Bloggaajia on alkanut vilahtelemaan jo Seiskassakin! On se nyt herranjumala jännä juttu, että niitä syvimpiä ajatuksiaan ei tee mieli jakaa 60 000 lukijalle ihan samalla tavalla kuin aikanaan 6000 lukijalle. Jos siis lakattais syyttelemästä niitä mainoksia siitä, että blogin persoonallisuus ja mielenkiinto on vähentynyt, vaan etsitään sitten syyllistä lukijoiden joukosta (jos bloggaajia ei tuomittaisi yhtä herkästi kaikesta, voi olla, että askel kertoa omia juttuja ois helpompi ottaa) ja siitä, että koko blogiteollisuus on noussut ihan eri tasolle.

Tämä on eri blogi kuin 2008 perustettu Mungolife. Jos se tulee jollekin yllätyksenä, niin herätys rakkaat tähän päivään. Mä en VOI, en HALUA, enkä edes enää OSAA jakaa mun syvimpiä ajatuksia täällä. Mutta se ei liity mitenkään blogimainoksiin. Mainokset ei vie tilaa muilta, "mielenkiintosemmilta" postauksilta. Jos mainospostausta ei olisi, ei olisi mitään postausta. Mulla mainokset ei poissulje millään lailla "oikeita" postauksia.

Inspispostauksia tehtiin jo kauan ennen kuin niistä maksettiin, miksi on siis niin hirveä asia, että nyt niistä maksetaan? Mä edelleenkin heivaan n. 90 % kaikista yhteistyöehdotuksista, koska kirjoitan vain niistä, joita itse arvostan/joista itse pidän.

Tästä päästäänkin seuraavaan osaan. Muutamilla lukijoilla on kovasti koko ajan päällä se ajatus, että ei bloggaajan pitäisi tienata blogillaan! Että blogien integriteetti oli jotenkin parempi ennen. Samoja juttuja sillonki tehtiin, nyt niistä saa vaan korvauksen. "Mutta kun on väärin, että joku tienaa sillä, mitä rakastaa, koska mä joudun olemaan Alepan kassalla ja vihaan sitä!" Kun kehotan mainostamisesta valittajia etsimään parempaa luettavaa, usein saan takaisin vastauksen, että kun muuten mun blogi on tosi kiva. Pysähtykää siis ihmiset hyvät välillä ajattelemaan asiaa. Jos kerta mun muut postaukset on niin kivoja, niin ehkä haluatte, että jatkan mainostamista. Koska muuten Mungolifen taru tulee päätökseen :) Niin yksinkertaista.

Aloittaessani 20-vuotiaana, mulla oli aikaa tälle hommalle työn lisäksi. Nykyään mulla on aika rankka yliopisto, jota käyn läpi, kaupungissa, jossa mun vuokra maksaa 1400 € / kk. Jos mä en tienaisi mun blogilla, niin mun olisi pakko mennä kokopäivätöihin takaisin, nykyisen osa-aikaisen sijaan. Missäköhän välissä mun Euroopan huippuyliopiston ja kokopäiväisen duunin välissä mä ehtisin pitämään intensiivisesti blogia, n. keskimäärin 6 postausta, 400-600 kommenttia ja lukuisia ja lukuisia meilejä viikossa? Jos mä menen kokopäiväduuniin mun opiskelun lisäksi, mulla ei todellakaan ole aikaa Mungolifelle, ja se on sitten niiden "kivojenkin" postausten loppu.

Mua eniten vituttava perustelu on "mä en halua tukea yhtäkään chanel-vuorattua bloggaajaa mun rahoillani!!". Escuse me, miten mitenkään on rahallisesti keneltäkään pois tän blogin lukeminen? Kun mä saan rahaa, se ei tule lukijoilta. Se tulee yritykseltä itseltään. Tuolla logiikalla suosittelen sitten aikakausilehtien ja tv-ohjelmien kattomisenkin :) Koska kyllä se yritys joutuu niistäkin maksamaan. Hauskaa tässä on se, että tvlupa on maksullinen ja lehdetkin joutuu viemään kassan kautta kotiin. Blogit on ilmaisia. Me tarjoamme teille kaiken tämän sisällön ilmaiseksi, ilman maksullista korvausta. Linkin klikkaaminen (joka ei muuten tuo juuri ikinä meille rahaa, vaan taustalla on ihan eri systeemit :D) ei koskaan veloita summaa teidän tililtänne. Yritys X luo mainosbudjetin, josta käyttää vaikkapa 80 % tv-mainontaan ja 20 % blogimainontaan. Miten se tv-mainos on yhtään rehellisempi kuin meidän? Yritykselle X blogimainos on paljon halvempi, eikä se mainos ole pois lukijalta. Jos mainostan tuotetta X, ei se ole lukijalle yhtään sen kalliimpi kuin mitä olisi ilman mun mainosta. Todennäkösesti halvempi, koska saadaan aina lukijoille aleja ja jos mainostaja käyttäisi muuta mainontakeinoa, olisi se paljon kalliimpaa ja näin ollen katteet tuotteessakin olisi todennäkösesti kalliimpia.

Mitä lukija siis menettää?

"En halua periaatteesta tukea tollasta hulppeeta elämää elävää bimboa." Anteeksi, mutta miksi sitten luet mun blogia? On hirveän helppoa olla klikkaamatta yhtäkään linkkiä, ja poistua blogista kokonaan, jos mä olen bimbo. Jos mua haluaa vaan vihata, niin ole hyvä vaan, ei ole mun elämänlaadusta pois se, että jollain on noin surullinen elämä, että nautinnon saa toista vihaamalla.  Haluaisin kuitenkin tässä välin sanoa, että kaikki mun blogiin liittyvä tulotus on yleensä kiinni lukijamääristä. Joten jos haluat periaatteesta, etten mä saa tästä mitään, niin suosittelen unohtamaan osoitteen tähän blogiin. Jo lukijana ololla edistät mun mahdollista hyötymistäni. Minä hyödyn siitä, että sinä vihaat minua. Eikö ole hienoa!?

Ehdoton suosikkini on kuitenkin lukija, joka käy läpi mun mainospostauksen, inspiroituu jostakin mun mainostamasta tuotteesta ja sitten googlettaa ko. tuotetta vaikka puoli tuntia sen sijaan, että painaa linkkiä ja mahdollistaa mun hyötymisen siitä, että olen inspiroinut häntä ja näyttänyt tien halutun tuotteen kohdalle. Vähän sama kuin kävelisi kauppaan, käyttäisi myyjän apua täydellisen asun valitsemiseen ja sitten kävelee toiseen liikkeeseen, jotta se ensimmäinen liike ei vaan hyödy, koska ei halua sitä tukea. Millä oikeudella sitä ensimmäisen liikkeen apua käyttää? Jos lukee ja kommentoi postauksia, inspiroituu niistä ja saa niistä paljon iloa, miksi se on niin paljon pyydetty, että tukee sitä bloggaajaa? Varsinkaan kun se ei rahallisesti ole mitenkään itseltä pois?

Aina kun puhun ei-bloggaavien tuttujeni/ystävieni kanssa aiheesta, kukaan ei tunnu ymmärtävän tuollaista pikkumaisuutta. Keskustelupalstoilla ja tv-ohjelmissa kehuskellaan, miten ikinä ei itse paina yhtäkään linkkiä, jotta rahanahne bloggaaja ei vaan tienaa rahaa! Ja mitä bloggaaja tekee? Käyttää joka päivä 1-12 tuntia blogin ylläpitämiseen, ei pidä juuri koskaan lomaa, ja tuottaa sisältöä, joka on mielenkiintoista tuhansien ihmisten mielestä. Todella todella surullista, jos joidenkin mielestä on epäoikeudenmukaista, että bloggaaja tienaa samalla oman elantonsa.

Olisi eri asia, jos paukauttaisin 10 €/ vk -maksun Mungolifen lukijoille. Mutta kun mun mainostuloni eivät koskaan ole lukijalta pois.

Suuri osa näistä kommenteista kuulostaa yksinkertaisesti kateelliselta. "sulla on jo sitä ja tätä ja tota, miksi sun pitäisi saada lisää rahaa?" No koska mullakin on vuokra maksettavana. Ja koska jokainen päättää itse opiskeleeko kallista vuokraa maksaen saadakseen huippututkinnon ja sitä kautta hyvän työn, vai tyytyykö Alepan kassalla työskentelyyn. Ja en nyt tarkoita, että kaikilla 100 % on samat mahdollisuudet, mutta kaikilla henkisesti ja fyysisesti terveillä ihmisillä on mahdollisuus samoihin mahdollisuuksiin, kuin joista itse olen saanut nauttia. Sen sijaan, että rahaa käyttää ratsastus- tai tennisharrastukseen, polttamiseen, viikonloppujuhlimiseen tai muihin omavalikoimiin asioihin, ne voi käyttää niihin juttuihin, mihin minä rahaani käytän.

Keneltäkään ei ole pois, jos ostan Chanelin laukun tai jos matkustan Malediiveille. Se ei ole viimeinen Chanel maan päällä, eikä se ole ainoa matka Malediiveille, joka on tarjottu ihmiskunnalle. Sen sijaan, että velloisi kateudessa bloggaajaa kohtaan, kannattaisi mieluummin inspiroitua!

Kyllä mä voin sanoa olevani itsekin usein kateellinen erinäisille ihmisille. Sanoin juuri viikko pari sitten Strictly Stylen Mrs. V:lle miten kateellinen olenkaan hänelle. Terveellä tavalla! Sellaisella, joka ajaa ja inspiroi mua ja innostaa mua hakemaan elämältä enemmän. Ei sekuntiakaan sellaisella tavalla, että haluaisin sen häneltä pois.

Mun mielestä on tosi surullista, että on ihmisiä, jotka vihaavat tuntemattomia. Miten lukija voi vihata mua, kun ei edes tunne? Lukija voi olla eri mieltä mun valinnoista, mutta viha, mistä se tulee?

Tästä päästäänkin siihen, miksi yksityisyydenhaku blogeissa on yleistynyt niin paljon. Jos lukijat on tehny tosi paljon saadaakseen bloggaajille potkut, eron poikaystävästä, riitoja ystävysten välille jne. niin onko ihme, että bloggaajat suojelevat itseään hieman enemmän kuin ennen?

Okei, se punainen lanka katosi.

All in all. Mainospostaukset tässä blogissa tulevat jatkumaan. Toisin kuin välillä erinäisistä lähteistä ymmärtää, niin mä en valitettavasti tienaa 3000 €/ mainospostaus, eikä linkin klikkaaminen valitettavasti kilahduta euroja mun tililleni. Verrattuna todella moneen bloggaajaan, mun mainonta on itse asiassa hyvinkin vähäistä, koska mulla on tarkka sääntö itelleni siitä, kuinka paljon sisällöstä on mainosta. Lisäksi mun mainonnat on aina suunniteltuja. En vaan lätkäse sinnetänne kuvaa ja linkkiä, vaan mä oikeesti nään paljon vaivaa erilaisten kollaasien suhteen.

Mistä päästäänkin siihen viimeiseen pointtiin. Vihaajat voisivat muistaa, että todella moni lukijoista tykkää kovasti mainospostauksista ja saa niistä paljon inspiraatiota ja neuvoja. Saan jatkuvasti pyyntöjä liittyen erilaisiin postauksiin, ja yritänkin toteuttaa niitä.

Joten, jos et halua lukea mainoksia, skippaa ne suosiolla. Jos haluat nauttia blogista, vaikka inhoat mainoksia, pidä mielessä, että ilman niitä, koko blogia ei olisi. Ja jos muuten vaan vihaat minua, etkä halua mulle hyviä asioita, kiitos, että vihaamisellasi tuot minulle lisää lukijalukuja, ja mä saan parempia diilejä! ;) Jokainen, joka kuvittelee, että tää elämä on hirveen helppoo ja ruusuista, on hyvä ja tekee itse. Nykyään järjestetään jopa koulutuksia mainonnasta ja joka paikassa on ohjeistusta siitä, miten saada blogista huippusuosittu. Me onnistuttiin jotenkin saamaan tää homma ihan itse tehtyä, ja kaikilla uusilla halukkailla on nyt huomattavasti helpompi alusta meidän niin helppoon, luksustäyteiseen ja rahanahneeseen elämään! ;)

Pusmoi, mä jatkan nyt fashion analysisin kokeeseen valmistumista ja palaan huomenna langoille!

Voisin ilmoittaa jo tässä vaiheessa, että kaikki "lopetan sun blogin lukemisen tähän" ja asiattomat kommentit ei tuu näkee päivänvaloa, joten ihan turha hukata omaa tai mun aikaa sellaisiin! :)

Kommentit

saara (Ei varmistettu)

60000 on reilu 1% suomen väestöstä, ei 10% ;)

Anna (Ei varmistettu)

Joo, siinä oli se ajatusvirhe alkuun :D

TeemuBling

AMEN, ANNA!

Mun mielestä huippukohta siinä Kuningaskuluttaja-pätkässä oli se, kun ne tikku-ukot ilmestyi ruutuun ja sitten se voice over alkoi selittää ”Jos blogilla on esimerkiksi 50 000 lukijaa ja lukijoista X % klikkaa mainoslinkkiä ja niistä X% ostaa jotain ja käyttää 30 euroa niin se tekee bloggaajalle jo KOL-ME TU-HAT-TA EU-RO-A!!!!” :’D Yeah, right... Teoriassa joo, mutta hohhoijaa... :D Ihan kuin näiden ”jättimäisten” blogirahojen eteen ei oikeasti saisi tehdä ihan hemmetisti työtä, paljon enemmän kuin siellä Alepan kassalla.

Kiitos että kirjoitit tän postauksen! :)

Anna (Ei varmistettu)

Teoriassaki toi kusee toi lasku, ja sitten ku oikeesti tietää ite ne prosentit, nii ei voi muuta ku nauraa :D

sarah (Ei varmistettu)

Tosi hyvä ja mielenkiintoinen postaus! Jäi vaan suunnattomasti häiritsemään tuo, että blogiasi lukisi reilu 10% suomen väestöstä. Ettei jää aivan väärä kuva blogien lukijamääristä blogien lukijoille :) siis että 60000 n. kuudesta miljoonasta olisi reilu 10%. Oot silti vaan niiiiin huippu bloggaaja, tykkään aivan sairaan paljon sun argumenteista näissä vähän syvällisemmissä postauksissa, tulee aina itekki ajateltua asioita eri kanteilta. Joten jatka samaan malliin, oot paras!! :)

Anna (Ei varmistettu)

HAHAHA, joo, mulla kävi ajatusvirhe Suomen ja Stadin kanssa ku kädet ei toiminu samaa vauhtia ku aivot :D

Ansku (Ei varmistettu)

Oon lukenu mungolifea melkein alusta asti ja nyt kommentoin ekaa kertaa! Täyttä asiaa koko teksti, ei kenenkään onni oo toiselta pois. Se pitäs aika monen tajuta. Jokainen on itse oman onnensa seppä! Minnuu ainakin inspiroit yrittämään enemmän, joten kiitos parhaasta blogista! :)

Anna (Ei varmistettu)

Nimenomaan näin :) Kiitos ja tosi kiva kuulla :)

helzq (Ei varmistettu)

Asia tekstiä Anna! :) Televisiossaki on pyriny jossain ohjelmassa just samasta aiheesta ja näin. Välillä olen arvaillut, että "jos nyt klikkaa tästä tuleekohan Annalle rutosti rahaa?" mutta aina olen painellut hällä väliä , koska ei se mun kukkarosta lähde :-D Mutta hyvä kun avarsit asiaa enemmän ja niin. Kivaa päivän/illan jatkoja :)

Anna (Ei varmistettu)

Haha, no nimenomaan näin! :)

Tara (Ei varmistettu)

Oho, jopas on Suomen vakiluku pienentynyt, kun 60 000 lukijaa on 10% ;)

Anna (Ei varmistettu)

Hahahah, ei menny nyt ihan nappiin :D

HenriikkaV

Asiallinen postaus :) Oon kanssasi samaa mieltä, jos ei kiinnosta niin ei kannata lukea. Siksipä itsekin skippaan esim Nelly-postaukset, kun ei ne mua nyt mitenkään kauheasti kiinnosta, ja luen puolestaan ne muut mua kiinnostavat postaukset.

Keep up the good work!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti, ja kiva kuulla, että samaa mieltä olet :)

Iirikka (Ei varmistettu)

Minusta blogisi on ihan! Ymmärrän hyvin pointtisi kirjoituksessasi enkä yhtään ymmärrä miksi ihmiset ovat sinulle niin kateellisia. Mielestäni on täysin oikeutettua että blogin kirjoittaja saa korvauksen käyttämästään ajasta. Nykypäivänä ihmiset tuntuvat valittavan aivan kaikesta ja negatiivinen ajattelutapa tuntuu olevan se ainoa oikea.
Olen vasta aloittanut seuraamaan blogiasi ja pidän siitä todella paljon. Ihanaa kevättä ja aurinkoisia päiviä sinulle. Täällä ainakin ilmoittautuu yksi joka on sinulle kateellinen nimenomaan sillä hyvällä tavalla, kiitos että tuot inspiraatiota ja iloa päiviini.

Iiris

Nata (Ei varmistettu) http://fake-plastic-reflection.blogspot.fi/

en voi muuta sano kuin bravo ! aivan mahtavaa teksiä (: itse tykkään tästä sun blogista, jatka samaan malliin ! <3

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

Great job! Sisällöstä tuli mieleen tämä http://yle.fi/uutiset/sanna_ukkola_viiden_tahden_toimittajat/6418877 mahtavan viihdyttävä artikkeli toimittajien / lehtien mainonnasta ja piilomainonnasta. Se avasi mun silmät ihan eri tavalla tälle koko keissille ja sille kuinka paljon törkeämpää piilomainontaa lehdissä harrastetaan. Kaiken lisäksi, juttu on erittäin nasevasti kirjotettu. Suosittelen!

xx

Anna (Ei varmistettu)

No nimenomaan tota hain!! :D Kiitoksia kaunotar!! <3

Siiri (Ei varmistettu)

En ole ollut kateellinen sinulle, se minkä sinä saat ei ole minulta pois, mutta en silti voi sietää kollaasimainospostauksia.HUOM. ei sinun mainospostauksia, vaan ihan sama juttu joka blogissa. Se on vähän sama kuin televisiomainokset. Kyllä se alkaa rasittaa, kun katsot hyvää ohjelmaa ja hyvä kohta menossa ja pudum ruutuun pamahtaa joku air-wick aaahh one-touch osta sitä ja tätä tota -mainos. Etenkin jenkeissä, jossa tulee reissattua, kun ohjelmaa kestää aivan uskomattoman vähän aikaa ennen kuin taas on uusi mainostauko kehissä. Se pilaa katselunautintoa. En sano että blogissasi näin olisi, mutta joissain blogeissa suurin osa postauksista on jotain tarjouksia tai kollaaseja ja aina niistä samoista verkkokaupoista. Kun telkkarissakin on se, että jos joutuu katsomaan samoja mainoksia monta kertaa, niin alkaa suoraan sanottuna ketuttamaan. Esim. se Zalandon mainoksen mies ja kiljunta. Tai muut jotka pyörivät ties kuinka kauan. Sama juttu tässäkin on, kyllä mun mielestä on kivaa jos joku esittelee jonkun uuden yrityksen/yritysidean (=on myös kivaa, jos tulee uusi mainos telkkariin, joka viihdyttää, esim. eri operaattorien mainokset). Ilman blogeja en olisi löytänyt Myfiinaa tai persoonallinenkalenteri.fi. Mutta ne kollaasit tai joku uutuustuote näistä muutamasta verkkokaupasta mitkä suurimmaksi osaksi tässä maailmassa pyörii. Ne on nähty jo niin monta kertaa ja ne tehdään silti aina uudestaan ja uudestaan, niin sen takia se tuntuu rahankalastelulta.

Siinä oli taas mun ajatuksia mainonnasta blogeista. Toivottavasti tän postauksen tarkoitus oli myös herättää keskustelua ja kuulla muitakin mielipiteitä niistä kuin "yhyy oon kateellinen". Avasit kyllä tällä tekstillä mulle uusia näkökulmia tähän, kiitos siitä. Kuitenkin välillä on kiva katsoa Yleltä tv-ohjelmaa ja nauttia siitä eheästä kokonaisuudesta ja katkeamattomasta jännitteestä, mikä muodostuu kun ohjelmaa ei keskeytetä n. 10-15 min välein.

Vene (Ei varmistettu)

Onko sun mielestä 60 000 tosiaankin 10% suomen väestöstä? XD heh. Ton mukaan suomessa ois 600 000 asukasta. Tais mennä laskut sekasin :D

Anna (Ei varmistettu)

Ei ole, siinä kävi mulla ajatusvirhe Helsingin ja Suomen kanssa, ku piti tulla molemmat :D

Aino (Ei varmistettu)

60 000 on 10% 600 000 :) 60 000 on 1 % 6 000 000 eli prosentti suomalaisista lukee blogiasi. Se on kuitenkin tosi kunnioitettava määrä! Ei minua ainakaan haitannut tuo laskuvirhe, mutta ajattelin oikaista nyt kuitenkin asian :) Sulla on tosi kiva blogi ja kyllä mielestäni bloggaajat saa tienata sillä! Se on vain suomalaisten kateellisuutta...

Anna (Ei varmistettu)

Joo, tosiaan siis meni ajatusvirheenä Suomi ja Stadi, kun molempien piti olla tossa siis :D

Anne (Ei varmistettu)

Hyvä postaus! En oo koskaan älynnyt sitä nillitystä mainoksista. Kuinka typeriä kanssa lukijoita täällä onkaan jotka ei osaa skipata yhtä postausta tai painaa tuota ruksia tuolta yläkulmasta. En itsekään jaksa kaikkia mainoksia lukea mutta ei mun tarvi tulla siitä avautumaan :)

Oikeastaan ainoa asia, mikä mua mietityttää (okei, ja kismittää joskus :D ) on se että uskooko bloggaajat oikeasti aina kaikkiin mainostamiinsa tuotteisiin/kokevatko he ne oikeasti hyödyllisiksi :) Esim sullahan lukee tuolla että itse uskot. Mutta nyt mieleen tulee esim Yves Rocherin Detox-sarjan tuotteet joita moni bloggaaja oli saanut testattavaksi ja kaikki tuntui hehkuttavan niitä. Sit kuitenkin keskustelupalstat ym kaikille avoimet kentät lyttäs ne :D Tai siis mun kysymys nyt oikeastaan on se, että jos sulle tarjottais esim detox tuotetta testiin blogikirjoitusta vastaan ja se on loppujen lopuks ihan surkea niin kirjoitatko sä siitä ollenkaan, kerrotko rehellisen mielipiteen siitä vai teetkö ns neutraalin postauksen?

Tätä vain oon pohdiskellut :)

Cee (Ei varmistettu)

Hyvä postaus kaikin puolin, ei mitään valitettavaa :) Muakin ärsyttää kaikki turhanpäiväiset valittajat, perustakoon ite omat bloginsa ja koittakoon saada sen niin menestyväks että siitä saa jotain tulojakin. Tosin, ärsyttää myös blogit joissa ihan oikeasti joka toinen (tai jokainen) postaus on vain jotain mainostusta tuotteesta jonka on saanut yms. Mutta niitä blogeja en sitten luekaan, ihan oma valinta.

ps pakko sanoa vaikka varmaan joku muukin huomaa, että 60 000 ei nyt kuitenkaan ole ihan 10% Suomen väestöstä :D

Anna (Ei varmistettu)

Hahah, joo, ajatusvirhe :D

Tins (Ei varmistettu)

Vuosikausia erinäisiä blogeja lukeneena blogikulttuurin muutos ja mainonta ei harmita minua ja ymmärrän, että jotkut tykkäävät kollaaseista kovasti (itse osaan sivuuttaa ne postaukset, jotka eivät kiinnosta). Kuitenkin, henkilökohtaisesti koen parhaana tapana esim. jokaisen mainospostauksen alussa olevan lyhyen disclaimerin postauksen luonteesta, jotta asia on mahdollisimman selkeä myös niille vähemmän tiedostaville lukijoille - minusta tämä on läpinäkyvin tapa ilmoittaa mainonnasta, on se sitten tarpeen tai ei. Siksi koen esim. bit.ly-muotoon muutetut TradeDoubler-linkit jotenkin harhaanjohtaviksi, vaikka tapa ei lakia rikkoisikaan. Harvemmin ainakaan minun tulee tiirailtua postauksen tunnisteita. Toki tämä on vain oma mielipiteeni, mutta halusin kertoa ajatuksistani, sillä en usko olevani niiden kanssa yksin.

Anna (Ei varmistettu)

Bit-lyjen ongelmaa mä en ymmärrä, eikai kukaan niitä linkkejä muutenkaan tuijottele ja kun niitä klikkaa, ne muuttuu suoriksi muutenki. Se on vaan meille HTML-puolella kirjoittaville helpompaa käsitellä alle 20 merkin linkkiä, ku parhaassa lykyssä kolmerivistä linkkiä :/

Hanna (Ei varmistettu)

Muuhun tekstiin en puutu, mutta tästä oon niin eri mieltä kuin voi olla. Miksi kukaan klikkailisi linkkejä, joista ei tiedä mihin ne vie? Jo tietoturvasyistä olisi meidän jokaisen hyvä olla varuillaan siinä, mitä linkkejä klikkailee. Mielestäni et tässä kyllä nyt näytä hyvää esimerkkiä lukijoillesi.

Jushka (Ei varmistettu)

Kuinka huippu oot!

Sun suoruus ja lahjomattomuus on niitä suurimpia syitä siihen, miksi luen tätä blogia. Ihan sairaan kivaa... En oikeen osaa selittää, mutta se, että sä omaat henkisen lujan selkärangan ja positiivisuutta ihan ylitsevuotavasti paistaa tänne blogin puolelle jokasesta postauksesta ja se tekee mullekin jollain lailla hyvää.

En oo muuten tainnukaan kommentoida sun nykyistä kämppää ja sisustusta! Ihanan valosaa ja näppärästi soviteltua kaikki. Kaunis koti sulla <3

Anna (Ei varmistettu)

Voi kiitoksia, tosi kiva kuulla :)

TiiaK
On my way to happiness

Tack så mycket! Arvostan tapaasi puhua asioista suoraan ja omien mielipiteidesi ja tapojesi puolustamista. Saatan vain kuvitella miltä negatiiviset kommentit tuntuu, sillä joskus toisten kommentteja lukiessa tulen itsekkin pahalle tuulelle! Kliseinen neuvo, mutta älä anna kateellisten lannistaa :)

Aurinkoista kevättä sinulle!

Anna (Ei varmistettu)

En tietenkään anna, ammennan siitä vaan voimaa :)

Tiiaanna
cake & copper

Pidän sun blogista, mutta mainoksia sisältävistä inspiraatiopostauksista en välitä, jonka vuoksi jätän ne vain yksinkertaisesti lukematta. Luulen, että joitain ihmisiä jostain ihmeellisestä syystä ärsyttää se, että sinulla on mahdollisuus ostaa kalliita laukkuja ja matkustella. Kaikille, edes korkeasti koulutetuille, se ei ole välttämättä mahdollista esimerkiksi huonon työllisyystilanteen vuoksi. Ja jokainenhan loppupeleissä päättää itse mihin ne rahansa tuhlaa.

Tämä ei nyt suoranaisesti liity tähän postaukseen, mutta haluaisin tietää mitä ajattelet ekologisuudesta. Muistelen, että aikoja sitten olet tehnyt siitä jonkun postauksen, mutta voi olla että mielipiteesi ovat muuttuneet. Ihan vaan yleisesti, että ajatteletko vaatteen käyttökertoja ja harkitsetko kun ostat jotain. Sama lentämisen kanssa, kun sitä usein joudut Helsingin ja Lontoon välillä tekemään.

Ja tämä ei nyt siis ollut negatiivisessa mielessä, matkustelen itsekin ja tottakai ostan silloin tällöin vaatteita. Joskus kuitenkin tuntuu, että se rahojen ja luonnonvarojen tuhlaaminen menee aivan överiksi. Siksi haluaisin tietää, mitä asiasta ajattelet ja miten se bloggaajana sinuun vaikuttaa.

Tiia (Ei varmistettu)

Moi!

Tosi hyvä postaus ja mielestäni täyttä asiaa :) Yksi mua kalvava juttu kuitenkin pistää silmään jatkuvasti (ja sorit tästä jo etukäteen, nykysuomen opiskelijana olen auttamaton kielipoliisi:D). Eli ehkäpä Suomen kielen peruskieliopin kertaus olisi paikallaan? Tässä lausehirviöt, jotka saivat mut kavahtamaan:

"Jos haluat nauttia blogista, vaikka inhoat mainoksia, pidä mielessä, että ilman niitä, koko blogia ei olisi. Ja jos muuten vaan vihaat minua, etkä halua mulle hyviä asioita, kiitos, että vihaamisellasi tuot minulle lisää lukijalukuja, ja mä saan parempia diilejä! ;)"

Arrrrrgh :D Pilkut, käsittämättömät mammuttilauseet... Kun kerran suuri yleisö näitä tekstejäsi lukee, niin ehkäpä ne voisi laittaa kondikseen? Ja en siis nillitä puhekielisyydestä (oman kommentin kieli, krhm krhm), vaan ihan noista jutuista, jotka tekevät tekstistä vaikeasti luettavan. Ja kyseessä ei ole vain tämä postaus, mutta nyt on vaan tarve juuri tähän nillittää.

Eipä muuta! Keep up the good work, äläkä välitä nillittäjistä! Älä välitä mustakaan, jos et koe aiheelliseksi :D

matemaatikko (Ei varmistettu)

hyvä postaus ja oon sun kanssa samaa mieltä, yksi korjaus vaan:
"Mun blogissa on uniikkeja kävijöitä 60 000/ viikossa. Kyseessä on reilu 10 % Suomen väestöstä."
Suomen väkiluku on noin 5,5 miljoonaa eli 5 500 000. 60 000/5 500 00 = 0,010 = 1%. Oisko pieni matikan ketaus paikallaan :D

Anna (Ei varmistettu)

Hahah, joo siinä meni Stadi ja Suomi sanoina sekasin :D

Tosi harmi, että joudut aina kirjoittelemaan tällaisia postauksia ja vääntämään asiat rautalangasta. Vaikea tajuta kuinka paha olo niin monilla ihmisillä on kun ne vaan toivoo toisille pahinta. :(

Anna (Ei varmistettu)

Se on aika surullista :/

Pusuja ja haleja ihanalle-Annalle!:) Mun mielestä nää sun mielipide-kirjoituksetkin on inspiroivia, upeeta kuinka "uskallat" sanoa mielipiteesi noin suoraan ja sanoa kiertelemättä jos sua joku ärsyttää. Jatka samaan malliin!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti :)

sini (Ei varmistettu)

Voi Anna mä vaan rakastan sitä, kuinka sä osaat pukee kaikki mun ajatukset ja ylipäätään KAIKEN näin hyvin ja selkeesti sanoiks. En voi sanoo tähän tekstiin muuta kun että oon samaa mieltä jokaikisestä sanasta, Amen.

Anna (Ei varmistettu)

Voi kiitoksia, ihana kuulla :)

ElllN (Ei varmistettu)

Hyvä postaus! Oon aina miettiny, miten ihmiset tosiaan jaksaa nillittää mainoksista, bloggaajien tuloista ja kaikesta muustakin mahdollisesta. Äänestäisivät jaloillaan ja lopettaisivat lukemisen, jos niin paljon häirihtee.
Yritän aina nimenomaan mennä nettikauppoihin jonkun blogin sivun kautta, koska jos kerran tuotteen ostan joka tapauksessa, niin eikö se oo vaan hyvä asia, jos bloggaaja siitä hyötyy samalla. Plus sitä kautta yritykset kiinnostuu yhä enemmän yhteistyöstä, ja lukijoille tulee parempia kampanjoita, alennuskoodeja etc.
Sen lisäks oon löytäny juuri näistä bloggaajille testiin annetuista tuotteista hirveesti uusia loistavia kosmetiikkatuotteita, joita en varmasti ois ikinä muuten päätynyt kokeilemaan. Kyllä niistäkin postauksista maalaisjärjellä huomaa onko arviot rehellisiä, vai onko kaikki tuotteet jumalaisia ja autuaaks tekeviä.
Ettei kommentti menis liian nuoleskelevaksi, niin loppuun rasittava minihuomio :D. Mun matikalla 60 000 on vähän reilu prosentti Suomen asukasluvusta.

malie (Ei varmistettu)

Äää, musta tuntuu aina niin pahalta kun kuulee et sua vihataan tai sulle tulee kaikkia ikäviä kommentteja. :( Ainakin minusta tälleen vaan sun blogin perusteella nii sää vaikutat tosi mukavalta ja ihanalta ihmiseltä. :) Kateellisia ne vaan sulle on, ihan sairaan kateellisia. Ja niillä on itellä surkee elämä. Sääli vaan kun ne ei ite tee asialle mitään, vaan purkavat pahaa oloaan iloisiin ihmisiin.
Mä oon ainaki ite tykästynyt sun blogiin koko ajan enemmän, et tee vaan sitä omaa juttuas niin se riittää. :>

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti, ja näin ajattelinkin tehdä :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti, ja näin ajattelinkin tehdä :)

Punavuoren insinööri

Hyvä kirjoitus! Mä ainakin olen aina ajatellut niin, että jos sinä tai joku muu bloggaaja jaksatte kahlata läpi nettikauppojen uutuudet, poimia parhaat yksilöt ja vielä linkittääkin ne, on vain oikeus ja kohtuus että saatte vaivasta palkkaa. Ei mulla ole arjessa välttämättä aikaa sellaiseen, ja koenkin esim. sinun kollaasisi suorastaan avuliaiksi. Useilla bloggaajilla on hyvä maku ja silmä, joten katselen mainokollaaseja joskus oikein mielelläni.

Tää blogimainontajuttu on vielä kaiketi ihmisten mielestä uutta ja ihmeellistä, eivätkä ihmiset välttämättä arvosta bloggaamista kovinkaan paljoa. Asia koetaan nuorten naisten sisällöttömäksi hömpäksi, ja ohitetaan olankohautuksella samoin kuin muutkin naisten naisille tuottamat viihdemuodot ( vrt. Esim chick- lit). Musta on vaan hienoa, että muotiblogit ovat saaneet taloudellista arvostusta, ja joka kerta kun joku pystyy ryhtymään täysipäiväiseksi bloggaajaksi, olen vilpittömän iloinen. Arvostan sinunkin työtäsi hirveästi; en minä pystyisi samalla tavalla laittamaan persoonaani peliin ja ottamaan vastaan sitä paskamäärää, jossa sinunkin sähköpostisi ja kommenttiboksisi varmasti ui päivittäin.

Sophia (Ei varmistettu)

En tiiä onko tää kommentti nyt positiivinen vai negatiivinen mut olkoon =D

Jotenkin surullista että sulle tulee niin paljon kommentteja, joissa ihmiset huonolla tavalla purkaa jotain turhautumista, ahdistusta, kateutta, omaa saamattomuutta ja ylipäätään muita fiiliksiä, jotka saa näitä "Olet ääliö ja tyhmä ja huonompi mua kun tykkäät muodista ja saat blogilla tuettua elämääsi" kommentteja lähettämään. Ymmärrän että sulla alkaa tympäsee nää postaukset ja et haluut tehä tämän postauksen kaltaisia juttuja vastataksesi kerralla kaikille, mut eiks tää aihe oo jo vähän käsitelty? Musta tuntuu että oon lukenu sulta näitä postauksia ehkä snadisti eri kannalta vaikka kuinka monta joten eikö ois aika lopettaa itsensä toistaminen? Tyhmiä ihmisä, jotka tahallaan haluavat ottaa kaiken väärin ja negatiivisesti tulee aina olemaan, eikä ne lopeta.

Blogisi on kyllä kiva, ja tykkään siitä ettet pelkää ottaa kantaa asioihin. Kauhistelin kans kun katoin noita Naisten päivä kommentteja et mitenkä pikkumaisia ihmiset on. Jos niitä ärsyttää että sä mahdollisesti jonkun roposen saat itelles, niin eikö voi ajatella sitä sen firman puolesta sitten. Mitä väliä sillä on mitä kautta juurikin hyväntekeväisyys järjestöt tulevat näkyviin? Eikö sanoma oo sitä informaation kulun väylää tärkeämpi asia? Missä on oikeesti joidenkin ihmisten omatunto jos tälläsen asian äärellä pahin mahdollinen asia on se että bloggaaja hyötyy jotenkin mainonnasta ja täten mahdollistaa tulevaisuudessakin hyväntekeväisyysjärjestöjen huomioinnin?!

Tsemppiä opiskeluihin!! =)

Pages

Kommentoi