Andante ja Power Crush – keittiön suosikkikoneet

*Kaupallisessa yhteistyössä Mehuisa ja Wilfa Suomi

Sain Mehuisa-kampanjan puitteissa Wilfalta kokeiluun heidän uusia kodinkoneita, ja nyt kun olen jo puolisen vuotta käyttänyt näitä, haluaisin ehdottomasti jakaa käyttökokemukseni, sillä olen ollut äärimmäisen tyytyväinen laitteisiin. Meillä tehdään smootieita ja tuoremehua tosi usein ja varsinkin nyt kun on pieni sosesyöjä perheessä, soseruokia tehdään todella paljon. Niinpä hyvä blenderi ja hyvä mehustin on todella tarpeeseen. Kirjoittelin muuten tuosta smoothien ja mehujen SM-kilpailusta täällä ja täällä, ja voittajaksi selviytyi se mun ja teidänkin suosikki, Rachel Tokolan kukkakaalismoothie! Se onkin itse asiassa muuttanut meidän perheen smoothievalikoimaan pysyvästi 😀

Sain kampajan tiimoilta tosiaan kokeiluun Wilfa by Hurom Andante slow juicerin, joka on täydellisesti nimetty (;D), mutta myös täydellinen mehustin. Kyseessä on mehupuristin, joka puristaa mehun hitaasti ja perusteellisesti rikkomatta kuitujen soluja ja vihannekset ja hedelmät säilyttävät luonnollisen makunsa, värinsä ja ravinteensa.

MITÄ LAITE LUPAA?

”BPA-vapaa kaira toimii kuten manuaalinen sitruspuserrin, mutta erittäin paljon suuremmalla paineella. Laite puristaa mehun hellävaraisesti irti hedelmistä, vihanneksista, pähkinöistä ja jyvistä säilyttäen elintärkeät ravinteet, vitamiinit sekä värin ja maun. Voit puristaa myös vaativia ainesosia, kuten vehnäorasta, pinaattia ja avokadoa saaden niistä terveellisiä aineksia mehuusi, tai tehdä vaikkapa mantelimaitoa manteleista. Ei teräviä reunoja eikä pyöriviä teriä. Lopputuloksena saat puhtaan makuisen, herkullisen ja ravitsevan sekä raikkaan mehun suoraan lasiisi. Andanten mukana tulee hieno- ja karkeaverkkoinen sihti, joiden avulla pystyt hienosäätämään kuidun ja hedelmälihan määrää ja saat varmasti mehua raaka-aineesta riippumatta. Karkeaverkkoista sihtiä käyttäessä lopputuloksena on melkein smoothiemainen mehu, jossa on reilummin terveellistä kuitua ja hienoverkkoisempaa sihtiä käyttäessä saat selkeästi vähemmän kuitua ja enemmän kirkasta mehua.

Sihtien lisäksi voit säätää kuidun ja hedelmälihan määrää mehussa mieltymyksesi ja mehustettavan aineksen mukaan säätovivun avulla. Avoin vipu tuottaa tasaisen mehun ilman hedelmälihaa. Sulkemalla vivun, saat enemmän hedelmälihaa ja kuituja mehuusi. Saat ihanaa, terveellistä mehua niin pehmeistä hedelmistä kuin kovista vihanneksista. Voit yhdistellä makuja haluamallasi tavalla, sillä laite puristaa mehua myös banaanin ja mangon tapaisista tärkkelyspitoisista hedelmistä, joista on yleensä vaikea tehdä mehua. Voit myös tehdä mansikkamaitoa laittamalla mansikoita ja maitoa yhdessä mehustimeen ja tippalukon ollessa suljettuna Andante sekoittaa ainekset herkulliseksi mansikkajuomaksi! Andanten moottorin erittäin hidas (43rpm) kääntymisvauhti takaa myös sen että terveelliset ravintoaineet ja vitamiinit eivät tuhoudu prosessissa. Helposti irrotettavien ja laadukkaiden osien ansiosta mehupuristimen voi puhdistaa helposti juoksevalla vedellä. Integroidun tippalukon ansiosta voit keskeyttää mehun puristamisen halutessasi ilman, että mehua valuu pöydälle ja tippalukko mahdollistaa eri raaka-aineiden sekoittamisen mehustamisen aikana. Esipuhdistaminen on helppoa vain lisäämällä vettä, pitämällä tippalukon suljettuna ja laittamalla kuidun säätövipu ”kiinni”-asentoon ja antamalla laitteen pyörittää vettä mehusäiliössä esipuhdistaen sen. Laitteen turvamekanismit estää osien irrottamisen laitteen ollessa käynnissä tehden Andantesta erittäin turvallisen käyttää myös perheen pienempien kanssa.”

MILLAINEN LAITE ON KÄYTÖSSÄ?

HILJAINEN

Ensimmäisenä mieleeni tulee laitteen hiljaisuus. Yleensä teen mehua aamuisin ja edellisissä mehustimissa on häirinnyt nimenomaan se, että niistä lähtee jumalaton metakka. Yritäpä siinä tehdä viikonloppuaamuna ylläriaamupalaa tai puristaa mehua herättämättä vauvaa, kun mehustin huutaa hirveetä meteliä. Andante ikään kuin runttaa hedelmät ja vihannekset läpi, kirjaimellisesti puristaa ne, jolloin siitä ei lähde juuri yhtään ääntä.

TYYLIKÄS JA KOMPAKTI

Edellinen mehulinkomme asui aina jossakin kaapissa, missä se vei tosi paljon tilaa. Monesta isosta osasta koostuva mehulinko oli kömpelön näköinen, eikä sitä halunnut pitää keittiössä esillä. Kömpelö koko vaikutti siihen, että laite oli aina kasattava kaapista käyttöön, ja usein tuollaiset turhan työläältä tuntuvat toimenpiteet eivät tuntunut tuorepuristetun mehun arvoiselta.

Andante on todella tyylikäs mehupuristin ja se on meillä nykyään aina esillä tehosekoittimen vieressä keittiön tasolla. On tosi helppoa heitellä hedelmäkorista hedelmiä siitä läpi ja mehu on todella nopeasti valmis. Laite on myös yllättävän pieni, joten ei haittaa pitää sitä tasolla, kun se ei vie kummasti tilaa. Meidän kahvimylly oli itse asiassa isompi, kunnes vahingossa hajotin sen ja nyt haluan meille kyllä kompaktin ja kauniin kahvimyllyn, sillä mulle keittiön kodinkoneiden ulkomuoto on myös vaikuttava tekijä. Jos laitteet on jossain kaukana piilossa kaapin perukoilla, niitä ei tule käytettyä. Tätä pitää mielellään esillä. Laitteessa on myös ajateltu kaikkia pieniä asioita, kuten esimerkiksi sitä, että tuo mehulle tarkoitettu kaadin menee näppärästi tuon ”roskiksen” sisälle just eikä melkeen täydellisesti, joten niidenkin säilytys vie vähemmän tilaa. Pienet asiat, jotka merkitsee ainakin mulle kuluttajana todella paljon 🙂

HELPPO KOOTA JA PUHDISTAA

Laite on itse asiassa ihan superhelppo koota ja puhdistaa, eikä siinä ole hirveästi osia. Laitteessa kun ei ole mitään leikkureita tai vastaavia, niin kaikki osat saa helposti pestyä. Osat pesee nopeasti ja kasaa takaisin paikalleen todella helposti. Laite on todella laadukkaan tuntuinen ja jokainen osa liukuu paikalleen vaivatta. Sihdit toimii kuten lupaavat ja laitteen ohjeet ovat hyvin selkeät.

LÄHES IDEAALI MEHUSTUSPROSESSI

Ainoa miinus mehustamisessa on se, että hedelmät pitää paloitella hieman pienemmäksi kuin tavallisessa mehulingossa. Edellisessä mehulingossamme omenat ja appelsiinit pystyi laittamaan mehuun kokonaisena, mutta tässä ne pitää pilkkoa sopivankokoisiin osiin. Tosin, esim. appelsiini lyöminen kuuteen osaan ei ole kovin suuri vaiva.

Mehustaminen on hiljaista, todella nopeaa ja tuottaa TODELLA vähän ”roskaa”. On ihan käsittämätön ero siinä, kuinka vähän mitään tulee heitettyä pois verrattuna tavalliseen mehulinkoon. Allaolevassa kuvassa on kaikki mitä jäi jäljelle yhdestä isosta ananaksesta, kuudesta appelsiinista, viidestä omenasta ja isosta palasta inkivääriä. Todella vähän tulee siis heitettyä biojäteroskikseen ja pakko vielä sanoa, että laitteen jättämä ”roska” on äärimmäisen käyttökelpoista esim. smoothieissa, leivonnaisissa tai ruoanlaitossa. Ananaskuitua käytän mm. aasialaisessa kastikkeessa, porkkanamehua tehdessäni käytän ylijäämäporkkanakuidut porkkanakakun tekemisessä jne. Eipä tartte erikseen raastaa porkkanaa.

Tykkään siitä, että laitteeseen voi oikeesti heittää ihan mitä tahansa granaattiomenasta avocadoon ja kurkusta banaaniin. Siitä tulee mehua, eikä hävikkiä juuri tule. Danten kanssa tää on ihan huippulaite, koska D on päässyt maistamaan jo about jokaista hedelmää ja vihannesta mehuna. Mä myös itse tykkään hedelmälihasta mun appelsiinimehussa, joten tää on huippu kun tuota asiaa voi säätää itse. Lisäksi rakastan tuota tippalukkoa. Puristan hedelmiä hetken, sitten avaan tuon ja annan mehun valua kaatimeen tai lasiin. Laite ei koko ajan tiputtele mitään ja kaikki pysyy vankasti paikallaan. Laite on supernopea ja hiljainen, joten sitä tulee oikeesti käytettyä todella usein tosin kuin monia edeltäviä mehustimia, mitä meillä on ollut. Ainahan tuoremehun puristamisessa on oma hommansa kuorimisineen kaikkineen, mutta esim. Andantessa olen puristanut omenat kuorineen eikä laite ole moksiskaan.

MIINUKSIA

Hinta. Laite ei ole halpa, 499 euroa maksava mehupuristin on kyllä sen hintainen, että aika monta mehua pitää puristaa, jotta se maksaa itsensä takaisin. Toisaalta esim. Jungle Juicessa saa pulittaa ”isosta” mehusta 6,50 €, eli ei tuo ihan hirveän kauaa tarvitse olla käytössä, että maksaa itsensä takaisin. Wilfa myös lupaa tuon moottorille 10 vuoden takuun ja laite on ehdottomasti runsaaseen käyttöön ja pitkäksi aikaa tarkoitettu kodinkone. Sarjassa oleva Adagio puristin on hieman halvempi, eikä varmasti häviä ihan hirveästi Andantelle. Wilfalla on oikeastaan joka hintaluokassa näitä puristimia, ja Wilffan LArgo-puristin, joka maksaa hieman alle 200 euroa on Tekniikan Maailman testivoittaja, joten siinäkin hintahaarukassa löytyy erinomainen vaihtoehto tälle. Meillä toisaalta puristetaan mehua varmaan päivittäin tällä hetkellä, joten meille tämä on ehdottomasti hintansa väärti. Me pyritään myös ruokakuluttamisessamme mahdollisimman pieneen ruokahävikkiin, ja siinäkin mehupuristin on pop. Hieman pehmeät hedelmät ja vihannekset nimittäin saa hyvin puristettua makeaksi mehuksi, jos niitä ei halua syödä. Välillä heittelen tonne kaikkea mahdollista pinaatista persimoniin ja erikoisten makukokonaisuuksien lisäksi tulee ainakin vähennettyä ruokahävikkiä 😀 Muita miinuksia en oikein keksi. Hinta miinuksena on myös suhteellinen käsite, sillä hinta ja laatu mielestäni todella kohtaavat laitteessa, mutta koska mehupuristin on aikamoinen luksus-tuote, eikä välttämätön tarpeisto arkeen, on tämä iso summa maksaa mehulaitteesta.

Kuvissa näkyvät lasit ovat muuten nämä ihanat lasit Mungoshopin valikoimissa 🙂 

 

*******

BLENDERIPUOLELLA VUOROSTAAN…

Kokeilussa on ollut Wilfa Power Crush PB-1600S -laite, joka on 149 € maksava tehosekoitin. En voi tarpeeksi korostaa tehosekoittimen roolia tässä perheessä tällä hetkellä. Syödään ja juodaan molemmat tosi paljon smoothieita ja kaikkia Danten soseruokia on vaan kaikista helpointa tehdä tällä laitteella kaiken maailman sauvasoseuttimien sijaan. Mä rakastan myös kasvissosekeittoja, jotka tekee näppärästi tehosekoittimessa. Meillä tehosekoitin on yleensä käytössä siis useamman kerran päivän aikana ja pakko sanoa, että tämä on laite paikallaan.

MITÄ LAITE LUPAA?

”Wilfa Power Crush on todella voimakas korkeanopeuksinen tehosekoitin, jossa kierrosnopeus on jopa 33 000 kierrosta minuutissa. Tehosekoitin on varustettu 1600 watin teholla ja kuumuutta 95º C saakka kestävällä, kevyellä Tritan-muovikannulla. Power Crush -tehosekoitin murskaa helposti jäätä ja valmistaa keitot, kastikkeet, vauvanruoat, pähkinävoin ja paljon muuta. Power Crush -tehosekoittimessa on kolme valmista ohjelmaa: smoothie, kastike ja jäänmurskaus. Tehosekoittimessa ei ole lämpölevyä, mutta voit siitä huolimatta valmistaa tällä tehosekoittimella myös lämpimät keitot: korkea kierrosnopeus lämmittää kannun sisällön muutamassa minuutissa. Mukana toimitettava painin helpottaa ainesten sekoittamista kannussa myös tehosekoittimen ollessa käynnissä. 6 laadukasta, ruostumattomasta teräksestä valmistettua terää leikkaavat helposti jäätä, pähkinöitä, siemeniä, papuja ja muita kovia ainesosia. 3 hevosvoimaa ja 33 000 RPM (kierrosta minuutissa) varmistavat, että tehosekoitin murskaa helposti pakastetut hedelmät ja kovat vihannekset tarjoaten silkkisen ja kermaisen lopputuloksenKannun tilavuus on 2 litraa. BPA-vapaa muovikannu on iskun ja kuumuuden kestävä. Kannen täyttöaukon kautta voit lisätä aineksia tehosekoittimen ollessa käynnissä.”

MILLAINEN LAITE ON KÄYTÖSSÄ?

Erinomainen. Ei pahaa sanaa sanottavana. Hieman vierastin alkuun muovikannua vanhan lasikannun jälkeen, mutta tämä on täydellinen! Kevyt ja helppo, lisäksi ja ennen kaikkea sen hienous on sen simppeliydessä, osia ei nimittäin ole paljoakaan. Pohjaa ei saa irrotettua, mutta kannun putsaus on siitä huolimatta superhelppoa. Tällä on murskattu niin pähkinöitä kakkupohjiin kuin tehty kasvissosekeittoa suoraan kattilasta tähän kaataen.

Laite on iso, mutta ei kömpelö. Varsin kivan näköinen, mikä on tärkeää, sillä laite on aina esillä meillä, se on nimittäin käytössä paljon. Dante syö soseita 3-4 kertaa päivässä ja usein pyrin soseuttamaan hänelle samoja ruokia kuin meillä ilman mausteita. Tästä kulkee läpi niin aamupuurot kuin vihannekset ja muut. Nopeus ja tehokkuus on valttia malttamattoman lapsen kanssa.

Mä olen erityisen ihastunut nimenomaan smoothiebowleihin, joita syödään lusikalla, joten tykkään mun smoothiessa paksuudesta, mikä on aina ollut tehosekoittimille vaikeaa. Paksua pakastikylmää smoothieta ei nimittäin ole ihan helppo työstää. Wilfan Power Crush tekee mun smoothiet leikiten, kiitos kolmen hevosvoimansa. Useimmiten meillä tehdään smoothiet pakastimen antimista, sillä laite kyllä pelastaa kiireisen elämäntyylin tarjoamalla aina terveellisen välipalan. Nappaan vaan marjoja ja hedelmiä pakastimesta ja laite hurisemaan. Esimerkiksi mango on niin veemäinen hedelmä, kun siitä lähtee aika vähän hedelmälihaa per hedelmä, mutta se maksaa aika paljon. Sitten se pitää aina kuoria ja taistella sen omituisen ytimen kanssa. Siksi meillä on jääkaapissa aina pussikaupalla pakastemangoa, kuten myös kukkakaalia, parsakaalia, pinaattia yms. Ja suomalaisia marjoja on loppupakastin täynnä. Sieltä aina oman mielen mukaan oikeita aineksia, joukkoon vähän jugua ja maitorahkaa ja proteiinijauhetta ja voilá. Laite myös selviää aivan leikiten esimerkiksi pähkinätahnan tekemisestä. Ihana ihana laite. Oon alkanut käyttää tätä ihan kaikkeen. Iltapalaksi jos tekee mieli vähän vihannessipsiä, niin tänne hieman turkkilaista jugua ja yksi avocso ja limen mehu, ja puolen minuutin päästä on täydellinen avocadotahna valmis.

En voi korostaa tehosekoittimen tärkeyttä meidän perheessä tarpeeksi ja sen takia tehosekoittimen on todellakin täytettävä tähtitieteelliset odotukset. Ja tämä on kyllä lunastanut paikkansa. Kaiken kaikkiaan joka sentin arvoinen, eikä hinta ole minusta edes kovin korkea tehokkaalle ja erittäin laadukkaalle laitteelle.

Kuvissa mun tänhetkinen suosikki smoothiebowl, jonka tekemiseen tarvitset:

mangoa (pakastettua tai tuoretta)
vadelmia (suhde on 9/10 mangoa per 1/10 vadelmia)
banaani
avocado
kreikkalaista jugurttia
maitorahkaa
vaniljanmakuista heraproteiinia (mun ehdoton suosikkituote Foodinilta)

Banaani ja avocado tuo pehmeyttä ja täyteläisyyttä smoothieen ja vaniljamakuinen proteiinijauhe ihanan lisämaun. Menee niin kulhosta kuin lasista juomalla. Rakastan lisätä smoothieihin hieman struktuuria ja siksi rakastan koristella niitä eri hedelmin ja pähkinöin. Tässä on granaattiomenoita, vadelmia. puolikuivattua viikunaa (pakkomielle no. 1 tällä hetkellä), kookoshiutaleita ja kuivattuja mulpereita (toinen suosikkini Foodinilla).

(Psst!! Myös smoothiessa käytetyt kulhot löytyvät Mungoshopin valikoimista, kyseessä on ihanat Lotus-kulhot 🙂 

Jos vielä joulupukin toivelista ei ole tehtynä, niin lämmin suositus molemmille tuotteille. Erityisesti tehosekoitin on arjessa niin käytännöllinen lisä, että suosittelen panostamaan siinä laatuun ja tehoon 🙂

Kommentit (2)
  1. Arkeni estetiikkaa
    1.12.2017, 21:01

    itselläni ollut Wilfan raw fuel tehosekoitin ja se on kyllä niin hintansa väärti! muistaakseni maksoi uutena joku 250€, mutta sillä saa kaikki pähkinät sun muut ihan sileäksi. Ja sen oston jälkeen laitetta on tullut käytettyä lähes joka ikinen päivä jo 1,5 vuoden ajan 😀 eli on kyllä maksanut itsensä takaisin :)!!! Smoothiet on vaan niin hyviä, eikä niihin kyllästy ikinä. Olenkin aika samantyylisellä ohjeella tehnyt kuin tässä postauksessasi, ilman heraproteiinia ja kreikkalaista jugurttia tosin <3

  2. Kääk, haluan tuon mehulingon! Täytyy kyllä vähän odotella jos tulisi tarjoukseen johonkin. En ehkä ihan noin suurta summaa raaskis laittaa…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *