Anopin herkkupiiras

Instagram  (1 of 1)

SIPULI-TONNIKALA-TOMAATTI -PIIRAKKA. En tiedä onko mulla ikään sopiva pesänrakennusvimma, vai muuten vaan hirveesti energiaa uusiin asioihin, mutta yksi uusia harrastuksiani muuton myötä on ollut ruoanlaitto ja varsinkin leipominen. Teen päivittäin jotain ruokaa, ja vanhat ruokaohjeet alkaa olla aika pölyyntyneitä ja ylikäytettyjä. Kävin viime viikolla viemässä Konttiin kasan vanhoja vaatteita ja samalla ostin sieltä useamman ruokaohjekirjan. Tässä on siis varmasti lähiaikoina enemmänkin materiaalia ruokapostauksiin 🙂

Lupailin eilen tehdä ohjetta mun tänhetkisestä lempiruoasta, jonka ruokaohjeen sain anoppikokelaalta 🙂 Poikaystäväni äiti tekee superherkullista ruokaa, ja kyselen jatkuvasti ohjeita. Tämän piirakan olen nyt tehnyt kahdesti kahden viikon sisään, ja meille maistuu! Ohje on helppo, valmisteluun menee aikaa n. 15 – 25 min, ja sitten vielä puolisen tuntia uunissa.

piirakka

 

Tarvitset: 

♦ Pyöreä piirakkapohja (Myllyn Paras) (n. 1,70 €)
♦ Kirsikkatomaatteja, n. 150 gr (n. 1,80 €)
♦ 1-2 prk tonnikalaa (paloina öljyssä) (n. 1,15 – 2,30 €)
(”määrä riippuu siitä, kuinka lihaisaksi piirakan haluaa”)
♦ 2 sipulia (n.0,80 €)
♦ Juustoraastetta, n. 100 gr (n. 1 €)
♦ Vuohenjuustoa, 100 gr (vuohenjuustoa, ei vuohenmaitojuustoa (n. 1,80 €)
♦ 4 kananmunaa (n. 2 €)
♦ 4 dl ruokakermaa (tai 2 dl kermaa ja 2 dl kermaviiliä) (n. 1,80 €)

♦ + mausteita oman maun mukaan
(itse käytän pippuria, valkosipulijauhetta, suolaa ja ripauksen paprikajauhetta)

Jokainen voi muokata sisältöä oman makunsa mukaan, esim. vuohenjuuston voi vaihtaa fetaan, tonnarin loheen, tomaatin paprikaan tms. Itse ajattelin tehdä ensi viikolla parsakaali-lohi-paprika -yhdistelmän. Ahkera voi myös tehdä itse piirakkapohjan; itse helppouden vuoksi käytän valmista.

piirakka2

1. Taputtele piirakka vuokaan tasaisen ohueksi pohjaksi ja työnnä sitä hieman ylöspäin reunoilta. Laita pohja 200 asteeseen n. 10 minuutiksi ilman täytteitä. Sillä aikaa valmistele täytteet.

2. Silppua sipuli hienoksi ja kuullota se pannulla (ilman öljyä!).

+ valmistele täytteet. Näiden täytteiden tapauksessa leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi, valuta tonnikalasta öljyt pois, murskaa vuohenjuust pieneksi jne.

3. Sekoita keskenään kerma ja kananmunat, ja lisää joukkoon mausteet oman maun mukaan.

4. Ota pohja pois uunista ja lado täytteet päälle. Itse laitan sipulit alimmaksi, sitten tonnikala ja vuohenjuusto. Päälle tomaatit ja juustoa ohut kerros. Kaiken tämän päälle sitten kananmuna-kerma -sekoitus.

Sitten piirakka uuniin n. 25 minuutiksi!

Anna piirakan jäähtyä rauhassa ennen leikkaamista, niin se ei ole tarjoillessa yhtään vettynyt. Voir koristella basilikan lehdillä tai parilla kirsikkatomatilla 🙂

Instagram  (2 of 3)

Instagram  (1 of 3)
Instagram  (3 of 3)

Kustannus tälle on n. 12 euroa, ja siitä riittää helposti 6-8:lle hengelle 🙂

Suosittelen kokeilemaan!

lips-001

Kommentit (47)
  1. mistä löydät noin edullista tonnikalaa? 😀

    1. Es….pirkka….kmenu….rainbow…. Lista jatkuu loputtomiin. Itse ihmettelen sipulin kalleutta. Irtotuotteena ostettaessa kaksi sipulia on n.30snt

      1. No meidän lähikaupan kaksi sipulia maksoi tuon verran 🙂

      2. pirkan tonnari maksaa 1,79, Rainbown 1,39…

  2. Onko sipuleiden kuullotukseen ilman öljyä joku syy tai tuleeko niistä sillä tavalla parempia? 🙂

    1. Näin mä sain neuvoksi, ja väittäisin, että on vähän rasvattomampaa silloin? Maistuu ainakin herkulliselle noin 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *