Argilla

Mungolife

Jäi silloin reilu viikko sitten uuden Pradani esittely tekemättä kun toi kuolemanflunssa iski päälle, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan. Kuten tuossa jo loppuvuonna kerroin, mulla on laukkuprojekti tälle vuodelle mielessäni ja yhden laukun olenkin jo myynyt, mutta tässä on vielä jonossa muutama vanhempi laukku, jotka aion laittaa myyntiin lähiaikoina. Oli tarkoitus myydä ensin edelliset pois ja sitten täydentää kokoelmaa, mutta vastaan tuli niin älyttömän loistava laukku, että en vaan voinut passata. Kuten tuossa uuden Furlan kohdalla jo sanoinkin, olen Boyn hankinnan jälkeen ihastunut tällaisiin pienehköihin laukkuihin, jotka kulkevat pitkällä hihnalla olan yli. Olenkin tässä kokoluokassa jo etsinyt vaaleampia laukkuja, ja TOP3:ssa oli lopulta Chloen Drew, Pradan Double Zip ja Chanelin M/L -koko. Ensimmäisenä varastooni muutti Pradan Mini värissä Argilla, joka hurmasi minut kameleonttimaisuudellaan. Yhdessä valossa harmaa, toisessa vihertävä, kolmannessa beige. Laukku sopii myös tyrmäävästi Mulberryn lempihuiviini ja Joien saappaisiini, joten värimaailma tässä oli ehdottoman kohdillaan. Koko tässä on melko sama kuin Boyssa, mutta se on paljon tilavampi. Päivinä kun ei tarvitse kantaa läppäriä mukana, tämä koko on paras mahdollinen, ja hartiat kiittää :)

I was planning on showing my new Prada to you before the flu hit me like a hammer, but it's better late than never I guess :) As I already mentioned at some point, I'm making some changes to my bag collection. I'm selling some of the older bags, and I have a list of new ones I want to get into my closet :) After getting my Boy I've fallen for the bags of this size, as they are very easy to use for any function and my shoulders are much happier when I'm not carrying around heavy bags all the time :) And now I felt there's definitely room for a beautiful double zip tote from Prada in Agrilla in my closet! In addition to this one I'm looking into getting a Chanel in M/L size and Chloe Drew :) Hoping to get this project on the road soon!

Huomenna päästään näkemään tämä asussa, niin pääsette paremmin kommentoimaan, mutta mitäs sanotte tässä vaiheessa? :) 

I'll be showing this one tomorrow as a part of an outfit, but what do you think of this one? :) 

Kommentit

Maria (Ei varmistettu)

Toi väri! Itse omistin mk suttonin dark khakissa ja ihanahan se oli, ainut että mua häiritsi liikaa sen yhden näkösyys pradaan, ja möin sen pois. Mieluummin käyttää ns aitoa kuin ns jäljitelmää. Siksi ns koska en tiedä kuka tuon mallin on alunperin keksinyt :D

Anna (Ei varmistettu)

Niiin, Michael Korsin malleista suurin osa on kyllä suoria "kopioita" muilta valmistajilta, siksi en itse enää merkistä välitä ollenkaan :/

Maria (Ei varmistettu)

Uusin cole tms oli suora kopio celinestä, ja sen jälkeen ei tehny mieli enää ostella. Nyt juuri odottelen että saisin kerättyä rahat speedy b:hen :)
Korssin hamilton kyllä kolahti muhun aikanaan ja lujaa! Mutta sekin pehmeen nahkan vuoksi, meinaa nopeasti lörpähtää, niin luovuin siitäkin. Sun laukkuvalikoima oon kuolaillu ja saanu hyvää inspistä omaani. Tällä hetkellä omistan tasan 2kpl ja toinen avonainen. Etsinnässä vetskarillinen yksilö :)

Anna (Ei varmistettu)

Tässä niitä olisi kaksin kappalein ;)

Sanna (Ei varmistettu)

Hei, pakko kommentoida ja viitata edellisen postaukseen, jossa totesit "Niin kauan kun tuote ei yritä kulkea samalla nimellä, ei mielestäni voi ajatella sen olevan feikki". Nyt kuitenkin MKn osalta annat ymmärtää, että koska MKn laukut ovat suoria "kopioita", ollaan rajan väärällä puolella. Eli Etelä-Koreasta ostetun Acnen kopion ostaminen on ok, mutta jokseenkin arvostetun Michael Korsin laukun ostaminen ei?

Anna (Ei varmistettu)

Korsin laukkujen arvostuksesta voi olla montaa mieltä, varsinkin kun Michael Kors on melkein Guessiin verrattava, siinä missä Kors Collection on arvokkaampinja arvostetumpi. Mutta en lähde väittelemään tästä.

Minun takkini ei ole millään lailla "Acne kopio", vaan tällaisia takkeja on pidetty jo vuosikymmeniä, lentäjien talvitakeistahan nämä ovat tainneet inspiraationsa saada. Jos tämä mun takki on kopio, niin jokaikinen shearling-takki on kopio.

Minä sanoinkin että minulla on mennyt maku Korsiin, en puhunut universaaleista totuuksista. Mun mielestä raja meni kun Kors teki laukun käytännössä katsoen Louis Vuittonin Damier-kuviossa. Mutta se on mun mielipide. Kuten postauksessakin sanoin, raja on vaikea vetää, ja Kors menee MINUN HENKILÖKOHTAISEN mielipiteeni mukaan yli, siksi en välitä. Odottaisin huippusuunnittelijan merkiltä enemmän ja kyseessä on vain minun näkemys, ei mikään universaali fakta.

Sanna (Ei varmistettu)

Arvostuksesta voidaan toki olla montaa mieltä, mutta itsekin käytät vastauksessasi mainintaa huippusuunnittelija. En ymmärrä, miten voit sanoa, ettei takkisi ole kopio Acnen vastaavasta takista. Yksityiskohtia myöten takki on kopio, ilmeisesti materiaali vaan on eri. Kopio nimenomaan mallin, yksityiskohtien jne. osalta. Ja tämän vuoksi on vaikea ymmärtää logiikkaasi vastaavasta tilanteesta MK-laukkujen suhteen. On totta, ettei takki ole tuoteväärennysmielessä kopio, koska siinä ei loukata Acnen tavaramerkkiä. Tämä nyt on sitä oikeaa piratismia ja siihenhän tavallaan postauksessasi viittasit. Mutta jos mietitään sinun logiikkaasi MK-laukkuihin, takki on siinä mielessä kopio.

Anna (Ei varmistettu)

Huippusuunnittelija kyllä, mutta Michael Korsin laukkuja pidetään yleisesti Guessin tasoisina no, vihaan termiä, mutta menkööt, white trash -tuotteina. Toki jokainen saa niistä tykätä, mutta eipä niillä mitään arvostusta ole.

Voin sanoa, ettei takkini ole kopio, sillä se ei A) ole Acne merkillä varustettu, B) se on ERILAINEN, C) se ei ole Acnen keksimä, vaan kuten sanoin, se on vuosikymmeniä ollut muodissa, ja D) jokaikisellä kaupalla on versionsa shearling takista myynnissä. Vai ovatko nämä kaikki seuraavat mielestäsi samanlaisia, eli kopioita?
https://cdnd.lystit.com/1200/630/tr/photos/6f2e-2015/11/25/acne-black-velocite-suede-black-product-3-063783466-normal.jpeg
http://picture-cdn.wheretoget.it/egs6zc-i.jpg
http://x.ysi.bz/964/0018616964.jpg
http://www.polyvore.com/cgi/img-thing?.out=jpg&size=l&tid=92877276
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/73/a1/34/73a134f7b601294f0e6a04a5f4e6529f.jpg

Jos avaat silmäsi, niin takeissa on merkittävänä erona mm. tuo nahkaosa edessä jne. Minähän ihan itsekin kirjoitin postaukseen, että takki on inspiroitunut selkeästi Velocitesta, mutta feikiksi tai kopioksi sitä ei voi sanoa.

Onko sitten Acnekin feikki? Inspiroitunut Banen takista? http://vigilantewear.com/wp-content/uploads/2015/06/bane-coat.jpg
Tai onko se feikki, koska lukemattomat merkit ovat tehneet samanhenkiset shearling takit aiemmin?

Mutta sitten, se mikä mulla keitti yli Korsissa, oli tämä:
https://www.google.fi/search?q=michael+kors+damier+saffiano&espv=2&biw=1540&bih=1034&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjz3tu9wMrKAhWKiCwKHa4PDecQ_AUIBigB#imgrc=jzSp9wELmR2_1M%3A

Tuossa mennään jo mielestäni aivan liikaa Louis Vuittonin maille. Ja ylipäätään, mun mielestä muoti menee niin, että huippumerkki tekee jotakin, ja trickle downina se tulee ketjukauppoihin. Kun "huippusuunnittelija" myy toisten huipputalojen tuotoksista "inspiroituneita" ja pelkästään niitä, ollaan mun mielestä jotenkin todella oudolla maalla. Varsinkin kun Korsin kassit on useamman satasen helposti, niin en vaan pysty ymmärtämään. Tämä onkin edelleen mun mielipide asiaan, mutta MK on mun mielestä julkeasti napannut Vuittonin damierin ja tehnyt todella jäljitelmää jo siitä.

Maria (Ei varmistettu)

Mä ite just tykkäsin paljon korssista hamiltonii asti, kunnes sitten joskus reilu vuosi sitten katoin zarassa, että oho onpas kiva vuittoni yhdellä tytöllä, kunnes mies toteaa "ei, ei oo vuitton, eiks toi oo korssi?" ja siinä vaiheessa tajusin tän kopioinnin. Sama kun jet setit on saanu inspiraatiota neverfullista, sitten tuli tuo pradan kopio ja nyt sitten myöhemmin Celinen kopio, siinä vaiheessa meni maku. Mk feikkejä näkee muutenki tosi paljon kaupungilla, niin en tunne että missaan yhtään sen enempää, kun vaihdan suoraan "aitoon" laukkumalliin. Saihan kors yhessä vaiheessa kamalan haloon aikaseks, juuri tosta jet setin ruudullisesta versiosta, että onko se veettuilua kyseistä merkkiä kohtaan.
Munkaan mielestä takkia ei voi samalla tavalla verrata toisiinsa, takkeja kulkee kaduilla satoja eri versioita, harvaa merkkiä tunnistamatta, mutta kun taas laukusta usein huomaa, että hei kato mk sutton, näyttää ihan pradalta :D vaikea selittää, mutta mun mielestä Annan takki on vaan samantyylinen. En itse laske sitä kopioksi :)

Anna (Ei varmistettu)

Niin, vaikeitahan tällaiset rajanvedot on, mutta mun mielestä tunnistettavan monogrammin tai kuosin varastaminen on sinne väärälle puolelle menemistä :)

Marppis (Ei varmistettu)

Aika rajua puhua, että MK:n laukuista puhutaan "yleisesti" sitä ja tätä, vaikka aikaisemmassa kommentissa korostit juuri omaa mielipidettäsi. Jos et itse arvosta niitä niin se on ok, mutta et voi väittää, että ne on yleisellä tasolla white trash- tavaraa. Monella nuorella tytöllä ei oo varaa suoraan ostaa Chanelia ja he pitävät MK:n laukuista niin sallitaanko se heille.

Anna (Ei varmistettu)

Jokainen saa pitää mistä haluaa, en minä ole sitä kieltänyt :D

On se kuitenkin aika "yleistä", jos naputat Googleen Michael Kors copies other designers ja katsot paljon tuloksia tulee. Tässä vaikka ihan muutama Google-haun etusivulta:
http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2564053/Michael-Kors-copies-Roberto-Cavalli-slams-fashion-industry-failing-call-fellow-designer-plagiarized-designs.html
http://www.thefashionlaw.com/archive/michael-kors-sales-grow-thanks-to-copies
http://www.purseblog.com/purseblog-asks/purseblog-asks-similar-design-crossing-line/
http://www.thefashionspot.com/buzz-news/latest-news/357597-roberto-cavalli-i-just-want-to-tell-michael-kors-to-stop-copying-me/

Siinä tuollaisia DailyMailin ja The Fashion Lawn kaltaisia lähteitä näyttämään, että ei tämä nyt ole mikään yhden kuopiolaisen paskabloggarin mielipide vaan :D
Mä en oikeesti mun lähipiirissä tai tuttavapiirissäkään tunne yhtäkään naista, joka olis eri mieltä. Jokainen mun tuntema nainen suhtautuu Michael Korsin laukkuihin lähes samanlaisella tai paljon kovemmalla tunteen palolla, joka ei ole positiivinen.

Kyllä mä mielestäni tässä vaiheessa voin sanoa, että ei ne laukut YLEISESTIKÄÄN ole kovin arvostettuja, jos niistä kirjoitetaan muotikirjoissa ja about kaikkien muotisivustojen puolella :D

Niina (Ei varmistettu)

Apua, toi on yks mun laukku-unelmista!*_* Ihan täydellinen, just toi malli ja väri! Onko toi Argilla väri se sama kuin Pradan nettikaupas toi harmaa grey? Haluisin juuri tuon tai sitten cameon, mutta cameosta oon kuullu tosi paljon kaikkee negatiivista, niin ei ehkä uskolla sitä ostaa.:(

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :) Argilla on se Myd Clay väri, Marble taitaa olla se sellainen "perus"harmaa :) Mitä pahaa olet lukenut Cameosta? :)

Niina (Ei varmistettu)

Luin joskus oisko ollu PurseForumilta ja jostain blogista moitteita siitä laadusta.:( Mut nyt en löydäkää sitä keskusteluu, niin ehkä ne oli jotkut parit yksittäistapaukset.:D

Ella (Ei varmistettu)

Aivan täydellinen laukku! <3 minulla on ollut pitkään mielessä juurikin kyseinen pradan laukku, mutta vain mustana ja ehkä hieman isommassa koossa. En vain ole kehdannut vielä ostaa sitä huiman hintansa takia.. Mistä tilasit/ostit kyseisen laukun ja mitä mieltä olet pradan hinta-laatu -suhteesta? Olen kuullut monilta, että pradan laukuissa olisi laatu huonontunut, joten mitä mieltä sinä olet?
Oikein mahtavaa kevään jatkoa sinulle! :)

annimaria (Ei varmistettu)

No oh well hello, upea ;)

Anna (Ei varmistettu)

:)

Rose (Ei varmistettu)

Voisi olla hyvä postausaihe tuo muotimaailman kopiointi / inspiroituminen, ja mitä eroja näillä
kahdella oikeastaan on (vai onko mitään), jos sua huvittaisi kirjoittaa siitä? Oon ite miettinyt monta
kertaa, missä se kopioinnin raja menee, esimerkiksi juuri Michael Korsilla on monia hyvin, hyvin samanlaisia
laukkuja kuin juuri Pradalla ja Celinellä, mutta sitten taas Celine ei voi sellaista kolmiulotteista mallia kuitenkaan omia pelkästään itselleen? En kannata kopiointia / feikkilaukkuja missään muodossa, mutta pistää mietityttämään juuri tällainen muiden jo tekemien laukkujen yksityiskohtien käyttö. Kyllähän Chanelille tyypillistä tikkinahkaakin on muilla, onko se sitten inspiroitumista vai suoraa kopiointia? Tietenkin ideoita voi lainata ja niitä hyödyntää muutenkin kuin suoraan ottamalla kaiken itselleen ja vaihtamalla vain nimen, mutta on nää monimutkaisia asioita :) Tosi mielelläni lukisin sun kirjoittavan tästä enemmänkin, jos on aikaa ja energiaa. Oliko Lontoon koulussa puhetta tällaisesta jne.

Ja vielä jos saa kysyä aiheen vierestä, niin kysyisin onko sulla keikkakameraan hyviä suosituksia? Muistelisin, että oot maininnut jossain postauksissa, mutta en pikaisella etsinnällä löytänyt. Pitkä, hyvälaatuinen zoom ja pieni koko olisi seikkoja, joita arvostaisin. Kiitos! Kiitos muutenkin blogista, mun mielestä postaustahti on hyvä ja muutenkin laadukkaita kuvia ja juttuja. Lähes päivittäin käyn katsomassa, ootko päivittänyt :)

Anna (Ei varmistettu)

No kyllä mä oikeastaan jo mielipiteeni tuossa aika lailla toin ilmi. Mun mielestä niin kauan kun ei yritä esiintyä toisen nimellä, ei ole kyse piratismista. Ja sitten myös mun mielestä esim. tiettyjä asioita ei voi laskea kopioinnin piiriin. Esim. muutenhan Levikset tai muut voisi väittää, että kaikki on kopioinu heidän farkut. Mun mielestä kun puhutaan vaatteista, ei asusteista, ollaan usein juurikin trickle down -inspiroitumisen parissa, ennemmin kuin kopioinnin :)

Mun mielestä se Korsin Sutton (on sen nimi ehkä), joka on olevinaan "Prada" ei täytä vielä räikeitä kopiojuttuja. Ei Prada voi omistaa kahden vetskarin laukkua, joka on tietynmallinen. Siinä tapauksessa melkeinpä Mulberryn Double zip laukku on myös kopio. Mutta Kors on mennyt mun mielestä sen hyvän rajan yli tuolla Vuittonin tutuksi tekemällä Damier-kuosilla. Myönnän myös, että minulla itselläni on antipatioita merkkiä kohtaan. Pidin siitä joskus reilu viisi vuotta sitten itsekin, mutta näin tässä hetkessä en välitä merkistä ollenkaan. Ehkä se myös lisää mun nega-fiilistä merkkiä kohtaan. Yleisesti ottaen mun mielestä tän rajanvedon tekeminen on ihan mahdotonta, mutta ITSE en koe, että takit / farkut jne. on kopioita, ellei ne yritä esiintyä vaikkapa tietyllä tuotemerkillä, mutta sitten asusteiden puolella on inspiroituminen viety ihan liian pitkälle. Miettii vaikka kuinka moni merkki on tehnyt Rockstudeista "oman version", joka ei edes erotu alkuperäisistä :)

Keikkakameraksi suosittelen Samsungin sitä Galaxy-kameraa, jolla pääsee suoraan nettiin, instaan jne. ja siinä on mahtava zoomi :)

Tia (Ei varmistettu)

Olen kyllä huomannut monella eri suunnittelijan laukuilla olevan todella paljon samaa. Itse olen mk laukkujen suuri ystävä ja hintalaatusuhde kohtaa mielestäni todella hyvin. Pradat sunmuut ovat olleet myös käsittämättömän yliarvostettuja ja ei niin kestäviä jotkut.

Henni (Ei varmistettu)

Upea laukku! :) Väri ja malli on niin kauniita.

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

Katri (Ei varmistettu)

Tää on niin ihana! Laukkufriikkinä mua kiinnostaa mitkä laukut oot myyny ja mitä menee vielä myyntiin? Ja mistä tän Pradan bongasit? Päivitetty laukkupostaus olis kiva! :)

Nita (Ei varmistettu)

Sama kiinnostaa minuakin :). Eli laukkuperhekuvaa kehiin, kiitos :)!

Anna (Ei varmistettu)

Mä päivittelen laukkupostausta jahka tämä projektini on "valmis", eli tämän vuoden suunnitelmat toteutettu :) Myyntiin menevät laukut kaverit saavat tutkia ensin, ja sitten laitan ne blogiin ja/tai Instagramiin myyntiin ennen kuin laitan ne huuto.nettiin :)

Anna IV (Ei varmistettu)

En nyt osaa ottaa kantaa tuohon kopiointi/imitointikeskusteluun, mutta niin Kors kuin Vanessa Bruno menee minun "keski-ikäisissä" silmissäni "pissis"-laukkujen kategoriaan. Eli ihan kivoja lukioikäisillä mutta ei enää vanhemmilla.

Tiia (Ei varmistettu)

Onpa upean näköinen ja nyt on kyllä rakkautta ensisilmäyksellä! Kiinnostais tietää erityisesti mistä olet tän laukun tilannut? Itseä epäilyttää aina laukun aitous ja kiinnostaisikin tietää luotettavia sivustoja, joista Suomeen uskaltaisi kyseisen laukun tilata. Useamman vuoden oon jo tätä blogia lukenut, mutta tänään vasta uskalsin ensimmäisen kerran kommentoida. Kiitos mielettömästä ja erityisesti inspiroivasta blogista :)

Kasia (Ei varmistettu)

Hi Anna,

Are you planning on selling Neverfull too? If so please let me know :)

Anna (Ei varmistettu)

Nope, I'm not :/

Kasia (Ei varmistettu)

Ok, thanks for quick reply.

Anna (Ei varmistettu)

:)

Kasia (Ei varmistettu)

But maybe you could advise me: is it worth the splurge? I mean the shape of the bag is pretty "boring", it is nothing like glamourous projects from Prada or Givenchy. Would you recommend Neverfull as an everyday bag? And which size: MM or GM?
I will be gratefull for your help.

Maria (Ei varmistettu)

I would! I bought my nf mm last september and it's very easy to use! Gm was too basket for me, but mm is great! :) it "swallow" my scarf, waterbottle, wallet, keys, phonecase, umbrella, thin jacket and still has space for another accesories :)
It's not so classic in my eyes, but i like that easy shape!

Kasia (Ei varmistettu)

Thank you so much Maria, your opinion is very helpful. I wasn't sure which size is better: I do like big bags, but I think GM would be too big even for me ;) I have no store that sells LV nearby (the nearest is about 400 km away) so I would be buying it online, so I have some doubts on spending so much money and not be able to touch the bag in person ;)

Kommentoi