Aqua

Tässä mun sunnuntaiaamua aloitellessa hörppimällä vichya lasista ja työntämällä Dumleja nassuun, tulikin mieleen kirjoittaa teille pienestä kuplalaitteesta, joka on vienyt mun sydämen täysin.

IMG_9059

Mulla on aina ollut vähän hankala suhde veteen. Toisaalta rakastan suomalaista vettä yli kaiken, ja aina reissusta tullessani kotimaahan, juoksen aina ensimmäisenä kraanalle juomaan vettä. Mun mielestä pullovesissä on huikeasti eroja ulkomailla, ja mulla onki aina välillä vaikeeta löytää sellainen vesi, josta mä tykkään. Vietnamissa ei tuntunut millään löytyvän vettä, joka ei mun mielestä maistunut viemärille, Thaimassa ja Indoissa on ne 1-2 vesimerkkiä, jotka on musta hyvänmakusia. Joku Evian on esim. Aasiassa ihan kuran makusta. Nyt Lontoossa asuessa oon taas kaukana maailman herkullisimmasta ja puhtaasta juomavedestä. Täällä saa kraanavettä kyllä juoda, mutta ei se kovin hyvää täälläkään ole. (Joko mulla on tosi ylikehittyny makuaisti, tai sitten mulla on pahoja ongelmia :D) Lontoossa siis kaadan aina veden filtterin läpi sellaseen kannuun, joka on jääkaapissa, ja sitten se on maultaa ihan OK. Kuitenkin, huomaan enemmän ja enemmän täällä juovani vichyja tai limuja, koska ne on yksinkertaisesti paremmanmakuisia. IMG_9026

IMG_9029

Penskasta asti mulla on kuitenkin ongelmana ollut juominen. Ei siis alkoholin liikakulutus, vaan veden alikulutus. Mä haluaisin juoda päivässä n. 2-3 litraa vettä, koska tiedän, että vesi on paras janojuoma ja myös iholle hellin ja paras aine. Vesihän on varsinkin naisille tosi tärkee hyvinvoinnin kannalta. Poistaa kuona-aineita ja kosteuttaa kehoa sisältäpäin. Hiusten, ihon ja myös kynsien hyvinvointi on riippuvaista tarpeellisesta vedensaannista. Ja mulla ainakin iho ei tykkää yhtään, jos unohdan juoda tarpeeksi pidemmällä aikavälillä 🙂

IMG_9034IMG_9033

urheiluorientoituneet entiset poikaystävät on oppinu mun unohtamiset aika hyvin ja työntäny aina mun eteen isot lasilliset vettä. ”Juo!”. Säälittävää, että parikymppinen ihminen yksinkertaisesti ”unohtaa juoda”. Mulla voi mennä helposti kokonainen päivä niin, etten juo vettä lasiakaan. Varsinkin kun nyt täällä kiireessä jos pitäisi kaataa lasi vettä, niin usein se lasillinen vettä on aivan liian haastava suoritus, kun pitäisi pahimmassa tapauksessa odottaa, että filtterikannu filtteröi sen veden ensin. Suomessa mä rakastan vichyja ja voisin elää siellä Novelle Plus Sinkillä, joka maistuu aprikoosilta. Kuitenki tossa kesän mittaan ku kattelin palautettavien pullojen määrää, niin oli se aika huima. Ensin niska limassa himaan pari kolme 1,5 litran pulloa, sitten ne samat pullot keräykseen takas, tyhjinä tosin. Hirvee rahareikä. Täällä sama meininki on vielä epäeettistäkin. Mitään pullonpalautusta ei britit harrastele, joten ne samat vichypullot menee suoraan vaan roskiin. Ei hyvää päivää.

Niinpä kun sain SodaStreamin omakseni, niin on ollut aika iloista tyttöä täällä. En jotenkin ikinä saanut aikaiseksi hankkia tuota SodaStreamia itselleni, mutta nyt kun se on täällä pari viikkoa mulla ollut, niin en ymmärrä, miksi olen pärjäillyt ilman.

IMG_9039

Soda Streamhan on siis superhelppokäyttöinen ja tosi kätevä. Siinä ei ole piuhoja tai mitään muutakaan rumentamassa keittiötä. Laitteen takana on hiilihapposäiliö, joka pitää vaihtaa aina tietyn aikavälein. Se käy kätevästi SodaStreamin jälleenmyyjillä, jossa se kaasupullo täytetään 10 eurolla. Hiilihapon määrän voi itse säätää vähäisestä kunnon happojuomaan, ja juoman tekeminenn on ihan mahdottoman helppoa. Kaada pulloon vettä, iske kiinni laineeseen, paina yhtä kohtaa siihen asti, kun happoja on haluttu määrä (n. 15 sek – 1 min) ja lisää haluamasi maku. Suomessa laite on mun mielestä erinomainen siksi, että meillä on kuitenkin maailman puhtainta ja parhaimman makuista pohjavettä. Mikä järki on käyttää hirveä määrä rahaa ja luontoa siihen, että ostetaan pullotettua vettä? Lontoossa vuorostaan tää tekee mun vedenjuonnista huomattavasti parempaa, kun saan tuosta kraanavedestä herkullista helposti. Eikä tarvii ton lähikaupan miehen iloksi hiihtää sinne hakemaan ylihintaista vichya Jumpin päällä klo 23 illalla 😀

IMG_9036

Mun laite on Source -malli, joka on siis tosi pelkistetyn näköinen ja sopii sikäli mun keittiöön oikein näppärästi 🙂 Laitteen suunnittelija, Yves Béhar on yksi maailman arvostetuimmista suunnittelijoista ja muotoilun visionääreistä. Béhar tunnetaan mm. Samsungin ja Pradan kanssa tehdyistä yhteistyöstä, ja kestävää kehitystä edistävästä muotoilustaan. Sourcen muotoilu on noteerattu vähän aikaa sitten arvostetulla Red Dot Design -muotoilupalkinnolla. Eikä SodaStreamilla loksuteta leukoja eettisyydestäkään ihan muuten vaan, vaan yritys on sitoutunut vähentämään ympäristöhaittoja ja panostamaan tuotteidensa ekologisuuteen. Ympäri maailman kulutetaan kuitenkin yli miljardi kertakäyttötötölkkiä ja -pulloa päivässä, mikä on aika järjetön määrä. SodaStreamin motto onkin “We don’t ship water. We don’t ship cans. We just ship bubbles”. Näin ollen SodaStreamilla valmistetun virvoitusjuoman hiilijalanjälki on kansainvälisen mittauksen mukaan 65–80 % pienempi kuin kaupasta ostetun pullotetun virvoitusjuoman.

SodaStream1

Näiden lisäksi mm. yhdysvaltalainen talouslehti Fast Company listasi SodaStreamin innovatiivisimmaksi ruokabrändiksi ja yritys kehittää brändiään jatkuvasti eteenpäin. Suomessa SodaStream on aloittanut yhteistyön Mirkka Metsolan kanssa julkaisemalla SodaStreamin promootityöntekijöille Metsolan suunnittelemat vesiaiheiset työvaatteet. Työasuissa on yhdistetty tyylikäs luovuus ja työasujen tärkeimmät ominaisuudet. Asujen kankaan printti on Metsolan suunnittelema, ja se on saanut inspiraationsa veden muotokielestä sekä valon veteen synnyttämistä abstrakteista kuvioista.

Sain myös kasan erilaisia makuja kokeiluun. SodaStreamilla on tosiaan yli 75 makua, joista valita, ja niiden makujen joukossa on erilaisia ryhmiä, joista valita. On täysin luonnontuotteita ja sitten on sokerilla varustettuja makuja.

IMG_9057-001

Vähiten tilaa kaapista vie pikkuruiset makupullot, joissa on vaan ko. hedelmän tai marjan tiivistettä. Täysin luonnontuote, jota lisätään kokonaiseen pulloon n. teelusikallisen verran, ja juomasta tulee siis ihan väritöntä makuvettä. Tällaisesta yhdestä tulee siis n. 20 litraa täysin lisäaineetonta makuvettä.

IMG_9054-001

Mun ja siskon yksi suosikkeja oli Natural-sarjan Lemon & Lime. Pullosta tulee n. 6 litraa makuvettä, ja kyseistä juomaa kaadetaan siis korkillisen verran veden joukkoon. Makuna tosi raikas vichy, joka on myöskin lisäaineetonta.

IMG_9052

Urheilupuolelta en vielä palauttavaa IsoTonic -juomaa oo ehtinyt kokeilemaan, mutta ainakin tuo energiajuoma maistuu ihan samalta ku kaikki energiajuomat, ja vaikuttaakin samalla tavoin. Plussa siitä, että on vähemmän sokeria 🙂

IMG_9050

Clear-sarja on toinen suosikeistani. Tämän kohdeyleisönä onkin aikuiset ihmiset, ja siinä ei ole mitään keinotekoisia väri- tai makeutusaineita ja se on makeutettu fruktoosilla. Oma suosikkini on Passionfruit – Mango, vaikka toi metsämarja-juomakin on musta oikein hyvää. Pullosta tulee n. 10 -12 litraa valmista juomaa.

IMG_9049

Sitten limuja. Red Berry Mix on marjaisa limu, kun taas Ginger Ale on mun ehdoton suosikki. Suomessahan on tosi heikosti Ginger Aleja, eli inkiväärilimuja, ja mä rrrrakastan niitä. Tuota onkin tullut tehtyä ehdottomasti eniten näistä mauista, ja on muuten pirun hyvää tuo SodaStreamin versio. Limutkin on hieman terveellisempia tässä muodossa, näissä on vähemmän erinäisiä lisäaineita kuin kaupan limuissa, ja mm. sokeria on käsittääkseni vähemmän 🙂 Maku on kuitenkin sopivan herkullinen.

IMG_9047 IMG_9043Nyt kun oon intoillut tätä uutta laitetta jo pari viikkoa, niin on kyllä kohdillaan mun vesimäärät olleet. Mulla on juomapullona ihan joku vanha lasinen Vossin pullo, johon kaadain aina aamusin sitä juomaa, mitä oon sattunu valmistamaan ja koulupäivä menee helposti ostamatta yhtäkään pirun muovipulloa täynnä lisäaineita:D

Valtavan suuri kiitos siis SodaStreamille tämän yhteistyön osalta! 🙂

SodaStreamin Source maksaa mallista riippuen 149 e – 169 e, ja niitä saa mm. Gigantista, Stockalta jne.

Sunnuntain tietopläjäys tää postaus, mutta ei kai siinä mitään 😀 Kuka muu on ihan SodaStreamin fani? 🙂 

(Postaus toteutettu yhteistyössä SodaStreamin kanssa 🙂

Kommentit (70)
 1. Oon kanssa ihan rakastunu tohon laitteeseen. Teen litran kerrallaan vichyä ja juon sen puolen litran tuopeissa. Menee helposti 1-3 litraa päivässä. Tavallista vettä mulla tulee juotua ehkä korkeintaan puol litraa päivässä, eli mahtava laite. 🙂

  1. Joo, mäkin oon vähintään tuplannu mun veden juonnin 🙂

 2. Vaikka ympäristösta puhutkin, niin huomioon tulisi ottaa myös tämä:
  ”SodaStream’s main production site is in Mishor Edomim, an Israeli settlement industrial park located in the West Bank.

  The land where the SodaStream factory is located was illegally confiscated by the Israeli military occupation authorities from Palestinian owners. Israeli settlements are an impediment to peace and violate international law.

  Since 1968 the US government has called on Israel to stop building and expanding settlements in the West Bank.

  Companies should not profit from products that are made on stolen property or that perpetuate the Israeli occupation of the West Bank”
  Lisätietoa löytyy osoitteesta: http://sodastreamboycott.org/

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *