Arjen herkkuja ja reissueväitä

Mungolife

*Kaupallisessa yhteistyössä Foodinin kanssa

Mä oon ihan hirvee herkuttelija, se on varmasti selvinnyt blogia lukiessa jo aiemminkin. En välttele sokeria enkä hiilareita, ja mun parhaita kavereita on niin kahvisokeri kuin suklaa ja irtokarkitkin. Nyt raskaana ollessa on alkanut ihan eri tavalla kiinnostamaan se, mitä suuhunsa laittaa, koska tiedostaa ruokkivansa samalla pientä ihmisenalkua, joka ei vielä itse voi valita ruokiaan. Oonkin pyrkinyt vähentämään raskausaikana tietoisesti hieman sokeria ja korvaamaan sitä terveellisillä välipaloilla. Hedelmillä, pähkinöillä jne. Oikeastaan nykyisen aviomieheni myötä mun kiinnostus kaikkia vähän erikoisempia ruoka-aineita kohtaan on kasvanut, sillä mies käyttää paljon kaikkia mulle ennen tuntemattomia juttuja. Chian siemeniä, goji-marjoja ja vaikka mitä muuta. Huomasin, että kotiimme alkoi yhä useammin muuttamaan uusia juttuja kokeiltavaksi ja smoothieihin tuli kookosöljyt ja pellavansiemenet, aamupuuroon chian siemenet ja vähän mihin tahansa kaikkia hyviä herkkuja. Enenevässä määrin huomasin, että meiltä löytyy usein Foodinin tuotteita, joita tuli kaupasta kerättyä mukaani. En itse asiassa edes tiennyt, että kyseessä on suomalainen yritys, ennen kuin vasta vähän aikaa sitten.

Kun sain mahdollisuuden lähteä Foodinin blogilähettilääksi, olin aivan innoissani. Kaupallinen yhteistyö näin mahtavan yrityksen kanssa on jo itsessään mieletön juttu, mutta vielä niin, että tulen oppimaan Foodinin tuotteista ja saamaan inspiraatiota erilaisiin tapoihin käyttää vieläkin hieman itselleni tuntemattomia tuotteita! Ihan mieletöntä! :) Pääsen siis lähikuukausina jakamaan myös teille tietoa erilaisista herkuista ja ruoka-aineista, ja jakamaan innostavia ohjeita sille, miten näistä terveellisistä superfoodeista ja herkuista voi tulla osa jokapäiväistä elämää.

Foodin on suomalainen yritys, joka sijaitsee Jyväskylässä ja olen äärimmäisen ylpeä, että voin kertoa sen olevan yksi Mungolifen yhteistyökumppaneja. Foodinissa yhdistyy niin monta hienoa asiaa, ettei ehkä yksi postaus riitä sitä kertomaan. Sen lisäksi, että raaka-aineissa ensisijaista on niiden laatu ja puhtaus, huomioi yritys erittäin hyvin kestävän kehityksen ja eettisyyden toiminnassaan. Erityisen hienoa on mielestäni Foodinin pyrkimys tarjota työpaikkoja terveydellisistä tai muista syistä johtuen heikommassa työasemassa oleville ihmisille. Jos teitä kiinnostaa tutustua tarkemmin Foodiniin ja yrityksen toimintaan sekä tarinaan, suosittelen tutustumaan heidän verkkosivuihinsa.

Pääsen lähiaikoina tutustumaan enemmän Foodinin tiloihin, mikä on varmasti hyvin mielenkiintoista, sillä kaikkien Foodinin tuotteissa käytettävien raaka-aineiden jatkojalostus ja pakkaustoiminta toteutetaan Suomessa. Pääsen myös tutustumaan hieman tarkemmin Foodinin tuotteisiin, mutta haluan omistaa tämän postauksen ihan erikseen mun arkipäivien pelastajille, nimittäin välipaloille!

Mä reissaan ihan valtavasti ja oon vähän koko ajan tien päällä. Raskaana on ihan tosi tärkeetä pitää huolta siitä, että on koko ajan jotain pientä evästä, sillä helposti voi alkaa heikottaa tai nälättää, ja varsinkin alkuraskaudessa pahan olon piti loitolla vaan se, että naposteli jotain pientä pitkin päivää. Multa löytyykin varmasti joka käsilaukusta tällä hetkellä raakasuklaata tai kuivattuja hedelmiä/marjoja jossakin muodossa. Foodinilta suosikkejani jo ennen yhteistyömme alkua oli kuivatut aprikoosit, chian siemenet ja erityisesti aprikoosinsiemenet, jotka ovat ikään kuin makeita manteleita. Nyt sinne on löytynyt roppakaupalla muuta herkkua! Oon huomannut tässä raskausaikana reissatessani niin Kiinassa kuin Indonesiassakin, ja miksei ihan täällä Euroopassakin, kuinka tärkeää on, että matkassa on mukana helppoja ja luotettavia välipaloja. Turkkiin raahasin herrajumala mukanani UHT-maitoa ja kaurakeksejä, koska mikään muu ei meinannut aamuisin mennä alas. Nyt on reissuissani ollut jatkuvasti mukana jotain Foodinin eväitä, jotka ovat kyllä varmistaneet sen, että pieni nälkä tai välipalan tarve reissussa ei johda Twixin tai Dumlen kimppuun. Tosin se saattaa johtaa perheriitaan, jos mies on syönyt lähes kaikki suklaakuorrutetut inkivääripalat :D

Foodinin raakasuklaat on ihan parhaita, ne on pieniä ja littanoita ja menee joka kassiin. Toisin kuin samankokoiset suklaapatukat, näistä riittää kyllä koko päiväksi, ellei kahdeksi! Raakasuklaa on aika makurikas, ja sitä ei todellakaan tee mieli vetää kokonaista levyä kerralla. Sillä saa kuitenkin suun makeaksi, ja täysin terveellisesti! Mun suosikkeja tällä hetkellä on piparminttu-suklaa ja hasselpähkinä-suklaa. Niitä menee aamuteen kanssa, bussimatkoilla ja lennoilla aika luvattomatkin määrät :D Foodin hankkii suklaaherkkujensa raaka-aineet vain valikoiduilta pieniltä viljelijäyhteisöiltä, ja tuotteet valmistetaankin raaka-aineista Suomessa. Kaikki Foodinin raakasuklaat ja suklaapäällystetyt herkut ovatkin siis Suomessa tuotettuja ja luonnonmukaisesti valmistettuja. Esimerkiksi tuo suosikkini piparminttu-suklaa on valmistettu luomutuotetusta kaakaopavusta, kookossokerista, kaakaovoista ja piparminttuöljystä.

Raakasuklaan lisäksi oon täysin addiktoitunut noihin raakasuklaakuorrutettuihin mulperimarjoihin. Apuva, niitä vois rehellisesti sanottuna mennä pussillinen päivässä, tai no ehkä parikin. Raakasuklaakuorrutetut herkut ovatkin niitä, mitä eniten kaupasta aina metsästän nykyään, nimittäin niitä löytyy kyllä vaikka mitä makuja. Miehen suosikki on inkivääripalat, mä tykkään eniten mulperimarjojen lisäksi raakasuklaalla kuorrutetuista parapähkinöistä, inka-marjoista ja manteleista. Syön myös päivittäin kourallisen pähkinöitä; saksanpähkinöitä, pekaanipähkinöitä ja macadamia-pähkinöitä!

Ehdoton suosikkini on macadamia-pähkinät, joka on myöskin varmaan yksi valikoiman hintavimpia tuotteita. Macadamia-pähkinät muutenkin ovat yksi maailman kalleimpia pähkinälajikkeita, mikä selittyy niiden kasvun hitaudella ja pienellä sadolla. Australiassa näillä herkuteltuani opin kuitenkin näiden suurfaniksi, enkä löytänyt mistään oikeasti hyviä macadamioita (liian härskiintyneitä oli sitäkin enemmän tarjolla), ennen kuin törmäsin Foodinin macadamiapähkinöihin.

Lähes aina reissussa laukustani löytyy tällä hetkellä joko kuivattuja aprikooseja tai kuivattuja inka-marjoja. Inka-marjat on C-vitamiinipommeja, jotka on toiselta nimeltään ananaskirsikoita. Nää on ihanan kirpeitä rusinamaisia kuivattuja marjoja, joita en kuitenkaan saisi syödä tällä hetkellä ihan hirveesti, koska ne sisältää reippaasti A-vitamiinia. A-vitamiinia kun ei suositella raskausaikana liiaksi. Korkean verenpaineen ystäville inka-marjat kannattaa muuten ottaa osaksi päivän herkkuja, niiden sisältämä kalium nimittäin alentaa verenpainetta :)

Tiedättekö miten suklaa ja karkit aiheuttaa sellaisen hetkellisen hyvän mielen ja olon? Ja sit perään tulee helposti sellanen "ynghh, tää ei oo hyväksi mulle?" -fiilis. No näiden raakasuklaaherkkujen kanssa sitä ei tule, sillä ne on kaikki luonnonmukaisia, puhtaista luonnon raaka-aineista valmistettuja herkkumakupaloja. Ja voin kertoa, että ne toimivat niin Kiinassa, Lontoon ruuhkametrossa kuin loputtoman pitkillä Helsinki-Kuopio -ajomatkoillakin! Mulle ihan ehdoton pelastus tänä syksynä ja talvena on ollut se, että matkassa on aina mukana terveellisiä herkkuja, sillä niitä on kyllä mennyt. Onneksi näitä Foodinin tuotteita on saatavilla nykyään aika helposti. Parhaimmat valikoimat on luonnontuotekaupoissa, mutta niitä onneksi saa jo aika hyvin myös hyvin varustelluista ruokakaupoista. On myös melkeinpä helpointa tilata kaikki tarvittavat suoraan liikkeen omasta nettikaupasta.

Mulla on muuten tarjota ihan superherkullinen chia-puuro -resepti teille lähiaikoina, jahka saan uusittua meidän chia-siemenvsarastot ja napsittua kuvat tuosta mun suosikkiaamupalasta :) Siihen asti suosittelen kokeilemaan jotain, millä korvata valkoinen sokeri ja irttarit! Enkä siis ole vielä valmis hylkäämään mun irttarirakkautta tai rakkautta johonkin ällömakeaan suklaaseen, mutta nämä terveellisemmät herkut toki tasapainottavat aika erinomaisesti mun välipaloja ja pieniä herkutteluhetkiä. Tämä innostus tulee varmasti kestämään koko loppuraskauden ja kauan sen jälkeenkin. Paitsi että sillon saan vetää vielä enemmän inka-marjoja :D

Onko teillä jotain ehdottomia suosikkeja terveellisissä herkuissa? 

Kommentit

Kaisa (Ei varmistettu)

Foodin on itsellenikin jokseenkin tuttu tuotemerkki. Omat suosikkini tuotteista ovat kookosmanna ja M!LK 52% raakasuklaarouhe.

Anna (Ei varmistettu)

Mun täytyyki kokeilla tota kookosmannaa, hyvä kun muistutit! :)

Minski (Ei varmistettu)

Käykö nää nyt tämmöselle elämäntapa muutosta opettelevalle? :D vai onks nää nyt piilosokeroituja että hidastaa vaa edistystä :D? Jokatapauksessa lähti sitten kokeiluun... :D

Anna (Ei varmistettu)

Ei oo piilosokeroituja! :) tsekkaa vielä tuo mun alempi vastaus, jos kaipaat tarkempaa tietoa :)

Annik (Ei varmistettu)

Mua kans kiinnostaa tietää et sisältääkö tuotteet lisättyä sokeria vai onko sokeri vain tuotteen omista raaka-aineista?

Itselläni ei ole mitään erityistä syytä kuin kokonaisvaltainen hyvinvointi ja jaksaminen, minkä takia lähden taas kokeilemaan sokeritonta kautta. Tässä siis tarkoituksena unohtaa valkoinen sokeri sekä välttää mahdollisimman paljon tuotteita jossa on lisättyä sokeria. Ennen kun yritin tätä huomasin et marjojen ja hedelmien kasvuun tuli jyrkkä käyrä, mut tarkoituksena myös pitää nekin määrät maltillisina.

Vinkit vähäsokeriseen mut silti herkkuperseen tyydyttämiseen on siis enemmän kuin tervetulleita! ;)

Anna (Ei varmistettu)

Ei ole lisättyä sokeria ollenkaan!! Makeus tulee siis vaan kookossokerista, joka on luontainen makeuttaja :) Itse raakasuklaa ei ole älyttömän makeaa, mutta esim. marjat sisällä tekee sitten lisää makeutta. Ja maku on nimenomaan täyteläisen suklainen, ei sellainen sokeripommi kuten perussuklaat. Raakasuklaan jujuhan on, ettei siinä ole mitään lisättyjä makeuttajia, vaan sitä makeutetaan siirapeilla, hunajalla tai esim. tässä tapauksessa kookossokerilla :)

N (Ei varmistettu)

Jos aineososaluettelossa on kookos, niin ravintoarvoissa esiintyvä sokeri on kookoksessa luontaisesti olevaa sokeria.
Jos ainesosaluettelossa on kookossokeri, niin se on lisättyä, kookoksesta valmistettua sokeria.
Makroiltaan parempaa ja luontaisempaa, mutta jos puhutaan lisätystä sokerista, niin kookossokerikin sitä on.
Sama pätee sitten tietty kaikkeen muuhunkin sokeriin, se on lisättyä niin kauan, kun se erikseen ainesosaluettelossa lukee :)

Anna (Ei varmistettu)

Niin, siis kyllä, lisättyä sokeria sekin tietysti on, mutta jotenkin en pöljänä ymmärtänyt kysymystä. Jotenkin jäin miettimään, että piilosokereita.. Ja automaatiolla ajattelin heti vaan valkoista sokeria :D

Kookossokeri on toki sokeria siinä missä muutkin mutta sen glykeeminen indeksi on esim. puolet ruokosokerista tai hunajasta ja sen takia suositeltava muutos esim. painonhallinnassa :) hyvä kun korjasit, niin saa alkuperäinen kysyjä vähän oikeampaa tietoa :)

Melissa (Ei varmistettu)

Itse en pidä kookossokeria varsinaisena sokerina, sillä kyseessä on ihan eri juttu kuin esim. valkoinen sokeri tai vaikkapa intiaanisokeri jotka on ruokosokereita. Kookossokeri valmistetaan kookospalmun kukinnosta valutetusta nektarista joka kuivataan ja jauhetaan. Kuten Anna totesikin niin sen glykeeminen indeksi on huomattavasti matalampi, noin 35 vs ruokosokeri 68 eli selkeästi parempi :)
Jos sen sijaan haluaa jättää kaikki lisätyt makeuttajat pois niin silloin pitäisi jättää pois myös sokerialkoholit, mm. erytritoli ja ksylitoli. Jokainen tekee itse omat päätöksensä mutta itse en henkilökohtaisesti pidä esimerkiksi kookossokeria pahana asiana. Valkoista sokeria ja muita ruokosokereita pyrin itsekin syömään vain kohtuudella. En tosin edes välitä mistään "ällömakeista" jutuista mutta kookosokerilla makeutetut raakasuklaat yms on musta ihanan luonnollisen makeita kuten on vaikkapa banaanikin :)
Olen itsekin vältellyt elämäni aikana ties mitä maidosta gluteeniin ja sokeriin mutta huomannut että kieltolistojen sijaan kannattaa miettiä asiaa toisin päin – mitä mä saan syödä! Jos sokeriin on ns. koukussa niin ei sen kokonaan poisjättäminen ja ainesosaluetteloiden millintarkka syynäys välttämättä ole kuitenkaan se avain onneen.
Suosittelen lukemaan asiasta esim. Kaisa ja Joni Jaakkolan kirjoituksia (ja Kaisan kirjat) niin ymmärtää mistä puhun. Etenkin Jonin blogipostaus siitä kuinka kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja tasapainon elämässään voi saavuttaa elämän arvojärjestyksen muutoksella eikä vika olekaan niissä ruokavalioissa ja treeniohjelmissa saati siinä että olisi heikko – tämä oli itselle todella silmiä avaava teksti!
Tuli kamalan pitkä postaus mutta itselle nämä asiat on lähellä sydäntä ja ihan kantapään kautta opittuja juttuja, musta on ihanaa kun ihmiset onnistuu tavoitteissaan ja voi hyvin! :) Kiitos ja anteeksi haha.

Melissa (Ei varmistettu)

Unohdin vielä lisätä että siis Foodinin tuotteet on myös ehdottomasti meidän perheen suosikkeja! Tilataan yleensä chiasiemeniä 3kg, kookosöljyä 3 litraa ja myös vanilja- ja suklaaheraa menee meillä paljon pannukakkuihin ja vohveleihin, yleensä sitäkin ostetaan 2,5kg kerralla – tiedän, ihan pieniä määriä vain :D
Olen maistanut noista suklaalevyistä mylkiä ja appelsiinia ja on kyllä ihan parhaita raakasuklaita joita olen maistanut! Mylk on ihan kuin maitosuklaata. Koostumus näissä on ihan eri luokkaa kuin missään muussa aiemmin maistamassani raakasuklaassa. Jos jollakulla on siis traumoja "jauhoisista" raakasuklaista niin maistapa näitä!
Olen tämän vuoden Australiassa ja nyt harmittaa kun en noita inkivääripaloja ikinä maistanut, kuulostaa taivaalliselle!
Ja tämä oli nyt sitten vain äärimmäisen onnellisen asiakkaan kirjoittama kommentti, suositelen heidän tuotteitaan lämpimästi :) myös ihan paras asiakaspalvelu koskaan!

Anna (Ei varmistettu)

Haha, sieltähän tuli tietoutta varsin paljon :) Kivaa! Mun täytyyki siis seuraavaks kokeilla tota MYLKiä :)

Annik (Ei varmistettu)

Ihanaa, että tästä asiasta tuli keskustelua! :) Itse en siis ole aiemmin ajatellut kookossokeria pahana, ainoastaan valkoinen sokeri ja sen karsiminen kaikilta osin. Lisäksi mm. ksylitoli on oman suoliston käyttäytymisen takia lähinnä no, no.

Lisäksi haluaisin kommentoida myös tuota kielto vs. mitä saan syödä ideologiaa. Siinäkin täytyy huomioida, että ihmiset ovat erilaisia, itse toki kannatan kaiken muun syömisen osalta "mitä saan syödä" politiikkaa. En näe, että kiellot ovat pitkäaikaisia ja saattaa aiheuttaa turhaa stressiä. Itselläni valitettavasti vaikuttaa huomattavasti omat suolistosta johtuvat ongelmat ja vaivojen välttämiseksi tiettyjen aineiden syöntimäärien annostelu on toisinaan tarpeen. Kuitenkin yritän välttää täyskieltoja ja oloa kuuntelemalla säännöstellä, sillä aiemmat tiukat poissulkemiset aiheutti vain turhaa stressiä ja siten myös enemmän vatsavaivoja. Vastaavasti sitten taas sokerin osalta mulla toimii parhaiten alkuun kokonaiskielto, jonka jälkeen pääsen tilaan, jossa herkkujen määrät pysyvät tasapainossa kun elimistö on tottunut minimaaliseen määrään. En tiedä osasinko selittää selkeästi tämän eli kiteytettynä totuttaa elimistö olemaan ilman, jolloin ei pysty syömään paljon herkkuja.

Huh, tulipa tästäkin pitkä postaus, mutta on hauskaa kun näistäkin keskustellaan enemmän sallivalla kannalla, kuin että nyt "pitää lopettaa kaikki tiettyjen aineiden syöminen, jos haluut pudottaa painoa". Ja sekin, että ruokavalio muutoksella ei aina tarvitse hakea painonpudotusta, vaan taustalla voi oikeasti olla halu parempaan hyvinvointiin ja jaksamiseen.

Heny (Ei varmistettu)

Foodinin tuotteet on olleet suosikkeja jo pidemmän aikaa. En oo pettynyt mihinkään tuotteeseen, joten loistavan yhteistyökumppanin oot saanut! Kaapit pursuaa foodin -pussukoita. Mm. Ceylon-kaneli on ihan jokapäiväisessä käytössä. En oo ikinä maistanut niin hyvää kanelia. Myös kookosöljy ja chia löytyvät aina kaapista. Herajauheet on myös todella hyviä jos haluu helppoo protskulisää. Itsellä maustetut herat tullut aina korvista ulos jo parin kerran syömisen jälkeen mut foodinia voi vetää pussin ilman mitään ongelmia. Täytyypä itse kokeilla noita inkamarjoja ja raakasuklaapäällysteisiä tuotteita kun en ole niit viel testannut! :-)

ES (Ei varmistettu)

Kookossokeri on yhtä luontainen makeuttaja ja lisättyä sokeria kuten valkoinen sokerikin. Mitä sitä kiertelemään :)

Muutoin tuotteet vaikuttavat kiinnostavilta, kiitos postauksesta.

Anna (Ei varmistettu)

Niin kyllä, mä jotenki ymmärsin kysymyksen väärin, tai ajattelin sitä jotenkin väärin :) kyllä, se on lisättyä sokeria, mutta käsittääkseni ekologisinta sokereista ja glykeemiseltä indeksiltään huomattavasti matalampaa kuin muut sokerit :)

Anne-Mari (Ei varmistettu) http://www.pochetteroulette.com/

Voi ei, ei olisi pitänyt lukea tätä! Johan alkoi varsinkin noi mulperit kiinnostella :D Oon kuullut Foodinista, mutten oo vielä törmännyt missään heidän tuotteisiin. Taidan siis joutua tilaamaan, täytyykin töiden jälkeen selata nettikaupan tarjonta läpi! Vaikuttaa tosi hyvältä :)

Anna (Ei varmistettu)

Noi mulperit ja inka-marjat on kyllä ihan parhaita <3

Jonna (Ei varmistettu) http://www.nonnakoo.blogspot.fi

Haluisin muistuttaa, että inkivääriä ja pellavansiemeniä ei suositella raskaana oleville. Olisi ihan hyvä että näin suositussa blogissa tästä edes mainittaisiin, kun näistä aiheista kirjoitat. Jokainen tekee tietysti omat valinnat, mutta hyvä siitä olisi ainakin mainita. Terkuin terveydenhoitaja.

Anna (Ei varmistettu)

Jokainen lie kyvykäs itse tutustumaan Eviran suosituksiin ja tekemään vastuullisia ratkaisuja raskaana. Ja suosituksia ne nimenomaan on. Ellet huomannut, tämä postaus on Mungolifen puolella, joten ei missään nimessä ole kohdeyleisönä vain raskaana olevat naiset. :) En koe siis tarpeelliseksi täällä Mungolifen puolella jokaisen ruoka-aineen kohdalla kohkata sen merkityksestä raskaanaoleville, kun reippaasti yli 90 % lukijoista tuskin on raskaana :D

Pellavansiemeniä en itse ole syönyt raskausaikana, sillä niiden poisjätön suositus on ihan relevantti, mutta Suomen suositus jättää inkivääri pois on kyllä ihan käsittämätön. Sen pitkäaikaista RUNSASTA käyttöä ei suositella, koska ei ole vielä onnistuttu osoittamaan vaarattomuutta, mutta eipä sen haitallisuuttakaan ole osoitettu. Siinä missä Suomessa säikytään tuotetta, josta ei ole osoitettu mitään tutkimustuloksia vaarallisuudesta sikiölle, inkivääriä suositellaan esim. Englannissa ja Australiassa raskaana oleville. Itse valitsen tässä asiassa toimia niin, että inkivääri kuuluu ravintooni ihan samalla tavalla kuin yleensäkin, eli pienissä määrissä :) Enkä rupea suosittelemaan kellekään toisin, vaikka jostain syystä näin on kirjattu Suomessa suosituksiin. Samalla tavoin syön esim. meetvurstia raskausaikana. Pakastan sen vaan ennen syömistä muutamaksi päiväksi, mikä on Ruotsin ja Britannian suositus. Evira on esim. meetvurstin kohdalla myöntänyt, että kyllä pakastaminen tappaa toksoplasman, ja sikäli tuo SWE/UK -malli on täysin toimiva, mutta meillä ei vaan suositella. Noiden suositusten uskottavuus olisi hieman korkeampi, jos ne eivät olisi niin pitkälle vietyjä, että kaikki mitä ei osata varmasti sanoa vaarattomaksi, on ei-suositeltavien listalla.

Mä oon ymmärtänyt että ainakin afrikassa ja aasiassa inkivääri on nimenomaan lääke aamupahoinvointiin, joten kuulostaa oudolta että siitä olisi jotain haittaa vauvalle :) Varmaan kielletty
vain koska on vierasperäinen hedelmä (tai mikä onkaan) joten sitä ei ole tutkittu

Toinen terveellisten herkkujen merkki mitä kannattaa kokeilla on suomalainen Biokia :) Heidän kuivatut mustikat on omia suosikkeja jugurtin kanssa (ehkä tämä Foodin valmistaa niitä myös, täytyypä perehtyä netfikauppaan :)
Mulla olisi tuosta raakasuklaasta kysymys, että soveltuuko se myös raskaana olevalle ja voiko ihan ei-raskaanakaan oleva syödä sitä suuria määriä? En siis ole itse perehtynyt raakasuklaaseen ollenkaan (sen vuoksi kiinnostaakin jos itse tiedät asiasta varmastikkn paljon enemmän yhteistyön myötä), mutta konditorio/suklaafirmassa töissä ollessani kuulin paljon varoituksia mm. raakasuklaakakkujen salmonellariskistä.

Aliisa (Ei varmistettu)

Oi, odotan jo chia-puuron ohjetta! Chiavanukasta on nimittäin täällä syöty jo ihan kyllästymiseen asti... :D
Mäkin voisin yrittää vähentää tota irtokarkkien syömistä, oon ollut niin väsynyt tässä lähiviikkoina että niitä on tullut vedettyä ihan valtavat määrät. En ees halua miettiä!

Näin (Ei varmistettu)

Mulle kans sanottiin neuvolassa, että näitä superfoodeja tai luontaistuotteita ei saisi käyttää raskausaikana.
Tiedä sitten...

M (Ei varmistettu)

Moikka! Onko tulossa alennuskoodia jossakin välissä Foodinin kauppaan? Löyty tuotteita mitä haluaisin testata. :)

Kommentoi